WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

Heja Mamuśki:)
rozpoczynamy 6 serię naszych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

A tu jeszcze link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=461477&c=1&k=130#post8186666
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

Słoneczko, tylko szybko Ci napiszę - na allegro jest mnóstwo takich koszulek z róóóóżnymi wzorami! :) Też chcemy zamówić :) Lecimy na maminy obiadek ;)

Ale ten czas leci, tak z grubsza rzuciłam okiem na Wasze suwaczki :D ach... :D my jutro wg OM zaczynamy 15tydzień :)

Nie wiem jak Wy ale ja czuję się fantastycznie!! :D:D:D ach i wiosna dziś na Zaspie!! Może zimna, ale jak świeci!!

Co do planów majówkowych to 2.05. idę do pracy - normalnie :P ale za to 3.05. mamy zaproszenie na grilla!! :D:D:D już się nie możemy doczekać!! :D
spodobały mi się koszulki dla par: http://www.mytummy.pl/product/image/342/odziez_ciazowa_Koszulka_dla_Taty_Super_Dad_komplet_pilki.jpg

ale Mżonek stwierdził że to by było naciągane bo my totalnie nie interesujemy się piłką nożna - nic a nic ;P ani ja ani Mżonek, więc odpada :P

w zeszłą niedzielę kupiliśmy dla mnie spodnie ciążowe :) już trzeba było :) i jakie rozczarowanie - w c&a zlikwidowali dział ciążowy - jest już tylko an matarnii :/ a był i w manhattanie i w galerii przymorze, a teraz ni ma :/ w alfie sklepu dla kobiet w ciąży tez już ni ma :/ porażka :/

Marta-dla 'maleg' pocieszenia powiem, ze ja ostatnio tez dwa razy wymiotowalam, a jestem juz w 22 tyg:-) takze ja sie spodziewam,ze to moze sie jeszcze powtorzyc ;-)

Dora-ja tez sie szykuje na Kliniczna,ale zamierzam wziac osobista polozna do porodu. Bo u mnie moga pojawic sie nieprzewidziane niespodzianki z powodu moich problemow zdrowotnych.Dlatego musze miec pewnosc,ze szpital jest przygotowany na trudne przypadki. Z tego co wiem,mozesz jechac rodzic do kazdego szpitala. Ale jak nie ma w danym dniu miejsca, moga Cie odeslac i tak jest podobno wszedzie.Tak myslalam,zeby przed porodem pojsc jeszcze na pare wizyt do lekarza,ktory pracuje na Kliniczej.Aby miec dodatkowa opinie innego lekarza czy naturalny porod nie bedzie zbyt ryzykowny.Do szpitala w Redlowie to raczej nie bede sie zblizala,zeby tam rodzic ;-)

A z ta szkola rodzenia czyli jest tak jak mi powiedziala p.Anna.

Hello, faktycznie cisza weekendowa.
Mamtu, mam nadzieję, że u Ciebie już dużo lepiej i humor Ci dopisuje:)

A ja niedzielę rozpoczelam spotkaniem bliskiego stopnia z toaleta. A już było tak dobrze... Kurcze, to 19 tydzień i dalej mam wymiotowac? :(

Plany na majowke: brak. Coś zimno.

Miłej i spokojnej niedzieli:)

Czesc wszystkim Mamuskom weekendowo :-)

Ale tu cisza w weekend :-)

Mamtu -Jak sie czujesz,wyjasnilo sie cos w sprawie opryszczki?Mam nadzieje,ze jednak to sie nie potwierdzi i okaze sie to falszywym alarmem.Trzymam kciuki aby wszystko bylo pozytywnie.

Apoloniaa-kiedys bralam Singular i Symbicort.Ale jak zmienilam lekarza i powiedzialam,ze bede planowala ciaze to zmienil mi na Pulmicort.Na poczatku ciazy bylam raz u lekarza, bralam leki,ale jak troche choroba sie uciszyla to odstawilam leki.Ale jak tylko zaczna sie dusznosci to musze wziac lek. I ostatnio troche gorzej mi sie oddycha,wiec musze sie wybrac do doktora. Z moim lekarzem jeszcze nie rozmawialam o porodzie,ale wiem,ze astma (szczegolnie ta silna) jest zaleceniem do cc. Bo oddychanie w trakcie porodu jest bardzo wazne,a jak zlapie atak w trakcie, to moze byc kiepsko. Od poloznej wiem,ze przy cc przy astmie nie mozna podawac narkozy.Ale poki co nastawiam sie na naturalny porod,czas pokaze jak bedzie. A jak u Ciebie z choroba w czasie ciazy?

