WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Arabelka te pieluchy różną się powłoką,my nigdy nie mieliśmy tych nowych,ale stare są super więc nie kupowałam droższych.Noi na początek napewno 1 pózniej dopiero 2,jeszcze zależy od wielkości dziecka,nasz 3800 sie urodził i używaliśmy 1.

Dziewczyny ja mogę Was wszystkie pokolie odwiedzać i Wasze balkony/tarasy :) więc sie zastanówcie z tym zapraszaniem ;P

Ja dzisiaj jestem cały czas głodna, zjadłam jogurt i dwie kanapki i dalej mnie ssie. Mam jeszcze arbuza, bo wczoraj kupiłam całego i jest pyszny :) A czereśnie jakoś do mnie w tytm roku nie przemawiają, troche zjem i mam dość.

Ech te sny... :)

Dziewczyny mam pytanie, ktore pieluchy kupujecie na początek dla dzidziusia?
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-pampers-newborn-2-5kg-43szt-i3365689571.html

http://allegro.pl/pampers-pieluszki-premium-care-1-new-born-78szt-i3308349462.html

Tak sie zastanawiam czy jest różnica między tymi pieluchami czy to bez znaczenia? Chyba, ze polecacie pieluchy innej firmy?
I ile mniej więcej potrzebnych jest podkładów na łóżko do szpitala?

zaraz się chyba wybiorę do sklepu. Bo coś za mną od rana chodzi, tylko nie wiem co... Może ta jagodzianka zrobiłaby mi dobrze :) domyślam się, że cokolwiek, byle to słodkie było :P

maluszek u mnie w ogóle nie było dzisiaj truskawek ale kupiłam maliny! pycha :)
a jagodziankę też bym chętnie przygarnęła mniami

Arabelka no twój sen wygrywa ;p co prawda Mamtu za dużo szczegółów Augustina nie zdradziła ale kwadratowy penis wymiata ;p

Koty to cwaniaki ale uwielbiam je :) a w taką pogodę ten kot wlazł pod kołdrę? i to z takim futrem... podziwiam :]

ja też nie mam koszuli jeszcze... nic nie mam a czas leci :/

my mamy wielki okrągły balkon i do tego ogródek - mega zapuszczony, z chwastami zamiast trawy :( nawet staraliśmy się go jakoś zrobić w tym roku ale nie wiem skąd ludzie biorą czas na pracę w ogrodzie. Ja bym musiała go pielęgnować między 12 a 2 w nocy chyba ;/

Dziewczyny skąd u Was się te sny biorą ;) Mi się ostatnio nic nie śni, bynajmniej nie pamiętam. A na początku ciąży miałam dużo fajnych snów. Marta ja też nie lubię facetów w długich włosach ;p Mamtu a propos niezbadanych wyborów naszej podświadomości, to na początku ciąży przyśniło, że mam narzeczonego z kwadratowym penisem ;p I bądź tu człowieku mądry, skąd to się w tej głowie bierze ;)

Odnośnie koszul do szpitala, to wczoraj pojechałam z mężem cos kupić. I się załamała, jak te rozpinane na boku wszystkie miały jakieś śmieszne kotki, pieski i inne cudaczki i były wielkie jak wory. Powiedziałam do męża, że ja w czymś takim nie wystąpię i musze mieć jakąś elegancką, żeby przed lekarzami nie było wstyd ;p Jemu też nie zbyt przypadły do gustu te koszule. Także musze coś na allegro poszukać bez nadruków.

Dora ja tez prałam w 40 stopniach z wirowaniem, ale zrobiłam również pranie wstępne. A później odkażanie żelazkiem.

Madleen to ja podobnie jak Ty mogę się delektować kawałkiem własnej trawki :)Oglądając mieszkanie jak zobaczyłam taras, to powiedziałam, że bierzemy ze względu na ten własny kawałek ogródka :)

Dorotii, ale ten Twoj koty jest sprytny i przebiegły. Ale koty tak mają, zawsze dopną swego. I wtedy lepiej z nimi nie zadzierać, bo z tymi swoimi pazurami mają przewagę ;)

A ja byłam na ryneczku i kupiłam truskawki już ostatni raz w tym roku, ale już się kończą bo 8zł za kg sobie życzyli. przy okazji kupiłam jagodzianki i wciągnęłam razem z mamą:)Teraz mam trochę wyrzuty sumienia no ale już za późno.Wróciłam mokra jak szczór taka duchota.Właśnie wstawiłam kompocik z truskawek a potem jeszcze zrobie koktajl.

