WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

Heja Mamuśki:)
rozpoczynamy 6 serię naszych rozmów:)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
IwonaK - 24.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
walerka - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

A tu jeszcze link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=461477&c=1&k=130#post8186666
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (6)

Słoneczko, tylko szybko Ci napiszę - na allegro jest mnóstwo takich koszulek z róóóóżnymi wzorami! :) Też chcemy zamówić :) Lecimy na maminy obiadek ;)

Ale ten czas leci, tak z grubsza rzuciłam okiem na Wasze suwaczki :D ach... :D my jutro wg OM zaczynamy 15tydzień :)

Nie wiem jak Wy ale ja czuję się fantastycznie!! :D:D:D ach i wiosna dziś na Zaspie!! Może zimna, ale jak świeci!!

Co do planów majówkowych to 2.05. idę do pracy - normalnie :P ale za to 3.05. mamy zaproszenie na grilla!! :D:D:D już się nie możemy doczekać!! :D
spodobały mi się koszulki dla par: http://www.mytummy.pl/product/image/342/odziez_ciazowa_Koszulka_dla_Taty_Super_Dad_komplet_pilki.jpg

ale Mżonek stwierdził że to by było naciągane bo my totalnie nie interesujemy się piłką nożna - nic a nic ;P ani ja ani Mżonek, więc odpada :P

w zeszłą niedzielę kupiliśmy dla mnie spodnie ciążowe :) już trzeba było :) i jakie rozczarowanie - w c&a zlikwidowali dział ciążowy - jest już tylko an matarnii :/ a był i w manhattanie i w galerii przymorze, a teraz ni ma :/ w alfie sklepu dla kobiet w ciąży tez już ni ma :/ porażka :/

Marta-dla 'maleg' pocieszenia powiem, ze ja ostatnio tez dwa razy wymiotowalam, a jestem juz w 22 tyg:-) takze ja sie spodziewam,ze to moze sie jeszcze powtorzyc ;-)

Dora-ja tez sie szykuje na Kliniczna,ale zamierzam wziac osobista polozna do porodu. Bo u mnie moga pojawic sie nieprzewidziane niespodzianki z powodu moich problemow zdrowotnych.Dlatego musze miec pewnosc,ze szpital jest przygotowany na trudne przypadki. Z tego co wiem,mozesz jechac rodzic do kazdego szpitala. Ale jak nie ma w danym dniu miejsca, moga Cie odeslac i tak jest podobno wszedzie.Tak myslalam,zeby przed porodem pojsc jeszcze na pare wizyt do lekarza,ktory pracuje na Kliniczej.Aby miec dodatkowa opinie innego lekarza czy naturalny porod nie bedzie zbyt ryzykowny.Do szpitala w Redlowie to raczej nie bede sie zblizala,zeby tam rodzic ;-)

A z ta szkola rodzenia czyli jest tak jak mi powiedziala p.Anna.

Hello, faktycznie cisza weekendowa.
Mamtu, mam nadzieję, że u Ciebie już dużo lepiej i humor Ci dopisuje:)

A ja niedzielę rozpoczelam spotkaniem bliskiego stopnia z toaleta. A już było tak dobrze... Kurcze, to 19 tydzień i dalej mam wymiotowac? :(

Plany na majowke: brak. Coś zimno.

Miłej i spokojnej niedzieli:)

Czesc wszystkim Mamuskom weekendowo :-)

Ale tu cisza w weekend :-)

Mamtu -Jak sie czujesz,wyjasnilo sie cos w sprawie opryszczki?Mam nadzieje,ze jednak to sie nie potwierdzi i okaze sie to falszywym alarmem.Trzymam kciuki aby wszystko bylo pozytywnie.

Apoloniaa-kiedys bralam Singular i Symbicort.Ale jak zmienilam lekarza i powiedzialam,ze bede planowala ciaze to zmienil mi na Pulmicort.Na poczatku ciazy bylam raz u lekarza, bralam leki,ale jak troche choroba sie uciszyla to odstawilam leki.Ale jak tylko zaczna sie dusznosci to musze wziac lek. I ostatnio troche gorzej mi sie oddycha,wiec musze sie wybrac do doktora. Z moim lekarzem jeszcze nie rozmawialam o porodzie,ale wiem,ze astma (szczegolnie ta silna) jest zaleceniem do cc. Bo oddychanie w trakcie porodu jest bardzo wazne,a jak zlapie atak w trakcie, to moze byc kiepsko. Od poloznej wiem,ze przy cc przy astmie nie mozna podawac narkozy.Ale poki co nastawiam sie na naturalny porod,czas pokaze jak bedzie. A jak u Ciebie z choroba w czasie ciazy?

