WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Wiesz co Walerka, ludzie nie zdają sobie sprawy jaką krzywdę mogą wyrządzić dziecku źle zapięte/luźne pasy. A wystarczy troche poczytać/pooglądać telewizji czy neta. Wystarczy telewizja śniadaniowa...

Ja np nie toleruje i nie włącze silnika, gdy ktoś nie ma zapiętych pasów. Nie jade i koniec! Jak chce się zabijać to gdzie indziej, ale nie ze mną i nie mnie.

mamtu największy jest ale i jest pierwszy na liście więc tak być powinno :)

walerka każdy ma fisia na jakimś punkcie, także spokojnie. U mnie dziecko od pierwszych dni na przykład spało z kotem, który się wprowadził do łóżeczka i my się z tego cieszyliśmy. Moi znajomi odkąd starają się o dzidziusia zabraniają kotu wchodzić do pokoju który będzie dla dziecka żeby już się przyzwyczajał że mu nie wolno.... tak chcą i ok :) dlatego też może trochę inaczej patrze na ten materacyk. Co mi da nowy materacyk skoro na nowym ten sam kot zapewne będzie spał co na starym? ;p
Dla mnie podstawa to po prostu szanować innych zdanie i poglądy :)

Co do pasów to też bym nie popuściła ;p i jak sobie przypomnę jak koleżanka moja sadzała dziecko w foteliku i w ogóle nie zapinała bo mała nie lubiła to mnie jeszcze dzisiaj trzęsie !

Madleen, zrobione. :)

Madleen, ankieta wypełniona:))

Właśnie skończyłam składać kupioną wczoraj komodę. Mężowi już się wczoraj nie chciało, więc go uprzedziłam, że sama to zrobię. Myślał, że żartuję, więc się chłopak zdziwi. ;)

Arabelka, ciężko mi ocenić coś czego jeszcze nie miałam okazji używać. Wygląda ładnie :P i opinie ma dobre. Materac na razie stoi w kącie i czeka na łóżeczko. :)

A Mały jest duży, ale mierzony był na podstawie obwodu głowy, więc domyślam się (i mam nadzieję, szczerze mówiąc), że w rzeczywistości jest o ok. 200 gramów mniejszy. Ale on zawsze wychodził na usg największy z naszych 'wątkowych' dzieci, więc mnie jakoś te jego wymiary nie zaskoczyły. ;)

madleen-test odfajkowany:>

wiecie to jest takie smieszne. tu na pewne rzeczy, na ktore bardzo uczulaja w Polsce nikt nawet nie mrugnie okiem, a inne sa bardzo na topie. przy okazji moich poszukiwan przeczytalam ze tu umiera 7 dzieci tygodniowo z powodu smierci lozeczkowej, stad u mnie taka zajawka na to plus monitor oddechu.
tak sobie mysle ze pewnych rzeczy nie da sie uniknac nawet najbardziej sie starajac, ale duzo robie dla mojej psychiki i tak sobie mysle ze gdyby cos sie stalo dziecku, to nie moglabym zyc z ta swiadomoscia ze oszczedzilam pare groszy kosztem mojego dziecka. ale to moje podejscie, jak pisalam mam troche fizia na tym punkcie i duzo moich kolezanek uwaza ze przesadzam. ostatnio ochrzanilam kolezanke bo jej 8 miesieczne dziecko i 2 latek jechali w zupelnie luznych pasach w samochodzie.

dobrze ze na wizytach ok.

pamietam ze tu hitem byl materac kokosowo gryczany ale nie wiem czy jeszcze jest na topie.

także wypełniłam :)

madleen zrobione :)

Odejdę na chwilę od tematów związanych z ciążą i macierzyństwem.

Korzystając z okazji, że Was mam :) serdecznie Was proszę o wsparcie naukowe i wypełnienie poniższej ankiety:
http://www.ankietka.pl/ankieta/115930/mobbing.html

Nie zajmie to dużo czasu, a baaardzo mi pomoże!

Cześć dziewczyny!
Mamtu cieszę, że szyjka bardzo ładna" i trzymam kciuki żeby taka pozostała do września. A Twój mały o rośnie jak na drożdżach :)

Aga skąd Ty masz takie opisy? też bym stawiała na szyjkę. Więc słuchaj lekarza i się oszczędzaj! można się przyzwyczaić do do wolniejszego trybu.

Haze zdrowia dla synka!

Dorotii narobiłaś mi smaka goframi, chyba dzisiaj sobie zrobię :)

Materac to ja mam chyba darlanda.

Sonia zazdroszczę wypadu :) my się szykujemy w sierpniu do Jastrzębiej Góry. A to jeszcze tyle czasu...

Ja wstałam dziś przed 10. Aż za długo nawet spałam. Musiałam odespać wczorajszą noc, kiedy to spałam trzy godziny.

