WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Co do jedzenia to my jemy ekologiczne odkad sie Jula urodzila, ja wogle bardzo sprawdzam co daje dziecku od urodzenia i wprowadzilam zamordyzm w rodzinie i nikt nie mam jej prawa dac nic, co ja wczesniej nie przejrzalam pod wzgledem skladu.
na szczescie moje dziecko uwielbia owoce i tego sie domaga w ciagu dnia jako przekaski, wczoraj mialam tantrum bo mi sie banany skonczyly a ona wlasnie na to miala ochote.

A kosmetyki uzywam minimalnie poza kremami nawilzajacymi, zreszta to glownie jest ciekla parafina bo mloda ma lekkie AZS (tak mysle)

Dzis maz ma Jule na caly dzien i juz mu daje popalic, biedaczek bedzie bardzo zmeczony pod koniec dnia, jak zadzwonilam to slyszalam bardzo stanowcze NIE ze strony mojej corki, nawet nie wiem czego dotyczylo i szczerze mowiac nie pytalam, niech sobie radzi.

Aga, fajnie ze znalazlas sobie sposob na odstresowanie, ja co prawda nie przegladam wszystkich analiz, zaczelam od zrobienia listy tego co u nas bylo uzywane i sprawdzam co sroka o tym mysli i w zasadzie to musze zmienic sudokrem jako krem w razie czeko na cos innego no i te chusteczki nawilzone ewentualnie.

co do kupowania ubranek na promocjach, bardzo nauczylam sie tego przy dwojce dzieci, wczesniej to nie mialo takiego znaczenia, ale teraz tak i juz mam w garderobie zachomikowane ciuchy po zimmowej wyprzedazy na najblizsza jesien/zime. Glownie sweterki, bluzki z dlugim rekawem i spodnie :)

Julka ja glukoze robilam w Medicoverze i wyniki byly tego samego dnia.

Julka ja jak robie w Swissie to 2 dni robocze sie czeka na wynik :( Ale zazwyczaj jest popołudniu chyba ew. na drugi dzień.

To Cie mąż urządził z tym grillem :( Jutro ma byc podobno chłodniej to może nie bedzie tak źle.

Dziewczyny ledwo funkcjonują w ten ukrop :( a mój m żeby dobić na maksa zaprosił na jutro znajomych na grilla więc dziś w ten upał muszę chatę wypucować i jedzenie przygotować + Filip oczywiście. Normalnie jestem już padnięta...a jest przed południem jeszcze...

Dziewczyny czy na wynik glukozy długo się czeka? Czy tak jak na morfologię? Diś miałam iść ale stwierdziłam że zaczekam do poniedziałku bo ma być chłodniej, a we wtorek wizyta u gina. Mam nadzieję że będą już wyniki.

Walerka byś się zdziwiła jakie guano wsadzają do kosmetyków...strona sroki jest super, już wcześniej zwracałam uwagę na składy kosmetyków, ale nie znam się aż tak bardzo na INCI :( zresztą btw nasze jedzenie też pozostawia wiele do życzenia...ostatnio wprowadzałam jogurt do diety Filipka i zdziwiłam się jak zaczęłam czytać składy jogurtów naturalnych dostępnych na naszym rynku :) a to tylko jogurt...a ludzie się dziwią że tyle alergii teraz a kiedyś tego nie było...

Ja do pupy na codzień używam od pierwszych dni do teraz maść Bepanthen - ma bardzo dobry skład i dzięki niej Filip nigdy nie miał odparzenia. Sudocrem odradzam, sroka wyjaśnia dlaczego, ale też wcześniej nasza pediatra mówiła że to szajs.

Aga, ja bym walczyła o poprawkę skoro nie masz wpisu to nie masz tej 3 :)

Ja jak juz będę na zwolnieniu mogę Was gościć na kawce codziennie :)

Maluszek a skąd Ty jesteś?

