Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam właśnie aventa ale ręczny bo elektryczny to podobno badziewie. Ręczny mam sprawdzony u wielu koleżanek które właśnie mi poleciły do tego w szkole rodzenia też jest preferowany

Ja kupuje, wole miec kupiony w dobrej cenie, a nie na ostatnia chwile zeby maz kupowal w szpitalnej aptece. Ja elektryczny, i tak to upierdliwa czynnosc i meczaca, wiec nie chce sie jeszcze meczyc i recznie odciagac. rozwazalam avent, ale po rozeznaniu wsrod kolezanek i wsrod roznych rankingow potwierdzilo sie, ze jest bardzo glosny. wiec ani nie zrobisz tego nie budzac polowy chaty w nocy, ani nie pogadasz z kolezanka przez telefon. Ostatecznie sklaniam sie do Lovi, bo jest cichy i zadna z kolezanek ktora go miala nie miala sie do czego przyczepic. jedna mowila, ze butelki ma slabe i ze te aventu lepsza, ale to mozna sobie taka dokupic :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Listopad:
Monika 2 listopada; szpital Zaspa chlopiec
Ewelina 4 listopada; szpital Wojewódzki
Grajeczka 5 listopada; szpital Zaspa lub Kliniczna, chłopiec
Natalia 6 listopada szpital Redlowo dziewczynka
Aśka 7 listopada; szpital Zaspa
Mia 25 listopada; szpital Zaspa; chłopiec
Magda 25 listopada;
Anosiaa 30 listopada; szpital- moze Zaspa

Grudzień:
Devil 5 grudnia; szpital Zaspa
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :) chłopiec
Dzoana1 20 grudnia; szpital Kliniczna; chlopiec
Emi 20 grudnia; szpital Gdynia Redłowo, dziewczynka :)

Cześć dziewczyny, tak czytam od czasu do czasu Wasza konwersacje i postanowiłam dołączyć :)
Mam pytanie - kupujecie laktator przed porodem? Jeśli tak to ręczny czy elektryczny? Może ma któras z Was doświadczenie w tej kwestii i powie na co zwracać uwagę?
Pozdrowki :)
6 listopada, Redlowo, dziewczynka

z tym odsylaniem to niestety prawda. slyszlam nie jedna taka historie. Najlepiej przyjechac jak juz zacznie sie ten "wlasciwy" porod, wtedy nie ma szans, zeby odeslali. tylko, wez I badz tu madrym ile te pierwsze skurcze beda trwaly :P stresujaca sprawa ;)

a z Kliniczna nie wiem jak teraz bedzie, bo podobno pod koniec tego roku caly szpital maja przenosic na Debinki, a budynek na Klinicznej sprzedac...brzmi jak duzo zamieszania, ktore ciezko ogarnac, wiec tam tez moga rozne rzeczy sie dziac...

To zawsze ruletka, ale mysle, ze najgorzej jest wlasnie teraz w okresie wakacyjnym. trzeba byc dobrej mysli! mysle tez, ze jak sie pojedzie w "dobrym" momencie, to nie odesla, bo nie mozesz nie dojechac i bedzie na nich. w radiu gdansk byl kilka tyg temu wywiad z nowym ordynatorem zaspy i on mowil, zeby wlasnie nie przyjezdzac za szybko, bo wtedy sie siedzi w szpitalu niepotrzebnie dlugo i pozniej sa te historie o porodzie 17h. oczywiscie latwo powiedziec, nie przyjezdzajcie za szybko, ale warto miec to na uwadze, bo nie dosc ze nie beda mogli juz odeslac, to i porod nie bedzie trwal XXX h, bo poczatkowe skorcze spedzi sie w domu, wezmie prysznic, zje cos :> oczywisce nie ma tez gwarancji, ze u kazdej z nas ten poczatek bedzie trwal iles tam godzin. kazda musi jakos to wywazyc i zrobic jak czuje. na pewno nie panikowac i nie jechac przy pierwszym skorczu?:>
a moze doswiadczone kolezanki maja jakies podpowiedzi?:)
wybieracie sie w ogole do jakies szkoly rodzenia? czy ktoras z was byla kiedys na spotkaniu z anestezjologiem w wojewodzkim? mozna sie czegos sensownego dowiedziec?
co do usg 3 trymestru to ja mam na polowe 29 tyg umowiona, bo na pozniej nie ma jeszcze grafiku. najchetniej przesunelabym to na tydz pozniej, ale zobacze jak sie bedzie sytuacja klarowac :)

