Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, czy prowadzicie ciążę prywatnie czy w NFZ?
Czy macie do polecenia lekarzy albo gabinety gdzie na pewno robią usg połówkowe na nfz?

Kochana, uwierz, że ja też nie mogę się doczekać listopada :) ale już czerwiec :D kolejna kartka w kalendarzu :D

Witam :) Jest to moja pierwsza ciąża, mam 31 lat wiec może temu trochę czasem panikuję, czasem nie wiem czy tak powinno być czy nie, a w internecie różne rzeczy piszą i wolę nie czytać.... Ogólnie nie mogę doczekać się już listopada.... Chętnie nawiązałabym kontakt w celu wymiany "doświadczeń" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj :) jak samopoczucie?

To moja 2 ciąża z cc - o tyle mi łatwiej, ale na tym koniec :( chleb już mi bokiem wychodzi..w kółko jem to samo, chociaż ostatnio zrobiłam dwa ciasta z ksylitolem (jogurtowiec i murzynek) to była miła odmiana. czasem sobie pozwolę na loda waniliowego (ble). miałam parę przekroczeń :( ale staram się pilnować... łatwo nie jest, ale co nas nie zabije to nas wzmocni! chciałabym w końcu na wadze przybrać, haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć wszystkim :)
Dołączam do Was :)

Dopisuje sie do listy:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 8 listopad szpital Wojewodzki
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital.
Devil - 5 grudnia - Zaspa
Dzoana1 - 20 grudnia, szpital Kliniczna
Grajeczka - 5 listopad - nie wiem w którym szpitalu będę rodziła, może polecicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mia jak sobie z cukrzycą radzisz? Ja mam dzisiaj jakies kryzys i mam wrazenie, ze kompletnie mi nie idzie :(

Ja czuje sie juz calkiem dobrze :) Wczoraj mialam zajecia w szkole ale wczesnie skonczylam i na obiadek pojechalismy do szwagierki na grilla :) dzis do pracy przyszla dziewczyna na zastepstwo i ja przyuczam co i jak. 6 czerwca mam wizyte u lekarza wiec pewnie juz bede szla na zwolnienie.

Miło spędzony przy grillu ;)

Hej;) Wszystko byłoby fajnie gdyby samopoczucie było dobre, a mi niestety ciągle nie dobrze. Jutro zaczynam 17 tydzień i już tracę nadzieję, że mi to minie. Może to kwestia diety, sama już nie wiem..Taki dyskomfort w przełyku, odbijanie, lekkie mdłości.
Dodatkowo wczoraj w nocy obudził mnie ból w lewym boku lub okolice nerki promieniujący na pęcherz jakby kolka nerkowa. Przeszło po paru minutach..ehh nie jest lekko:// A wy jak się czujecie?

jak tam weekend i Dzień Matki,kochane? :)

Magda,ja w pierwszej ciąży wiedziałam już w 12. synek tak się ustawił,że nie było wątpliwości :) trudniej z dziewczynkami, bo zawsze coś mogło się ukryć (np potem,w połowie ciąży inny lekarz wmawiał nam dziewczynkę, nawet wargi sromowe pokazywał ;D haha :) )

Gratulacje :) w ktorym jestes teraz tygodniu ze juz cos o płci wiadomo?
Ja mam usg za 3 dni (bedzie poczatek 15 tyg.) i zastanwiam sie czy jest szansa juz sie czegos dowiedziec :)

Magda

Hej dziewczyny:) Ja dzisiaj po wizycie i usg:) Prawdopodobnie będzie dziewczynka;) Bardzo się cieszę, bo w rodzinie same chłopaki;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam nowe koleżanki :) też mam cukrzycę ciążową także łącze się z bólu! super,że nowy wątek :) ja w spodniach ciążowych to już od dawna chodzę ;p fakt faktem normalnie miałam 40, a ciążowe to 36, ale jednak ;)

Szkole rodzenia miałabym blisko i miałabym możliwość chodzenia ale stwierdziłam czy ma sens skoro to moja 4ciaza poza tym mój malzonek za bardzo nie chce w poprzednich ciążach też nie chodziłam

Witaj Dzoana masz fajny termin

Witaj Dzoana masz fajny termin

Czesc Dzoana :)

W pierwszej ciazy nie chodzilam do szkoly rodzenia a teraz sama nie wiem. Na poczatku jak sie dowiedzialam o ciazy to chcialam sie zapisac ale uznalam ze w sumie jak juz rodzilam to chyba zbytnio nie ma sensu.

ja chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy. polecam! niby nic nowego przed Toba nie odkryja, ale troche poukladaja w glowie i uspokoja :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...