Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam właśnie aventa ale ręczny bo elektryczny to podobno badziewie. Ręczny mam sprawdzony u wielu koleżanek które właśnie mi poleciły do tego w szkole rodzenia też jest preferowany

Ja kupuje, wole miec kupiony w dobrej cenie, a nie na ostatnia chwile zeby maz kupowal w szpitalnej aptece. Ja elektryczny, i tak to upierdliwa czynnosc i meczaca, wiec nie chce sie jeszcze meczyc i recznie odciagac. rozwazalam avent, ale po rozeznaniu wsrod kolezanek i wsrod roznych rankingow potwierdzilo sie, ze jest bardzo glosny. wiec ani nie zrobisz tego nie budzac polowy chaty w nocy, ani nie pogadasz z kolezanka przez telefon. Ostatecznie sklaniam sie do Lovi, bo jest cichy i zadna z kolezanek ktora go miala nie miala sie do czego przyczepic. jedna mowila, ze butelki ma slabe i ze te aventu lepsza, ale to mozna sobie taka dokupic :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Listopad:
Monika 2 listopada; szpital Zaspa chlopiec
Ewelina 4 listopada; szpital Wojewódzki
Grajeczka 5 listopada; szpital Zaspa lub Kliniczna, chłopiec
Natalia 6 listopada szpital Redlowo dziewczynka
Aśka 7 listopada; szpital Zaspa
Mia 25 listopada; szpital Zaspa; chłopiec
Magda 25 listopada;
Anosiaa 30 listopada; szpital- moze Zaspa

Grudzień:
Devil 5 grudnia; szpital Zaspa
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :) chłopiec
Dzoana1 20 grudnia; szpital Kliniczna; chlopiec
Emi 20 grudnia; szpital Gdynia Redłowo, dziewczynka :)

Cześć dziewczyny, tak czytam od czasu do czasu Wasza konwersacje i postanowiłam dołączyć :)
Mam pytanie - kupujecie laktator przed porodem? Jeśli tak to ręczny czy elektryczny? Może ma któras z Was doświadczenie w tej kwestii i powie na co zwracać uwagę?
Pozdrowki :)
6 listopada, Redlowo, dziewczynka

z tym odsylaniem to niestety prawda. slyszlam nie jedna taka historie. Najlepiej przyjechac jak juz zacznie sie ten "wlasciwy" porod, wtedy nie ma szans, zeby odeslali. tylko, wez I badz tu madrym ile te pierwsze skurcze beda trwaly :P stresujaca sprawa ;)

a z Kliniczna nie wiem jak teraz bedzie, bo podobno pod koniec tego roku caly szpital maja przenosic na Debinki, a budynek na Klinicznej sprzedac...brzmi jak duzo zamieszania, ktore ciezko ogarnac, wiec tam tez moga rozne rzeczy sie dziac...

To zawsze ruletka, ale mysle, ze najgorzej jest wlasnie teraz w okresie wakacyjnym. trzeba byc dobrej mysli! mysle tez, ze jak sie pojedzie w "dobrym" momencie, to nie odesla, bo nie mozesz nie dojechac i bedzie na nich. w radiu gdansk byl kilka tyg temu wywiad z nowym ordynatorem zaspy i on mowil, zeby wlasnie nie przyjezdzac za szybko, bo wtedy sie siedzi w szpitalu niepotrzebnie dlugo i pozniej sa te historie o porodzie 17h. oczywiscie latwo powiedziec, nie przyjezdzajcie za szybko, ale warto miec to na uwadze, bo nie dosc ze nie beda mogli juz odeslac, to i porod nie bedzie trwal XXX h, bo poczatkowe skorcze spedzi sie w domu, wezmie prysznic, zje cos :> oczywisce nie ma tez gwarancji, ze u kazdej z nas ten poczatek bedzie trwal iles tam godzin. kazda musi jakos to wywazyc i zrobic jak czuje. na pewno nie panikowac i nie jechac przy pierwszym skorczu?:>
a moze doswiadczone kolezanki maja jakies podpowiedzi?:)
wybieracie sie w ogole do jakies szkoly rodzenia? czy ktoras z was byla kiedys na spotkaniu z anestezjologiem w wojewodzkim? mozna sie czegos sensownego dowiedziec?
co do usg 3 trymestru to ja mam na polowe 29 tyg umowiona, bo na pozniej nie ma jeszcze grafiku. najchetniej przesunelabym to na tydz pozniej, ale zobacze jak sie bedzie sytuacja klarowac :)

