Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

dziś na wp

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Fala-oszustw-na-Polakach-przelewa-sie-przez-internet,wid,14821509,wiadomosc.html?ticaid=1ef26
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hehe...no u mnie ten sam mail...kiecka dla brata w nigerii;-)))

oszusci? ale co z tego maja, podobno kiecki wracaja...co niezla zabawe?? ludzie co sie dali nabrac stracili kase na wysylke...ona nic nie zyskuje

ja też dostałam maila od Tyra Smith-suknia dla brata studiującego w Nigerii, teraz wiem już że to oszystka

Ja wczoraj dostałam maila od Tary Smith, że chce kupić moją suknię ślubną i podarować ją bratu, który wkrótce się żeni, ale paczkę mam wysłać do Nigerii, bo on tam studiuje. Zdziwiłam się, bo w drugim mailu od razu poprosiła o dane do przelewu, a odpisałam jej, że nie wiem ile kosztuje wysyłka do Nigerii i najpierw muszę się dowiedzieć. Mimo to nadal była natarczywa i żebym jej szybko te dane wysłała, że czeka przy komputerze na mojego maila teraz! Oczywiście nie zrobiłam tego, cały dzień się zastanawiałam czy to nie oszustwo... a teraz znalazłam ten wątek :) nieźli oszuści, ale mało inteligentni, bo wysyłają maile z tym samym nazwiskiem do wszystkich, ewentualnie zmieniają imię. Dziwiłam się tym bardziej, że w ogłoszeniu napisałam, że suknię trzeba wyczyścić chemicznie, więc napisała, że mam ją oddać do czyszczenia a kwotę za suknię powiększyć właśnie o czyszczenie i wysyłkę, ale żebym ją szybko wyczyściła i wysłała.
Ludzie nie dajmy się oszukać!!

Ja dzis dostalam maila tez od Smith ale Karen....ta sama scena...laska z canady kupi suknie dla brata;-) brata, powtarzam z nigerii;-)

to tak z wszystkim jest motor i i samochod ode mnie chcieli z angli i nie wiaodmo gdzie i to wcale nie o to chodzi o przedmiot tylko chodiz o kase ktora kaza pozniej przelac niby za clo czy koszt wysylki mowia ze ty musisz np przelac i ci zwroca, u mnie bylo tak ze chcieli placic paypalem i wysylali falszywe potwierdzenie ze wplacili np 800zl gdzie 200zl bylo dodatkowo np za transport i te 200zl ty miales gdzies na jakies konto kuriera przelac a to bylo ich konto, a te podawane adresy to pewnie wogole nie istnieja i dlatego nikt nie odbiera, ja jak dostalalm iles takich maili o motor to poszukalam w necie bo mi nie pasowalo i od razu wyszlo szydlo z worka

też dziś dostałam propozycję zakupu sukni od tej "pani"... chyba jej brat ma dużo mieć żon:))) heheh... przeprowadziłam całą rozmowę i mam nawet na maila potwierdzenia niby przelewu... heheh... sprawę oddaję na policję...

a poza tym "niby" bank każe nadać przesyłkę by mógł dopiero wysłać pieniadze...

Uważajcie na oszustów...

jak to zrobiłeś że wróciła??

Do mnie też pisała niejaka

Renisha Rutledge w sprawie sukienki

NAME : Stephanie Rutledge
ADDRESS: 135 kingston drive
CITY: QUEZON
STATE: MANILA
POSTAL CODE : 4301
COUNTRY: PHILIPPINES

i także pani

annpulila@gmail.com

ANGELA FINDLEY
Address 522 13th street
City Clarkston
State Washington
Country United State of America
Zip Code 99403

Też wydaje mi się to podejrzane

Oszustwo!!! Wpisz dane tej pani w googla i poczytaj sobie ;///

Do mnie takze napisala Renisha Rutledge.
Ale napisala do mnie rowniez Tyra Smith, ktora chciala kupic suknie dla brata w prezencie slubnym oczywiscie z Nigerii :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja sie dalem nabrac niestey ,bylem naiwny ale nie wiedziałem o tym wogole wczesniej bo nie slyszalem, na szczescie dzis suknia wrocila...:)pzdr i ostrzegam przed straszna ANN MOSS;)