Dziewczyny jak przygotowania do weekendu majowego?:-) U mnie szykuja sie domowe pielesze i dalsze rozpakowywanie kartonow ;-) Moze uda nam sie na jeden dzien pojechac do moich rodzicow na dzialke i pierwszego grilla :-)

Aha i ta kolezanka chodzi do SR Super Mama w Gdańsku i jej powiedzieli, że to gimnastyke mozna rozpoczac dopiero po 30tc.

Dziewczyny a wy się orientujecie jakie są szanse, żeby tak" z ulicy "dostać się na kliniczną?. Koleżanka mi powiedziała, że tam tylko "cięższe przypadki" i najlepiej jak siè ma tam swojego lekarza. Troche mnie to martwii..

Sonia, ode mnie fotki poszły ;)

Dora myślę, że nie będzie tak źle - trzy lata temu też rodziłam we wrześniu i kolejki nie było na szczęście :)))))
choc rzeczywiście podobno zima sprzyja bocianom - niby ich nie widać, a jednak ;)

Kto robił foty Ksaweremu na grillu? To proszę na maila sonia.langowska@onet.pl

Oj będzie tłok na porodówkach:
http://www.mowimyjak.pl/dziecko/w-jakiej-porze-roku-rodzi-sie-najwiecej-dzieci,16_39604.html

Wczoraj byłam u znajomych na grilu, korzystając z toalety zauważyłam malutkie plamki krwi :( strasznie się przestraszyłam, ale potem już nic się takiego nie powtórzyło.

Arabelka - do listopada brałam Budiar, ale jak powiedziałam mojej lekarce, że mamy w planie powiększenie rodziny przepisała mi Pulmicord

Wizyty mam kontrolne co pół roku więc jeszcze nie byłam w ciąży u pulmunologa, idę teraz w maju.
A Twój pulmunolog ma jakieś zastrzeżenia do porodu naturalnego w związku z astmą?

Witam
13.05 mam połówlowe, a wcześniej 6.05 rutynowa wizyta u ginki. Chcialabym już poznać płeć maleństwa:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej weekendowo!

Mamtu, jak samopoczucie?

Linka, no cóż - praktyki nie zając ;) A rok szybko zleci :)

Pogoda dzisiaj nie rozpieszcza... Właśnie przed chwilą umówiłam się na kolejne podglądanie malucha - 13 maja :) Czyli odliczanie rozpoczęte ;)

Aga_BI ja raczej nie zdążę się obronić, bo nie mam praktyk jeszcze. Mam do zrobienia 90 godzin w przedszkolu i drugie tyle w szkole podstawowej. W mojej aktualnej sytuacji nie dam rady tego teraz zaliczyć, ale z egzaminami dam sobie radę. Zostanie mi tylko na przyszły rok zrobienie praktyk:)
Mamtu trzymam mocno kciuki za was. Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze!:)

Mamtu! Kurde, zaraz wpadnę na Karczemki i przełożę Cię przez kolano! Tylko spokój może nas uratować! ;) Wiem, wiem - gadanie... A tak serio - trzymam mocno kciuki i myślę o Was, wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Dawaj znać co i jak, no i pamiętaj - spokojnie. Nerwy i tak nie pomogą... Choć wiem, że o to ciężko...

Mamtu bidulko nie stresuj się, będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Oj mamtu a skad wiesz ze to zalapalas? Moze jeszcze sie okaze ze to co innego ? Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo i szybko sobie poszlo.

Kochana Mamtu, będzie dobrze. Maluszkowi nic nie zaszkodzi. Będę myśleć o Tobie, by szybko to cholerstwo przeszło.
I masz siły więcej, niż Ci się wydaje!
Trzymaj się ciepło:))

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...