Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej mamusie dziś robiłam test obciążenia glukozy masakra ochyda przełknąć się nie da ale dałam radę jutro wyniki strasznie się denerwuje miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze. Jak wasze samopoczucie w takie upalne dni jak wytrzymuje cię?

Matylda, też mam w środę połówkowe :D

Emi, 4 lata będzie :) może na 3D go wezmę :)

zapomniałam się podpisać i już nie mogę edytować :/
Mia :)

Mia, a jaką masz różnicę wieku pomiędzy dziećmi? U nas będą równo trzy lata, jak urodzi się maleństwo - więc starsza córka dużo rozumie i fajnie reaguje na dzidzie jak kopie, da jej się wiele wytłumaczyć - wie, że mama ma zameczek w brzuszku, który pan doktor rozepnie i wyskoczy dzidzia (miałam cc, kiedyś pytała co to za uśmiech na brzuchu, więc tak to jej wytłumaczyłam, nie wie tylko kto dzidzie do brzuszka włożył :P ale nie pytała to i ja tematu nie ciągnęłam:D ). Widziała też swoje zdjęcia z USG i film z brzuszka, więc mam nadzieję, że to pomoże w oswojeniu się z nową sytuacją.
Myślę, że warto zabarć starszaka, tylko mu opowiedz co i jak będzie się działo na badaniu żeby się nie wystraszył ;)

U nas kopniaki takie mocno wyczuwalne są od 18 tc, podobnie jak w pierwszej ciązy :)

u nas od soboty mlody juz tak sie rusza i kopie, ze czuje to juz moj maz :) dokladnie jak skoczylam 19 tydz to pierwszy raz tak kopnal :) chlopak ma najwidocznej juz mase :D w srode idziemy na usg polowkowe, takze czekamy z niecierpliwoscia :)

Emi, super! ja się właśnie zastanawiam, czy zabrać raz Młodego ze sobą :) Za tydzień połówkowe i nie mogę się doczekać :) a co u reszty?

Hej dziewczyny! Co tam u was, jak się macie? My dziasiaj mieliśmy rodzinną wizytę na usg, młodsza córa zadowolona, że widziała dzidzię :) podekscytowana na maksa :) Ale nadal nie wiemy kto na 100% siedzi w brzuchu, więc też nie piszę wam tutaj - lekarz obstawia jedną płeć, ale ma też wątpliwość, bo tak się dzidzia ruszała, że ciężko było coś dostrzec. Może na genetycznym za 3 tyg. będzie coś więcej widać. W każdym razie obstawia tak jak ja czuję co mnie bardzo cieszy :D

Witam
Jestem mama majowa- a właściwie w praktyce kwietniowa. Mam do sprzedania po córcię dużo niewiele używanych ciuchów 56-68 w tym kombinezon zimowy 56 (fajny bo rośnie z dzieckiem i dwa rozmiary da rade 56-62) kombinezon 68 marki gap. Rowniez kombinezon 62 polarowy. Te zimowe to po poprzedniej córci bardziej zimowej. Jestem z Gdyni Chyloni. Kontakt ina_p@o2.pl

Ja tam prosiłam zeby mi pooddawali. Czesc znajomych sama zaczęła oddawać gadżety:)

A i w styczniu jeszcze jedna kuzynka też obdarowana była chłopcem a tak piszą że większą szansę na przeżycie i zagnieżdżenie się maja plemniki płci zenskiej

Wyprawkę też mam już powiedzmy że skompletowane wszystko musiałam kupywac od nowa ponieważ wszystkie rzeczy po oddawalam a teraz głupio prosic

Hehe widzę że przewaga chłopców w tym roku jest moje dwie kuzynki urodziły z tym że jedna dziewczynkę ale to na początku roku a druga niedawno chłopca do tego jeszcze jedna jest w ciąży na ostatnich nogach która ma mieć także drugiego chłopaka a u mnie też chłopiec ;)

Monika, też już zaczęłam kompletować :) wczoraj poznałam płeć - będzie drugi Synek :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jeszcze nie wiem kto siedzi w brzuszku więc z wyprawką się wstrzymuję :) Mam sporo rzeczy po córce, zarówno ciuszków (choć na te pierwsze miesiące życia mam je w kolorach neutralnych więc nie było by problemu), jak i pozostałych elementów typu laktator, chusty, nosidła itd. Na pewno musimy dokupić fotelik samochodowy ale ten wybór zostawiam męzowi. Szukam raczej rozwiązań na ułatwienie sobie życia przy dwójce dzieci :P

Ja dopiero od tego tygodnia czuję, że mały się wierci, szczególnie wieczorem po prysznicu jak kładę się do łóżka. Ale póki co jeszcze nie codziennie go wyczuwam. A wyprawkę już prawie od początku ciąży zaczęłam powoli kompletowac :)

Hej mamusie jaka cisza wypoczywacie przygotowujecie już powoli wyprawkę dla dzidzi ciuszki jakieś macie już na stanie? Ruch już pewnie każda z was czuje moja kopie jak opętana ;) szczególnie wieczorem

My robiliśmy usg w 22tyg, maleństwo ma 460g, lekarz powiedział, że wszystko jest prawidłowe. Ale zalecił dla spokoju pójść na echo serca do kardiologa, więc w czwartek idziemy. U nas będzie chłopczyk :D Podobno w tym roku rodzą się sami chłopcy...

Katarzyna ile twoje dzieciątko waży i jakie długie jest znasz już płeć. ;) Ja byłam na Jagiellońskiej u dr Gaweł

My dziś tez połówkowym. Lekarz badał i badał i wszystko super u nas, dzidzius prawidłowo rośnie. W poprzedniej ciąży miałam połówkowe u innego lekarza a dziś dr. Pankau bardzo dokładnie nas zbadał i wszystko wytłumaczył. Gorąco polecam.:) Fajnie było tak długo oglądać dzidzie, byłam z synkiem i mężem także wszyscy się poznaliśmy.;) oby dalej zdrowie nam dopisywało i Wam też Dziewczyny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny ja dziś po badaniach penetralnych z dzidzia wszystko ok ma juz 0,5kg ja czuję się świetnie i będzie synek Nikodem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny! Czy któraś z was się zdecydowała na fitness w Calypso? Śmigam już drugi tydz. do Sopotu i Gdyni i zastanawiam się czy któraś z was też dołączyła ? ;)

Btw, jak się czujecie, jak samopoczucie?

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...