Może trochę się zmniejszy w ciągu miesiąca, mam taką nadzieję... A dlaczego odsyłają do Kościerzyny i Kartuz a nie np na Kliniczną?

Ja mam wizyty co dwa tygodnie, ale to z racji dużego ryzyka. Dziewczyny, a słyszałyście,że Zaspa dalej ma baby boom i odsyła do Kościerzyny i Kartuz? Zaczynam się stresować :|

USG 3 trymestru mam już 10 września chociaż wydaje mi się że to trochę za szybko i być może będę musiała iść jeszcze prywatnie bliżej rozwiązania a może szybciej urodzę ;)

u nas wizyty jakos co 3 tyg wypadaja, bo co 4 zawsze jakos nie moge zlapac terminu, a co 5 to pozno. mlody wazy juz 655g :D u nas na szczescie wszystkie badania wypadaja super. wiec jest szansa na nasz urlop za 3 tygodnie :) przed idziemy jeszcze na wizyte upewnic sie czy wszystko ok. a po musze zrobic ostatni wynik przeciwcial i ide na zastrzyk z immunoglobuliny.
co 2 tygodnie to chyba wizyty od 32 tyg powinny byc?
macie juz umowione usg 3 trymestru?
ja teraz ogarniam powoli ciuszki, jak tylko dorwe cos ladnego w sklepie albo jakas promocje to uzupelniam rzeczy z listy:)
ciekawa jaka nas czeka zima? czy po takim lecie walnie mrozem, czy bedzie taka dluga jesien az do wiosny.

Listopad:
Magda 25 listopada;

Grudzień:
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :) chłopiec

Dziś upał i samopoczucie też mniejsze ;( ja wizytuje we wtorek ;) dziewczyny co ile tygodni spotykacie się z waszymi gin wydaje mi się że później już odstęp pomiędzy następna wizyta powinien być krótszy

Jak tam samopoczucie? ja dzisiaj wizyta, już nie mogę się doczekać :D

Listopad:
Magda 25 listopada;

Grudzień:
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :)

Listopad:
Grajeczka 5 listopada;
Magda 25 listopada;

Grudzień:
Matylda - 8 grudnia; już raczej Zaspa :)

Dziewczyny dopisujcie się do listy płci ;) a może spytam jakie macie przeczucia?

Ewelina co u ciebie? Płeć dziecka potwierdzona ;) chłopiec?

Emi super gratuluję ;) Ja już powoli będę szykowała się do kompletowania wyprawki dla mnie i noworodka dopóki jest pogoda i sił mi starcza. Nie ukrywam że samopoczucie masakra mam bóle głowy krocza kręgosłupa kłucie szyjki ledwo chodzę a wkroczyłam w 30tc obawiam się jak teraz pójdę na wizytę to dostanę zakaz chodzenia więc wolę być przygotowana szybciej na wszystko.Dobrze że upały stanowczo ustały.
Dopisz się do listy płci maluszkow ;)

Hej dziewczyny! Jak się macie, wszystkie na wakacjach? :)
Mogę się już pochwalić, że u nas będzie druga dziewczyna :D:D:D czyli tak jak myślałam :) ogromnie się cieszę!

Grajeczka - mi.in. Dzidziuś,, lovela, jelp, bobini - polecam płyny na początek (mała objętość) i sprawdzisz czy ze skórą nic się nie dzieje :)
U starszej córki na początku miałam płyny lovela, potem przeszłyśmy na bobini.

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...