Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Uwaga na takie ogłoszenia!
jakieś lewe potwierdzenia ze SCOTIABANK
Koleś- Paul Morton
Miasto- Ibadan
Babka która pisała jakaś tam pani Brown

Najpierw pieniądze na konto potem wysyłka!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie tez wlasnie pisal Richard Melberg ta sama osoba odnosnie sukni slubnej najpierw bylo pytanie czy posiadam jeszcze suknie na przedaz i ile sztuk nastepnie pisal ile to jest w euro ja napisalam mu poniewaz nie mialam podane na allegro czy podac dokladne wymiary sukni biust,talia nastomiast jego to kompletnie nie interesowalo i pytal ile to jest w euro.. kiedy mu napisalam bo myslalam ze paczka mialaby isc do anglii ze 225 euro on napisal ze jest wstanie zaproponowac mi 300 euro plus 100 euro na pokrycie kosztow wysylki pod warunkiem ze przesylka poszlaby do afryki zachodniej.Od razu wiedziala,m,ze to jakas sciema.. bo nie interesowaly go wymiary ani nic tylko zalezalo mu ze mnie nabrac .Cale szczescie wpisuja w goole nastchenalm sie na ta strone i juz wiem ze to oszust . To jest chrore ze w taki prymitywny sposob oszukuja ludzi. trzeba to zglosci na policje inaczej oszustow bedzie coraz wiecej.

ode mnie właśnie Pan chce zakupic sukienke. chce zebym wysłała ja do afryki :D narazie koresponduje z nim. jestem ciekawa co bedziwe dalej :D
Pan : Richard Melberg

ode mnie kiedyś chcieli w ten sposób kupić nowy telefon ;)

niby jakiś gość napisał maila - kiepsko tłumaczony translatorem :] że on sam pływa na statku ale chce kupić telefon dla brata na urodziny, z wysyłka gdzieś tam :] nawet nie pamiętam gdzie :]

nawet nie odpisałam :] bo szkoda mi czasu na takie zabawy :]

nowe nazwisko : Paulina Adamiak z Kanady, adres jeden z powyższych. ps. Ja się nie dałem :)

to samo u mnie tym razem dostałem maila od pani Monica Natalia monic9015@gmail.com ta sama gadka o wysyłce do nigerii ............

oczywiście nic nie wysłałem do oszusta

Do mnie napisała MARY HILLS I DANIEL RICHARDSON !!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale jestem zła na siebie, że się tak cieszyłam że sprzedam suknię, wyobrazalam sobie że komuś z Nigerii tak bardzo sie spodobała, że chce ją kupić. Na początku się nie rajcowałam, ale jak poprosiła bym z paypala zażadała zaplaty 600 euro no to nie powiem slinka pociekła...

Radzę Wam dziewczyny jesli daliście się nabrać to zgłoście spraw ena policję!!! Ja sama się zastanawiam czy nie złożyć zawiadomienia. Potem takie czują sie bezkarne.

Do mnie tez pisała Mary Hills ( w ogóle te ich godności są takie jak z książek..;-))
Dziwne nawet nie pytała wiele o suknię, jakies zdawkowe maile, no ale jak wyskoczyła z tym Paypalem to sprawa zdawala sie miec ręce i nogi. Ja bym jej nie wyslała sukni w ciemno- kasa musiałaby być na koncie Paypal

I jeszcze pisala że wysylka do Afryki Zachodniej- nie pisała Nigeria, żeby sie nie wydało może...

Żal, żal.. naprawdę współczuję dziewczyom, które się nabrały...
Pewnie teraz taka wystawia Wasze kiecki na ebay

TRZYMAJCIE SIĘ I MÓWCIE WSZYSTKIM O TYCH OSZUSTKACH!!!

Hej, do mnie tez napisala Mary Hills, ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chciałam za sukienkę 550 a ona że daje 600 i 100 na przesyłkę.
Ta sama sytuacja!!!

taki adres podała:

Shipping Address - Confirmed

Name : Ayobami Young
Address : No 1 Church Close street, dugbe
City: Ibadan
State: Oyo state
Zip Code: 23402
Country : Nigeria

dobrze że weszłam na tę stronę i uratowałam moja suknię!!!
co za podli oszuści!!!

tak, do mnie też pisali...oszuści adres do wysyłki mnie zadziwił.

Hej, napisała do mnie również MAry Hills:

Thanks for your response,i will be willing to offer you EURO 500 for the
item as maximum bid from me and EURO 100 for the shipping fee with EMS
Express Mail International delivery service to West Africa,because his
birthday is coming on soon,so please get back to me with your PayPal
account to make the payment and if you dont have a payment account,you
can open one at http://www.PayPal.com and get back to me with the PayPal
email for payment.

Awaiting Response

(ja mówiłam, ze chcę za sukienkę 450 euro)

Myślę, że to będzie ta sama ściema

Na moje ogloszenie sprzedazy odpowiedziala dzisiaj Mary Hills , powiedzialam ze chce 300 euro za sukienke , sama zaoferowała 400 plus 100 na przesylke! Do kogoś z was pisała rownież?

do mnie napisała niejaka Anna Vieira-Kowiela, wiecie mieszka aktualnie na Karaibach, slub ma w Brazylii, a rodzina z Gdanska nie da rady jej odebrac... brzmi jak bajeczka w stylu tej nigeryjskiej, wiec nawet nie drazylam tematu...

to jest oszustwo!! ja jak ta głupia dałam się w to wrobić.... Trudno suknia wisiała dwa lata, ale to głupie uczucie frajerki nie daje mi spokoju....

mniejsza o suknie to poprostu sposób na oszustwo w moim przypadku to miała być kamera wartości 2000 zł -ja zdeponować pieniądz w banku ty wysłać kamera i potwierdzenie no i bleble no ale cóż pragniemy caukowitej wolności w internecie jak z drastycznymi zdj.itd.pozdrawiam

Dziewczyny, powiedzcie, po jakim czasie wracają do Was sukienki???

Za pewne nowa naciągaczka, albo stara - pod nowym nazwiskiem...

Sluchajcie czy ktoras z was tez dostala e-mail od Nancy Pils w jezyku angielskim w spr kupna sukni czy to moze byc "nowa posredniczka"

monica natalia na maila: monic9013@gmail.com

A mozesz mi podać e-maila do tej moniki natalii??

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...