WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10

A ja nie mam ubranek :) mimo że ta sama płeć to już zdążyłam pooddawać ciuszki po synku. No a poza tym cały czas miałam ubzdurane ( o ja głupia) że drugie dziecko TO NA PEWNO dziewczynka, więc ciuchy po chłopcu nie będą potrzebne. Ale tak jak Selene mam słabość do kupowania maleńkich ubranek :)

Eeeh...niestety nie dam rady nawet dołączyć na spotkanie, logistycznie jest to niemożliwe. Na warsztatach też się nie spotkamy bo te zajęcia odbębniłam w ciąży z Filipem i w związku z tym nie zapisywałam się.

Współczuję Wam problemów ze zgagą. Na mnie działały... ogórki kiszone. Mnie dopada inną ciążowa dolegliwość, a mianowicie nocne skurcze nóg. Za mało magnezu i potasu - pewnie dlatego cały czas mam ochotę na pomidory.

Walerka też bym wolała się zamienić ale nie mam z kim :(

Julka, szkoda, że Ciebie nie będzie

Cześć!
Dzisiaj wolny dzień więc oczywiście przed 7 już byłam na nogach!
Ja też już przebrałam ciuszki po Maksie. Nawet nie jest najgorzej, z tych początkowych większość się nadaje, wiec powinnam dokupić tylko kilka rzeczy. Ale oczywiście pewnie kupię więcej niż trzeba bo się nie oprę. Mam słabość do kupowania dziecięcych rzeczy :)
Julka szkoda, że Cię nie będzie, a może dasz radę dojechać jednak :)
Dzisiaj zapowiada się ładny dzień, będzie można cały dzień na dworze spędzić.
Miłego dnia dziewczyny!

Ja nie mam sily sprzedawac zamieniam z kolezankami.
Wiem ze ciezko kupowac uniwersalnie bo nawet jak znalazlam dzinsy bez kwiatkow i takich innych to nitka byla rozowa.
Ide spac, mam nadzieje bez przerw tym razem

Walerka ja też oglądałam właśnie top model ;)

Aga szybko miną te praktyki i będziesz miała jeszcze dużo wolnego.

Ja właśnie przebrałam te najmniejsze ciuszki po Ksawerym, odłożyłam to co się nada dla dziewczynki. Jutro będę robić foty reszty ciuszków i na sprzedaż. Wrzucę Wam linka może któraś z Was sobie coś dla synka wybierze. Stwierdzam, że zdecydowanie łatwiej w tej kwestii jest posiadanie rodzeństwa tej samej płci. :)

Sonia super ze wsio ok. Ja sie odmozdzam I ogladam top model na tvn, caly czas sie utwierdzajac ze urody I inteligencji to Pan Bog nie daje razem.
Aga dasz rade, lato ma byc beznadziejne :-)

Jestem, jestem! :) U mnie cisza, bo zalatana jestem Nauki od groma i jeszcze trochę... Ale staram się Was czytać na bieżąco ;)
W dodatku trochę się wkurzyłam, bo nagle mi wylecieli z praktykami w sądzie w te wakacje (a miały być w trakcie przyszłego semestru, a zresztą też będą), no i zła jestem Co prawda to są tylko 2 tygodnie, ale tak strasznie mi zależało na Wydziale Karnym w Okręgówce, czego mi zagwarantować nie mogą mogę wybrać sąd i termin, ale nie wydział Wzięłam pierwszy możliwy termin, czyli 1-12 lipca, no bo im większy brzuch, tym gorzej wiadomo No i tak naprawdę jako pierwszy wybór zaznaczyłam jednak Sąd Rejonowy w Gdyni... Mąż mnie przekonał, że godzina drogi DO, 8 godzin w sądzie, godzina drogi Z POWROTEM to średni pomysł, szczególnie te dojazdy w godzinach szczytu i latem Aczkolwiek gdyby zagwarantowali mi mój wydział to bym się nie zastanawiała i dojeżdżała W każdym razie wizja moich wolnych dni znów się rozmyła, a raczej przesunęła w czasie No ale w sumie może nie ma co narzekać i szukać dziury w całym ;)

Julka, Apoloniaa, Panda - gratuluję synków! :) No i najważniejsze, że wszystko z nimi w porządku i zdrowo się rozwijają :) Póki co, chłopaki górą ;)

Ania83 mi paradoksalnie często na zgagę pomaga sok pomarańczowy ;)

Selene, te ciuszki dla dziewczynek są boskie mikro sukienki to w ogóle bomba ;) Wcale Ci się nie dziwię, ja też już nad sobą nie panuję w tej kwestii ;)

Olimpia, udanego wypoczynku! :)

Zonkaa, mi wypada wizyta akurat w 23 tc, ale na pewno też sprawdzimy jak się sprawy mają ;) Wierzę, że wszystko będzie ok! :)

Walerka, trzymam kciuki za Twoją koleżankę Miejmy nadzieję, że na strachu się skończy!

Carolajna, zdrówka dla mamy!

Marta, super, że udało Ci się zarezerwować nam miejsce :) A wymyśliliście jakąś alternatywę dla Basi? ;) Z filmikami to faktycznie fajny pomysł czekam kiedy i ja będę mogła je nagrywać ;)

Sonia, ale supernowo! :) Fajnie, że Ksawery będzie miał młodszą siostrzyczkę :) A Ty już zdrowa na całego? ;) Dla komarów nie miej litości! Chociaż póki co to one nie mają litości wobec mnie

Kurczę, Julka szkoda, że Cię nie będzie :( A na warsztatach będziesz?? :)

Selene, Sonia - zazdroszczę Waszym synkom, też bym chętnie na rower wsiadła ;) Ale usłyszałam od mojej ginki kategoryczne NIE ... No to nie...

