Ja kupilam u mamyginekolog, za 135zl jak pamietam byl pajac, body, otulacz, 2 tetry (z podwojnego materialu), rozek, czapeczka. wszystko do wyprania w 90, bardzo dobrej jakosci bawelenka. wiedzialam, ze to sie u niej pokaze wiec czekalam, a rzucilo sie tyle osob, ze cud ze w ogole udalo mi sie to kupic za pierwszym razem. w planach jest doszycie wieksze liczby wyprawek, wiec sie beda jeszcze pokazywac. nie wiem natomiast czy w tej cenie lub taniej da sie dorwac taki duzy kąplecik i zeby mozna bylo prac w 90 stopniach. chyba, ze sie zaryzykuje i wygotuje ciuszki mimo info na metce ze 40 stopni. na pewno musze jeszcze dokupic na pozostale dwa dni body i pajace.
nie ma doswiadczenia ze smykiem, ja kupowalam jeszcze ciuszki przez hm online, maja fajna kolekcje baby exclusive z ciekawymi wzorami i z lepszych materialow, ale tez z serii ekobawelny hm conscious maja spoko rzeczy. w kapphalu tez maja dobra bawelne, ale na pewno cenowo juz nie sa tak atrakcyjni. ja kupilam kilka fajnych rzeczy na wyprzedazach u nich.
mysle, ze tez nie ma co sie stresowac, jest jeszcze duzo czasu :) wiec na spokojnie mozna sobie w czasie rozlozyc i cos tam po malu kupowac. koszty tez sie wtedy lepiej rozkladaja, bo na ostatnia chwile jak trzeba wszystko kupic to mozna pojsc z torbami.
ja postanowilam tez, ze korzystajac z czasu zglebie temat szczepien zalecanych i zrobie rozeznanie co warto, czego nie wato i w ogole jakie sa koszty. jezeli ktoras z was to tez interesuje to mamapediatra ma bardzo dobre wpisy na temat poszczegolnych szczepien.
1
1