(...) odkurzacze ROBOCLEAN

Nie dajcie sie oglupic przedstawicielom fim sprzedajacym super szybki, doskonaly, niezawodny odkurzacz Roboclean. W czasie prezentacji owego cuda techniki wiele faktow pomija sie, a pozniej jest placz i zgrzytanie zebow. Walka o zwrocenie sprzetu jest klopotliwa i czesto bezskuteczna pomimo rzekomego prawa do zwrotu w ciagu 10 dni. Prosze zwrocic uwage ze prezentacje odbywaja sie zazwyczaj wieczorem a decyzja musi byc podjeta natychmiast. Typowe poslugiwanie sie socjotechnika i granie na emocjach ludzi. Wnikliwa analiza podobnego sprzetu w sklepach doprowadzi nas do wniosku ze podobny odkurzacz mozemy nabyc za 1000 zl albo mniej (z wieloletnia gwarancja). Sprzedawca Robocleana przekonuje nas o serwisie pogwarancyjnym:))). No tak, nie informuje tylko o kosztach takiego serwisu. Odkurzacze juz za 400 zl oferuja gadzety ktore ma ten watpliwy sprzet. Turboszczotka czy tez szczelinowe koncowki sa na wyposazeniu tanich odkurzaczy. Czytajcie dokladnie umowe jezeli akwizytor omamil was skutecznoscia tego urzadzenia. Jezeli powiecie ze jednak nie zdecydowaliscie sie na zakup zobaczycie zdenerwowanie i 100 argumentow ze strony sprzedawcy ze to zla decyzja (a to ze macie brudno, ze bedziecie chorowac ect...) Malo tego, propozycja ze kupicie go naprzyklad jutro spotka sie z przeciwem i utrata okazji na rabat:). Liczby ktore podaja dotyczace skutecznosci urzadzenia sa wyssane z palca. Podejmujcie swiadome i przemyslane decyzje.
-----------------------------
(...) odkurzacze ROBOCLEAN
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 70

odkurzacze ROBOCLEAN

"Fundacja Rozwoju Kardiochirurgii im. profesora Zbigniewa Religi potwierdza, że jest wieloletnim użytkownikiem systemu AURA ROBOCLEAN, oczyszczającego powietrze z kurzu i alergenów.
Urządzenie AURA ROBOCLEAN nie tylko oczyszcza powietrze z kurzu, ale także utrzymuje w pomieszczeniach właściwą wilgotność i jonizację. Jest to istotne nie tylko w pracowniach naukowych, ale także w zwykłych domach i biurach, czyli tam, gdzie przebywają ludzie.
Z doświadczeń związanych z bieżącą eksploatacją urządzenia w naszych pracowniach wynika, że AURA ROBOCLEAN jest urządzeniem o bardzo dobrej jakości i może być przydatnym dla osób cierpiących na ALERGIE." Dr Jan Sarna Fundaca Rozwoju Kardiochirurgii"
Proszę sobie sprawdzić inne certyfikaty
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

odkurzacze ROBOCLEAN

Napisze krótko: albo reinbow albo roboclean. Towary najwyższej klasy na świecie. Kosztują swoje ale najlepszy sprzęt e swojej kategorii kusi kosztować a przy tym te niosą oszczędności
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

odkurzacze ROBOCLEAN

To szkoda ze nie kupiłaś reinbow'a bo do dziś by Ci działał. Moja babka kupiła i cały czas działa q był intensywnie użytkowany z tym ze dba o niego. A to ze sprzedawcy stosują takie techniki to niestety prawda. Są też różni jedni normalni ze na siłę Ci nie wcisną a drudzy z domu nie wyjdą zanim nie sprzedadzą. sam sprzęt jest wywalany. Reinbow i roboclean to najlepsze tego typu sprzęty na świecie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

odkurzacze ROBOCLEAN

jeżeli dziecko zaczęło chorować to najlepiej przestań używać tego odkurzacza coś musi być nie tak słyszałam że niektórzy używają tego odkurzacza do inhalowania to jakaś bzdura pamiętaj zdrowie dziecka jest najwazniejsze nie daj się ogłupić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