Znowu musiałam elaborat wystosować... ;) Wybaczcie ;)

Sonia super że mogłaś się napatrzeć na swoją córcię :) i fajnie, że Doering potwierdził płeć. Możesz zacząć przygotowania :)

Wiecie co...niestety nie będzie mnie w piątek na spotkaniu. Strasznie żałuję, bo ostatnie spotkanie było rewelacyjne. Mąż miał wracać dzisiaj, ale niestety jego pobyt się wydłużył i wraca...w piątek około 15.

Sonia super, że wizyta udana :)
Marta stoliki na zewnątrz są już porozstawiane, fajnie że jednak udało się zgarnąć kanapy na górze.
My też byliśmy dzisiaj z młodym na rowerze, ale moje chłopaki szli z przodu potem długo, długo nic i ja. Już mi brzuch zaczyna się "stawiać" jak mam bardziej aktywny dzień. Ale dzisiaj i tak mam super humor bo urlop przede mną! dopiero w przyszły piątek do pracy :)
miłego wieczoru

Jakoś tu cicho ostatnio. Aga i mamtu ucichły i od razu jakoś mało postów ;P

Ja się rozczuliłam na wizycie u Doeringa. Rewelacyjne ma to usg. Tak wszystko było super widać. Potwierdził dziewczynkę więc już mogę być pewna na 100 procent bo on się nie myli w tej kwesti ;) Na 3d za dużo widać nie było bo chudinka jeszcze jest i malutka a na dodatek pępowiną zasłoniła usta i tyle miała z tego podglądania.

Potem byłam z Ksawerym na długim spacerze, młody na rowerze. Fajna pogoda dzisiaj, ale komary czy jakieś muszki mnie pożarły :/

Hello:)
Melduje zarezerwowanie miejsca w restauracji Friends (kanapy nad barem) w piątek od godz. 15.00. Hasło: Trójmiasto.
A jeśli będzie ciepło i nie będzie padać, to usiądziemy na zewnątrz. Co prawda nie byłam dawno na Piwnej i nie wiem czy są już rozstawione stoliki, ale mniemam, że tak:)

Też dostałam maila z informacją o imprezce dla Ciężarówek 6 czerwca;)

A gdzie zniknęła Aga? Mam nadzieję, że "opija" kolejne zdane zaliczenia/egzaminy ;)

Miłego wieczoru:)

Ja dostałam wczoraj chyba tego maila w sprawie warsztatów :)
A już się bałam, że nie ma miejsc.
Miłego wieczoru dziewczyny :*

Hej
Dostałam dzisiaj maila od organizatora czerwcowych warsztatów, Wy pewnie też?

Tak dużo piszecie że jak już chce coś podpisywać, to zapominam co komu. A z pamięcią ostatnio u mnie kiepsko.

u mnie tez dzialalo jak wypilam cos zimnego, ogolnie okropna matka byla od malego ja hartowalam, wtedy sie odsuwala i czulam ja. tez byla bardzo malo ruchliwa, ale to chyba pozniej bo teraz ma jeszcze za duzo miejsca zeby zimne zadzialalo.
Sonia - daj zna jak po.
ide pic kawe bo zasne

Sonia, fajnych wrażeń na badaniu:))

Maluszek będzie dobrze! Możesz też zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach, poleżeć 30 min jak poczujesz chociaż jeden ruch w tym czasie to znaczy, że nie ma co panikować. A jak chcesz to zawsze możesz jechać na IP.

Moje dziecko tym razem bardziej spokojne. Ksawery strasznie szalał w brzuchu, teraz się cieszę tym spokojem ;)

Za godzinę 3d u Doeringa. Nie mogę się doczekać!

Maluszek ja się zgadzam z dziewczynami jak się bardzo niepokoisz jedź na IP. Lepiej panikować niż coś przegapić. I odrobinkę optymizmu :)

Zonkaa, z tymi filmikami to dobry pomysł, bo jak Młoda fika to mojego M nie ma w domu. A jak przykłada dłoń do brzuszka to dziecko jest spokojne jak nigdy:)) Czuje respekt już za życia płodowego hihihihi

Maluszku, skoro słabo czujesz ruchy, to może maluszek tym razem inaczej się ułożył i kopie w stronę kręgosłupa :) Mimo wszystko, lepiej dla Ciebie byłoby upewnić się na IP że wszystko w porządku.

Mój to jakiś nadpobudliwy chyba jest, ostatnio kopie, przeciąga się i robi nie wiadomo jakie jeszcze wygibasy prawie non stop, już kilka filmików mężowi nakręciłam jak cały brzuch faluje... Boję się że po porodzie da nam w kość :D

Maluszek, nie ma co sie denerwować. Śmigaj do szpitala na IP.
U mnie zdarzają się dni, że nie czuje Młodej, ale tłumaczyłam sobie to tak, że fika w nocy kiedy twardo śpię.
A jeśli bardzo się zaczynam denerwować to siadam wygodnie na kanapie i delikatnie palcem próbuje Młodą pobudzić do fikania. Spróbuj może tak, a jeśli nie poskutkuje to szkoda Twoich nerwów i jedź na IP (tak jak radzą dziewczyny).

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...