Może trochę się zmniejszy w ciągu miesiąca, mam taką nadzieję... A dlaczego odsyłają do Kościerzyny i Kartuz a nie np na Kliniczną?

Ja mam wizyty co dwa tygodnie, ale to z racji dużego ryzyka. Dziewczyny, a słyszałyście,że Zaspa dalej ma baby boom i odsyła do Kościerzyny i Kartuz? Zaczynam się stresować :|

USG 3 trymestru mam już 10 września chociaż wydaje mi się że to trochę za szybko i być może będę musiała iść jeszcze prywatnie bliżej rozwiązania a może szybciej urodzę ;)

u nas wizyty jakos co 3 tyg wypadaja, bo co 4 zawsze jakos nie moge zlapac terminu, a co 5 to pozno. mlody wazy juz 655g :D u nas na szczescie wszystkie badania wypadaja super. wiec jest szansa na nasz urlop za 3 tygodnie :) przed idziemy jeszcze na wizyte upewnic sie czy wszystko ok. a po musze zrobic ostatni wynik przeciwcial i ide na zastrzyk z immunoglobuliny.
co 2 tygodnie to chyba wizyty od 32 tyg powinny byc?
macie juz umowione usg 3 trymestru?
ja teraz ogarniam powoli ciuszki, jak tylko dorwe cos ladnego w sklepie albo jakas promocje to uzupelniam rzeczy z listy:)
ciekawa jaka nas czeka zima? czy po takim lecie walnie mrozem, czy bedzie taka dluga jesien az do wiosny.

Listopad:
Magda 25 listopada;

Grudzień:
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :) chłopiec

Dziś upał i samopoczucie też mniejsze ;( ja wizytuje we wtorek ;) dziewczyny co ile tygodni spotykacie się z waszymi gin wydaje mi się że później już odstęp pomiędzy następna wizyta powinien być krótszy

Jak tam samopoczucie? ja dzisiaj wizyta, już nie mogę się doczekać :D

Listopad:
Magda 25 listopada;

Grudzień:
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :)

Listopad:
Grajeczka 5 listopada;
Magda 25 listopada;

Grudzień:
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :)

Dziewczyny dopisujcie się do listy płci ;) a może spytam jakie macie przeczucia?

Ewelina co u ciebie? Płeć dziecka potwierdzona ;) chłopiec?

Emi super gratuluję ;) Ja już powoli będę szykowała się do kompletowania wyprawki dla mnie i noworodka dopóki jest pogoda i sił mi starcza. Nie ukrywam że samopoczucie masakra mam bóle głowy krocza kręgosłupa kłucie szyjki ledwo chodzę a wkroczyłam w 30tc obawiam się jak teraz pójdę na wizytę to dostanę zakaz chodzenia więc wolę być przygotowana szybciej na wszystko.Dobrze że upały stanowczo ustały.
Dopisz się do listy płci maluszkow ;)

Hej dziewczyny! Jak się macie, wszystkie na wakacjach? :)
Mogę się już pochwalić, że u nas będzie druga dziewczyna :D:D:D czyli tak jak myślałam :) ogromnie się cieszę!

Grajeczka - mi.in. Dzidziuś,, lovela, jelp, bobini - polecam płyny na początek (mała objętość) i sprawdzisz czy ze skórą nic się nie dzieje :)
U starszej córki na początku miałam płyny lovela, potem przeszłyśmy na bobini.

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...