WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Witam i melduję się w nowym wątku :)

Panda nie martw się. Ja miałam takie spinanie brzucha w pierwszej ciąży i w tej też tak mam co jakiś czas. Lekarka mówiła, że mam się nie martwić i to normalne. Dopiero jakbym zaczęła mieć jakieś silne skurcze to przyjść.

Aga gratulacje zakupu wózeczka:) Ja też już powoli się rozglądam, ale chyba skończę na navingtonie galeon.

Ja jestem dzisiaj zadowolona, bo udało nam się znalezć firmę przeprowadzkową i uda nam się to zrobić w zaplanowanym terminie :) Powróciła mi wiara w ludzi.

Miłego wieczoru dziewczyny.

Panda brzuch moze sie napinac, to pewnie przepowiadajace skurcze ale pewnie przyspiesz wizyte, zawsze lepiej byc spokojna.
Tak to jest jak sie ma szefa maniaka pracy, on nigdy nie przestaje I robi to bo lubi ale nie rozumie do konca ze ludzie maja inne priorytety zwlaszcza w weekend.
Ja jestem zdziwiona jak wyluzowalam w tej ciazy, w porownaniu do poprzedniej, moze te wszystkie moje przejscia pomogly nabrac perspektywy takze Panda glowa do gory, w tej panikujesz a juz w nastepnej pojde jak z platka, a trzecia I czwarta wogle olejesz :-)

Ja sie staram nie kupowac, bo jak zaczne to nie skoncze tylko od czasu do czasu pozwalam sobie na wybryki.

Znów dopada mnie gorszy nastrój...chyba muszę przyśpieszyć wizytę u ginki..dziś napina mi sie brzuch..choć cały dzień sie bycze..wolę sie upewnić że jest ok...ehhhh ta moja głowa....

Selene, no to super, że wszystko okej. Dbaj o siebie i odpoczywaj.
Też bym wciągnęła pizzę. :) Smacznego!

w końcu usiadłam!
Aga fajnie, że zakupy udane :) a na ubranka jeszcze zapolujesz.
Walerka współczuję pracy w weekend.
Marta ja dzisiaj u ginekologa. Tak nietypowo w sobotę bo akurat w inny dzień, w który miałam mieć wizytę miała urlop. Wszystko w porządku na szczęście, ale dalej mam uważać na te kłucia w podbrzuszu i jak coś pędem do lekarza.
Później byliśmy jeszcze na zakupach i na spacerze, ale wracając z niego to ja już ledwo szłam. Mój chód przypominał chód kaczki. Za dużo jak na dzisiaj tego chodzenia było.
Młody też poległ.
Teraz okupuję kanapę, puszczam jakiś film i nie nie wstaję. Zamówimy tylko pizzę bo mam taką ochotę, że nie wytrzymam normalnie. Dawno nie miałam takiej zachcianki silnej!

Aga fajnie się zamawia wózeczek,co¿ ja się swoim właśnie bawię w domku:-).
Dziś też szukałam sukienki dla siebie, a kupiliśmy tylko buty dla mojego m. Dobrze, że mówisz o wyprzedazy w H&M, jutro się tam wybiorę.

Kara za to ze wyjezdzam na wakacje. Normalnie nie pracuje ale musze przeanalizowac wyniki I nie mialam na to czasu w ciagu tygodnia.
Aga dzieki, z moja praca ma sie wlasnie tak, jak cos wychodzi to euforia jak nie to depresja inaczej sie nie da.

Mlody dzis tak leniwe tu kopnie, tam sie przemiesci.

Wlasnie pojechali do sklepu po truskawki I bita smietane, jakos musze sobie to zycie oslodzic.

Walerka, ja myślę, że to jest dobry moment na to, żeby przypomnieć Ci jak bardzo lubisz swoją pracę :)

Walerka, współczuję natłoku obowiązków. A Ty w weekendy normalnie pracujesz czy tylko teraz na okoliczność nieobecności szefa?

Marta sushi i tak nie mozna bo to surowa ryba.

Ja wywalilam towarzystwocna lunch i pracuje, wsciekla jestem jak cholera, bo tylko dlatego ze moj szef pojechal do meksyku kase zarabiac i mu sie nudzi przez weekend to ja musze dziergac. Dobrze ze chociaz czas jest do tylu to nie jestem tak do tylu. Acha juz nie lubie mojej pracy.

