WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Kobietki, co z tym jutrzejszym spotkaniem?

Jeśli chodzi o środę to ja chętnie, ale jeżeli w Auchan to odpadam (ale bardzo chciałabym się z Wami zobaczyć, Mamtu, musisz mi wierzyć na słowo!) - będę bez auta, także dla mnie to niewykonalne... Ale do centrum dotrę SKMką bez problemu.

Dzień dobry! :)

Nie, no padłam. Asia, skup się teraz (chociaż mam wątpliwość czy zrozumiesz ideę wklejenia tutaj tej definicji):
"Forum dyskusyjne - przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do WYMIANY INFORMACJI I POGLĄDÓW MIĘDZY OSOBAMI O PODOBNYCH ZAINTERESOWANIACH przy użyciu przeglądarki internetowej."
Żegnam ozięble.

Dorotiii, jak przeczytałam rano Twój wpis to mało się nie popłakałam ze śmiechu! :) Zdaję sobie sprawę, że z Twojej perspektywy sytuacja była mało zabawna, no ale jednak mnie ubawiła po pachy - szczególnie jak wyobraziłam sobie Ciebie opowiadającą nam to na żywo :). W każdym razie trzymam kciuki za spełnienie szarlotkowej zachcianki!
A ceny mebli w ogóle to kosmos...
Żyjesz po tym ZOO? :)

Arabelka, ta waga w miejscu to sukces o tyle, że nie schudłam (a właściwie schudłam, jak to pani doktor stwierdziła, bo przecież Młody przybrał - miejmy nadzieję). Na spotkanie jutro się piszę i Sowa w Batorym mi odpowiada, chętnie popatrzę jak wcinacie ciacha ;). A tak serio, widziałam jakieś mrożone herbaty w ichnich nowościach, więc coś sobie znajdę ;).

Marta, gratuluję zakupu! :)

Madleen, super, że jesteś zadowolona z imprezy :)

Haze, jak głowa?

Selene, pewnie nie trzeba Wam tego życzyć, no ale jednak - miłego wieczoru! :) Oby Maks szybko Was "opuścił" ;)

Linka, jak to nie mają pierogów?! Dziki kraj... ;)

U nas byli goście, przed chwilą poszli. Mimo mojej początkowej niechęci do tej wizyty, no bo w końcu bajzel nadal totalny, to było miło :). A w ogóle zapomniałam wczoraj napisać odnośnie wizyty u diabetologa, że robiłam badanie hemoglobiny glikowanej, którego wynik wyszedł mi lepszy niż u zdrowych ludzi, jak to powiedziała pani doktor. Fascynująca ta cukrzyca :/.
Dziewczyny, a od którego tygodnia zwiększa się częstotliwość wizyt u gina?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie dziewczyny,

Przepraszam, ale nie odniosę się do wszystkich wpisów. Ostatnio chodzę na wpół przytomna i znowu nam się nazbierało tyle organizacyjnych spraw, że nie nadążam.
Dziewczyny takiego smaka mi narobiłyście na tą szarlotkę, że jutro muszę koniecznie ją kupić :) Kupiłabym jeszcze dzisiaj, alee tutaj wszystko w niedziele zamknięte a cukiernie do 13 czynne, więc dzisiaj niestety muszę obejść się smakiem.Pierogi też bym zjadła, ale tutaj nie mają. Chyba, że w polskim sklepie. Wyślę jutro męża :)

Walerka współczuję Ci tych nie przespanych nocy. Ja też ciąglę się budzę, ale udaje mi się zasnąć.

Sonia Ty chyba jakiś czas temu kupowałaś sobie rogal dla ciężarnych. Chciałabym sobie taki kupić, ale nie wiem czy na coś szczególnego zwrócić uwagę.

Miłego popołudnia dziewczyny :)

Witam niedzielnie :)

Ja się nawet do wpisu asi nie odniosę. Nikt tu nikogo do czytania nie zmusza.

