WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Dziewczyny dobrze, że u Was wszystko ok :)
Co do czwartku to skoro na 15.00 to może i mnie się uda dotrzeć. Być może zabiorę moich chłopaków.

Dora, postaram się :). Ale wiesz jak to czasem z tym staraniem wychodzi. Ale trzymam się wersji, że wszystko będzie ok, a to po prostu taki "wyskok" ;).

Marta, super, że wszystko w porządku :) Ciekawe jak Mamtu.

Hello, wizyta kontrolna u gina trochę mnie uspokoiła, ale w nast poniedziałek mam się znowu stawić.

Właśnie zmierzylam ciśnienie: 116/64, puls 90... Puls trochę za wysoki.

Apolonia, a ja właśnie ucieklam od Klimaszewskiego:] Ale wiem, że on wskazuje do porodu Wojewódzki, w którym pracował x lat. Ale na pewno nie nalega, bo nie może.

Jutro idę do dietetyczki. Chcecie by o coś ja zapytać pod kątem ciąży?

Aga dam Ci jedną radę- postaraj się nie stresowac tym ciśnieniem. Mowię,to bo widzę po mojej mamie jak zaczeła sobie mierzyć ciśnienie przez operacją i im więcej mierzy, tym bardziej się stresuje i ma wyższe. Więc spokojnie, możliwe że się zestresowałaś wizytą u lekarza i Ci skoczyło..

Apolonia wybierasz szpital sama, po prostu jak się zacznie akcja to jedziesz tam gdzie chcesz rodzić nie ma żadnej rejonizacji - można nawet w zakopanym jak ktoś ma ochotę :)

Dora, u mnie też była taka norma... Dlatego zaczynam się martwić. Ale na razie daję sobie na luz, zobaczymy co mi wyjdzie z tych moich pomiarów...

Ja właśnie zmierzyłam ciśnienie 95/68 puls 72 - u mnie to norma.

Apolonio ja też jeszcze nie wiem jak się to załatwia, chętnie posłucham co mają na ten temat do powiedzenia pozostałe forumowiczki.

Hej hej! :)

Sonia, to super, że ćwiczenia są fajne :)

U nas po wizycie wszystko super, z jednym ale... Jak na mnie miałam bardzo wysokie ciśnienie (130/90). No i musiałam zakupić ciśnieniomierz i teraz będę 2x dziennie się badać... A poza tym Tymek się w miarę odkrył (choć długo mu to zajęło, co do płci nie chciał współpracować ;) ), no i pani doktor stwierdziła, że na 90% chłopak :). Zdrowy, wszystko z nim ok :) No i 5 dni starszy wg USG - mam nadzieję, że nie wyrośnie z niego wielkolud, bo nie wiem jak urodzę ! ;)

Ale właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie nowym sprzętem i mam 117/70 .

Co do godziny, to jasne! Nie ma sprawy :) Dziewczyny, ja właśnie nie wiem czy będę samochodem - zależy czy mąż mi podkradnie, ale jak się okaże co i jak to dam znać i być może będę mogła zabrać kogoś z Gdyni :) Ale nie obiecuję, będę informować na bieżąco :)

Witajcie

przeczytałam wszystkie wiadomości na forum z weekendu i się PRZERAZIŁAM
pierwszy raz jestem w ciąży i wszystko co z tym tematem jej związane jest dla mnie zdecydowanie nowe, nie orientuję się w niczym
Wiem, że nie takie było zamierzenie osób wypowiadających się w temacie szpitali, lekarzy itp., aby kogokolwiek nastraszyć, jednak niestety ja się PRZERAZIŁAM :(
Nie wiedziałam też, że jest możliwość wyboru szpitala.
Byłabym BARDZO wdzięczna gdyby któraś z Was opisała mi jak to wygląda wszystko krok po kroku.
Czy sama decyduję jaki szpital, czy może po konsultacji z lekarzem...
Jestem kompletnie zielona.
Dodam że jestem z Gdańska a do lekarza chodzę na NFZ do Przychodni przyszpitalnej w Szpitalu Kolejowym - dr Kli'maszewski

z góry baaaardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

cleanna tak dokładnie na te darmowe zajęcia zaczęłam chodzić. Bardzo fajne! No i super, że wy też będziecie to się zobaczymy :)

katka_ dokładnie o tą polanę chodzi w Dolinie Radości :) tylko nie każdy tam był więc dla pewności umawiamy się koło Dworu Oliwskiego :)

