WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (8)

Dobre mamy tempo! Kolejne 500 za nami! :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (córeczka - jeszcze do potwierdzenia :))

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 13.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

Link do porzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-7-t466614,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (8)

Witam dziewczyny. Pogodę mamy dziś rewelacyjną, rześką :)

Mamtu, współczuję cukrzycy i mam nadzieję że skończy się na diecie. Chociaż i ta dieta wcale nie jest przyjemna :/ na cukrzycę nie mamy wpływu niestety. Miałam w ciąży z Filipkiem i teraz mam nadzieję że mnie ominie. Mamtu a kiedy masz wizytę u gina?

Z mojej stopy zniknęła opuchlizna, została tylko wielka sina gula. Nic mi nie boli więc pewnie zniknie szybciutko.

Dorotii u Filipka przyczyną bezsenności i płaczu była nietolerancja laktozy, refluks a także jakieś napięcie nerwowe, chyba właśnie jako efekt ww dolegliwości. Pediatra zmieniła dietę, ilość posiłków, proporcje mlecznych do bezmlecznych, mieliśmy sporo lekarstw, również takich uspokajających. Teraz Filip przesypia całe noce i nie prosi o jedzenie w nocy.

Sonia, zdrówka dla Ksawerego! Może chociaż Jemu posłuży to ochłodzenie, bo ciężko tak chorować w upały. :)

Wizytę mam jutro. Cukrzycy wcześniej nie miałam i nie wiem skąd to cholerstwo teraz.

Ja tymi plasterkami zainteresowałam się, bo pamiętam swoje schizy jako dziecko, gdy miałam pobieraną krew ;))

Dorotii, ja trafiłam na jakieś plasterki dedykowane dzieciom firmy Emla.

http://www.biomedical.pl/dziecko/zastrzyk-jak-lagodzic-bol-u-dziecka-536.html

O nie ja się nie zgadzam, zdecydowanie wolę słońce i proszę żeby szybko wróciło!

Mamtu :/ to nie dobrze, że jednak cukrzyca. Kiedy masz wizytę u lekarza? Mam nadzieję, że skończy się na diecie. A w pierwszej ciąży też miałaś? Słyszałam, że to lubi się powtarzać :/

U nas niestety gorzej zamiast lepiej. Ksawery ma wyższą temp :( Kaszle, kicha i z nosa mu leci :( Do tego spał ze mną więc jak tak dalej pójdzie to pewnie zaraz ja się rozłoże...a nie jest fajne siedzieć samej w domu w ciąży i to chora także bardzo bym chciała żeby mnie to jednak ominęło.

Ja drugie dziecko napewno zaszczepię na rota. Ksawerego nie szczepiłam i spędziłam z nim tydzień w szpitalu :/ Lekarka mi mówiła, że gdyby był szczepiony to po max 3 dniach by mu przeszło.

Marta pierwsze słyszę o takich plasterkach znieczulających, a to ciekawe.

Dorotii bez przesady, Bartek jest duży ale to chyba nie jest nic mega nadzywczajnego? Mimo wszystko warto raz na jakiś czas zrobić badania krwi nawet jak dziecku nic nie dolega.

Cześć dziewczyny :)
Mamtu współczuję cukrzycy :( Ja mam nadzieję, że mnie ominą takie przyjemności.
A liście malin podobno faktycznie mogą przyspieszyć poród, ale 2 fazę porodu też skracają, więc nie zaszkodzi spróbować :)

Jakoś kiepsko sie czuję dzisiaj, gardło mnie boli i mogłabym spać i spać...

Już nie pamiętam co pisałyście :(

Dorotiii, ja też jeszcze nic nie wiem o cukrzycy. Wyczytałam, że w lżejszych przypadkach da się to regulować samą dietą, a w cięższych - trzeba wprowadzić insulinę. Chyba nie ma się na to wpływu - jest albo nie. W pierwszej ciąży nie miałam, a teraz - proszę - jest nie wiadomo skąd. Zobaczę, co jutro powie lekarka.

o kurcze mamtu a powiedz mi cokolwiek o tej cukrzycy bo zielona jestem w temacie - są jakieś leki? ostra dieta? groźne to jest? i z czego się bierze - tak po prostu czy ma się jakikolwiek wpływ na to?

Na pobranie idziemy dopiero 29.05 bo ma być specjalna Pani do dzieci więc skoro nam się nie spieszy to poczekam. A mam zrobić te badania krwi bo moje dziecko jest za duże... trochę dziwna sprawa ale nie będę polemizować tylko zrobię i mam nadzieję że wyjdą ok.
Marta szczerze mówiąc o plasterkach nie słyszałam ale poczytam i zobaczę co to za wynalazek :)

o dziwo jak wstałam i zobaczyłam że pada to też się ucieszyłam :)

Selene, a robisz sobie jakieś zimne okłady? Może pomogą?

Mamtu współczuję tej cukrzycy. Mam nadzieję, że sama dieta wystarczy. A w ogóle to życzę Ci żeby to już była ostania przypadłość jaka się do Ciebie przyplątała :)
Marta ja ogólnie jestem bardzo zadowolona z przychodni na Warszawskiej. Oboje z mężem też mamy tam swoich lekarzy i do tej pory nie możemy narzekać. Pilęgniarki też bardzo przyjemnie kobitki.
Noby dzisiaj lepiej się oddycha, ale opuchnięcie mi schodzi strasznie powoli. Jak to będzie szło w takim tempie to mnie zastanie kolejna fala upałów...

Hej Dziewczyny!
Dopisuje się do listy :)

Lista na spotkanie 31.05

Carolajna87
Dorotiii
Aga
Julka
katka
Cleanna

Marta, ten 'pandypod' to będzie od dziś moje ulubione słowo. ;) Sama się z siebie zaśmiewam.