Arabelka no u nas niestety było tak, że nic innego nie dawało rady, dlatego ten sudocrem :/
Ale linomag rzeczywiscie jest fajny i często u nas też był w użyciu, do kolejnego odparzenia ;) Ale nasz Młody to był jakiś ferelny tyłkowy egzemplarz :P

Jak dla mnie oliwka to zło :P używaliśmy na początku i tak Młodego wysypało oliwkami, ze odstawiłam od razu

Aga przykro mi, wiem jak taka ocena potrafi dobić :/ spróbuj pogadać z wykłądowcą na temat poprawki

Do mojego męża już dzwonili z pracy więc raczej w przyszłym tygodniu pojedzie znowu na 3 miesiące. Załamka...

My za godzinę ruszamy, ja prowadzę dobrze, że klimatyzacja jest w aucie bo kiepsko by było.

Carolajna wstałam o 4.30:)

Ja nie mam klimy w pracy i musi mi wystarczyć wiatrak.Nogi mam już jak balony takie napuchnięte i okropnie mnie bolą:(

Selene dziękuję za zaproszenie.Z chęcią wpadnę na kawkę hi hi;)Jak dożyję bo mega ciężko mi się funkcjonuję.

Mamtu mi też się ciężko oddycha.Wczoraj myślałam że się uduszę.Jak dziś będzie tak samo to wymiękam i zamykam się w piwnicy;)

Carolajan nie wiem czy cie pociesze ale mnie bardziej po porodzie bolaly hemoroidy a nie rana w kroczy i to kolko to bylo zbawienie bo siedzie i lezec inaczej nie moglam

przy dobrych wiatrach kupie za taka sama cene w tk max jak w primarku a jakos o wiele lepsza. tu wogle ciuchy dla dzieci sa tansze, paranoja. sa tez tanie w tesco i asdzie. wiem ze duzo dziewczyn przyjezdza i kupuje tu a i tak im sie oplaca po wydaniu pieniedzy na przelot.
ja mam taka prace ze mam przerwy 10 min czesto wiec akurat zeby poczytac i napisac.

Rana w kroczu brzmi strasznie :( Cały czas staram sie o tym nie mysleć. Chociaż czasem mnie dopada.

Carolajna, jeśli będziesz miała ranę w kroczu to przynosi ulgę. Można spokojnie siedzieć, bo czasem się zwyczajnie nie da, szczególnie na początku. Nie przydaje się po CC. :)

Dora tak to mniej więcej wyglądało, że Ty weszłaś do sali, a ja wychodziłam z koleżanką:) Ale tak skojarzyłam, że to Ty bo pisałaś, że będziesz z m. :) Z Obłuża jest Aga,a ja mieszkam kawałeczek za Estakada na Grabówku, a właściwie pod samym lasem ;)

Walerka ja tez szukam rożnych promocji, bo inaczej to bankructwo ;) Ja w sumie mało rzeczy dostałam, bo kilka welurowych pajacyków ( w rozmiarach 56-74) kilka sztuk body na 56. Mam sporo ubranek na 3-9 miesięcy, także później już tylko dokupię, to co sie najbardziej będzie przydawać. Jedynie ze śpiochami mam problem, bo mało gdzie sa w promocji, a w normalnych cenach to wychodzą drożej niż pajace. Walerka a w Primarku nie ma tanich ciuchów dla dzieci? Pamiętam jakie tam zawsze tłumy były na Oxford Street :) Tylko, że wiadomo jakość idzie za ceną.

Dzięki dziewczyny... Walerka, niby wiem, że to, co na papierze to o kant d*py, ale nie umiem przejść obok tego tak obojętnie... Jakaś chora ambicja mi się włączyła.

Młody coraz bardziej kopie, brzuch mi coraz częściej tańcuje ;). Ale bez przesady, zazwyczaj to max. 5 strzałów i po wszystkim na jakiś czas ;). Swoją drogą zastanawiam się jakby to było gdybym nie miała tego łożyska z przodu! I w sumie cieszę się, że ono tam sobie jest, skoro to dopiero początek jego harców i swawoli ;).