odkurzacze ROBOCLEAN

Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką ROBOCLEANA i żadne bzdury wypisywane przez sfrustrowanych brakiem pieniędzy biedaków mnie nie zniechęcą.Brak pieniędzy przekłada się chyba na wadę wzroku,bo tylko ślepy nie widzi tego całego syfu w jakim mieszka.A żeby nie było niedomówień,nie kupiłam sprzętu od przedstawiciela na prezentacji choć koleżanka chciała mnie takową uraczyć.Pani od spotkań odmówiłam ale sprzęt kupiłam.Cena może wysoka ale kogo stać to polecam bo WARTO!!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 19

odkurzacze ROBOCLEAN

niestety ja mam robocleana , namówił mnie mąż, porażka!!!!
Już nie wspomnę o tym, że moja córeczka która nigdy nie chorowala, po raz trzeci ma zapalenie oskrzeli i antybioyk, także roboclean napewno nie pomaga w tej kwestii.
Inne wady o których ie dowiemy się na prezentacji: bardzo krótki kabel co jest uciażliwe, - ciężar wnieść to urządzenie po schodach na piętro... trochę wysiłku kosztuje, zdecydowanie nie dla ludzi po 40 stce, albo z chorymi plecami.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15

odkurzacze ROBOCLEAN

mam prośbę ,czy mogłaby pani się ze mną skontaktować?bo mam ten sam problem i nie wiem jak go rozwiązać, chodzę na rzęsach i nie wiem co dalej z ta firmą zrobić, proszę o szybki kontakt, puści pani strzałkę albo sms a ja oddzwonię:500-804-772
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

odkurzacze ROBOCLEAN

Przykro mi ale jesteś w wielkim błędzie podejrzewam że nie nie stać cię na ten sprzęt.Ja jestem szczęśliwym posiadaczem robocleana mamy go od 5 lat i nie zamienił bym go na żaden inny chyba że nowszy model.Pozdrawiam
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

odkurzacze ROBOCLEAN ? JA JESTEM ZADOWOLONY

Ale na wypisywanie bzdur w internecie czas masz ? :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciężką pracę to ja wykonuję zapieprzając na 3 zmiany z jęzorem przy ziemi zeby utrzymać siebie i dziecko
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

odkurzacze ROBOCLEAN

U nas w domu również odbyła się tzw. reklama tego urządzenia, ale ponieważ pan przedstawiciel widział, że i tak nic z tego to zanim ujawnił że urządzenie to odkurzacz postanowił się wynosić z naszego domu, bo chyba wyczuł że my nie jesteśmy podatni na manipulację i tak tego nie kupimy. Jednak na nasza prośbę prezentację dokończył. Test z lampą mu niestety nie wyszedł, bo u nas w domu jest po prostu czysto. Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi - pan ma ze sobą lampkę nocną, którą pociera dywan a następnie zapala ową lampkę po to, żeby pokazać ile kurzu mamy w domu. Ale my mamy po prostu czysto więc kurzu lampka nie ujawniła. Poza tym oczywiście nazywał nasz odkurzacz zakurzaczem, pokazywał za pomocą pończochy ile to mamy w domu brudu, piasku i kurzu. Straszył nas alergiami, astmą i nie wiadomo czym jeszcze. Z ciekawości dzisiaj zrobiliśmy test z pończochą naszym poczciwym Zelmerem i coż..efekt jest dokładnie taki sam. Włoski z dywanu, sierść zwierząt zostały zatrzymane na pończosze w formie identycznej kulki. Szczerze mówiąc miałam już na to ochotę wczoraj podczas prezentacji, ale pewnie miłego pana ( który był kryptochamem) tylko by to rozjuszyło. Kolejny zgrzyt miał miejsce w momencie kiedy pan poprosił o listę nazwisk i telefonów do moich znajomych. Stanowczo zaprotestowałam, ponieważ nie podaję żadnych danych bez czyjejś zgody. Pan nie rozumiał i alej drążył, że to nic takiego przecież, bo on tylko zadzwoni i jak ktoś nie będzie chciał to odmówi. Ja mu powiedziałam, że on nie rozumie co ja do niego mówię i powtarzam, ze nie podaję żadnych danych bez zgody zainteresowanych. I nie podałam, ale pan nawet nie potrafił ukryć swojego zirytowania. Gdyby mógł to pewnie by mnie wysłał na księżyc a ja szczerze mówiąc miałam ochotę dać mu kopa w d*pę, żeby czym prędzej opuścił mój dom. Zgodziłam się na tę "reklamę" tylko ze względu na osobę, która miała dostać za to gary. Co do sprzętu, to wygląda bardzo fajnie, jest na pewno bdb ale jego wartość realna to prawdopodobnie jakieś 1000-1500 zł. Reszta to pieniądze wywalone w kibel czyt. na prowizję dla takich mało rozgarniętych panów, którym słoma wyłazi z butów i ich szefów. Mowa o przedstawicielu firmy TOMED. Ludzie miejcie rozum na miejscu i nie bądźcie podatni na tak proste techniki manipulacji jakich używają przedstawiciele tej firmy.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

