WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (8)

Dobre mamy tempo! Kolejne 500 za nami! :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Link do porzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-7-t466614,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (8)

tak piszecie o tym jedzeniu, że sama zrobiłam się głodna. Zaraz idę zrobić sobie coś, choć nie wiem co :)
A co do listy restauracji to ja rzucę pueblo, jeśli taka kuchnia odpowiada oczywiście :)

Katka, fajnie chyba tak obserwować, jak maluchy współpracują, chociaż jeden drugiego na oczy nie widział. ;) Słodkie to.

Jeśli chodzi o wybór knajpy, to zdam się na Was, bo ja zielona jestem w temacie restauracyjno - kawiarnianym.

Marta, śmiej się, na zdrowie. Jednak w ciąży nie musi być smutno. :)

Prawie dobry wieczór:)
Dzięki Mamtu za wpisanie na listę.

A propos snu: ja dziś co chwile przysypiam. Niby na chwilke tylko głowę położyłam i ponad 2 h teraz spałam;) I tak przez cały dzień.
A poza tym śniło mi się, że byłam u mojej mamy w Anglii i spotkałam Ciebie Walerka hihihi. Tylko coś twarzy za bardzo nie widziałam, ale w moim śnie miałaś brązowe włosy do ramion:))

Właśnie patrze na swój brzuszek i albo mam zwidy, albo podczas tych drzemek zrobił się większy... ;)

Mamtu, ale dałaś czadu z tą luteiną. Faktycznie można się pośmiać:))

Sonia, jak dla mnie może być też restauracja. A masz jakąś godną polecenia? Mi przychodzą (takie wieksze) na myśl: Cico i Friends (na Piwnej).
W następny piątek będzie tzw przedłużony weekend , więc jeśli to bedzie popołudniowa godzina spotkania to chyba trzeba będzie wstępnie zarezerwować miejsce.

A tymczasem spadam coś zjeść. Do sklikania:)

no właśnie ja tez chciałam zaproponować coś może z bardziej konkretnym jedzeniem, zależy o której chcemy się spotkać.
Co do pikawy tam tez jest taka mniejsza salka w której można by się ulokować.

Mamtu, no nieźle dziś dałaś z tą luteina :)

Aga, to ja się chyba wtoczę na to spotkanie zaraz za Tobą, brzuch w ciągu ostatniego tygodnia urósł mi do niebotycznych rozmiarów i ciągle coś wcinam. A najgorzej że ciągle bym coś chciała zjeść ale sama nie wiem co.

Dziś miałam przykład na to jak moje najmłodsze dzieciaczki już teraz się świetnie dogadują: Mikołaj zaczął skakać po łóżku jak po trampolinie i w tym samym czasie maleństwo w brzuch urządziło sobie identyczna rozrywkę, po paru minutach Miki przytulił się i zasnął i w brzuchu też zaczęła się drzemka :)

Sonia, jak dla mnie pomysł z restauracją jest jak najbardziej trafiony. W sumie ostatnio trochę marudziłyśmy, że przydałoby się zagryźć czymś niesłodkim, więc może rzeczywiście spotkajmy się w jakimś miejscu, gdzie i na słodko i na niesłodko. :P

Aniu, warsztaty są bezpłatne. :)

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html

Oj się wyleżałam całe 5 minut. Młody zaraz mnie dojrzał, najpierw legnął koło mnie i za chwilę już było wyciąganie do zabawy. Nie ma litości ;)
Co do Pikawy to jest tam też boczna salka gdzie można by się rozsiąść w bardziej kameralnych warunkach.
Ja jeszcze nie wiem czy będę. Mam wolne co prawda, ale z młodym siedzę.

Fajnie macie ze spotkaniem...podacie mi linka do tej strony od warsztatów,tam się płaci za wstęp?

Ja ostatnio nie narzekam na sen. Znaczy się i tak wstaję w nocy bo Ksawery mnie budzi, ale ostatnio nawet do 8 śpimy także nie jest tragicznie.

A może spotkanie w jakiejś restauracji co by był wybór też jakiegoś jedzenia nie tylko deserów? Ja i tak narazie nie wiem czy będę ale taka tylko propozycja.

To ja się jeszcze wstępnie dopiszę. I Ciebie, Marta, też. :)

Lista na spotkanie 31.05.

