WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Nowy wątek dla Mamtu i Tadka:)))

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=485541&c=1&k=16&hl=8545099#op8545099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (24:)

Kurczę, nie myślałam o porodzie z żelem, ale skoro tak zachwalacie to kto wie, może się skuszę ;).

Walerka, obyś Ty się w końcu wyspała biedna kobieto... A w ogóle to do kiedy zamierzasz pracować?

Katka, ja też przy większości już nie pytam - wczoraj miałam przez chwilę dzień dobroci... Jakieś dwa lata temu stwierdziłam, że to chore skoro wynosiłam jakieś dziwne, kiwające się szklanki (w dodatku dwie - nie wiedzieć po co komu) w torbie i wyrzucałam je pod sklepem. Od tamtej pory się nie patyczkuję :p.

Sonia, ja mam dokładnie tę samą koszulę z tchibo - i też rozmiar S jest mi luźny, nawet teraz ;). I niestety dla mnie, faktem jest, że jest ona długa - zastanawiam się czy jej nie skrócić...

Selene, widzę, że i Ciebie urzekła moja sexy koszula ;)

No a u nas w końcu zawisły firanki :D. Jakoś tak po domowemu się zrobiło, nareszcie! :) Idę spać, do jutra! Śpijcie dobrze! :)

Aga zielona koszula super ;) myślę, że lekarz nie będzie mógł się skupić na odebraniu porodu ;)

Ania dzięki za info. Też chyba sobie kupię ten żel i zobaczymy. Chciałabym uniknąć nacięcia tym razem.

Maluszek ja miałam akurat zwykłą koszulę i po prostu ją podciągnęłam do góry. Jak tylko się przebrałam to od razu się jej pozbyłam. Tym razem też będzie normalna, właśnie taka na wyrzucenie.

Moje dziecko właśnie założyło sobie pudełko od klocków na tyłek ;)

Julka ja mam jedną paczkę.

Sonia, wlasnie o to koszule mi chodzilo, i Aga tez ma chyba ta, ale jak dla mnie to ten rekaw jest wlasnie za dlugi.
A rozmiarowka u nich to z typu tych co by sie nie poczuc za grubo :)

Julka a Ty już zdecydowałaś się gdzie rodzisz?

Katka ja mam taką z tchibo http://www.tchibo.pl/koszula-nocna-p400025633.html?dim1=38 na szczęście nie ma długich rękawów. Ale oni mają dziwną rozmiarówkę bo wchodzę w S pomimo wielkiego brzucha i jest dosyć długa

Dziewczyny ile paczek podkładów poporodowych kupujecie?

Julka niestety teściowa tylko do jutra a mama wiecznie w pracy, ale chociaż w weekend mi trochę obiecała pomóć...w sensie pójdzie ze mną na spacer i pomoże przy kąpieli. Ale co potem? Ech...do końca września jeszcze tak daleko :( :/

Aga ja też mam ładną koszulę z tchibo i jedną z żyrafkami po "ksawerym" do porodu. Ale nie umywa się do Twojej zielonej :)

Pocieszyłyście mnie z tym dianatalem bo chcę z nim rodzić (w swissie jest w cenie) i liczę na nie nacinanie krocza bardzo mocno.

hej hej mamuśki

dzięki za info o czapeczkach
co ciąża o inne problemy. nie miałam przy Jagodzie takich bóli. ale widzę , że nie jestem sama. nie że się cieszę, ale wiem że to tak może być.

Mam już koszule, jedne po młodej i kupiłam sobie jakiś czas temu w biedronce jak były w promocji, moje były bardzo używane.

Ciekawe jak Mamtu i maluszek.

Miłych i udanych wizyt u ginów.

Aga, ja dlatego przy wielu rzeczach sie juz nie pytam tylko wyrzucam, niestety wlasnie z tymi wiekszymi jest problem, bo ciezko aby tak zniknely niepostrzezenie.
A te z Tchibo sa faktycznie ladne, nawet widzialam na zywo, ale nie dla mnie bo z dlugim rekawem :(

Haze, ale masz zuch chlopaka, ze sie dentysty nie przestraszyl.

Sonia, super ze ci wyjscie sie udalo.