Katka współczuję tej akcji z chipsami. Dobrze, że dzisiaj już wszystko dobrze.

Aga super, że mebelki już cieszą Twoje oko :) ach mnie też zawsze cieszą nowe rzeczy do domu :)

Dorotii no cóż mam nadzieję, że może dzisiaj gdzieś "dopadniesz" tą szarlotkę. I ogólnie to Cię rozumiem. Pragnienia ciężarnej są bardzo silne. A propos samorobnego jedzenia to mam to samo. Na swoje gotowanie w ogóle nie mam ochoty, ale jak gdzieś jestem to jem za dwoje. Miłej wyprawy do zoo :)

Madleen fajnie, że impreza udana i udało Ci się ją jeszcze "zaliczyć". teraz możesz się szykować na porodówkę ;) chociaż może jeszcze na środowe spotkanie uda Ci się dotrzeć? :)

Walerka udanych zakupów :)

Ja oczywiście także chętna nadal na spotkanie w środę.

My dzisiaj w ramach rocznicy udaliśmy się na kawę na osiedle obok. A kolację zrobimy sami. Także dzisiaj cel dnia wymęczenie młodego, aby w miarę szybko poległ wieczorem. Chociaż jakiś romantyczny wieczór w domu wtedy sobie zorganizujemy.

Miłego popołudnia :)

Przynajmniej wiemy po co jest to forum.
Tak sobie wlasnie myslalam ze wezme pirydon I wapno I zobacze jaki efekt, wkrecam sobie bo przeczytalam ze krew moze wyjsc ok a dopiero po jakis czasie wyjdzie nie tak. Wogle moje wyluzowanie gdzies sie schowalo
My sie dzis wybieramy na zakupy, Jula ma obiecane kalosze I parasolke z peppa I o niczym innym nie gada

To co, przenosimy spotkanie do Auchana?

O przynajmniej jakaś niedzielna akcja haha Asia szczerze to nawet Cię tu nie zauważyłam na tym forum więc chyba nikt nie będzie za Tobą płakał. A jak nie chcesz to nie czytaj naszego marudzenia ;) Tak pozatym dziewczyny to ja jestem za tym żeby po rozpakowaniu przenieść się na zamknięte forum gdzie nikt nie będzie podczytywał naszych wyrodnych wpisów nt dzieci i mężów lub nie daj Boże teściowych :P

Ja piec nie umiem więc nie mam takiego problemu Dorotii :)

Mi też wszystko jedno gdzie będzie spotkanie o ile będzie w godzinach takich jak Ksawery jest w przedszkolu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Haha Asia nie otrzymała satysfakcjonującej odpowiedzi nt laktatorów więc obrażona się wypisuje z forum :D I dobrze :) o laktatorach można przecież poczytać w encyklopedii, bez czyichś emocjonalnych wstawek. W końcu wszyscy jesteśmy robotami hahaha

Walerka, może spróbuj na swędzenie wapno + jakiś lek przeciwhistaminowy dostępny bez recepty. Może to jakaś reakcja alergiczna, skoro krew jest ok? Robiłaś alat aspat tak?

Dorotii uśmiałam się :) ALE i mi zachciało się szarlotki!!!

Madleen zazdroszczę udanej imprezki. Teraz możesz spokojnie, dostojnym krokiem udać się w stronę porodówki :D

Też jestem chętna na środowe spotkanie. W sumie jest mi obojętne czy to będzie w centrum czy w Auchanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Asia dziewczynko nie pytaj i zegnaj :) zawsze zastanawia mnie czego takie frustratki szukają na forach babskich - pytania tematyczne zakładaj sobie na głównej stronie, tam na pewno chętnie każdy będzie Ci odpowiadał na szczegółowe pytania heh

a mnie od dzisiaj głowa boli strasznie i nawet apap za bardzo mnie nie postawił na nogi :/

Dorotii od gadania się zaczyna, a potem do dzieła :)

Madleen fajnie, ze impreza się udała i miałaś towarzyszki niedoli w niepiciu ;)

Marta a ten monitor Snuza Go kupiłaś na allegro czy od kogoś znajomego?

