WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

Mama M gratuluję i zazdroszczę szybkiego porodu!Ja z bólami walczyłam 8 godzin.Jak maluszek się sprawuje,jak w nocy?Czy Wasze dzieci też długo sie usypiają,jak wogóle je usypiacie?Bo mój wczoraj to przeszedł sam siebie,obudził się o 19,dostał jeść i długo nie mógł usnąć,jak zasnął to na pół godziny,a potem znów jedzonko i dopiero o 23.00 mi usnął na dobre,ja dawno odlatywałam,a on jeszcze nie:)W nocy dwa razy się karmimy,w dzień śpi ładnie.A jak u Was?

Może któraś z mam będzie zainteresowana nowymi butelkami do karmienia - Avent do naturalnego karmienia mlekiem matki oraz antykolkowe Dr Brown's, sprzedam taniej, bo zostały mi po bliźniakach :)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/nowa-avent-butelka-do-naturalnego-karmienia-ze-smoczkiem-125ml-ogl7359282.html

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/nowy-zestaw-2-butelek-antykolkowych-z-szeroka-szyjka-dr-browns-120ml-ogl7359275.html

A ja jestem dobrej myśli zrzucenia kg po ciąży bo jak mam karmić to jakaś dieta mnie obowiązywać będzie, nie będe mogła tego i tego, a do tego więcej obowiązków to się zrzuci :)

Ja dziś od 6 się kręce, standardowy ból nóg, bioder i kolan nie dał mi dłużej pospać. I tak się szykuję, maluję na raty do tej pory :) nim gdzieś wyjdę będzie wieczór. Taka pogoda..

Się dziwić że mała nie chce wyjść :)

hm..ja dużo nie prztyłam ale zawsze ciezko mialam ze zrzuceniem kiogramow a cwiczeń nie nawidze takze czas okaze i przy lataniu po ciazy moze powoli jakos wroce do swojej wagi.

czesc wszyskim!no widze ze sama nie jestem z tym spaniem chociaz jestem zdrowa to i tak masakra ze spaniem jakas.dzis mialam isc do lekarza ale wizyta odwolana na jutro.wogole mi sie nic nie chce robic mam takiego lenia ze nie wiem co.

Z pamięcią w ciąży również u mnie było kiepsko, ciąża odmóżdża i to jest prawda - ale na szczęście to przechodzi.

Co do rozstępów to przy pierwszej ciąży zrobiły mi się również na spodzie brzucha i na piersiach, nie duże i nie dużo.. później bardzo zbladły i trzeba było się dokładnie przyjrzeć by je dostrzec. Teraz nie zauważyłam nic nowego.

Długo przed ciążą ćwiczyłam regularnie i miałam również aktywny tryb pracy (po 12h na nogach). Przed ciążą ćwiczyłam na przemian: stepper + rowerek stacjonarny a na następny dzień CALLANETICS - Callan Pinckney. I tak codziennie z przerwa max. 1-2 dniowa w tygodniu. Zawsze wieczorem, kiedy już dziecko spało a ja miałam chwile spokoju - po ćwiczeniach miałam takiego powera, że aż milo było :))

W ciąży były spacery i kijki po ok. 5-6 km .. tak na spokojnie.

Co mogę polecić to callanetics, może stare ćwiczenia ale rewelacyjnie działają. Relaksują, modelują ciało, rozciągają! Tego przez te ostatnie miesiące bardzo mi brakowało! I wierzcie, na początku tez bardzo mi się nie chciało ćwiczyć..ale jak zaczęłam to podziałało na mnie jak narkotyk i nie było mowy by wieczorem ie zamknąć się w pokoju choćby na 30 minut i "poskakać" ..

Czesc dziewczyny:-)

Ja od 5 też nie śpię, boki dzisiaj strasznie mnie bolą i nogi. Tragedia oby do pt wytrzymać.

1985sloneczko ja też musiałam męża namawiać na firanki bo chciał rolety night and day ale udało sieci mam tezy firanki upiete motylkami:-)co do pamięci identycznie mam -karteczki są niezawodne:-)

Miłego dnia

Aaaa kochane Dziewczyny, Mamy - obecne i przyszłe... taki apel dziś na fb do mnie dotarł:
"Kochani!
Zwracam się do Was z ogromną prośbą! 27.10.2013 roku Oliwia kończy 6 lat. Jej największym marzeniem jest otrzymanie jak największej liczby kartek urodzinowych. Mała walczy z rakiem. Jeśli możesz to pomóż, wyślij kartkę na adres :
Oliwia Gandecka
ul. M.C. Skłodowskiej 11/26
65-001 Zielona Góra
Poproś też swoich znajomych o ten sam gest. Z góry dziękuję w imieniu tego
Małego Aniołka! "

Kartka i znaczek to nawet nie piątak - a tyle radości może sprawić dzielnej, ale niestety chorej dziewczynce, dziecku, więc myślę że jeśli któraś ma chwilę czasu i chęci zrobi to co ja - czyli wyśle kartkę :)

tu jest oficjalna stronka na fb: https://www.facebook.com/PomocIWsparcieDlaOliwkiGandeckiej

Ja wiem że do moich zajęć na dziś dopisuję wysłanie kartki :)

Heh co ciaza to inaczej widac;) ja spie wspaniale, przykladam glowe do poduszki i juz spie;) i nie przeszkadzaja mi co godzinne pobyty w lazience, z nich wracam, klade sie i spie dalej;) a nie dosc ze noce pieknie przesypiam od 21 lub 22 do 7 to jeszcze spie jak przedszkolak w ciagu dnia przez 2godziny :)