Dziewczyny jak przygotowania do weekendu majowego?:-) U mnie szykuja sie domowe pielesze i dalsze rozpakowywanie kartonow ;-) Moze uda nam sie na jeden dzien pojechac do moich rodzicow na dzialke i pierwszego grilla :-)

Aha i ta kolezanka chodzi do SR Super Mama w Gdańsku i jej powiedzieli, że to gimnastyke mozna rozpoczac dopiero po 30tc.

Dziewczyny a wy się orientujecie jakie są szanse, żeby tak" z ulicy "dostać się na kliniczną?. Koleżanka mi powiedziała, że tam tylko "cięższe przypadki" i najlepiej jak siè ma tam swojego lekarza. Troche mnie to martwii..

Sonia, ode mnie fotki poszły ;)

Dora myślę, że nie będzie tak źle - trzy lata temu też rodziłam we wrześniu i kolejki nie było na szczęście :)))))
choc rzeczywiście podobno zima sprzyja bocianom - niby ich nie widać, a jednak ;)

Kto robił foty Ksaweremu na grillu? To proszę na maila sonia.langowska@onet.pl

Oj będzie tłok na porodówkach:
http://www.mowimyjak.pl/dziecko/w-jakiej-porze-roku-rodzi-sie-najwiecej-dzieci,16_39604.html

Wczoraj byłam u znajomych na grilu, korzystając z toalety zauważyłam malutkie plamki krwi :( strasznie się przestraszyłam, ale potem już nic się takiego nie powtórzyło.

Arabelka - do listopada brałam Budiar, ale jak powiedziałam mojej lekarce, że mamy w planie powiększenie rodziny przepisała mi Pulmicord

Wizyty mam kontrolne co pół roku więc jeszcze nie byłam w ciąży u pulmunologa, idę teraz w maju.
A Twój pulmunolog ma jakieś zastrzeżenia do porodu naturalnego w związku z astmą?

Witam
13.05 mam połówlowe, a wcześniej 6.05 rutynowa wizyta u ginki. Chcialabym już poznać płeć maleństwa:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej weekendowo!

Mamtu, jak samopoczucie?

Linka, no cóż - praktyki nie zając ;) A rok szybko zleci :)

Pogoda dzisiaj nie rozpieszcza... Właśnie przed chwilą umówiłam się na kolejne podglądanie malucha - 13 maja :) Czyli odliczanie rozpoczęte ;)

Aga_BI ja raczej nie zdążę się obronić, bo nie mam praktyk jeszcze. Mam do zrobienia 90 godzin w przedszkolu i drugie tyle w szkole podstawowej. W mojej aktualnej sytuacji nie dam rady tego teraz zaliczyć, ale z egzaminami dam sobie radę. Zostanie mi tylko na przyszły rok zrobienie praktyk:)
Mamtu trzymam mocno kciuki za was. Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze!:)

Mamtu! Kurde, zaraz wpadnę na Karczemki i przełożę Cię przez kolano! Tylko spokój może nas uratować! ;) Wiem, wiem - gadanie... A tak serio - trzymam mocno kciuki i myślę o Was, wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Dawaj znać co i jak, no i pamiętaj - spokojnie. Nerwy i tak nie pomogą... Choć wiem, że o to ciężko...

Mamtu bidulko nie stresuj się, będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Oj mamtu a skad wiesz ze to zalapalas? Moze jeszcze sie okaze ze to co innego ? Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo i szybko sobie poszlo.

Kochana Mamtu, będzie dobrze. Maluszkowi nic nie zaszkodzi. Będę myśleć o Tobie, by szybko to cholerstwo przeszło.
I masz siły więcej, niż Ci się wydaje!
Trzymaj się ciepło:))

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...