Mamtu mam pytanie odnośnie pielęgnacji. Używasz do pielęgnacji Tadzia tych kosmetyków,które miałaś przygotowane czy cos musiałaś dokupić? Jak jego skórka jako wcześniaka,musisz go czymś dodatkowo nawilżać, czy wystarczy kąpiel w emoliencie?
Zastanawia mnie to czy czkawki dzidziusia w brzuchu maja przełożenie na czkawki noworodka?Bo moj ma kilka razy dziennie czkawkę i ciekawa jestem czy tak samo często będzie czkał jak sie urodzi :)

Asia nic na sile, jeśli nie odpowiada Ci forum to możesz grzecznie zniknąć. A nie krytykować naszą wymianę myśli i doświadczeń. I mam nadzieje, ze więcej nie ośmielisz się o cokolwiek zapytać!

Marta my tez wczoraj byliśmy w Ikea, szkoda ze się nie spotkałyśmy. Ale ciężarnych to wczoraj była tam cała masa ;)

Madleen krzesła od razu zapakowaliśmy do samochodu, wiec nie trzeba było czekać na transport. Na takie dłuższe zakupy to ja już się niestety nie nadaje i ledwo już wczoraj chodziłam, dlatego byłam taka mało kumata ;) Ale musieliśmy wykorzystać ostatnie chwile, aby w miarę swobodnie pozałatwiać ostatnie sprawy przed narodzinami Maluszka. Fajnie, ze impreza sie udała i nie byłaś osamotnioną "abstynentką" i zawsze ciężarna z drugą ciężarną się dogada ;) I to zawsze jakaś odskocznia przed tym co nas czeka nie długo ;p Mój mąż tez już abstynent czeka w pogotowiu na wyjazd do szpitala.

Widzisz panda bo my to tu jakieś ułomne chyba jesteśmy, bo tylko narzekamy ;p A "koleżanka" Asia potrzebuje bardziej wzniosłych rozmów.

A ja właśnie myślałam że forum jest po to aby sie wygadac niezależnie od tematu...pomimo mojego wieku ja to jednak głupia jestem :-) Dziewczyny może załóżmy dla Koleżanki jakieś forum medyczne :-P :-) mam propozycje..potraktujmy ten wpis jako nieistniejacy lub załóżmy nowy marudzacy wątek :-P ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam;)

Kurcze teraz to się boję cokolwiek napisać po tym jak po Nas pojechała KOLEŻANKA!!!Normalnie w szoku jestem.

Madleen fajnie,że zaliczyłaś imprezkę, na której Ci tak zależało;)A będziesz na spotkaniu w środę:)

Mamtu też bym chciała się z Wami spotkać,ale ja mam takie kiepskie połączenie;(Dla mnie to wyprawa na pól dnia;(Kurczę bardzo żałuję.

Ok to życzę Wam tylko miłego dnia;)

Asiu, żegnaj i nie wracaj!

Od dłuższego czasu zaczęłam się zastanawiać poco w ogóle jest to forum. Nic nie można się z niego dowiedzieć. Jak nie narzekacie na swoich mężczyzn to na rodziny albo dzieci. Nie wiem czy było by wam miło gdyby wasi mężowie tak pisali o Was na forum.
Kogo interesuje to co teraz jecie albo jak spałyście. Przecież te informacje są nie istotne. Strasznie narzekacie na życie, siebie i cały świat który was otacza. Masakra. Ja się wypisuję z tego forum. Bo tutaj nic mądrego od dłuższego czasu nie można znaleźć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

dziewczyny wiedziałam że wy zrozumiecie i że na was to mogę zawsze liczyć :))
a tą szarlotkę to sama bym upiekła ale ostatnio to mam tak że jak już sama coś ugotuje bądź upiekę to potem nie chce tego jeść. Też tak macie?
Jak ktoś ugotuje, mąż coś zrobi to wszystko zjem. A jak zrobię nawet coś na co mam ochotę to po ugotowaniu mi przechodzi... jednak dziwny stan ta ciąża :)

carolajna a pierogi to bym też takie dobre zjadła. A jagody jem od tygodnia bo mi mąż 5 kg przywiózł. Wczoraj już koktajl z nich zrobiłam bo nie miałam już pomysłu.

