WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Walerka mam te same odczucia co Ty. Ksawery od dawna przesypia całe noce, zasypia sam,chodzi spać o 20 i budzi się 8-9. Ale ostatnio od jakiegoś miesiąca się mi popsuł i wstaje o 7 czasem nawet przed. Więc tak sobie myślę, że chyba chce mnie przygotować do nie wysypiania się haha

Tu jedzenie nie jest takie relatywnie drogie. No i mieszkam na wyspie wiec ryb jest duzo :-)

Co do rakotworczego jedzenia to sie nie przejmuj, jest pare innych rzeczy ktore sa grozniejsze, niestety zyjemy w swiecie w ktorym pewnych rzeczy sie nie ominie ale wedzony ryba jest zabroniona ze wzgledu na bakterie wlasnie.

No ta zebra to mnie zabilas, chyba zostane na razie przy odglosach konia. Potem bede odkrecac.

Moje dziecko poszlo pozno spac wczoraj i dzis wstalo o 9 i tak sobie po myslalam, w co ja sie znowu pakuje, a wogle bylismy u sasiadow, Jula bawila sie z innymi dziecmi a my sobie spokojnie rozmawialismy, no coz za 2.5roku powinno byc juz ok.

O kurcze, wedzony łosoś ze sliweczka... Pychota:)

No nic, wciagnelam kawał arbuza i pewnie noc spedze w toalecie.
Spadam jużz neta. Spokojnej nocy i słonecznego poniedziałku:)

Walerka, zastrzelilam swoich znajomych pytaniem o oodgłos zebry:) Nikt nie wiedział. A zebry wydają piskliwe szczekanie, wysokiego tonu:)) Dziwne i jak dla mnie za trudne do nasladownictwa hihi.

Myśle,że od czasu do czasu można zjeść,nic się nie powinno stać,czytałam że są rakotwórcze,właśnie ze względu na proces obróbki,ale kurczę nic nie jeść?wszystkie kiełbasy,wędliny,parówki też rakotwórcze,słyszałyście o tym?
Walerka a jak u Ciebie z cenami świeżych ryb?Bo tu bardzo drogie są,noi my nie kupujemy,pozostają nam mrożone,a te mało smaczne są.

No niestety potwierdze wedzonej ryby nie mozna, a mnie tak kusi wedzony losos.
U nas byla dzis piekna pogoda i nawet samopoczucie niezle,mam nadzieje ze to efekt przekroczenia tego magicznego 14 tygodnia, teraz czekam na ten przyplyw energii zwiazany z drugim trymestrem.
Acha i co z tym oglosem zebry, ktos wysluchal w zoo?

Katka, dzięki za odpowiedź.
W takim razie mój kociak będzie zachwycony rybka:)) Ja jej dla bezpieczeństwa nie ruszam.
Miłego wieczoru i idę pośmiać się z serialu Ranczo:))

Cześć dziewczyny, ale się rozpisałyście, ledwo nadążyłam :)
Ania83 już tak w skrócie: Zaspa faktycznie parte tylko na plecach (przynajmniej dwa lata temu). Mi osobiście boksy nie przeszkadzały, skupiałam się co się dzieje ze mną, i w zasadzie nawet nie słyszałam tych innych kobiet.
Marta13 z tego co mi wiadomo makrela jest wędzona na gorąco. Ja sobie od czasu do czasu jadam. Bo też na mnie łypie z lodówki i chce żebym ją zjadła :D a ból w prawej pachwinie też mam od 12 tyg. i nie ciągle nie minął...
A co do tej dyskusji to wydaje mi się, że dziewczyny przesadziłyście z tym "wyganianiem" z forum. Każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii. Proponuję wirtualne wyciągnięcie rąk na zgodę :)
Spotkanie przy grillu super pomysł, już mi smaka narobiłaś Aga tylko niestety ja odpadam, praca :(. Może następnym razem :)

Marta,
rybki jak najbardziej możesz jeść ale raczej pieczone, smażone, grillowane. Surowych nie powinno się jeść z powodu ryzyka zakażenia listerią. Jeżeli chodzi o ryby wędzone to mogłabyś zjeść jeśli masz pewność że była wędzona na ciepło. Niestety te dostępne w sklepach najczęściej są wędzone na zimno z uwagi na mniejszą utratę wagi podczas takiego procesu. Taki proces wędzenia na zimno nie zabija bakterii.

Aniu83, być może ja coś pochrzaniłam z tym 30tc -nie upieram się.
Ja na pewno pozostanę przy lipcowym kursie, gdyż jest on na późniejszą godzinę, a chciałabym aby moj m. zdążył z pracy:)

Co do szpitali i lekarzy, powiem tylko tyle,że ile osób tyle opinii. Dla mnie najważniejsza jest możliwość dostania ZZO i tym się będę kierować w wyborze szpitala.

Czytałayście ten art.?
http://zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gdzie-sprawdzamy-porodowki-n66814.html

Oczywiście, że wszystkie damy radę:))
Czy wszystkie ryby można jeść w ciąży? Nie licząc surowych. Bo mam ochotę na makrele wedzona i raz czytam, że można a drugim razem, że w żadnym wypadku. I nie wiem:( a leży w lodówce i krzyczy: zjedz mnie!

Każda z nas da radę :) Nie ma innej opcji!

