Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Jak coś zapraszam do kontaktu na smerfetkaa30@gmail.com

Re: Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

hej dziewczyny u mnie z OM wychodzi 9.12. A z Usg 16.12 :) jestem w 21+7 tc. Tylko czuję się samotna

My jutro zaczynamy wakacje. Jutro jedziemy na mazury, odwiedzić rodzinę. Mamy do przejechania ponad 300 km w samochodzie bez klimy, nie wiem jak damy radę... A później z kolei na Kaszuby. Oby pogoda już była lepsza. A co do imienia, mamy już wstępnie wybrane, ale zdradzimy jak na 100% będziemy pewni :)

My już tydzień wypoczynku zaliczyliśmy, we wrześniu jedziemy na drugą turę wakacji plus w sierpniu przedłużony weekend na odpoczynek:) Imiona dla dziewczynki i chłopca mamy już od dawna wybrane, ale tak jak przy pierwszym dziecku - nic nikomu nie zdradzamy (chyba, że starsza córka się wygada, to inna sprawa :P ). Za tydzień połówkowe i mam nadzieję, że już wtedy będziemy wiedzieć na pewno kto do nas dołączy.

U mnie te upały jakoś bardzo nie dają w kość, piję więcej wody, unikam wizyt na zewnąrz między 14-17 i jest okej. Na balkonie mamy duży basen więc razem z Młodą korzystamy z wody :D

U nas dopiero wczoraj się potwierdzilo, ze będzie chlopiec :) mamy teraz burze mozgow, żeby wybrać imie. pewnie jeszcze z 10 razy się wszystko zmieni, ale na razie Tymon prowadzi w rankingu ;)
a z upalami gorzej niż zle. ciężko funkcjonować, jak nie musze to w ogole z domu nie wychodzę :P

U nas będzie Nikodem ;) dziewczyny jak dajecie sobie radę z tymi upałami ja bym najmilej z wanny nie wychodziła jednym słowem masakra

My już wróciliśmy z wakacji :( ale w tym roku nie porwałam się na dalekie trasy i wybraliśmy miejscówkę jakieś 300 km od domu, bo tylko ja jestem kierowca, więc nie wiedziałam jak to zniosę ;) Na szczęście wszystko obyło się bez przeszkód :) No i postawiliśmy na lenistwo (zawsze wyjazdy i zwiedzanie) i siedzenie na tyłku z jedzeniem podstawionym pod nos :) było pięęęęęęknie :) No i full animacji dla dzieciaków było, więc naprawdę błogie lenistwo :)

Troszkę się zgadzam z tym, że to nieporozumienie "doradzanie" z imieniem, bo to rodziców wybór... No chyba że chcą strzelić dziecku w stopę tym imieniem ;)

My juz tez po polowkowym. bardzo starannie i rzetelnie wykonane usg - prawie 30 min trwalo. wykonywalam lekarz z Zaspy. wszystko na szczescie jest dobrze- organy, przeplywy, lozysko, szyjka :) i potwierdzony chlopak :) teraz na kolejna wizyte wlasnie musze zrobic GCT i powtorzyc przeciwciala anty RH i toksoplazmoze, bo nie mam przeciwcial wiec trzeba w trakcie ciazy jeszcze sie upewnic czy na pewno sie nie zarazilam.
Imie wybrane, ale powiemy rodzinie dopiero po urodzeniu :) to rozwodzenie sie przez pol roku komu sie podoba a komu nie uwazam za jedno z wiekszych nieporozumien... dlatego mysmy wlasnie tak zadecydowali :)
ubranka bede prac dopiero blizej terminu :) pewnie jeszcze xxx osob bedzie chcialo je zobaczyc i obmacac :)
wybieracie sie gdzies na wakacje z brzuchami?:)

Listopad:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 4 listopad szpital Wojewodzki
Grajeczka 5 listopad
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital
Grudzień:
Devil 5 grudnia szpital Zaspa
Dzoana1 20 grudnia szpital Kliniczna
Emi 20 grudnia
Anosiaa 30 listopada, szpital- moze Zaspa
Matylda - 8 grudnia - juz raczej Zaspa :)

My niestety nie możemy się dogadać co do imienia :( Tak jak przy starszym większego problemu nie było, przy córce już się pojawił, bo żadne z nas nie miało swojego typu, tak teraz kompletna pustka :( Niby coś po głowach chodzi, ale żadna opcja "pupy nie urywa" :/

