WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

Sloneczko 4098g?! Kawal dzieciny będzie :) jeszcze chwilka i będziesz cieszyć się maleństwem :)

Bambosz - niestety nie pomogę :/
Wiem że moi znajomi latali "często" z niemowlakami, ale chyba odczekiwali aż Maluchy będą miały swój "wiek" ;)

Ja wczoraj miałam wizytę - miało być zwykłe ktg przed wizytą, wizyta i do domu - gdyby mi przez myśl przeszło że może być inaczej - zjadłabym obiad przed wyjściem ;)
O 17 (jak byłam zapisana) położna podpięła mnie pod ktg, leże i leże, wyje machina, straciła kontakt z dzieckiem, to co powychodziło przez te 10 min, porażka, położna nastawia raz jeszcze - znalazła tętno Malucha i znów zaczynamy, co chwilę przychodziła, obserwowała - ba ostatnie kilka minut trzymała sondę by ta łapała Malucha - no ale niezadowolona weszła ze mną do gabinetu - wytłumaczyła dr co i jak się działo, że chyba powtórka jeśli Pani dr tak stwierdzi :) Pani dr mnie zbadała - moje podwozie jest mięciutkie z rozwarciem na 1,5palca - jak to dr powiedziała "no na dniach może się Pani rozwiązać" ;)
później usg sprawdziła dopplerem wszystkie przepływy, tętnice - wszędzie odczyty prawidłowe :) i zbadała Małego - który nie jest taki mały... 4098g a termin wg wczorajszego badania usg na... wczoraj ;P
Tak jak 2 tyg temu na wizycie Mały przystopował z rośnięciem, tak w ciągu tych dwóch tyg zaszalał i to sporo. No ale najważniejsze by był zdrowy :)
Pani dr dla pewności stwierdziła że lepiej jeszcze raz zrobić ktg... i znów się zaczęło - pierwsze 20min - maszyna tym razem się nie wyłączyła ale wykres był tak przerywany że hoho, więc położna rzuciła wszystko i stała bite 10 min przy mnie trzymając sondę i co tylko gdzieś zanikało tętno od razu sondą szukała, mimo że Mały spał to tak się wiercił - ale można powiedzieć w końcu się udało! Akurat jak kończyłyśmy wykres weszła do pani dr para na prenatalne badania - więc 30 min prawie czekania aż dr spojrzy na mój wykres ;) ale zaakceptowany ;P
zatem moja wizyta wczoraj trwała od 17:00 do 19:20 - wróciłam wykończona :/
I dobrze, że coś mnie natchnęło 2 tyg temu przy zapisywaniu by się na wcześniejsza godzinę zapisać, bo gdybym się zapisała tak jak zawsze by Mąż mógł być ze mną to pewnie o 22 byśmy wrócili do domu ;)

Anka jak tam Twoja wizyta??

wiecie ze ja ich 3mialam ale nie przykulam uwagi co do czkawki jak mialam ich w brzuszku teraz czytam co piszecie jak to jest gdy dziecko ma czkawke i faktycznie mam takie odruchy jak na czkawke he a tak sobie mowie do malej co ona tam cwiczy.

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia związane z podróżowaniem samolotem z niemowlęciem? Chodzi o krótki lot krajowy, 1 godz 15 min. Pediatra powiedziała, że nie ma żadnych przeciwwskazań, aby 6-tygodniowe maleństwo poleciało, ale mówiąc szczerze, jestem pełna obaw.

Jakieś pomysły na start i lądowanie (zatkane uszy)? Czy taki maluszek raczej prześpi podróż, czy należy się spodziewać ciągłego płaczu? Córeczka jest raczej spokojna, np. badanie echa serduszka i usg bioderek przespała. ;)

no słoneczko ba pewnie ze jestem zmeczona dlatego chce juz pojechac i miec z glowy.ja dzis robilam ogorkowa.

Kamisia to Ty musisz być nieźle zmęczona - 3 synów i Mąż - czyli jak czwórka dzieci ;P

Olimpia ja mam dziś pomidorówkę - zaraz ugotuję, a na jutro kupiłam pałki kurczaka i zrobię je w piekarniku w woreczku :D poza umyciem nic z nimi nie trzeba robić - same się robią :P kupię jedynie na wagę surówki i będzie gotowe :D

Ja kupiłam u: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12377334
są chińskie ale chyba dobre ;)
wczoraj popakowałam - dziś póki co nadal próżnia :D
mam jeszcze te wieszane - bo też wzięłam - ale kurtki puchowe to już po zimie popakuję do nich ;P

