WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

katka nasza ma na szerokości ok. 90 cm wiec 10 cm zostaje w zapasie, ale jest tak cudna, ze chyba ja kupię!!! :)
zresztą Mała i tak na poczatku będzie spała w śpiworku, to najwyżej kiedyś kupię inną kołderkę ;)

Na Tchibo kupiłam sobie taką przedłużaną koszulkę z krótkim rękawem i guzikami, a na Reserved zamówiłam sobie dzianinowe szorty. Do tego wzięłam jeszcze 2 koszulki z regulowanymi ramiączkami, tak na wszelki wypadek. :)
Do porodu wezmę jakąś koszulkę męża, albo koszulę, w której rodziłam Młodego, bo o dziwo przetrwała poród w prawie idealnym stanie.

Sonia fajnie, że małemu przypasowało duże łóżko. My kupujemy za dwa tygodnie mam nadzieję, że u nas pójdzie równie gładko :)

Gołąbków na szczęście nie lubię, więc w ogóle nie ruszają mnie te wpisy ;) gorzej faktycznie z tą pizzą mniam :)

Mamtu gratuluję zatem zakupu, myślę, że jakoś przeżyją tą piżamę ;)
Ja na szczęście mam jakieś ze dwie stare koszule, więc je dobije i od razu pozbędę bo też jetsem zdecydowanie piżamowa :)

Wypiłam kawę i nic. Dalej mi oczy lecą z niewsypania.

Mamtu , no i masz jeden problem z glowy. A na tchibo kupilas?

Haze, wydawalo mi sie ze rozmiar 100x135 to taki standard tych malych kolderek, tzn my takowa mamy i z tego co widzialam to najczesciej posciele na ten rozmiar sa robione. A Ty masz duzo mniejsza.

Mamtu no i dobrze :)

Sonia, gratuluję postępów pieluchowo-łóżkowych. No, to masz już dużego Synka! :)

Marta, dzięki za instrukcje. Ja kocham włoską kapustę, nawet, gdybym miała czuć się po niej jak balon. Ale pekińską zdecydowanie łatwiej dostać. ;)

No i wreszcie rozwiązałam kwestię stroju do szpitala. Mam nadzieję, że mnie nie wywalą, bo jednak poszłam w piżamę. :D

ta pościel tchibo cudna!!!!
ale kurcze wymiary na kołderkę strasznie duże, mam mniejszą kołderkę :/

A jadłyście mini gołąbki z liści winogron? Fajne małe przekąski:)) Czasem w Lidlu można dostać liście winogron w zalewie.

Sorry, nie zalewałam wodą tylko miałam wywar warzywny :)

cześć wszystkim z rana :)

ja też dzisiaj paskudnie spałam, z boku na bok, z boku a bok, a jaki to wyczyn na ten drugi bok sie przekręcić ;)

No u nas też dzieciaki będą razem przez jakiś czas na początku. Myśle, że jakoś w okolicy roku, może półtora przeniesiemy ją do Tomka, a sami w końcu będziemy korzystali z sypialni. Niedawno się przeprowadziliśmy i w końcu urządziłam sobie wymarzoną sypialnię, nie chcę jej od razu oddawać :P

Aga ale bym pojadła gołąbków !!język ucieka mi do tyłka :P

Mamtu ja zawsze robię we włoskiej - kurde chyba dzisiaj naprodukuję albo jutro :)

Z tym porodem w taksówce - kurcze ale przynajmniej zobaczcie jak szybko urodziła ;)

Kapustę pekińską rozdzieliłam na liście i ułożyłam w garnku i zalałam wrzątkiem na 3minuty. Potem przelałam zimną wodą, żeby sie nie rozleciały przy zawijaniu. Potem robiłam tak jak tradycyjne czyli a spodzie garnka układałam kilka liści, potem gołąbki (dosyć ciasno, zeby się skubane nie rozwaliły) i zalewałam woda. Gotowałam pod przykryciem jakieś 40 minut:)) Wydaje mi się, ze one są łagodniejsze. Bo kapusta włoska jednak jest wzdymająca...

Wieczór udany ale jak to bywa zdecydowanie za krótki. W ogóle te 2 tyg mi tak minęły jak mrugnięcie okiem.

Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia :) Mamtu masz rację szybko nam produkcja poszła, ale taki był plan ;)

Ksawery dzisiaj pierwszy dzień spał na dużym łóżku. Super, bo dopiero o 6 rano do nas przyszedł i jeszcze do 8 pospaliśmy. Mam nadzieję, że będzie wygodniej bo tak to zawsze wołał w nocy i musiałam po niego chodzić i go nosić więc teraz powinno być lżej. Z pieluchami też lekki postęp. W domu chodzi w majtkach i woła siku nie zdażają mu się wpadki ale niestety z kupą ma blokadę i nie zrobi.... :/

Marta, Ciebie też nie lubię. ;) Już widzę jak mój mąż kupuje kapustę pekińską.
A swoją drogą - traktowałaś ją tak samo jak zwykłą czy jak? Bo mi to się marzą gołąbki we włoskiej. :)

Katka, byłyśmy umówione w Ferberze, ale jeśli w Sempre można zjeść coś niesłodkiego, to mogę się dostosować.