Maluszek, mi ostatnim razem przydala sie rozpinana koszula, bo karmilam niecala godzine po porodzie jeszcze przed prysznicem na porodowce.

Jeju, moje wlosy tez wolaja o pomste to nieba, a zalozenie mialam aby przez ciaze nie farbowac tylko wrocic do swojego koloru, ale te odrosty mnie juz dobijaja. A mialo byc tak pieknie, na poczatku ciazy mowie fryzjerce, ze chce kolor taki jak swoj aby nie bylo za bardzo widac tych odrostow, no i co farba tak wyblakla ze moje naturalne a te farbowane to zupelnie inna bajka.

Maluszek, bardzo mozliwe ze ci od razu przystawia dziecko do piersi, albo w ciagu pierwszej godziny po porodzie to musi byc rozpinana aczkolwiek nie wiem ile sie jest na porodowce w Polsce, bo w uk w zaleznosci kiedy sie rodzi, jak w nocy, to trzymaja do rana, bo partner moze byc, z jak w dzien to 2-3 godziny I sie przechodzi.
Ja dzis padam, glowa mnie boli, kregoslup I wogle ogolnie fizycznie do niczego. Dobrze ze wieczorem nic nie musze robic.
Moje dziecko super nie kopie ale duzo sie wiercipieta,wypina, ma czkawke, ogolnie daje o sobie znac.

Aga mogę jutro przynieść swoją listę ale może Ci się nie przydać. Mam sporo rzeczy po Filipie więc nowa lista jest mocno okrojona.

Dorotii mam ten sam problem ze wzrostem i przykrótkimi koszulami - dlatego kupiłam dziś tę piżamę.

Sonia tak liczyłam że jeszcze sporo czasu do powrotu Twego męża :( ciężko masz, ale przynajmniej teściowa i mama pod ręką...

Ania, SElene, te słyszałam od położnych z wojewódzkiego że dziewczyny rodzące z Dianatalem miały w miarę szybki poród, często bez nacinania krocza. O tym drugim żelu nie słyszałam, ale pwnie działa tak samo. Z kolei mój gin twierdzi że to placebo ale on nie przjmuje porodów :P

Dziewczyny a na porodówkę to też musi być rozpinana koszula bo na porodówkę jeszcze nie mam koszuli i się zastanawiam czy ma być też na guziki?

Aga, napisałam Ci maila z moim numerem telefonu:)
Panda, byłam na zajęciach o 17, okazało się że niepotrzebnie pojechałam na tą grupę, gdyż mój K. wrócił szybciej z pracy i sam zawiózł psa do fryzjera, a teraz siedzę i czekam, żeby wreszcie wrócili, bo jesteśmy oboje bez obiadu... Jeżeli nie dotarłaś, to Ci powiem że nie było o tej laktacji niczego, o czym nie możesz poczytać w necie, jedyne co to się wzbogaciłam o kolejne próbki i butelkę.
Selene: położna z SR mówiła, że w przypadku Dianatalu opinie położnych przyjmujących porody były w większości na plus, a Natalis pojawia się rzadziej więc trudno jej powiedzieć, ale to jedno i to samo, także obojętnie co się zakupi. Ja się zdecydowałam na ten zestaw, zwłaszcza że sam płyn do masażu kosztuje 75 zł, a tu za 185 jest i żel i płyn (Dianatal kosztuje prawie 4 stówy). Położna mówiła, że (przynajmniej na Klinicznej) żadna położna nie odmówi jego założenia, bo poród dzięki temu będzie przebiegał sprawniej, także im to też na rękę. No więc zamówiłam i tyle, zawsze podziała choćby jako efekt placebo :)

Aga, już wysłałam :)

Aaaaa, Sonia - zaprezentuję Ci koszule! Pewnie Ci oczy wyskoczą z orbit z zazdrości, ale cóż :p
Do porodu taka (kolor zielony; wiem, wiem - pan doktor na pewno dłużej zawiesi na mnie oko :p )

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i3436689538.html

A na potem zamówiłam jeszcze tę:

http://allegro.pl/koszula-nocna-margo-ciazowa-do-karmienia-l-i3449940533.html

Plus mam jeszcze normalną, ładną (naprawdę!) z Tchibo :). Na guziki :D.
Mam nadzieję, że mimo szczerej zazdrości ktoś się będzie jutro do mnie odzywał... ;)

Dora, sorry - myślałam, że go napisałam ;)
agata.bloch@op.pl

Aga, to podaj tego maila:-)

Marta, autko to 159 kombi :). Mi też się ono bardzo podoba ;). Wiesz co? Jak napisałaś o kanapkach z serkiem topionym to normalnie mi ślinka pociekła...