A przed chwilą wciągnęłam miskę czereśni;)

Marta, Mamtu też się cieszę, że mam ten tarasik.Co prawda na spółkę z rodzicami bo oni mieszkają piętro niżej,ale i tak się cieszę.Zawsze możecie do mnie wpaść i posiedzieć razem ze mną.Zapraszam;)

mi jedzenie dzisiaj nie w głowie bo coś nam klima nie działa i po prostu się rozpływam ;/

Ale mam dzisiaj ssanie na jedzenie. Tylko co chwyce z lodówki to to nie to i dalej jem i szukam swojego smaku ;)

Kurczę, weszłam na ten pieknybrzuszek i fajne są te niektóre, tylko dlaczego takie drogie :/

aaa, oki:) tak pisałam żebyście nie przepłacały:)

a kotek faktycznie bojaźliwy, jak mój. Jak ktos zadzwoni domofonem to nie wie gdzie ma uciekać;)

Rzeczywiście - co sen, to lepszy :)

Sonia, a ja zazdroszczę fryzjera ;). Znowu się wybrać nie mogę Ale może w przyszłym tygodniu w końcu...

Katka, ten mix to chyba najgorszy z możliwych koszmarów! ;)

Madleen, dzięki, ale faktycznie na allegro są tańsze ;). A co do herbaty... Ja po prostu wrzucam dwie torebki herbaty do dzbanka (1,5 l bodajże), zalewam wrzątkiem, ale tylko na dnie, pewnie jakieś 150-200 ml, po czym trochę uzupełniam wodą z filtra z lodówki, ale tak żeby była jeszcze ciepła, dorzucam miodu, no i wtedy dopełniam tą zimną wodą, do tego dorzucam kostki lodu i już ;). Tak sobie wymyśliłam i mi smakuje ;). Z tymi torebkami to różnie, ja akurat herbatę piję cieniutką, także tyle jest dla mnie ok, ale to wg uznania ;).

Marta ja właśnie swoją (tę drugą) przez allegro zamówiłam. A pierwszą na stronie pięknybrzuszek.com bo mieli wyprzedaż i korzystną cenę. Strona producenta tylko dla przykładu :)

Dorotii charakterny ten Twój kiciuś. Ja się właśnie uśmiałam, bo szukałam mojego zbója w całym domu i nigdzie go nie mogłam znaleźć. Już wszystkie szafy pootwierałam, żeby sprawdzić czy gdzieś go nie zamknęłam, wołam i wołam i nie ma. A on biedny wystraszył się, bo remont nad nami, a że mam okna pootwierane, to wtedy szuka sobie schronienia, taki z niego straszak. Normalnie jak łóżko jest pościelone wchodzi pod kołdrę i w ogóle go nie widać, a że dziś jeszcze łózko rozbebeszone, to wszedł cwaniak pod poduszkę, ale w poszewkę :D gdyby sam w końcu nie wyszedł nigdy bym go tam nie znalazła :P

no no Augustin :) nieźle nieźle ;p ja dzisiaj też z tej samej dziedziny śniłam a że był tam mój mąż to wam nic nie opowiem ;p

Ja śpię dalej jak zabita, dzisiaj mój wielki kot próbował mi uprzykrzyć życie bo zamiast w nogach spać to postanowił wywalić mnie z mojej poduszki ciążowej!! normalnie mnie pazurem po nosie trykał żebym się przesunęła i w końcu mu ustąpiłam bo byłam na wpół świadoma. No i on jak hrabia spał sobie otulony moją fasolą a ja gdzieś z boku wciśnięta. Ale pomimo tego twardo spałam :)