Witam!
Oczywiście mam nadzieję, że nie musicie walczyć z kolkami :) Ale może któraś z mamuś chciałaby odkupić nowe butelki antykolkowe Dr Brown's? Mam zestaw dwóch sztuk, jedna jedynie wyparzona, druga nawet nie wyjęta z pudełka. Mogę sprzedać razem lub pojedynczo, oczywiście taniej niż w sklepie. Są rewelacyjne na kolki! Chyba najlepsze na rynku!
Jak któraś mama będzie chętna zapraszam na maila monikazab@gmail.com

Ja po mroziłam sobie de vollaie :) i szczerze polecam, bo dobre szybko i syto:)

Sloneczko a od kogo zamawialas te worki ? jakis czas temu o tym myslalam ale bie wiedzialam gdzie kupic bo ludzie pisali ze mozna trafic na szajs gdzie powietrze sie dostaje.

Olimpia tez bym rosol zjadla :-) ja ostatnio robilam zupe rybna i pyszna wyszla, wczoraj byl schabowy z ziemniakami i fasolka szparagowa i dzisiaj tez schabowy bo nie mam innego pomyslu.

Witam miłe Panie ;)

Dajcie znać wszytskie wizytujące dzisiaj :)

Mnie obudził mój wspaniały mąż. Dzwonili do niego z pracy i zamiast wziąć ten telefon i porozmawiać w drugim pokoju, to mi się w łózku wydzierał nad uchem od 6:00 !!!
Myślałam, że jeszcze zasnę, ale nic z tego. I tak się wierciłam, że aż młoda się zbudziła i dostała czkawki :P - swoją droga ja już tak ją czuję od połowy ciąży :)
więc zjadłam sobie już jajeczniczkę ze szczypiorkiem, pomidorka i tak siedzę.......
dziś małż ma być wcześniej. Mam nadzieję, bo wczoraj był o 22:00. A tak - moze jakiś filmik sobie obejrzymy :)
No i chciałam jechać na pocztę...i po kilka spożywczych rzeczy :)

Co macie dzis na obiad ?? Ja mam rosół, ale zastanawiam się co w następne dni..... :/....... i zastanawiam się.... czytam różne rzeczy i pisza zeby pomrozic sobie to co można :P Zeby potem nad obiadami nie ślęczeć.....w sumie nie głupie... ale nie wiem czy to ma sens.

Anka daj znac co i jak na wizycie :) ja tez mam dzis ale na 17:00 dopiero;)

Andzia ja tez w sumie od kilku tygodni (2-3) potrafie rozpoznawac czkawke wiec nie jestes sama w tym poznym odkryciu;)

Chyba w koncu czkawke zaobserwowalam :-) tak mi sie wydaje bo w jednym miejscu czule takie rytmiczne pukanie.

oo olimpia, ja również myślałam że Ty już może rozpakowana, że nic się nie odzywałaś.. ;)
Oj dziewczyny, już bliżej niż dalej nam ! :) ,Ja jutro mam wizytę u lekarza, i to już chyba ostatnia.. - przynajmiej mam taką nadzieję.

ostatnio bylam dlugo na zakupach w realu w gdyni i powiem wam ze nie moglam juz na nogi wytrzymac ciagly mnie w dol a gdzie jeszcze do domu wrocic bo moj to prawka nie ma a w dodatku chlopaki szaleli po sklepie i mnie wkurzali masakra jakas.teraz przez dlugi czas nie pojade na tak dlugo do zadnego sklepu.

no ja to sie nie nudze bo mam 3synow ale chcialabym zeby malutka juz tez byla z nami bo mam dosc i ja nie siedze w domu bo mieszkam w takim miejscu ze nie ma sklepu takze na te zakupy zawsze musze sobie pojechac gdybym nie miala mocnych skurczy to bym nawet sie zawiozla na porodowke he zawsze to wygodniej karetka nigdy nie jechalam i nie mam zamiaru bo jezdza nimi jak z ziemniakami.

Ja już Wam powiem, że mi się tak dłuży....... tak jakby tęsknię za tą moją kruszynką :) choć jej jeszcze nie widziałam ;)

Siedzę w domu... gdzieś dalej wyjśc to strach i już mi się nudzi ! :/
A tak - z moją córką miałabym co robić :P

witam.bylam dzis u lekarza wszystko wporzadku badania wysmienite robil mi dzis wymaz z pochwy na gbs.nastepna wizyta za tydzien o ile predzej nie urodze. a co do bóli to powiem wam ze roznie mialam co poród to inaczej.a to moje 4dziecko i ciekawe jak teraz bedzie chcialabym obejsc te bole i by bylo git ale raczej tak sie nie da.

ok - to teraz mniej więcej wiem po czym poznać ;)

Nie, brzuch nie boli, tylko "pod pępkiem". No i jak zaczyna boleć to już nie przechodzi tylko się nasila.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....