odkurzacze ROBOCLEAN

Ostrzegam przed firmą Tomed z Gdyni, od przedstawiciela której po 3 godzinnej prezentacji (pani umawiająca nas na nią mówiła, że to tylko godzina i prezentacja dotyczy naszej opinii o nowym sprzęcie, który wchodzi na rynek , a w zamian za to dostaniemy 3 dniową wycieczkę) zdecydowałam się kupić ten sprzęt posiadając jeszcze sprawne urządzenie Rianbow. Muszę przyznać, że Pan prowadzący prezentację był dobrze wyszkolny w technikach sprzedaży. Tak nas zmanipulował, różnymi dodatkowymi ofertami , że razem z mężem podjęliśmy decyzję zakupu.Oczywiście na raty bo odkurzacz ( nie boję sie użyć tego słowa ponieważ większość z kupujących w tym celu go nabywa, a przy okazji stosuje inne funkcje) jest bardzo drogi. Pan jeszcze poradził, że dobrze jest kupić na działalność gospodarczą bo oczywiście są z tym związane kolejne korzyści. Oczywiście lista 20 osób też została przeze mnie sporządzona. Dałam sie podejść jak małe dziecko ufne i posłuszne. Wszystko działo sie tak szybko, że do tej pory nie mogę zrozumieć jak taka stara baba dała sie tak zmanipulować. Po wyjściu Pana akwizytora ( ten termin rozjuszył panią z biura Tomed) doszliśmy z mężem do wniosku, że w zasadzie mamy jeszcze sprawne choć nie ukrywam,że stare Rainbow i ten sprzęt w tej chwili nie jest nam potrzebny. W dodatku przeliczyliśmy raty, które mają lichwiarski procent (23%) bez względu na długość spłaty. Postanowiliśmy zadzwonić jak najszybciej do pana, który był u nas z Robocleanem i powiedzieć,że chwilowo chcielibyśmy odstąpić od umowy podając przytoczone przeze mnie wyżej argumenty. Wtedy miły pan z soboty ( w tym dniu był u nas) przeobraził sie w nieuprzejmego gościa, który powiedział, że on tylko jest od prezentacji i jego rola się na tym skończyła, chociaż zapewnialiśmy, że urządzenie sie nam bardzo podoba i napewno w przyszłości je kupimy. Naprawdę taki mieliśmy zamiar i nie ukrywam, że namawialibyśmy też podanych na liscie znajomych. Do dnia dzisiejszego przedstawiciel nie odbiera od nas telefonów. Po kontakcie z biurem Tomed usłyszeliśmy, że nie możemy zwrócić sprzętu mimo nowej ustawy konsumenckiej, ponieważ został kupiony na działalność gospodarczą.( Pan sprzedawca doskonale wiedział co robi w odróżnieniu od nas). Mimo naszych próśb firma zachowała się nieludzko, bez żadnych skrupułów,nie wrażliwa na żadne nasze argumenty, bo liczy sie dla nich tylko kasa, która i tak do nich nie wpłynie ponieważ nie zapłacimy za ten odkurzacz. Nadal chcemy im go zwrócić, ale oni nie są zainteresowani polubownym załatwieniem sprawy i zyskaniem dobrej opinii zadowolonych klientów. Z panem, który sprzedawał nam Rainbow mamy przyjemny kontakt do dziś. My jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa w tej walce i tym wpisem chcemy przestrzec potencajlnych nowych klientów, aby nie dali sie tak zmanipulować jak my. A my wiemy już dziś na pewno, że nic wiecej nie kupimy w takiej formie sprzedaży i głosno będziemy o tym wszystkim mówić. Z naszej listy firma Tomed na pewno nie bedzie miała pożytku, a mogła i śmiem twierdzić, że kilka urzadzeń pewnie by sprzedała.