Dziewczyny, a gdzie konkretnie jest to grillowe miejsce? Pisałyście coś o okolicach Dworu Oliwskiego, to ta polanka grillowa gdzieś w Dolinie Radości?

Ja już dziś po wizycie - na szczęście wszystko ok, na 20.05 kolejna z usg połówkowym :).

A jak wasze dzisiejsze wizyty?

Będą właśnie dziś na tej wizycie w medicoverze, obok jest sklep firmowy Bałtyku i kupiłam łom czekoladowy 1kg za 12zł - po paru kostkach już mnie zemdliło, przesłodziłam się. Ale przypomniały mi się czasy studenckie, kiedy nie było jeszcze Galerii Bałtyckiej a zamiast tego były budynki Bałtyku - Fazera i sklep firmowy w baraku i często były w łomie takie cukierki czekoladowe Geisha (może ktoś jeszcze pamięta :) ) pół kilo z 5 ziko, ale wówczas była wyżerka.

Sonia85 a Ty byłaś na tych zajęciach na AWF darmowych co są 3 razy w tyg.? Czy innych? Bo my też się wybieramy w środę :)

Niestety, ja nie przyjdę na spotkanie. Dzwoniłam przed chwilą do przychodni, w końcu udało mi się zapisać Filipa na szczepienie (a próbowałam już od kilku tygodni i albo nie mogłam się dodzwonić albo w pon. o 8 rano był już komplet na cały tydzień) i była jedna data wolna - czwartek o 14.30 :( więc niestety nie uda nam się do Was dołączyć, a szkoda :(

Dorotii nie czytaj w necie, bo się zestresujesz. Zaufaj Kleksowi w końcu on na patologii ciąży pracuje. Jeśli Cię nie niepokoił w czasie wizyty to znaczy by kontrolować ciśnienie i być spokojnym.

Dziewczyny ja bym chętnie kogoś zabrała bo jadę autem ale chciałam wziąć psa a on zajmuje cały tył + mój mąż to kurcze kiepsko, jeszcze age chyba zabieram więc niestety... ale może ktoś jedzie jeszcze autem i mógłby zabrać dziewczyny bez transportu? Byłoby fajnie :)

Ja strasznie żałuje,że nie uda mi się tym razem z Wami spotkać,ale tak jak powiedziałam, chwilowo jesteśmy bez samochodu, a eskapada z pogórza do Oliwy komunikacją miejską, to trochę za daleko w obecnym stanie. Nie wiem jak wy ale ja mam straszne problemy z pęcherzem.

Mam nadzieję,że na kolejne spotkanie uda już mi się przyjechać.

Super! Oby pogoda dopisała! :)

to super! to i ja was poznam!! :) jupi!

Witam się w 19 tygodniu :) Na bieżąco Was podczytuję, tylko zawsze jakoś ciężko się zebrać i napisać, ale niedługo idę na L4 to nadrobię :) ... Chciałabym zapisać się na te warsztaty, ale wszystko zależy od tego na którą godzinę są... Orientuje się któraś?

Dziewczyny! Jak najbardziej może być 15.00 :) My zapewne i tak będziemy wcześniej żeby przygotować ognisko i grilla, a to też zajmie trochę czasu, może nawet mojego męża do tego zaangażuje żeby poszło sprawniej :P

Więc o 15.00 możemy po Was podejść do Dworu Oliwskiego żebyście nie błądziły :)

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...