WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Mamtu, na Twoją prośbę zakładam teraz ja nowy wątek:))

co prawda nie potrafię tak wkleić pięknych zdjęć jak Mamtu, ale serdecznie Was zapraszam do kontynuowania naszych ciekawych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 14.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I jeszcze link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-4-t458758,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (5)

Ja tez mam tylko głowę i brzuch :P I macha mi tylko łapką na jednym zdjęciu ;)

A w ogóle to się właśnie sfiksowałam ....
Wg Ostatniej OM jestem dokładnie w 13t i 7dc.
wg Mojego lekarza w 12 t i 4 dc.

Jest jakby obsuwa 1,5 tygodniowa we wzroście malucha wobec tego.

Na ostatnim USG miał 5,03 cm.....i wtedy włąśnie lekarz stwierdził, że ciąża jest młodsza.

Moja koleżanka zaszła dwa tyg. później w ciąże niz ja. Dziś była na USG i maluszek ma 7 cm !!! i ma nawet wcześniej terin porodu wyznaczony :(

O przesunięciu owulki nie ma mowy, bo monitorowałam cykl i wiem kiedy była :(

Teraz się martwie :(

I się sfiksowałam że mój ma za mało :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja z prenatalnego nie mam takiego zdjęcia...ma tylko głowa, brzuch itd wszystko osobno ;) Nie mam foty całego malucha.

wpisz sobie w google knob theory, takie cos miedzy nogami ze zdjecia z prenatalnego, jak do gory to chlopak jak rownolegle ta wypustka to dziewczynak ale ciezko to tlumaczyc bez zdjec, zreszta jak wstawilam w poprzednik watku to dziewczyny powiedzialy ze nie widza roznicy.

mi w 13 powiedział lekarz że dziewczynka i ciekawa jestem czy w piątek to potwierdzi :)
mój jedyny spacer dzisiaj to z pracy do sklepu po bułeczkę :) ale dobre i to, jeszcze się jesienią i przyszłej wiosny naspaceruję.

walerka, a co to ta teoria knob ???

Sonia, ja chodze na spacery niedaleko mojego domu.
Mam ładną okolice. Las, rzeka, spokój cisza...ale i tak nie lubię sama :( zwyczajnie mi się nudzi :P

Qrcze... Ja już też bym chciała znac płeć :P już bym chciała kupowac te wszystkie ciuszki :)

Walerka, ja już w 13 tygodniu (na prenatalnym) się dowiedziałam o płci (najprawdopodobniej - jeszcze do potwierdzenia, ale na 90%). Z tym, że to chłopak, więc pewnie łatwiej to zauważyć ;).

Ja z kolei posprzątałam już trochę, teraz szybki prysznic i do obiadu! Narobiłyście mi wczoraj smaka i chyba kaszę do kurczaka ugotuję :)

mamtu po prostu nie ma co się oszukiwać, w ciąży czas spędzany w kuchni zdecydowanie się wydłuża :) ja ogólnie trzymam się zasady, że to nie ja jem, to dziecko ;)

Rany, co tu wejdę to wciąż temat jedzenia. Wczoraj od rana boczek, później gołąbki, a dzisiaj lody. Dobrze, że pogoda jest - zaraz wezmę Młodego na spacer do sklepu i chyba znowu złamię moją dietę. Tym razem lodami. :)

Sonia, śmierdzi - nie śmierdzi, ale masz przynajmniej czyste okna. Moje wciąż czekają na umycie, a mi się nie chce. Przydałabym mi się taka teściowa, choćby i do umycia okien. ;)

dzięki za życzenia, wszystkie przekazane :)
Mamy przerwę na drzemkę, nie powiem ja też sobie kimnęłam :)
Walerka faktycznie trzeba się umówić z dziećmi one się pobawią razem, a my pokawkujemy :)
Słońca brak, ale ciepło jest nawet.
Zaraz też muszę coś na obiad wykombinować. To właśnie minus urlopu u mnie. Zazwyczaj jak odbieram małego od mamy po pracy to mam i obiad :) a teraz trzeba coś wymyślić.
Lody też mam dzisiaj. Czekają w zamrażalniku, spałaszuję je sobie wieczorkiem :)

olimpia przy dziecku to pralka chodzi nawet 2 razy dziennie, to się przyzwyczajaj :P A gdzie ty na te spacery chodzisz, ja dzisiaj też sama chodziłam ale ja bardzo lubie. Teraz wróciłam do domu a tu teściowa okna octem pomyła i mi tak śmierdzi, że chyba umre...

ok zobaczymy. kolezanka na podstawie zdjecia i tej teorii knob, stwierdzila ze dziewczyna, ciekawe czy ma racje.
ja tez mam ochote na loda teraz, a wogle to mnie glowa boli od wczoraj i paracetamol pomaga tylko na chwile.

U mnie jest słońce :)

Walerka - w 16 tyg. moja koleżanka już wiedziała, także chyba tak :)

Ja wróciłam ze spaceru...wiecie co... jakieś chyba mam dziś muchy w nosie. Spacerowałam może ze 20-30 minut i tyle :/
Tak szłam i się zawróciłam... nudziło mi się takie łażenie bez celu :/ Nie chciało mi się :/... Jeszcze jak patrzyłam - same mamusie z dziećmi i z wózkami. I się znają, plotkują, gadają a ja jak taki jakiś alien odludkowy :/ I jakoś mi się odechciało. Kupiłam sobie loda na patyku w sklepie i właśnie pałaszuje :)

Selene sto lat dla synka
Jak juz sie pojawie w Polsce to sie musimy umowic na zabawe bo akurat dzieci w tym samym wieku, zreszta wiecej nas z dziecmi w prawie tym samym wieku.
ja sie probuje omowic na usg, ale cos mi sie nie sklada z lekarka albo ona moze albo ja.W 16 tyg powinni byc w stanie okreslic plec?

Selen wszystkiego najlepszego dla synka :)

Dziś nie ma słońca... szkoda :(

Ja tez powoli musze się zbierać....

pranie i prasowanie, a potem spacerek :)
Z moim mężem mam jak z dzieckiem z tym praniem :/.. teraz jak zaczął pracować (po sezonowej przerwie), to codziennie wszytsko zmienia parę razy, i jakoś tak szybko ta pralka się zapełnia, że praktycznie co dzień, albo co drugi musze prac :/

Aga, dzięki. Przekażę na pewno. :)
Odpoczywaj, jeśli możesz i nie miej żadnych wyrzutów sumienia.

Mamtu, przekaż gratulacje Młodemu ;)

Selene, wszystkiego cudownego dla Maksa! :)

Pochmurny ten dzisiejszy dzień... Ja skapitulowałam i postanowiłam dzisiaj nie iść na zajęcia ;) Muszę trochę posprzątać, w końcu normalny obiad ugotować... Ale coś czuję, że dziś też mam zwolnione obroty. Aczkolwiek jest o niebo lepiej, niż wczoraj :) No nic, lecę z psiorem na spacer - i tak już późno. Miłego dnia!

Sonia, w 9. miesiącu to każdy jest wielorybem, nie oszukujmy się. ;)

Marta, z tą młodością u mnie to trochę przesadziłaś. ;)

Kobietki, nawet jak przytyjecie za dużo (czego Wam nie życze), to raz dwa zrzucicie, bo młodziutkie jesteście:))
No a poza tym przy dwójce dzieci to będziecie szczypiorkami w try miga:)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...