Monika, ja mam termin na 30.11 i planuje wyprac i wyprasowac ciuszki dopiero pod koniec października, tak żeby miesiąc przed terminem były już gotowe

My też już jesteśmy po połówkowym. U nas wszystko dobrze, mały prawidłowo rośnie i się rozwija. Z upalami nie mam aż tak dużego problemu. Gorzej znoszę zimno niż gorące dni, ale na spacery dla bezpieczeństwa wolę wybierać się raczej po 16tej. Macie już wybrane imiona dla Waszych pociech? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez mam cukrzyce, ale I typu, wiec jeszcze gorzej :P we wtorek mamy usg polowkowe, wiec może w końcu potwierdzi się plec, bo do tej pory dzidzia się tak krecila, ze nie było nic widać.
a w te upaly wychodzę z domu tylko jak musze, bo tak mi duszno i slabo, ze wytrzymać nie moge :P niby fajnie - lato w pełni, ale mogloby być kilka stopni mniej ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grajeczka, Devil i ja mamy. I to od początku ciąży, także pociesz się, że do tej pory jadłaś normalnie :D Dzisiaj np. zblendowałam truskawki z jogurtem naturalnym, dodałam kakao (deco morreno) i ksylitol i wrzuciłam do zamrażalnika. Może nie lody, ale super na taki upał :) Ja dodatkowo, w związku z obciążonym wywiadem, mam raczej nie chodzić, także ani gdzieś wyjść, ani porządnie zjeść :( a w domu 4latek... Cukrzyca to suka. Mówiąc wprost. Nie lubię surowych warzyw, kasz, ciemnych makaronów. Po kiszonkach boli mnie żołądek.. Ale już prawie 17 tygodni daję radę to dam i drugie tyle :) też dasz radę! Najgorszy jest stres - najbardziej podbija. także relax i dieta i będzie dobrze :)
Ja po połówkowym, Synek zdrowy :) szyjka póki co długa i zamknięta, ale leżenie nakazane. Także leżę i chudnę :P tadam :D
ps: a która jeszcze nie była na glukozie to ponoć jest dostępna wersja cytrynowa. Ja nie piłam, ale słyszałam, że dużo lepsza :)

Samopoczucie makabra jeżeli nie jest to konieczne wolę nie wychodzić z domu i leżeć przed wentylatorem :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Listopad:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 4 listopad szpital Wojewodzki
Grajeczka 5 listopad
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital
Grudzień:
Devil 5 grudnia szpital Zaspa
Dzoana1 20 grudnia szpital Kliniczna
Emi 20 grudnia
Anosiaa 30 listopada, szpital- moze Zaspa

monika
2018-05-15 12:13:44
Zapraszam do nowego watku
Jak samopoczucie w te gorące dni? Mi niestety zaczęły puchnąć stopy i palce u rąk :( Czy któraś z Was ma cukrzycę ciążową? U mnie po teście obciążenia glukozą niestety wyszło, że mam :( na czczo zawsze miałam dobry wynik cukru. Dopiero za tydzień mam wizytę u diabetologa. Nie wiem jak sobie poradzę z nie jedzeniem lodów :(

Dziewczyny kiedy zamierzacie prac ciuszki dla dzidzi pytam się ponieważ mnie naciskają abym powoli zaczęła póki pogoda jest a mnie się wydaje że to jeszcze trochę za wcześnie ;)

Heja.
Dawno mnie tu u was nie było ale już nadrobilam zaległości;)
U nas wszystko w porządku. Dzisiaj byliśmy na polowkowym i z małym wszystko w porządku:) Aaaaa bo wam chyba nie pisałam, że u nas jest synuś :) także starszy brat się cieszy :) Córa pytana (wcześniej jeszcze jak płci nie znalismy) co prawda mówi, że chciałaby siostrę, ale ciągle pyta do brzuszka "braciszku kiedy już wyjdziesz do nas" :) także ona jeszcze chyba nie za bardzo kuma kwestię płci i dla niej ważne, że będziemy mieć dzidziusia :)
No i mały kopie tak, że brzuch mi już tak skacze, że dzieciaki radoche mają hehehe ;)

Badania w normie więc jesteśmy spokojni ;)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...