WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

No, już dobra, dobra! ;)

Marta, w sumie to lepiej, że mamy ochotę na Pepsi w puszcze, a nie w dwulitrowej butli ;).

Selene, bidulo... Może niech Twój Duży M. pogada z Małą i przemówi jej do rozsądku ;) Może poczuje respekt przed ojcem ;).

Ja protestuję - idę do wyrka, z tej nauki to i tak nic nie wychodzi... A przynajmniej się wyśpię! O! Zatem dobranoc! ;)

Lepa gratuluję badania i trafienia na takiego fajnego lekarza :)

Julka aż miło czytać, że jednak takie rzeczy się zdarzają. Jak pisze Aga to powinna być codzienność.

Aga jak pisały dziewczyny my tam wiemy swoje ;) już się tak nie tłumacz ;)

Ja znowu padam! jak mała się nie przemieści, i ten ucisk na kręgosłup nie odpuści to umrę :/

Walerka, nie wiem czy oglądasz jak gra Murray ale on za każdym razem jest zdenerwowany. Ale podoba mi się jego gra, bo potrafi się zmobilizować i zagrać tak, że wygra. Mój facet śmieje się, że ja każdą jego porażkę potrafię wytłumaczyć ;)

Zerkam teraz na Kiepskich i jestem posikana ze smiechu;) Paździochy i Kiepscy są na nauce tańca, ale te stroje są zarąbiste! Marian wygląda cudnie;))

Aga, niestety my już swoje juz wiemy (jak napisała Mamtu) :P

A z tą puszka pepsi to jest chyba normalne w ciąży. Po prostu my wiemy lepiej co jest dobre a co złe :))) Pepsi w puszce jest po prostu najlepsza hehe

Walerka, faktycznie dobra z Ciebie mama:) Jula pewnie troche poszalała.

Wy okropne kobiety musicie tyle o słodkościach i pysznościach ;) Ja już nie mam miejsca w żołądku ;) A arbuz na mnie czeka.

Ja dzisiaj nie gotowałam, pokroiłam tylko ziemniaczki, Tomek robił obiad i były schaboszczaki :) Ale tych gołabków to nie odpuszczę za cholerę w weekend.

Mam problem z owocami, bo rano przed pracą w warzywniaku mega kolejka a jak wracam ok 17 to pustki a truskawki zdechłe :(

Julka fajna historia, fajna babka w tej aptece :)

A ja jestem antysportowa i nie lubię nic ;) Nie oglądam nic.

Mamtu, chciałam zachować chociaż pozory przyzwoitości, ale masz rację - słowo się rzekło ;)

Aga, sprostowania nic nie dadzą. My i tak wiemy już swoje. ;)

Dopiero teraz przeczytałam jak brzmi to, co napisałam :p Żeby nie było, że jak przychodzi do mnie przyjaciółka to mam chlew i brud za paznokciami - o nie, nie! ;)

Bylam dobra matka walnelam cole i poszlysmy na plac zabaw do parku, przynajmniej zlapalam troche swiezego powietrza.
Murray zdenerwowany bo tu co roku sa wielkie oczekiwania ze bedzie pierwszym brytyjczykiem od n lat ktory wygranej. No I wlasnie tu jest taki zart ze jak wygrywa to brytyjczyk a jak przegrywa, to szkot.

A sukienkę mam czarną, bo podobno to właśnie było moje ostatnie słowo ;). Idę pić Pepsi (z puszki, bo inna byłaby ZŁA; skąd biorą się te dziwaczne zachcianki?! ;) ).

Mnie na szczęście po truskawkach nic nie wysypuje (nie przeżyłabym chyba ;) ).

Wysłałam męża do Lidla i nie pytajcie ile razy przez telefon zmieniałam zdanie czy chcę tę sukienkę czarną czy różową... Masakra. W końcu się wkurzył i powiedział, że weźmie jaką będzie chciał i się dowiem w domu :p.

Selene, być może u mnie one dopiero będą - różnie to jest z tymi Biedronkami.

Haze, też mam ten problem - zawsze jak widzę jakiś mebel i się już na niego "napalę" to jakoś tak cena mi się rozmywa, ale potem jak już ją dojrzę, to hmm... Stwierdzam, że może jednak aż tak mi się nie podoba ;).

Lepa, super, że z Małą ok :). No i fajny lekarz Wam się trafił! :)

Julka, fajna historia :). Swoją drogą ciekawe kiedy nadejdą czasy, że będzie to normą i nie będziemy się tym chwalić na forum, bo przecież to nic nadzwyczajnego... Póki co, niestety, takie sytuacje muszą pozostać w randze CUDU ;).