Zaraz lecimy do zoo.
A włączył się nam syndrom wicia gniazda - i mi i mężowi ale na razie tylko w teorii bo ciągle tylko mówimy co to nie trzeba zrobić ale póki co oczywiście wszystko dalej stoi w kartonach ;p

madleen super że dałaś radę iść na te urodziny :) plan wykonany to teraz czekamy na wieści z porodówki :)

Madleen mi też w piątek lekarka powiedziała że jaderka są już w worku mosznowym i że układ kostny sie zamyka (zasklepia) czy coś..dokladnie nie pamiętam jak to określiła ale sens był podobny ;-)

Dzień dobry noedzielnie :)

Kuzyn wyszedł chwilke po moim wpisie, wiec nie było najgorzej ale ja i tak zasnęłam dobrze po 2 :( obudziłam się o 10 i juz nie moge spać i jeszcze krew z nosa mi leci brrr...
Mam dzisiaj ochotę na spacer nad morzem, chyba się wybierzemy, ale powiem Wam ze juz nawet spcery są dla mnie męczące :(

Marta oby Twoi goście szybko sobie poszli :)

Milej niedzieli :)

Walerka cieszę się, że wizyta udana i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nie wiedziałam, że jąderka można sprawdzić jeszcze na usg przed porodem. Zapytam swojego lekarza na następnej wizycie, czy klejnoty rodzinne są już w worku ;)

Asia, ja kupiłam laktator ręczny aventa na początek (koszt trochę ponad 100zł), ale trochę się pośpieszyłam z tym zakupem. W szpitalu wypożyczają i to całkiem dobre, a potem to się dopiero okaże co tak naprawdę się przyda i jak to będzie z tym karmieniem.

Dziewczyny widzę, że tu jakiś zbiorowy głód na te chipsy :) Mnie na szczęście do takich przekąsek nie ciągnie, ale za to wszelkie słodycze są już warte grzechu :) Także Dorotiii rozumiem tę szarlotkę! Przy niedzieli trzeba gdzieś ją upolować to do kawy będzie :)

Arabelka, tak mi się wydawało, że byłaś już wykończona zakupami, więc nic dziwnego, ze mnie nie zauważyłaś :P Macie już krzesła w domu? Czy czekacie na transport?

A impreza udaaaana :D Były 3 ciężarne, więc nie byłam osamotniona w niepiciu. Za to panowie nadrabiali za nas :] Już zapowiedziałam mojemu mężowi, że to ostatnia zakrapiana impreza przed porodem :)

Miłej niedzieli!

U nas jest godzine wczesniej a wogle to I tak nie spie.
Dalej mnie wszystko swedzi a raczej nogi I rece, musze ta krew powtorzyc bo to jest dziwne, dzis czas na wyprawki dla mnie, zachorowalam na zmiane samochodu I oczywiscie ideacza rok do mnie nie przemawia. A wogle jestem tak poddenerwowana, wszyscy mnie wkurzaja a moj maz, ktory jest z regoly ok, to juz daje tak czadu. Wczoraj sie poklocilam z nim bo do wiedzialam sie ze to moja wina ze samochod jest jeszcze nie naprawiony bo ja musze jezdzilc do pracy a nie moge komunikacja, wscieklam sie bo juz mi za ciezko ciagnac sie z Jula, wozkiem,.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?