Katka - to chyba faktycznie ten sam typ! Ja już po tych 5-ciu latach prób wyplenienia tego nawyku chyba dam sobie spokój, szczególnie, że widzę, że i u Was nic się nie zmieniło, więc im szybciej się z tym pogodzę, tym lepiej dla mnie...

Dora, no niestety musiałabyś mieć konto. Ale może po prostu podam Ci maila i mi na niego wyślesz swój nr, a ja wtedy odeślę swój ;). Ania83 - od razu poproszę takiego maila od Ciebie ;).

Julka, a nie chciałabyś się podzielić listą? ;) I wypraszam sobie - ja sexy majty też już mam! :p

Selene, może to i dobrze, że się nie zabrałaś za te szafki już dzisiaj, bo jeszcze byś się przeciążyła i byłby klops! A tak możesz sobie powymyślać z jakiej kategorii dziś wybierzesz kanapę ;)

Sonia, w sumie masz rację z tym przeznaczeniem becikowego - jakoś tak łatwiej to przełknąć ;). Zaraz Ci wrzucę linki do koszul, mam tylko nadzieję, że nie będziesz mnie chciała w nich podglądać ;)

Dorotiii, przypomniałaś mi o fryzjerze... Muszę się w końcu zebrać, bo moje włosy wołają o pomstę do nieba...
A z kolei ja się zastanawiam czy nie przegięłam z rozmiarem koszul i nie będę ich zbierać z podłogi :p.

Haze, no to gratulacje! Jak dentysta zaliczony tak pięknie to ortopeda to pikuś! :)

My z kolei w końcu wybraliśmy się do Netto i kupiliśmy 4 paczki "sroczych" chusteczek nawilżanych :). No i masę innych rzeczy - jednak dobrze, że nie mam Netto pod domem - te ich kosze są zabójcze ;)

Mój też na spacerze, korzystam bo jutro wieczorem teściowa wyjeżdża. Ale na weekend chyba do mamy pojadę bo wieczorami się najgorzej czuje to ona przynajmniej młodego wykąpie.

Ksawery już mam pampersa tylko do spania a tak to chodzi bez, tyle że nie woła. Nie chciałam mu właśnie mieszać za bardzo w głowie.

Pospałam godzinę i jakaś zamulona jestem.

no chłopaki wybyli, chwila ciszy. Bo już zaczynały mu skowronki drapać.
Ja dopiero kończę obiad ;) choć w zasadzie to już obiadokolacja.

Haze super, że mały dzielny u dentysty. Jutro na pewno też gładko pójdzie :)

Ja tymczasem zabieram się za prasowanie. Kiedyś trzeba tą górę usunąć ze stołu.

Dziewczyny co do pieluch to polecam ściągac od razu łącznie ze spacerami i samochodem, u nas pielucha jest tylko na noc. Bo jak dziecku się zakłada naprzemiennie w ciągu dnia, to chyba trochę głupieje i nie wie, kiedy może sikać, a kiedy nie.

Dorotii przywiozę Ci jutro te butki, a powiedz chcesz nadal obejrzeć te pajacyki malutkie ? mogę też przywieźć ?

Młody u dentysty był super dzielny, siadł na fotel bez problemu, otworzył paszczę i pani pięknie pochwaliła ząbki :) dostał w nagrodę jakąś malutką zabawkę i przeszczęśliwy jest :) choć naklejką pogardził :P
jeszcze tylko jutro ten ortopeda i póki co lekarzy mamy z głowy

mój mąż też chomik, on to najchętniej nawet dziurawe skarpetki by zostawił na czarną godzinę :))))))))))

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...