Wczoraj po pracy pojechaliśmy na matarnię i niestety zakupy nie były udane :( w kappahalu faktycznie były te śpiworki (bardzo ładne) ale po 100 zł więc nie kupiłam :( strasznie chciałam już dla malucha coś kupić ale nigdzie nic nie było.... w smyku mizerota, gdzie indziej też i nic dalej nie mam :( dobrze że chociaż trampki zaklepane są! w ikei łóżeczka dla dominika nie było, żadne nam nie pasowało... masakra ;((((
i chyba zrobię tak że dominika łóżeczko przerobię na tapczanik bo ma taką możliwość a maluchowi kupię małe łóżeczko i wtedy miałby nowy materacyk żeby nie było... no ale wcześniej nie brałam takiej opcji pod uwagę więc muszę się rozejrzeć.
W domu byłam przed 21 zmachana jak pies ;/
Dzisiaj od rana za to miałam spotkania i latałam po mieście no ale w między czasie spiłam na długiej pyszną kawusię :)

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie na raz aby dzieci były zdrowe a wam nic nie dolegało!!

Dora, ja już część poprałam w 40 stopniach, delikatne wirowanie. Na moje oko nic się nie stało;)

Madleen, fajne są koszule na tej stronie:) Tylko one są droższe niż na allegro. Na allegro znalazłam kilka takich samych i np jedna z przesyłką kosztuje 59,99 zł. a na dobranocka.com kosztuje 62,90 zł. bez przesyłki ;)

Dziewczyny a Wy te ciuszki bedziecie na pierwszy raz wygotowywać, czy prać zgodnie z tym co na metce? (40st. i recznie) ??

Dziewczyny współczuję Wam tych wszystkich dolegliwości! Trzymam kciuki żeby jak najszybciej wszystko się unormowało i żebyście poczuły się dużo lepiej! I o ile każda mama swoje cierpienie zniesie, o tyle każde zagrożenie dla własnego dziecka jest największym bólem i stresem Ściskam Was mocno!

No i jak widać, im bliżej porodu tym więcej wszelakich dolegliwości Ja wczoraj poszłam na krótki spacer no i znowu wróciłam z twardym brzuchem i bólem w podbrzuszu. Także nie przeszło, a miałam nadzieję, że to było incydentalne. Ale jutro idziemy na usg do mojego gina. To już 31 tydzień, sama nie mogę w to uwierzyć. Czekam na tę wizytę z niecierpliwością już od dłuższego czasu.

Julka niech Ci się dobrze żyje na mamusinym wikcie :) To bardzo fajne rozwiązanie, zwłaszcza jak dopadła Cię ta rwa. No i zawsze ktoś przy Filipku pomoże Też mnie coś ostatnio ciągnie do rodziców. Mama ma teraz nauczycielskie wakacje, więc raźniej by nam było we dwie. I tak planuję pomału jakiś dłuższy wypad...

Sny macie bezbłędne :) uśmiałam się do łez zwłaszcza na myśl o Eguroli :P

Czekam właśnie na kuriera i moją pościel z Tchibo. Pidżamę zamówiłam, ale łatwo nie było. W jednym sklepie internetowym anulowali mi zamówienie i zwrócili kasę bo okazało się, że jednak nie mają rozmiaru, który zamówiłam. Ale podejście drugie poczynione, zobaczymy jak będzie tym razem.

Aga ja też mam duży problem z wyborem tych koszul ciążowych, ale spodobało mi się co nieco z firmy Dobranocka. Może i Tobie przypadnie coś do gustu. http://www.dobranocka.com/

Też zasiadłam na tarasie, bo pogoda sprzyja. Te 2 lata temu, jak kupowaliśmy mieszkanie, specjalnie wybraliśmy mieszkanko parterowe, bo pokusa hodowania tego skrawka trawnika i kilku tujek była wszechogarniająca :P Także Carolajna (i kto tam jeszcze ma ochotę) zawsze możecie skorzystać u mnie :) U mnie kawy też pod dostatkiem!

Aaaa, chciałam jeszcze o coś zapytać - tylko się nie śmiejcie, bo to pewnie głupie pytanie :) jak się robi herbatę mrożoną :) żeby nie miała osadu i była taka ładna, wiecie :P Aga zdradź przepis!

Tak Marta na reformackiej :) czynne czynne, bardzo sympatyczna babeczka i fajny tam klimat.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...