WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Carolajna, gdzieś tam widziałam chyba też za 31 zł i pewnie jak już będę zamawiać to wezmę te tańsze, ale teraz wzięłam pierwsze z brzegu ;). Zastanawiam się na ile jestem zdesperowana, bo myślę teraz nad tą typowo porodową i dumam nad

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i3400298530.html

... Przecież i tak ją od razu wyrzucę... Ale jak na nią patrzę... Jakby mi ktoś powiedział, że tyle tygodni mi zejdzie na wybór koszuli to bym się popukała w głowę ;)

Sonia nie mam pojęcia o której wczoraj padł. Mąż go usypiał, a ja padłam za nim się wynurzył od niego :).

Marta też mam tak z tym wkurzaniem, czasem bez powodu warczę na niego ;) albo i powód jest, ale taki na siłę znaleziony ach te hormony ;)

Aga ja też się zastanawiałam nad tymi koszulami i znalazłam też za 32 zł :) Bardzo podobne, chyba inne kolory. I też nie zamówiłam bo nie wiem jaki rozmiar.

Marta to masz juz linka od Agi ;)

Arabelka, mam pytanie - zamawiałaś te koszule do karmienia?

http://allegro.pl/koszula-nocna-margo-ciazowa-do-karmienia-s-i3390475010.html

Jak one się mają rozmiarowo? Bo stwierdziłam, że to chyba jedyny sensowny wybór "do zajechania" , ale chciałam się poradzić w kwestii rozmiaru ;)

Katka, no widzisz! Licho nie śpi ;) Ale nie umniejszaj, proszę, mojej sile dedukcji! ;) Polskim znakom nic do tego!

Tak Cie czytam i zastanawiam o czym Ty piszesz, a tu faktycznie ze mnie tez zrobilo anonima. Mnie nie trudno rozpoznac bo zazwyczaj pisze bez polskich znakow :)

I niech Ci na zdrowie ten serniczek

Katka, właśnie chciałam napisać, że i ja wiedziałam, że Ty to Ty ;)

A pochwalę się Wam, że wczoraj zjadłam kawałek sernika i cukier w normmie :p. Kawałek był co prawda raczej kawałeczkiem, ale za to był przepyszny - dzisiaj wezmę przepis to mogę wrzucić, bo w życiu nie jadłam tak dobrego sernika ;)

faktycznie forum szaleje, tez nie moglam sie zalogowac.
Ago - anonimie, i tak sie nie ukryjesz, rozpoznalam ze to Ty zanim sie podpisalas :)

Panda, sama chciałabym to wiedzieć! ;) Teraz to w ogóle się nie mogę zalogować :/.
A co do wyprawki to myślę, że torba do szpitala to teraz odpowiednio obrany kierunek :). Potem już z górki! :)

Dziewczyny które dzisiaj będą na spotkaniu czy któraś chce ubranka dla chłopca? Bo właśnie robię porządki i mam kilka sztuk do oddania :)

Aga a co Ty dziś od rana taka incognito. ? :-P:-P

Dzień dobry!

Walerka, mam takie samo odczucie co do Kate - będzie starała się jak najwięcej robić sama i zachować maksimum niezależności, jakkolwiek dziwnie brzmi to w jej sytuacji...

A ja się wczoraj śmiałam z męża, że jak przyjedzie nas odebrać ze szpitala to też ma być tak pięknie odprasowany, w koszulinie, bo inaczej nie dostanie nosidełka :p

Selene, dobrze, że chociaż dzisiaj się wyspałaś :). A kto wie - może Maks będzie łaskawy ;)

Carolajna, może jak się przewietrzysz to Ci ten ból głowy przejdzie... Oby!

A wiecie, że ja ostatnio nie wstaję do toalety? Czasem się zdarzy, że raz się kopsnę, ale więcej nie. Także, Marta - nie zazdraszczam wcale.

Sonia, dobrze, że mówisz, że ten lateksowy materacyk fajny, utwierdziłaś mnie w wyborze :). A jak Ksawery się czuje?

Marta, oczywiście, że mój mąż wpienia mnie czasem ot tak! :D To, co mówi potrafi zejść nawet na dalszy plan - wystarczy, że "źle" spojrzy ;)

Hmm, jako, że jestem anonimem to się podpiszę
Aga ;)

Coś faktycznie forum szaleje :/

Powiem Wam że...powoli zaczynam wierzyć że sie uda aczkolwiek boję sie cieszyć bo w pierwszej ciąży jak uwierzyłam że już Chłopcom nic sie nie stanie to..przyszło najgorsze..dlatego z tą radością staram sie mimo wszystko tak umiarkowanie.. ;-)

Maluszek no kompletowanie wyprawki jest bardzo fajne i niesamowicie ekscytujące :-P ale staram sie jednak nie dać zwariowac..co jest trudne.. ;-) ale poza tymi ciuszkami nic nie mam..może zacznę powolne kompletowanie torby do szpitala po wtorkowej wizycie..co by sie czymś zająć..

