Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Tak, do mnie też napisały, dwie- Betty Morgan i Monica Natalia, ta sama treść w mailu. Jak zapytałam, jakim cudem piszą to samo dwie różne osoby, to jedna z nich odpowiedziała, ze obie pracują dla klientki w Nigerii- klientki w potrzebie, jak zaznaczyła...Z tymże obiecywały najpierw wpłatę na konto a potem dopiero miała być wysyłka. I nawet, gdyby jakimś cudem, wpłaciły pieniądze na moje konto, to podejrzewam, że potem jakimś innym dziwnym zbiegiem okoliczności sukienka by do nich nie dotarła i domagałyby się zwrotu. I co wtedy? wyprane już pieniądze wracają z powrotem do właścicieli...Nie dajcie się nabrać, bo w najlepszym wypadku, przesyłka nie trafi do odbiorcy i zapłacicie tylko za koszty wysyłki 300 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Jak dobrze, że sprawdziłam ten wątek w necie. Właśnie mialam wysłać numer konta i dowiadywałam się jakie opłaty są z tytułu wysyłki do Nigerii. Napisała do mnie Betty Morgan. Masakra. Uwaga!!

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Tak,to prawda.Uważajcie ja też dałam się w to wciągnąć.Kobieta przedstawiła sie jako Sarah James.Przyszło nawet jakieś potwierdzenie z banku.Niestety wysłałam suknie i nie otrzymałam pieniędzy.Według paragrafu 415 kodeksu prawnego popełniła ona przestępstwo karale.Niestety kontakt z nią sie urwał!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Kolejne nazwiska oszustów David Bryan i Monica Natalia. Próbowali wyłudzić suknię ślubną wystawiając lipne potwierdzenia. Maile, z których były wysyłane wiadomości: monic9012@gmail.com oraz bryandavid35@gmail.com Rzekomy adres do wysyłki: Name: DAVID KUNLE ADEAGBO
Address: NO 24 UI ADEYEMI STREET
State: OYO STATE
City:IBADAN
Zip code: 23402
Tele: 2340855676213
COUNTRY...NIGERIA.
Dobrze, że nie dałam się nabrać... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja niestety nie wpadłam na to, żeby wejść na forum i dotrzeć do tego wątku....
Uratowałbym sukienkę i 1100 zł......
Poszła do Nigerii.....
Dziewczyny uważajcie!!!
Dostałam maila od monic9012@gmail.com

Jestem załamana. Tak się dać.... :(((((

Uważajcie na te adresy:
Olayinka Abioye
22 Papa Street, Apete, Ibadan, Oyo state Nigeria 23402

na ten
Name: Wale Toyin
Address : No 3,New Gbagi Market
City : Ibadan
State : Oyo
Country : Nigeria
Zip Code : 23402
Tel : +2348067488815

i na ten:
Name: Ibrahim Isyaku
Address: 22 Papa Street, Apete
City: Ibadan
State: Oyo State
Country: Nigeria
Code: 23402

Mam pytanie: czy sukienki wracają do Was?

Ja niestety nie wpadłam na to, zeby wejśc na forum i dotrzeć do tego wątku....
Uratowałbym sukienkę i 1100 zł......
Poszła do Nigerii.....
Dziewczyny uważajcie!!!
Dostałam maila od monic9012@gmail.com

Jestem załamana. Tak się dać.... :(((((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do mnie tez pisa a co najlepsze dwa razy bo najpierw wystawilam jedna suknie slubna a po dwoch miesiacach druga i za kazdym razem ze dla synowej i ze jej sie spieszy, a po kazdym razie meila usuwa i nowego zaklada

Dostałam takiego samego maila. Od Betty Morgan. Chciała kupić "przedmiot", który wstawiłam na forum. Lecz moim "przedmiotem" było odstąpienie terminu/ sali na wesele. Więc osoba, która podszywa się pod pośrednika między Polską a niejaką osobą z Nigerii, to zwykłe oszustwo...

ja w ciągu dwóch dni dostałam propozycję od Moniki Podoski i Betty Morgan. maile o bardzo podobnej treści. Fajnie że jest ten wątek, bo już prawie się nabrałam. Trzeba zaapelować do portalu o umożliwienie ukrycia adresu mailowego w ogłoszeniach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurcze bo to tak jest, człowiek chce bardzo sprzedać i nagle trafia się okazja-juz jest nadzieja a to oszuści :(

Ja również dostałam takiego maila w piątek od monic9012@gmail.com
Chciał kupić suknie dla siostry,która studiuje w Nigerii,oczywiscie nie wysłałam bo mnie w porę koleżanka ostrzegła,że to oszuści(choć miałam obawy,żeby ją wysłać)

JA WCZORAJ DOSTAŁAM MAILA OD NIEJAKIEJ monic9012@gmail.com; , CHCE KUPIĆ SUKNIĘ DLA SIOSRY I BYM WYSŁAŁA DO NIGERII... A CO Z TWOJĄ SUKNIĄ?

do mnie też, ale ja głupia wysłałam :( myślicie, że ta suknia naprawdę może wrócić?

A ode mnie ta sama Tyra pragnie kupic jak najszybciej cyfrowke Canona. Oczywiscie dla siostry studiujacej w Nigerii. Jak milo i fajnie miec taka dobra i z gestem siostre w Kanadzie....

Tyra Smith do mnie też pisała!

Ja również!!

Name: Bimbo Omotosho
> Address : Az 5 Faki Road
> City : Tudun Wada
> State : Kaduna
> Country : Nigeria
> Zip Code : 23462
> Tel : +2348095754415

Do mnie też!! Naprawdę ma wiele żon!!

Do mnie napisała ta sama kobieta i też chciała suknię dla brata z Nigerii!!

u mnie tak samo mail od tyra04smith@gmail.com
wysylka na adres
Name: Bimbo Omotosho
Address : Az 5 Faki Road
City : Tudun Wada
State : Kaduna
Country : Nigeria
Zip Code : 23462
Tel : +2348095754415

Wróciła do Ciebie suknia? Ja też niestety dałam się nabrać... Pa jakim czasie wróciła?

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?