Zazdroszcze wam tej pogody, tu jest okropnie I bedzie ladnie kiedy my bedziemy na wakacjach wiec pewnie mnie lato w uk ominie.

Ania nie przejmuj sie ta waga bo to tylko przyblizona plus drugie dziecko rodzi sie latwiej. Moj maz wazyl prawie 6kg jak sie urodzil, jako drugie dziecko, a tesciowa twierdzi ze to byl najlatwiejszy porod z calej 4.

Ok wracam do pracy.

Tak, Mamtu - z Mama i Ja :). A z tymi rzeczami to po prostu liczyłam na te smykowe przeceny i, że jak tylko wejdę to oczy mi się zaświecą, a tu nic... Jakoś tak nic mnie nie powaliło. No cóz - może to i lepiej, bo mamy tego całą masę ;). Z tym lataniem to masz rację - przydałby mi się kołowrotek ;). Ale jutro cały dzień mam zamiar spędzić w domu przemieszczając się na trasie pokój - kuchnia - podwórko ;). Ewentualnie gdzieś wcisnę drugi pokój i łazienkę ;)

Aga, Małemu jeszcze zdążysz kupić całą górę rzeczy, a sobie też trzeba kiedyś dogodzić. Gratuluję zakupów ciuchowych i zamówionego wózka. A skąd zamawialiście? Z Mama I Ja?
I oszczędzaj się! Nie lataj tyle. Ja wiem, że Ty masz masę energii, którą jakoś trzeba spożytkować, ale mimo wszystko warto czasem przystopować.

Marta, ale mi narobiłaś smaka na tego łososia. Dobrze, że przed chwilą wtrząchnęłam obiad, bo chyba by mi kiszki wyssało. ;)

Marta! Po pierwsze kompletnie nie miałam tego na myśli, a po drugie nie wygłupiaj się! :) Przecież jakby nie mieli czasu czy ochoty to by po prostu odmówili :). Nie przejmuj się, baw się dobrze i najedz za mnie też ;).

Aga, byłam w sklepie ale już nie było żadnej świeżej ryby. Gapa ze mnie;)

Aga, po Twoim poście właśnie sobie uświadomiłam, że może ci moi znajomi nie mieli ochoty na grilla ale nie potrafili mi odmówić? Kurcze, teraz mi troche głupio. No nic, teraz po ptakach. Mam nadzieje, że nie będą mieli mi tego za złe i następnym razem jak zadzwonię w weekend odbiorą telefon ;))))

A poza tym Aga, fajnie że zakupy się udały:)) Grunt to zadowolona mama:)

Marta, a może wieczorny łosoś z grilla? Za mną ostatnio chodzi i pewnie muszę tę kwestię doprowadzić do realizacji na dniach ;)

No hej! :) (w dodatku w nowym wątku)

Wózek i cała reszta (śpiworek, adaptery do fotelika, torba) zamówiony :). Będzie pod koniec miesiąca albo na początku przyszłego, także już niedługo :). Zaliczyliśmy jeszcze Matarnię, liczyłam na super polowanie w Smyku, ale NIC Młodemu nie kupiliśmy... Za to ja kupiłam sobie dwie sukienki w H&M :). W dodatku każda po 20 zł :). Aczkolwiek nie ciążowe, tylko po prostu z gumką, super leżą :). No i postanowiłam w końcu wypróbować rossmannowski balsam, zobaczymy jak się sprawdzi :). Ale powiem Wam, że czuję, że to chyba było za dużo... Brzuch mi się tak jakoś "spiął". Sama nie wiem... W każdym razie biorę notatki i lokuję się na kanapie :).

Właśnie też myślałam żeby sobie zrobić pedicure hybrydowy, no i skoro Sonia poleca, to pewnie zrobię :).

Mamtu, no oby się unormowało! Odpoczywaj ile wlezie :)

Marta, udanego grillowania! :) A co, niech spełniają zachcianki ciężarnej! :)

Melduję się w nowym wątku. :) Miłego pisania!

Wiecie co, oprócz mega energii dzis mam również non stop głoda;) Ciągle mi się wydaje, ze jestem głodna...
No i mam ogromnie wielką ochotę na sushi! Ale bym wciągnęła taką rybkę:) Nie potrafie robić, a w barze sushi jest jak dla mnie za drogo... I pewnie zaspokoje swój głod kawałkiem łososia (oczywiście do spółki z kotem;)

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...