Witajcie,

pogoda taka se, na szczescie sie wyspalam, mimo ze do 1 ogladalismy filmy.

Selene, dobrze ze w koncu udalo Ci sie wyspac.

Maluszek, to po sniadanku w kimono.

Panda, juz do konca nie jest daleko, bedzie dobrze. Cieszy ze kompletujesz wyprawke.
A co do poloznej, poniewaz ja nie chodze do SR i nie musze nikogo od nich wybierac, do mnie przyjdzie polozna z przychodni. Przy poprzenim porodzie bylo tak , ze szpital zglaszal do mojej przychodni fakt narodzin i polozna robila nalot znienacka :)

Marta, super ze z mala ok po wizycie,

Ania83, my mielismy/mamy lozeczko i komode do przewijania do kompletu z ikei - sa fajne, materac kupowalismy gdzies indziej ale sie wlasnie zastanawiam czy dla najmlodszego nie kupic wlasnie w ikei. Dla nas i dla corkli mamy Sultany kieszeniowe ikeaowski i bardzo sobie chwalimy.

Milego dnia, mam nadzieje ze sie nie rozpada, bo chce dojechac na spotkanie

Jak dla mnie dzisiaj temperatura jest ok ale słonko mogłoby się pokazać.

Marta ja tak mam wczoraj przez cały wieczór marudziłam że chcę jagody, a potem, że dla mnie nie ma nic do jedzenia, a potem jeszcze się rozpłakałam bo mnie oko bolało ;) Byłam okropna wczoraj.

No wlasnie sluchalam dzis wiadomosci I ma swoja mame przy sobie plus chyba bedzie w domu rodzinnym I tak jej na duzo pozwalaja bo to dopiero Diana wychowywala swoje dzieci, do tego czasu zabierali I oddawali niani a mama odwiedzala od czasu do czasu. Do tego przy porodzie Musial byc urzednik I ktos tam jeszcze, porazka.
Wlasnie sie zorientowalam ze mojemu dziecku wyrosly 2 piatki I 3 idzie, zlote dziecko nawet sie nie zorientowalam a to moze byc bolesne

Coś to forum szaleje dzisiaj czy tylko ja tak mam....raz widzę posty raz nie...dziwne

Hmmmm napisałam cały post i mi go gdzieś wcięło....

Co do Kate to nie sądzę żeby fryzjer i makijażystka zaraz po porodzie należały do rzeczy przyjemnych. Ja tam miałam ochotę żeby wszyscy mnie zostawili w spokoju. Najbardziej to jej współczuję, że nie będzie mogła praktycznie żadnej decyzji co do dziecka podjąć sama...no ale takie życie sobie wybrała.

Materac i łóżeczko też mamy z ikei i jest fajne.

Selene a o której młody padł wczoraj?

Mnie też dziś boli głowa i taki byle jaki ten dzień....to wszystko przez brak słońca

Dzień dobry:)
no i kolejna noc z przebieżkami do toalety albo po wode. Bo po co przesypiać chociaż 3h bite z rzędu? Także dołączam się znowu do niewyspanych.
A pogoda? Upały - nie dziekuje, ale słonko to mogłoby wyjść.
Czy Wy też tak czasem macie, ze bez powodu denerwuje Was wasz mąż/partner? No ja wczoraj tak miałam. Drażnił mnie strasznie, cokolwiek by nie powiedział było źle:/ W końcu przestał ze mną rozmawiać i poszedł spać...

Panda, WSZYSTKO będzie dobrze:) Bo MUSI, nie ma innej opcji.

A co do spotkania w Madisonie to ja proponowałabym, aby umówić się od razu w srodku i któa pierwsza przyjdzie to zajmie te kanapy lub stoliki. Co Wy na to? Bo w taką pogodę to w centrach będą szalały tłumy znudzonych turystów.

Co do Kate to super wyglądała. Ja też poproszę na wyjście fryzjera i makijażystkę. A co:)

Miłego dnia!

Witam się :)

Już chyba nie muszę pisać, że ja chcę słońce?

Wiadomo, że Kate ani nie czesała ani nie malowała się sama ale mimo wszystko nie sądzę, żeby to było przyjemne zaraz po porodzie. Ja marzyłam tylko o tym żeby wszyscy mi dali święty spokój :)

Materac i łóżeczko też mam z ikei i jestem zadowolona. Materacyk lateksowy.

A co do Kate to ja jej nie zazdroszczę. Milion osób czekało, żeby ją oglądać, a ona pewnie musiała dobrze wyglądać bo jej kazali. Zero intymności i czasu na to żeby się cieszyć tym maleństwem. Myślę, że pomocy to ona będzie mieć sporo, ale przecież to cudownie zajmować się swoim skarbem, no nie?

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...