Katka, ja żeby się odstresować wzięłam do ręki długopis i zeszyt i po kolei lecę wszystkie srocze analizy i zapisuję co trzeba kupić ;).

Fakt, o J&J również słyszałam bardzo niepochlebne opinie.

Walerka, ja uwielbiam te małe ciuszki :). Ostatnio kupiłam takie boskie pasiaste ogrodniczki rampersowe (mimo, że ogrodniczki jakoś omijam szerokim łukiem), no i oczywiście rozkminiałam nie wiadomo ile, na jaką "wielkość" wziąć i ile Tymon może mieć cm w sezonie wiosna/lato ;). Oczywiście cały czas sobie powtarzam, że nie ma co tak strzelać z tymi rozmiarami ,bo różnie bywa i kupować tylko na najbliższe miesiące, ale jak widzę takie cuda to się powstrzymać nie mogę ;).

Carolajna, a upolowałaś coś w końcu w C&A?

a to kółko rzeczywiście pomaga?

Ja wole TK maxa w Anglii ten tutaj mi sie nie podoba i jakos nie mogę sie przekonać, jeszcze tam nic nie kupiłam... Albo nie umiem szukać.

Dziewczyny, przypomniało mi się, że na stronie Lidla widziałam takie dziecięce kółka do pływania za 4,99 chyba, więc jeśli któraś z Was szuka alternatywy dla kółka poporodowego to warto się zaopatrzyć, bo tańsze i wygodniejsze imho. :)

Jula czkala bardzo duzo i zawsze mi mowiono ze to bardzo dobrze bo trenuje przepone, dla dziecka to nie jest nieprzyjemne jak dla nas, mnie to osobiscie nie przeszkadzalo ale ja mam lozysko z przodu wiec moze inaczej to odczuwalam.

Co do TK max to ostatnio kupilam 5 bodziakow za 7 funtow i to super jakosci, poszabym z torbami gdyby nie ten sklep, inna sprawa ze wlaze regolarnie i kupuje okazje przez to duzo zaoszczedzilam. mam zamiar za tydzien jak bede sama w sobote, przebrac rzeczy po Juli, wywalic co sie nie nadaje i zobaczyc jakie skarby mam w tych torbach co mi koleznaki nadawaly. niesamowicie mnie ostatnio rozczulilo jak przegladalam rzeczy Julki, ona byla taka mala, zapomina sie o tym.

Arabelka jakoś Cię nie kojarzę niestety. A.my się dosłownie minełyśmy w drzwiach?
Jak możesz przypomnij mi czy Ty jestes z Obłuża? bo ja z pogórza.

Aga tulam:-) może da się jeszcze poprawić?!

Poki co zdania sobie jeszcze nie wyrobiłam odnośnie kosmetykow dla dzieci, wszystko wyjdzie w "praniu" ;) Dlatego pytam doświadczonych mam co polecają i co warto kupić. Mam smoczki z trzech rożnych firm i bede sprawdzać co Małemu pasuje. Butelkę mam na razie Avent i chce jeszcze do kupić,z dwóch rożnych firm i zobacze, ktora najlepiej sie sprawdzi. O J&J słyszałam, ze to sama chemia. Nawet koleżance na SR położna odradziła stosować dla dzieci kosmetyki J&J.

A co do TK, to uwielbiam ten sklep. Jak mieszkałam w Londynie, to co chwile robiłam sobie wycieczki do TK :) Szczególe lubię rzeczy do domu. Na szczęście w Gdańsku też otworzyli ten sklep, wiec jest "powtórka z rozrywki";p

Miałam swój udział przy wyborze i wydaje się byc bardzo kumata :)

Dziewczyny ja nie zaobserwowałam czkawki u swojej małej, albo nie ma albo ja jestem niespostrzegawcza :/

Inne tematy z forum

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...