Carolajna87
Dorotiii
Aga
Julka
katka
Cleanna
Marta13
mamtu

Aniu, no dokładnie ale tamten wątek przyniósł nam szczęście :)

Aga Bi - ja dziś tez zachowuję się jak odkurzacz :/ a jeszcze rodzice przywieźli mi świeże rybki prosto z sieci od rybaków, więc jeszcze dziś zamierzam rybkę wsunąć :) i też cały dzień coś podjadam....

a z tym snem - ja nie mam co narzekac :) szczególnie jak połaże więcej w dzień na powietrzu. Tylko czasem na siusiu się budzę :)

Mi Retro jak najbardziej, chociaż boję się, że przy mojej diecie, to będę tam siedzieć o suchym i głodnym pysku. Czy tam było coś bezcukrowego? W razie czego mam nadzieję, że mnie nie wywalą, jak przyniosę swoją 'wałówkę'. ;)

Mamtu, ja tych tragicznie kończących się w ogóle nie biorę pod uwagę ;)

A co do spotkania - skoro ostatnio Retro to może tym razem Pikawa? Ale nie wiem czy znajdziemy tam takie fajne i ustronne miejsce :) Selene, jak to wygląda? Bo pamiętam, ze Ty tam bywasz ;) I Katka też, prawda? W razie czego powtórka z Retro to chyba też nie jest głupi pomysł, co? :)

Dziewczyny, to w końcu gdzie i o której to spotkanie 31.05.? Ustalimy jakieś konkrety, bo nie wiem czy się deklarować czy nie. :)

Ania, ja ostatnimi czasy sypiam fatalnie. Są noce, kiedy przesypiam ciurkiem może ze 3-4 godziny. Nie wiem co się stało, bo do tej pory nie miałam tego problemu. Dopiero od tygodnia coś mi się pozmieniało.

Takie kłucia, jakby w szyjce, też miewam czasem, ale nie zauważyłam zależności między wysiłkiem fizycznym a nimi. Jutro mam wizytę, więc się okaże czy mogą mieć coś wspólnego ze skracaniem się szyjki czy raczej nie.

Sonia, a pamiętam, jak mi na warsztatach mówiłaś o Du.phastonie, że przynajmniej można go brać doustnie. Jak widać - Luteinę też można, i to nie tylko tę podjęzykową. Wszystko da się zrobić. ;)
Trzymajcie się. Jeszcze trochę i będzie lepiej. Oby szybko minęło. :)

Aga, o ile te wpadki nie kończą się tragicznie, to mogę ich mieć całe mnóstwo. Przynajmniej jest o czym pisać. I weselej się zrobiło jakby. :P

Selene, no i jak tam? Wyleżana? ;)

Mamtu, chwal się bez oporu ;) Pewnie do września/października wszystkie nas spotka niejedna ciążowa wpadka ;)

Ja znowu mam tasiemca, ciągle coś wsuwam W dodatku mam tak pysznego arbuza (całe szczęście, że niskokaloryczne to dobrodziejstwo, bo inaczej kiepsko by było ;) ), że nie mogę się oprzeć... ;) Jak tak dalej pójdzie to w przyszły piątek się do Was przytoczę ;)

Oj, Sonia... To się teraz masz z urwisem... No ale miejmy nadzieję, że szybko przez to choróbsko przebrniecie!

Mamtu no to faktycznie udało Ci się z tą luteiną :)

Ja powoli dostaję fioła w domu, młody na widok syropków już ucieka i wszystkim pluje...

A widzisz mamtu,a mi się coś pomyliło że Ty w tamtej ciąży też miałaś cukrzycę,bo coś chyba pisałaś o diecie i może dlatego.

Dobrze śpicie?Bo ja od początku nie za bardzo noi zauważyłam że dziecko jest nocnym markiem,z kolei z pierwszym spałam super,w brzuszku był spokój i dziecko po porodzie też przesypiało całe noce,teraz chyba będzie odwrotnie,co o tym myślicie?Ja u Was z tym?

Co z tymi kłuciami właśnie,też tak macie?no bo rozumiem nachodzić się,ale dziś trochę się pokręciłam po mieszkaniu i znów kłuje,usiądę,przechodzi.Mam nadzieję że to nic złego z szyjką,mam zamiar jechać na urlop:)W piątek wizyta,pójde z koleżanką,wypytam o wszystko.

Olipmia,cieszę że jesteś już tak daleko w ciąży i wszystko jest dobrze,pamiętam co było,jak długo się staraliscie,przecież znamy się z innego wątku,oby tak już zostało,czego wszystkim,sobie i Wam życzę.

Żonka,to samo jest skierowane do Ciebie i trzymam kciuki za pomyślną jutro wizytę,napewno wszystko będzie dobrze.

Arabelka, bardzo dziękuję za linka do tej strony. Właśnie podrukowałam sobie co trzeba i zaraz wyślę męża po zakupy 'cukrzycowe'. ;)

ja też od czasu do czasu odczuwam kłucia o których piszecie.na początku ciąży miewałam je bardzo często i byłam przerażona ale lekarz mi wytłumaczył ,ze rozsiąga się macica i pociąga za sobą więzadła pochwy stąd odczuwam takie kłucie.

dziś mam mega zły dzień.doła mam takiego że nie mam siły nawet oddychać.kruszynka trochę się wierciła przed chwilą to na ustach pojawił mi się mały uśmiech:)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...