A ja dostałam maila takiej treści i nie wiem co o tym myśleć. Niby nie ma tu mowy o Nigerii, a mail przyszedł poprzez serwis tablica.pl, gdzie jest wystawiona sukienka do sprzedaży:

Okay Dziękuję, który bardzo i odpowiedź poprzez sprzedaż Ten element chcę kupić ten element dla moja córka, który znajduje się na wycieczki Państwu Zjednoczone Ameryki jako dar urodziny, będzie zapłacić koszty transportu morskiego i będzie płatności za pośrednictwem przelewu bankowego i PayPal, Wyślij do mnie Twój konto szczegółów z całkowitego kosztu, dzięki czemu można szybko utworzyć płatności można tu jest mój adres dostawy córka poniżej prosimy nie używa żadnych innych EMS usługi niż Urząd pocztowy z zarejestrowanych Poczta
Name ANGELA FINDLEY
Address 522 13th street
City Clarkston
State Washington
Country United State of America
Zip Code 99403

Okay thank you very much i like your response through the sales of this item i want to buy this item for my daughter who is on excursion to the United state of America as a birthday gift, i will pay the
shipping cost and payment will be via bank transfer and PayPal,send me your account detail with the total cost so that i can quickly make the payment for you here is my daughter shipping address below please do not use any other EMS service than Post Office with registered Mail
Name ANGELA FINDLEY
Address 522 13th street
City Clarkston
State Washington
Country United

Nadawcą maila jest Ann Annmoss. Co o tym myślicie?

Wczoraj również dostałam maila z propozycją kupna mojej sukni od Mrs Anna Susy Hershey. Oczywiście dla córki z Nigerii.
Name : Akorede Alabi
Address : NO 12,Oke Iyin Akata Ilesha
City: Ilesha
Zip Code : 234036
County:Nigeria
Phone number:+23408091842738
Uważajcie

Miałam to samo tylko że z tel komórkowym facet też wysłał mi potwierdzenie przelewu z Bank of america. Potem nawet ostrzeżenia dostawałam ze na policje zgłosi jak mu tel nie wyśle

James Smith (jsmith39169318@gmail.com) rzeczywiście się uaktywnił i chyba skupuje masowo suknie ślubne. Z ciekawości korespondowałam z nim w sprawie kupna. Zgodził się na dość dużą cenę za przesyłkę. Połknął moje dane bankowe do przelewu i tego samego dnia otrzymałam mail z jego banku (Ryoal Bank of Canada), że przelew w złotówkach na suknię ślubną został wykonany i w tymże mailu od banku mowa, abym wysłała suknię do pana Smitha. Nawet zbyt profesjonalnie to nie wyglądało. Pan Smith oczywiście również poprosił o szybkie przesłanie paczki na adres
Name...Adeniyi Oluwasope
Address...AE 8 Matazu Close
City..Tudun wada
State..Kaduna
Country...Nigeria
Zip Code..23462
Tel...+23487039169318
No coż, pozostaje mi czekać na przelew :)
Po jakimś czasie dostałam kolejnego maila od Mr Saf Moni safmoni2240@globomail.com.

ja dzisiaj dostalam 2 maile, od Jamesa Smitha i Renishy Rutledge. Nie mam zamiaru im nawet odpisywać.. ;)

Do mnie właśnie napisała "Mrs Smith from UK z tym samym, ale mowi zeby podac jej nr konta itd. może chce kasę przelac...? ;-)

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja dostałam taką propozycję, a nie mam nawet jeszcze sukni - ktoś rozsyła takie maile hurtem i bez sprawdzenia.

Identyczna sytuacja u mnie! Panie: Kem Rose oraz Mrs Anna Susy Hershey !!! Uwazajacie, ostrzegajcie znajomych, szczegolnie panny mlode

Inne tematy z forum

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!