Marta, z gośćmi mam identycznie... Ale tłumaczę sobie, że to sesja i zmęczenie ;). O ile jeszcze jak wpada przyjaciółka i mogę mieć gdzieś jak wyglądam i jak wygląda mieszkanie to już z innymi nie mam takiego luzu, no bo zawsze coś do tej kawy musi być i nie mogę mieć takiej zlewki jednak... I pogadać trzeba i posiedzieć, a tak jak mówisz - nie powiem przecież "spadaj na bambus" ;). Może jak trochę wypocznę to mi przejdzie, bo to kompletnie do mnie niepodobne...

Lepa, super że u Małej wszystko w porządku:)) A ze strony ginekologa to bardzo miłe, że tak zajął sie Twoim Młodzieńcem.

Julka, wyobrażam sobie jak musiałaś być w szoku w aptece. Jestem pełna uznania dla tej kobiety. Oby takich było więcej:)

Wiecie co, od jakiegoś czasu nie lubie przyjmować gości w domu. Wymiguje sie jak tylko mogę, bo to niby tylko kawka ale na jednej sie nie kończy i po godzinie jestem juz zmęczona. A jak tu w miarę grzecznie powiedzieć: spadajcie :/
Kobieta w ciąży kobietę w ciąży zrozumie, ale innym ciężko...

Lepa, gratuluję udanego badania. Fajnie, że trafiłaś na życiowego lekarza. :)

Julka, ale przygoda. I w sumie nie dziwię Ci się, że się rozkleiłaś. Niby taki zwykły i oczywisty gest, a jak wiele może znaczyć. Fajnie! :)

A Wy znowu o jedzeniu :) ja dziś obkupiłam się w groszek (ach czasy szaberków się przypomniały wraz z jego smakiem :D ), czereśnie, i mój ciążowy afrodyzjak czyli młodą marchewkę mniam jestem obżarta jak nie wiem...

Co do ustępowania w kolejce...Poszłam dziś do apteki - kolejka zakręcana i tak jak stałam na jej samym końcu to stałam obok tych którzy mieli podchodzić do okienka właśnie. Każdy spoglądał na brzuch i zaraz wzrok odwracał...że niby nie widział tego co zobaczył ;P ale co tam, myślę, postoję sobie. Aż tu nagle jedna kobieta mówi "a teraz pani w ciąży podchodzi do kasy!" Ja na nią w szoku i...się rozpłakałam. Normalnie się nie spodziewałam w najśmielszych swych oczekiwaniach takiej uprzejmości...

Maluszek nie nakręcąć się! W IP powiedzieli że jest OK z dzieckiem więc tak jest! Cieszyć się! I na zwolnienie marszem (dostojnym) :D

Maluszek trzymaj sie cieplo, mam nadzieje ze to tylko jednorazowa przygoda i juz nie bedziesz miec takich problemow.

Madleen, dolaczam do grona wielbicielek imiena Twojego kota :) Rewelacja

Arabelka, to dla Twojego i dziecka dobra. Ja porod naturalny przezylam i wlasciwie calkiem bym sie cieszyla gdybym miala wskazania na CC... Moze kiedys jeszcze bedziesz miala okazje naturalnego porodu ;)

A ja po wizycie, wszystko luzik, mala w porzadeczku a zachwycil mnie ginekolog (moja gin jest na urlopie i musialam isc do innego) bo nie mialam z kim syna zostawic i musialam zabrac go ze soba. A pan doktor powiedzial ze nie ma problemu i dawal mu co chwile kolorowe karteczki i kazal przyklejac na szafe, na fotel, na sciane itp. I maly byl zachwycony ta zabawa. Milo ze facet ma takie podejscie :)

Dzięki. :) A mogłabyś je zmierzyć w tej gumie? Kurcze, nie mam nigdzie Lidla, więc musiałabym kogoś poprosić, żeby mi kupił i wolałabym trafić z rozmiarem. :)

Jedno i drugie kupiłam L, ale sukienka ma za długie ramiączka, ale sobie je przeszyłam i jest super :)
a spodenki wzięłam L, one są rozciągliwe dość, takie mięciutkie

Apoloniaa, a jaki rozmiar tych szortów kupiłaś? One są rozciągliwe? Mogłabyś je zmierzyć w pasie? Dzięki z góry. :)

Marta13 - nie wiem czy są XL ale są naprawdę w rozmiarze L, i w sumie takie nawet całkiem spore :)

haze masz rację z tymi truskawkami, są jakimś świństwem sypane, mojego małego też wysypuje od czasu do czasu. A w zeszłym roku w ogóle nie mieliśmy tego problemu.

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...