Ja właśnie od godziny przekopuję stronę Tchibo i chyba zostawię tam majątek. :/

witajcie,

ja dzis wyjatkowo dobrze spalam.

Sonia rowniez dolaczam sie do rocznicowych zyczen, mam nadzieje ze wczorajszy wieczor byl udany.

Golabkow nie lubie, ale pizze to juz tak. Walerka smaczna byla?
A moze skoro przy temacie pizzy to co byscie powiedzialy na piatek w Sempre?

Arabelka, natknelam dzis sie na cos takiego: http://www.tchibo.pl/dwustronna-posciel-ze-wzmocnionej-bawelny-niebieska-p400014386.html
Dobra cena, przesylka gratis. Do dzis generalnie jest darmowa dostawa w Tchibo jakby ktoras potrzebowala.

Marta, nie widzialam programu na TVP2, ale boje sie wlasnie takiego porody, tzn takiego w drodze do szpitala.

Udanego dnia.

Witam w środę:)

Sonia,wszystkiego najlepszego dla Was:) I podłączam się do życzeń Mamtu: żebyście wszystkie swoje rocznice mogli świętować razem!

Selene, witaj w klubie. Też słabo spałam. Nie wiem na którym boku już się ułożyć, by w ogóle zasnąć. A wstawałam chyba z 10 razy...

Mamtu, ja robiłam ostatnio gołąbki zawijane w kapustę pekińską, bo też miałam ślinotok jak gdzieś usłyszałam o nich;) Polecam, bo jest dużo szybciej:)

Właśnie oglądam tvp2: w Warszawie kobieta urodziła w taksówce:)

Miłego dnia Dziewczyny:))

Dzień dobry!

Sonia, wszystkiego najlepszego! :) I obyście wszystkie Wasze kolejne rocznice mogli świętować zawsze razem.
A w ogóle to - wow! - nieźle się wyrobiliście z 'produkcją' w te trzy lata. Czuję się jak weteranka. ;)

Haze, świetny patent z tym łóżkiem.
My zamierzamy też zainwestować w 'piętrówkę', a właściwie - w łóżko na antresoli, ale dopiero za 2-3 lata, kiedy Mały wyrośnie ze szczebelków.
W ogóle początkowo mieliśmy plan, żeby chłopcy mieli oddzielne pokoje, ale Młody jest tak nastawiony, że będzie spał razem z bratem, że chcemy Mu dać tę szansę i jak tylko Mały zacznie sensownie sypiać, to ulokujemy ich razem. W razie czego - zawsze możemy ich 'odseparować'. ;)

Maluszek, jak dziś brzuch? Poprawiło się?
Wymyśliłaś już 'wykręt' na spotkanie? :)

Aga, wygląda na to, że na forum mam coraz więcej wcieleń. A co tam. I tak nic nie przebije Agi Bi. ;)
A za te gołąbki to Cię nie lubię. ;) Przez Ciebie będę musiała zrobić, bo przecież dostałam takiego ślinotoku, że myśleć o niczym innym nie mogę.

Carolajna, ale ja się nie gniewam. Nie jestem tak strasznie przywiązana do mojego nicka. ;)

Haze, dzięki za namiary na koszulę. Wygląda przyzwoicie, nie zabija ceną i - co najważniejsze - nie ma durnowatej grafiki jak dla pięciolatki. :)

Julka, z tymi skurczami to tak nie do końca. Wszystko zależy od specyfiki skurczy. Na tym etapie bezbolesne skurcze są normą i jeśli nie występują w nadmiarze, to jest ok. Co innego, jeśli podczas skurczu pojawia się ból. Wtedy powinno się lecieć do lekarza (albo przynajmniej zadzwonić).
Ja mam kilkadziesiąt skurczy dziennie, przeważnie bezbolesnych i nimi się nie przejmuję, jeśli nie występują w nadmiarze. Jak pojawił się ból - lekarka włączyła leki i kazała leżeć, bo to już może być niebezpieczne, tym bardziej, że Mały ułożony jest już mocno 'wyjściowo'. ;)

Selene, współczuję dolegliwości. Obyś jednak nie miała racji co do trzeciego trymestru i przeszła go łagodnie i bezboleśnie. :)

Miłego dnia!

Witam z rana :)
Ja dzisiaj marnie. Ledwo spała, tak mnie te plecy bolały, że nie mogłam się przyzwoicie do snu ułożyć. Strasznie mnie ciągnie prawy bok. Do tego skurcze łydek i sen poszedł hen daleko...
Zbliżający się 3 trymestr nie wita mnie zbyt łaskawie.
Nie wiem jak ja dzisiaj wysiedzę w tej pracy.

Doroti to nasza 3 rocznica :)

Z tymi akrylami to chodzi tylko o to żeby przed porodem nie robić bo jak trzeba będzie cc robić to nie można nic na paznokciach mieć nawet lakieru. Z tym że lakier mogą zmazać a akryl zdzierać może być ciężko...

Mamtu trafiłam na taką koszulę do karmienia - cena chyba przyzwoita ;)

http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-l-xl-i3334037591.html

image

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...