16 stycznia 2015 18:48
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

odkurzacze ROBOCLEAN

kup coś u mnie to dostaniesz też jakiś gratis
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja tez kupilam roboclena i tez obiecal zestaw garnkow za podanie kilka telefonow do znajomych .Ale oddalam im stary odkurzacz roymbol 14 letni mialo to byc w obnirzce dodatkowych czesci do prania sprzedajacy nic nie powiedzial teraz chca zabrac garnki ja nie chce sie zgodzic bo tamten stary odkurzacz tez byl cos warty i moglam wystawic go na alegro a nie oddac za darmo .Za ten zaplacilam 5.600.00zl czy to w porzadku
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

odkurzacze ROBOCLEAN

Człowieku,

Chyba nie widziales jak bardzo Roboclean jest skuteczny. zwykle zakurzacze kurza smierdza i nic nie sprzataja. Robocelan to 1 klasa i do tego w przystepnej cenie.

Idz do sklepu i zobacz kretynie ile kosztuje najlepszy telewizor, lodowka, ekspres do kawy, kuchenka.

Ten sprzet kasuje konkurencje. Jedynie mozna z nim porownac Rainbow za 9000zł:)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 29

odkurzacze ROBOCLEAN

a ja często biorę przedstawicieli na pokaz niektórych rzeczy nie zobaczysz w sklepie a jak mnie któryś omamia to go wypraszam ale przeważnie proszę o czas do namysłu i nr tel. W ten sposób kupiłam parę rzeczy i nie żałuję :-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

odkurzacze ROBOCLEAN

właśnie Ci sprzedawcy nie mają wcale aż tak dużo ale Ci nad sprzedawcami
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

odkurzacze ROBOCLEAN

Przecież to żadna nowość. że odkurzacze to przeciętny chłam, a przedstawiciel, to cyniczny wyszkolony cwaniaczek, który ma za zadanie omamić "ofiarę", aby samemu pozyskać wysoką prowizję. Im więcej ofiar, tym mocniej wypchane kieszenie...
Do własnego domu, to wpuszczam żonę, dzieci, psa i czasami teściową w ramach "przebudzenia", aby uświadomić sobie ponownie, że nie należało tego robić.
Sądzę, że teraz też się "przebudziłaś" i już więcej nie wpuścisz przedstawiciela...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 19

Być może sprzedawca sprzedawcy nie równy. Ja kupiłem Roboclean 3 lata temu. Przedstawiciel był ok, firma też ok. Obiecali zestaw naczyń za umówione spotkania i przesłali kurierem mimo, że Ja sam zapomniałem o tej umowie. Do sprzętu nie mam żadnych zastrzeżeń i po 2 latach uważam, że jest wart swojej ceny (na początku miałem pewne wątpliwości). Jestem świadomy, że przedstawiciele zarabiają sporo, bo ten który był u nas otwarcie opowiedział o ich systemie prowizyjnym (dostają coś w granicach 600-900 zł za sprzedaną sztukę w zależności od ilości sprzedaży w miesiącu). Nie widze w tym nic złego, bo wykonują cieżką pracę.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 14

odkurzacze ROBOCLEAN

Witam

A co z gratisami , ktore daja?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Tomasz - ocena (3 odpowiedzi)

Podejmując decyzję o kupnie mieszkania, pierwszym miłym zaskoczeniem były odwiedziny strony...

Anna - ocena (3 odpowiedzi)

Wspaniała obsługa, szybki montaż i efekt który przerósł moje oczekiwania. Zdecydowanie polecam

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...