Jeśli chodzi o dietę to okaże się jutro. Lekarka pewnie skieruje mnie do diabetologa, może będzie trzeba powtórzyć badanie. Na razie czytam o węglowodanach i indeksach glikemicznych i już mam dość. ;)

Dzień dobry we wtorek:)
U mnie też jest czym oddychać i nawet fajnie się dziś spało. I jak dla mnie to do soboty mogłoby tak zostać, bo nie musiałabym kupować sukienki na wesele, tylko poszłabym w tym co mam :))

Mamtu, może tylko dietą będzie można pozbyć się tego cholerstwa tj cukrzycy? A może gin jednak stwierdzi, że wyniki nie są takie złe?

Mamtu, pisałam posta w telefonie i coś nie działała mi spacja i tak wyszło ;)) Sorry:)

Dziewczyny, ostatnio szukając czegoś w necie natknęłam się na plasterki dla dzieci znieczulające przed pobraniem krwi. Ale pewnie juz o tym słyszałyście, co? ;))

Selene, dzięki za nazwiska pediatrów. Faktycznie ta Twoja lekarka ma bardzo dobre opinie w necie. Jeśli nie znajde nikogo rozsądnego koło siebie to będę jeździć do niej.

Sonia,jak dzis Ksawery? Mam nadzieję, że już doszedł do siebie:)

Miłego dzionka!

witam w ten pochmurny, deszczowy poranek.

co do spotkania też się piszę, rano chcę zrobić glukozę a potem już będę wolna, więc godzina bez znaczenia:

Lista na spotkanie 31.05
Carolajna87
Dorotiii
Aga
Julka
katka

tak jak pisałam ja szczepiłam w szpitalu - sprawdziłam w książeczkach na wzw b był to hepavax gene w obu przypadkach pomimo 8 lat różnicy. Potem w przypadku młodszego skojarzone 6w1(hexe), pneumokoki i rota(rota tylko 1 dawkę, bo jak miał 3,5m dostał rota i nie było sensu dalej szczepić, pomimo tylko tej jedne dawki rota przeszedł łagodnie). Teraz też tak będę szczepić.

Sonia, dobrze że obyło się bez antybiotyku, szybkiego powrotu do zdrowia dla Ksawerego.

Mamtu, współczuję tej cukrzycy

Dzień dobry! U mnie dziś pięknie pada, a u Was? Wreszcie jest czym oddychać.

Na wstępie chciałabym się pochwalić moim nowym, ciążowym nabytkiem - cukrzycą. A miałam nadzieję, że mnie to jednak ominie. Jak nie urok, to... ;)

Marta, fajnie, że będziesz na spotkaniu. Mam nadzieję, że mi też uda się dotrzeć. A czytając Twój wpis o zmoknięciu przez chwilę zastanawiałam się co to jest ten 'pandypod'. Nie wiedziałam czy to już ja taka zacofana jestem czy to Ty używasz jakiś dziwnych słów. ;)

Dorotiii, kiedy macie to pobieranie? Może nie będzie tak źle? Przeważnie to mamy są bardziej spanikowane, niż same dzieci (wiem po sobie ;)). Powodzenia.

Aga, lemoniadę w obecnej sytuacji chętnie odstąpię, bo tylko stoi w lodówce i kusi. Więc jeśli nie przeszkadza Ci, że pada, to zapraszam. :)

Julka, jak Twoja noga po wczorajszym starciu z mulą?

Sonia, jak dziś Ksawery? Lepiej trochę?

Jeśli chodzi o szczepienia, to Małego będę szczepić skojarzonymi, przeciw ospie, rota i pneumo, podobnie jak Młodego. A w necie wolę nie czytać, bo tylko mętliku sobie narobię. ;)

Miłego dnia!

Witam wtorkowo :)
uff dzisiaj zdecydowanie lepiej oddychać.
Co do szczepień to fakt temat rzeka. Ja ogólnie zamierzam szczepić tak samo jak Maksa. Czyli szczepionki skojarzone + pneumokoki.
Marta co do pediatry to wiem, że dobra jest podobno dr Rzecycka z przychodni "Nowy Chełm", ale ona chyba tylko przyjmuje w filii na Wilanowskiej, ale można sprawdzić. Ja osobiście chodzę do dr Pietrzyk na Warszawskiej jestem zadowolona, jest konkretna.
Sonia jeszcze raz zdrówka dla Młodego. Na pewno szybko przejdzie, jak ma tyle energii to dzisiaj pewnie będzie już śmigał :)

Julka a mozna spytac co bylo przyczyna tego niespania?
I uwierz w kleksa jak dobrze sie dzidzia pokaze to napewno trafnie powie kto tam u ciebie mieszka :)
A te liscie malin to nie pije sie na wywolanie porodu ? Bo tak mi sie cos kojarzy...

http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Marta jeżdżę do pediatry na Jasieniu, prywatnie. Dr Paluszyńska, mogłabym ją wychwalać pod niebiosa...dużo jej zawdzięczam. Miałam duży problem ze swoim synkiem - nie spał mi w nocy wcale, chciał jeść co godzinę po czym wił się i płakał. W ciągu dnia też wcale nie odsypiał, bo potrafił przespać całe 15 minut w ciągu doby...objeździłam wielu lekarzy i dopiero ona mi pomogła.

Julka, bo się naczytałam koleżanek z forum, a że rodziłam z wątku prawie ostania, a dziewczyny po porodach twierdziły ,że pomaga to robiłam jak "kazały " :) jak uda mi się znaleść to wkleje link do masażu krocza przed porodem.

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....