Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie
Ja wczoraj dostałam maila od Tary Smith, że chce kupić moją suknię ślubną i podarować ją bratu, który wkrótce się żeni, ale paczkę mam wysłać do Nigerii, bo on tam studiuje. Zdziwiłam się, bo w drugim mailu od razu poprosiła o dane do przelewu, a odpisałam jej, że nie wiem ile kosztuje wysyłka do Nigerii i najpierw muszę się dowiedzieć. Mimo to nadal była natarczywa i żebym jej szybko te dane wysłała, że czeka przy komputerze na mojego maila teraz! Oczywiście nie zrobiłam tego, cały dzień się zastanawiałam czy to nie oszustwo... a teraz znalazłam ten wątek :) nieźli oszuści, ale mało inteligentni, bo wysyłają maile z tym samym nazwiskiem do wszystkich, ewentualnie zmieniają imię. Dziwiłam się tym bardziej, że w ogłoszeniu napisałam, że suknię trzeba wyczyścić chemicznie, więc napisała, że mam ją oddać do czyszczenia a kwotę za suknię powiększyć właśnie o czyszczenie i wysyłkę, ale żebym ją szybko wyczyściła i wysłała.
Ludzie nie dajmy się oszukać!!
0
0