Witajcie o poranku :)
Aga mocny z Ciebie zawodnik. O 7:23 już na forum! :) Ja śpię coraz gorzej, mimo poduchy - rogala i otwartych okien, przewracam się z boku na bok i łażę po nocy. A spać nie mogę od bólu brzucha - to jest takie ciągnięcie na całej powierzchni... jakby mój brzuch miał zaraz eksplodować. No i potem zasypiam nad ranem i się dobudzić nie mogę.

Aga, Mamtu gratuluję udanych badań. Aga niestety tez nie pomogę w rozwikłaniu zagadki tej diagnozy. Ale pewnie dobrze przypuszczasz, że chodzi o szyjkę. Więc oszczędzaj się jak pani dr przykazała :)

To widzę, że dużo osób śmiga dziś się dokształcać na szkołę rodzenia. Ja z mężem również wybieramy się na 18:00. Będzie fajnie :)

Ja niestety na spotkanie nie dotrę i bardzo ubolewam z tego powodu. No ale cóż, pewnie jeszcze będzie okazja. Ja jutro akurat jadę do rodziców, trochę naładować baterie, a że zabierają mnie znajomi, to nie mam wpływu na godzinę podróży... Także życzę miłego spotkania!

Walerka, z tym materacem to do tej pory jestem w szoku. W tej sytuacji na pewno kupię nowy, tylko łóżeczko sobie zostawię. W życiu bym na to nie wpadła, że taki materacyk może być niebezpieczny...

Powinien w przyszłym tyg jechać ale z jego pracą to nigdy nic nie wiadomo. :/

a Sonia hotel znam, co prawda byłam tam jak jeszcze nie miałam dziecka i nie zwracałam uwagi wtedy na trampoliny :)
Muszę się zabrać i poplanować wakacje! w przyszłym tygodniu mam wolne i mąż musi być w Warszawie 1 dzień więc chce coś znaleźć w okolicy, tylko muszę się zabrać za szukanie....

a do kiedy jeszcze męża masz w domu bo pamiętam że miał tylko na chwilkę przyjechać?

Sonia, uwielbiam Mrągowo:) Za małolata jeździłam tam z rodzicami lub na kolonie. A ostanio byłam w hotelu Anek, który jest położony nad samym jeziorem. Nie mam pojęcia co jest tam dla dzieci, ale jedzenie mają pyszne. No i prowadzą to bardzo fajni ludzie:))
Co prawda byłam tam w marcu, ale było super! Nie nudziłam się, a byliśmy tylko we dwójkę.

Sonia, ja na spotkanie jak najbardziej tylko musze jutro dogadać się z kurierem, bo czekam na paczke od mamy:)

Dorotii my byliśmy w Mrągowie w hotelu Mercure i mogę go szczerze polecić. Lokalizacja super bo nad samym jeziorem a i jak brzydka pogoda to jest co robić bo w hotelu jest basen i sala zabaw dla dzieci. Na zewnątrz też jest plac zabaw z dużą trampoliną. Nie musieliśmy brać łóżeczka dla Ksawerego bo nam udostępnili i w ogóle obsługa bardzo miła. Babka z restauracji powiedziała, że jak coś to ona może mu coś innego ugotować. No tylko że cenowo to dosyć drogo wychodzi.

To co dziewczyny ze spotkaniem, bo jakoś mało chętnych :(

Witam wtorkowo:)

Mamtu super, że wszystko dobrze u Ciebie i Maluszka. Ale w sumie On juz nie taki "Maluszek" ;) Rośnie duży Synuś.
Ja ostatnio nawet zauważyłam,ze mi brzuch nie rośnie już tak jak oszalały. I moj Mały faktycznie troszkę z wagą przystopował.A przecież był moment, że był większy, niż Twoj na usg :) Ale najważniejsze, aby szczęśliwie doczekać porodu :)

Dziewczyny odnośnie tych materacy,to jakiej firmy kupowałyście do łóżeczka? Mamtu z tego co kojarzę to pewnie wygrałaś na warsztatach materacyk Fiki Miki?Jak go oceniasz?
Znalazłam materac firmy Hilding
http://materace-online.eu/materace-wysokoelastyczne/materac-baby-hypoallergic-550.html
Firme znam,bo sama używam materaca tej firmy w sypialni.Sprawuje sie super.Ale nie wiem jak to sie ma do dziecięcych materacy?
Możecie coś polecić?

Dorotiii, kilka lat temu zamawiałam faceta z jakimś "cudownym" odkurzaczem na roztocza. Troche mnie kosztowało, więc zaczełam szukać swojego sposobu. Najpierw używałam pianki do czyszczenia, ale za długo schło, a teraz sypie sodą. Sody nie wcieram. Co najwyżej ręką delikatnie rozprowadzam.

to fajnie że musisz już tak rygorystycznie siedzieć w domu :)

a jak z tą sodą? tylko sypiesz czy jakoś szczotą jeszcze wcierasz?
A są w ogóle jakieś firmy które profesjonalnie czyszczą materace?

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...