MamoM zazdroszcze powrotu do figury!! Ja to juz ukladam sobie menu i zestawy cwiczen na poporodzie ;/ mam tylko wielka nadzieje ze z tych moich az strach mowic ilu kg, duzo bedzie zwiazanych z ciaza, np 28kg jak u mojej Mamy gdy ze mna byla w ciazy;) wtedy mojego dodatkowego balastu do zrzucenia jest juz o wiele mniej;) ale boje sie ze to tylko moje marzenia;)

Jakie plany na dzis macie? Ja wstawie pralke z czarnymi noszonymi na bierzaco i zamowic karnisz i firanke do pokoju dla Synusia - Maz do tej pory mowil "nie" jesli chodzi o firanke, ale znalazlam tak idealnie pasujaca do wystroju i dodatkow w dziecinnym ze - no wlasnie dzis zamawiam:D przy okazji zamowie i karnisz i makarony do drugiego pokoju;P jak juz ma wiercic to moze w dwoch pokojach;P

Nie wiem jak u Was ale u mnie jest wielki problem z pamiecia w ciazy:/ jesli sobie nie zrobie karteczki to sa bardzo male szanse bym pamietala co mam zrobic:/ i tak oto dzisiaj poza tymi dwoma rzeczami i obiadem totalnie nie pamietam co jeszcze mialam zrobic i to od kilku dni mam wymyslone:/

Hejka, no ja też spać nie mogę.gardło i migdałki tak mnie bolą, że masakra. najgorsze co może teraz być to choróbsko;/ rano muszę umówić się do lekarza.
ja lubię leżeć pod ktg i słuchać serduszka i wiedzieć ze jest wszystko w porządku.

Hey Dziewczyny czy ktoras z Was tez spac nie moze ? heh masakra jakas, jak sie klade to nie moge zasnac :-\ przez nos nie da sie oddychac bo zatkany a jak juz zasne to co chwile sie budze :-\ pewnie w dzien bede odsypiac.
Dzisiaj bylam na wizycie i moj synek wazy 2800 :-) wszystko jest w jak najlepszym porzadku ale lezenie pod ktg to dla mnie mordega.

MamaM super z ta waga pewnie bedziesz wazyla mniej niz przed ciaza ja to sie boje o rozstepy niby duzo mi nie przybylo bo jakies z 12 kg ale nad pepkiem gdzie mam blizne po kolczyku to mi sie zrobilo jakies cholerstwo zreszta z okresu dojrzewania mi zostaly wiec zobaczymy jak to bedzie eh.. wazne ze u synka wszystko dobrze :-)

MamaM -zazdroszczę:-)ja coś czuje ze jedynie fitness mi pomoże wrócić do wagi przed- i to solidny:-)

Arlii mi powiedział lekarz że 8 dni po już zatrzymują, mam przyjechać z torbą i będą wywoływać. Dzisiaj jak czekałam w izbie przyjęć to przyjechała dziewczyna z 6-cio dniowym opóźnieniem i też zatrzymali. Nie potrzebujesz skierowania. Najwyżej Cię wypuszcza i powiedzą kiedy masz przyjechać torbą tak jak dzisiaj powiedzieli mi. Trzymam kciuki bo te opóźnienia są męczące:-)

Wow, 2kg i płaski brzuch- super :)

Olimpia nie życzę Ci tak bolesnego porodu :/ szybkiego - owszem :)

Wskoczyłam dzisiaj na wagę, do wagi sprzed ciąży zostało mi 2 kg :) Mogę sobie pogratulować, mieszczę się w stare ciuchy :) a i brzuch wygląda całkiem płasko :) uff...

Do mnie jutro przychodzi położna - wizyta patronażowa + zdjęcie szwów. Na szczęście w domu, nie uśmiechało mi się jechać do przychodni. :)

No, i okazalo sie ze na darmo szłam, bo położna niewiem jakim cudem ale umówiła mnie na 14.45 a lekarka przyjmuje do 14 ;)
Więc w środe rano, muszę podejść i gdzieś mnie musi wcisnać w kolejke :)

Kristi tak po prostu mam się zgłosić z torbą do szpitala? bo nie wiem co robić jak w czwartek mam być u swojej gine :)

Mnie też ciekawość zżera jak mała wygląda, niby wyrosła na kawał babki tam w środku ale nie czuć tego 3500 i brzuch nie jest zbyt wielki :)

Co do cesarki to bym się chyba załamała, bo nie wyobrażam sobie innego sposobu porodu jak sn.

jejku ja wcale nie dopuszczam mysil ze bede musiala do konca chodzic no i nie dziwie wam sie ze jestescie po terminach i chcialybyscie juz miec to za soba.

No dziewczynki ! Widać te nasze dzieciaczki ni chcą wczesniej wychodzić i juz ! :)
Ale ja się pociaszam, że październik, to już będzie nasz i naszych maluszków czas :)
Ja się czuję bardzo dobrze :)
Oprócz tego, że mi ciężko :P No oczywiście problemy ze wstawaniem i przekrecaniem się z boku na bok - co na pewno nie jest Wam obce:P - no i wolno chodzę, bo młoda uciska :)

Poza tym jest OK :)

Mąż mi się za to rozchorował :/...38 gorączki, chyba grypa. Mnie jakoś dzięki Bogu nic nie łapie :)

MamaM - w sumie nieźle Ci poszło :) Ja bym sobie nawet życzyła takiego porodu :) Naturalnego przede wszystkim, no i w zasadzie krótkiego ;)

W czwartek mam wizyte. Zobaczymy co doktorek tym razem powie :)

Mam wielką nadzieję:-) bo już nie mogę się doczekać. Ciekawość mnie zżera jak wygląda he he:-)

kristi, to powodzenia, do piątku szybko zleci
no chyba że zacznie się szybciej. ;)

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...