(...) odkurzacze ROBOCLEAN

Nie dajcie sie oglupic przedstawicielom fim sprzedajacym super szybki, doskonaly, niezawodny odkurzacz Roboclean. W czasie prezentacji owego cuda techniki wiele faktow pomija sie, a pozniej jest placz i zgrzytanie zebow. Walka o zwrocenie sprzetu jest klopotliwa i czesto bezskuteczna pomimo rzekomego prawa do zwrotu w ciagu 10 dni. Prosze zwrocic uwage ze prezentacje odbywaja sie zazwyczaj wieczorem a decyzja musi byc podjeta natychmiast. Typowe poslugiwanie sie socjotechnika i granie na emocjach ludzi. Wnikliwa analiza podobnego sprzetu w sklepach doprowadzi nas do wniosku ze podobny odkurzacz mozemy nabyc za 1000 zl albo mniej (z wieloletnia gwarancja). Sprzedawca Robocleana przekonuje nas o serwisie pogwarancyjnym:))). No tak, nie informuje tylko o kosztach takiego serwisu. Odkurzacze juz za 400 zl oferuja gadzety ktore ma ten watpliwy sprzet. Turboszczotka czy tez szczelinowe koncowki sa na wyposazeniu tanich odkurzaczy. Czytajcie dokladnie umowe jezeli akwizytor omamil was skutecznoscia tego urzadzenia. Jezeli powiecie ze jednak nie zdecydowaliscie sie na zakup zobaczycie zdenerwowanie i 100 argumentow ze strony sprzedawcy ze to zla decyzja (a to ze macie brudno, ze bedziecie chorowac ect...) Malo tego, propozycja ze kupicie go naprzyklad jutro spotka sie z przeciwem i utrata okazji na rabat:). Liczby ktore podaja dotyczace skutecznosci urzadzenia sa wyssane z palca. Podejmujcie swiadome i przemyslane decyzje.
-----------------------------
(...) odkurzacze ROBOCLEAN
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 70

Re: (...) odkurzacze ROBOCLEAN

Zgadzam się w stu procentach. Używam Robocleana od 3 lat. Ma do obrobienia naprawdę kawał powierzchni i sprawdza się bardzo dobrze. Pracowałam w sprzedaży bezpośredniej i znam techniki sprzedaży, a mimo to kupiłam i jestem zadowolona. Co najważniejsze dom jest naprawdę czyściejszy i nie muszę tak często sprzątać. Jeżeli chodzi o smród lub gorszą pracę to niestety zdarzyło się to z mojej winy kiedy zaraz nie wylałam brudnej wody lub nie czyściłam.
Rozbrajające są komentarze o prowizjach itp.Ja jestem ciekawa co robią banki, dealerzy samochodów, firmy farmaceutyczne , wszyscy lecą na nasza kasę i czasem gdzieś trzeba dać się wykorzystać. Kredytów nie biorę, drogich aut nie kupuję to zarobił sprzedawca odkurzacza.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: odkurzacze ROBOCLEAN

Chciałem już wyrzucić dywan, bo zszarzał i stracił kolory. Jednak po odkurzeniu i wypraniu Robocleanam zostawiłem go, bo wygląda jak nowy :) Zachęcam przed napisaniem przetestować samemu. Najpierw sprawdzenie, potem pisanie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem coś o tym, bowiem sam zajmuję się naprawą Robocleanów i jestem Przedstawicielem. Gdybym miał tylko naprawiać, nie miałbym z czego zyć:) Awarie to rzadkie przypadki. Roboclean to sprzęt długowieczny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Roboclean, bo równie dobry, a tańszy o 3 tys. zł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się, coś jest nie tak w tym przypadku. Roboclean to wybawienie dla alergików. Moja sąsiadka kupiła Robo, jej córka ciągle maiła kłopoty z gardłem. Teraz jest już OK!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rainbow to równie dobry sprzęt jak Roboclean. Przy czym Roboclean jest o 3 tys. zł tańszy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Robocleanem odkurzam, piorę dywany, czyszczę podłogi. Z czasem okazało się, że świetnie nadaje się też do oczyszczania powietrza z nieprzyjemnych zapachów. Mieszkam w bloku i co jakiś czas czuć, jak ktoś gotuje, coś przypali, czuć dym papierosowy. Wtedy zamykam okna, włączam Robocleana i po kilku minutach zapach powietrza znowu staje się przyjemny. To batrdzo pożyteczny sprzet. Tego nie robi żaden zwykły zakurzacz. Nigdy bym go nie zamieniła na ten, który miałam wcześniej.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rainbow jest sprzedawany do chwili obecnej. Ja kupiłam blisko 20 lat temu i cały czas działa bez zarzutu. Kupiłam Robocleana dla mojej córki i też działa świetnie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