Aga, tego się po prostu nie spodziewałam :)

Z tego co kojarzę to Cleanna od jakiegoś czasu się u nas udziela, mi osobiście to nie przeszkadza :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ania27, telewizja kłamie:))

Co do łapówek to jedni płacą inni nie. Taka rzeczywistość i to nie tylko w PL... Koniaki i inne takie gratyfikacje to także łapówka, chociaż ja uznaje to jako mój dowód wdzięczności po zakończonym pobycie w szpitalu za pomoc psychiczną.
Mam świadomość w jakim kraju żyję i czego moge się spodziewać po pobycie w szpitalu, więc nauczyłam się w tym pływać. Dobrze, że mam wybór i szpitala i lekarza:)) i wierzę, że dam radę!

Możesz myśleć co chcesz,masz prawo.No ale jeśli ktoś,kogo nie ma na liście nie udziela się tu,wchodzi nagle i robi zamieszanie no to sory...może powinien założyć swój wątek,a jeśli chodzi o mnie,to ja już załozyłam i fajnie jakby tu była zdrowa atmosfera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powiem tak -lapowke nie jest tylko danie w lape ale rowniez chodzenie do lekarza z danego szpitala na wizyty prywatne, jest to jak dla mnie rodzaj lapowki ale to moje zdanie.
Do reszty postow na moj temat nie bede sie odnosila bo nie chce rzeczywiscie psuc atmosfery. Obrazic sie nie obrazilam.

Dobrze ze Bol przeszedl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sonia, nadal uważasz, że nikt się nie obraził?

Wybacz, Ania27, ale Twój tekst "Po trzecie to Ty chyba masz termin na listopad,prawda?Więc może załuż sobie swój wątek i tam wprowadzaj zamęt i niemiłą atmosferę, (...) " utwierdził mnie tylko w mojej opinii o Tobie. Może załóż wątek wiecznie niezadowolonych kobiet? Ręce opadają...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cleana,po pierwsze nie wiem o co Ci chodzi,nie sądzę żebyś mnie znała na tyle żeby oceniać i dobrze że napisałaś że Ci się wydaje,bo nie wiesz jak jest naprawdę.Ja najbardziej na świecie doceniam i każdego dnia Bogu dziekuję za zdrowie moje i mojej rodziny.Poza tym tu jest temat o ciąży i wszystkim z tym związanym,a ja ostatnio przechodzę trudne chwile i nie nażekam że zmieniam lekarzy,bo wiem że wszędzie na świecie są Ci gorsi i nie musisz mi tu pisać o swoich problemach zdrowotnych,choć bardzo Ci współczuję przeżyć związanych z tym i z lekarzami,dobrze że możesz dogadać się z nimi po polsku.U mnie zupełnie o co innego w tym wszystkim chodzi,ale nie będę Cię wtajemniczać w moje życie prywatne.
Po drugie jeśli skrytykowałam to tylko lekarkę i dwie położne które mnie brzydko potraktowały,tzn.jedna wogóle nie traktowała,bardziej byłam dla niej powietrzem przy porodzie,a przeciez za to jej płacą pensję żeby była przy Tobie od początku do końca i poinstruowała Cię tak żebyś szybciej i w mniej traumatyczny sposób mogła urodzić.
Druga miała bardzo przykre teksty i nieludzkie traktowanie,a o lekarce pisałam,zresztą to nie tylko moje zdanie że jest chamska.Myślę że mam prawo napisać co myślę,jeśli ktoś zasługuje sobie na to w 100%.

Po trzecie to Ty chyba masz termin na listopad,prawda?Więc może załuż sobie swój wątek i tam wprowadzaj zamęt i niemiłą atmosferę,po pisząc ciągle o tych cesarkach co wogóle żadna z nas nie poruszła tego tematu,o naszych odczuciach podczas porodu,prowokujesz do bużliwej dyskuscji.A sama nie udzielasz się tu zbyt często,więc może bądz tak miła i pozwól nam spokojnie prowadzić ten wątek.
Co chcecie od walerki,napisała tak jak się dzieje w polskich szpitalach i nie napisała że Wy które byłyście zadowolone ze swojego personelu przy porodzie miałyście ich opłaconych.Dlaczego czepiacie się,jeśli ktoś wyraża inne niż Wy zdanie,takie są realia,nie oglądacie telewizji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja na 90% będę tylko jeszcze nie wiem czy sama czy z synem. :)

Co do atmosfery to ja nie poczułam żeby się popsuła, po prostu każdy powiedział swoją opinię a wiadomo, że jesteśmy różne i też mamy inne zdanie. Myślę, że raczej nikt się nie obraził.

Dzień dobry:)
Mamtu, już dziś jest troszkę lepiej, dzięki. Boli ale już mogę chodzić wyprostowana. Wczoraj spanikowana lezalam i nie wstalam z łóżka do rana.
Panda, trochę mnie uspokoilas bo u mnie podobną sytuacja jak u Ciebie z ciazami... Jutro idę do lekarza na szczęście:)
A ja w czwartek bardzo bym chciała na grilla, więc podlaczam się z pytaniem o konkrety gdzie to miejsce.
A co do atmosfery na forum to może nastąpi mały reset i wrócimy do miłych pogawedek sprzed tygodnia? :))
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie w niedzielne popołudnie:))
No i życzę już na zaś zzo i ekspresowych zdrowych porodów!

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...