zbawienie przy alergii

ja kupiłam ze względu własnie na córkę. Wcześniej miala alergię na kurz, teraz może normalnie oddychać. Dla mnie jest on wart każdej ceny!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie nie śmierdzi. A co dokładnie powiedzieli? Jaka dokładnie przyczyna? Normalnie nie śmierdzi. Dobrze to wyjaśnić z nimi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ma prawo, bo czemu nie. Tylko czy chciałaś, aby zabrali?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli masz ten odkurzacz od pół roku proponuje nalej wody w łącz i powąchaj z tyłu jak śmierdzi z tego , czuć stęchliznę i śmierdzi gorzej niż mój stary odkurzacz, reklamowałam już to u sprzedawcy ale powiedzieli mi że to dlatego że niewłaściwie użytkuje, zupełnie nie wiem co robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mam pytanie zakupiłam roboclean czy przedstawiciel ma prawo zabrać mi stary choć prawie nowy mój odkurzacz? proszę napiszcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Roboclean dla każdego

Dla każdego. Jeśli ktoś nie ma wystarczających środków, może wziąć na raty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam robocleana 5 lat. Sprzet działa super, bezawaryjnie. To sprzet klasy jak Rainbow, a te w Polsce sprzedaje sie od 20 lat i maja bardzo dobrą opinie. No ale zawsze zdarzaja się jakieś wyjatki.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Za 1000 zł kupisz odkurzacz ze sprawnością nie większą niż 25%. Rozumiem, że dana rzecz może nie spełnić czyiś oczekiwań. Jednakże zastanawia mnie, co jest powodem tekstów tego typu, jak powyżej. Mam od pół roku Robocleana i oto, co zmieniło się w moim życiu:
1. Nie martwię się już o moją córkę. Może normalnie spac, nie kaszle, nie drapie ją w gardle.
2. W domu nie mam kurzu. Wcześniej juz po odkurzaniu zakurzaczem kurz osiadał na meblach.
3. Nie ma smrodu podczas odkurzania.
4. Mam bardziej czyste dywany.
5. nie muszę z nimi chodzic na trzepak.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

k.... jak tak lubisz sprzątać to dawaj do mnie. Mam ogromną chatę i będziesz miał pole do poPIS-u . Acha możesz zabrać i swoja teściową , jakoś to wytrzymam , dla niej tez znajdzie się robota .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

słownictwo Panów przedstawicieli pogratulowac a przeciez zwracają się do swoich klientów ;( też mam roboclean i zaliczam sie do niezadowolonych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

cudo jak się udo hehe wałek jakich mało obserwuje to co robicie przyjdzie czas na was za niewinnych ludzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Też jetem świeżym posiadaczem tego cuda i uważam że to cudo jest i to fakt nie podwazalny gorąco polecam. I skłaniam się do opinii ze jak Cię człowieku na niego nie stać to nie kupuj a potem nie psuj opini świetnego sprzętu !!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

A - ocena (3 odpowiedzi)

Mam wrażenie że program treningowy bardzo się rozjechał i jest zbyt szybki . Na białych pasach...

Bron - ocena (5 odpowiedzi)

Ostrzegam wszystkich przed zakupem czegolwiek od tego pseudo dewelopera. Żałuję że ja się dałem...

kwr - ocena (3 odpowiedzi)

Zachęcony wybitnymi ocenami namówiłem znajomych na wyprawę do Cacko. Pierwszy zgrzyt to absolutny...