WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Tym razem, po raz pierwszy, ja rozpocznę kolejną rundę naszych rozmów! :)
Oby nam tak dalej szło, a dzieciaczki rosły zdrowe!

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=468080#post8274944
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (9)

Oj, Marta, jak ja to dobrze znam. Najpierw się wywrzeszczę za wszystkie czasy, poprzeklinam ile wlezie, a potem ryczę. Także - dziwna nie jesteś, albo - obie jesteśmy dziwne. ;)

Dzięki Mamtu:) bo jak znam swojego faceta, to zacznie się na mnie wkurzać za porysowanie... Jakbym była winna:(
Po tym zdenerwowaniu gdy nikt nie widzi to się poryczałam z bezsilności.

Marta, oni na pewno na tym nie stracą, więc dlaczego Ty masz się potem męczyć? Jestem z Ciebie dumna. ;)

Było ich dwóch. Młody przeprosił, a stary miał w d*pie. I jak mu zwróciłam uwage, że nawet przepraszam nie ma to się obruszył i usłyszałam, że rząd też dużo obiecuje i nie dotrzymuje obietnic. No i tu popłynęłam ze stekiem epitetów pod jego adresem za takie głupkowate uwagi...
Za tą bezczelność tego typa nie podaruje im tego :/ Na gwarancji kazałam im napisać, ze przyjadą w ciagu dwóch dni i usuną usterke. Nie wiem jak to zrobią, ale podobno mają sposoby. A podobno są taką przyjazną firmą...

Arabelka, wizytę mam o 17:45 i szczerze mówiąc stresuję się, żeby Mały nie okazał się duży. Mam okropną schizę, że będę rodziła duże dziecko przez tę cukrzycę, więc już mam stres jak chyba nigdy. ;)

Marta, widzę, że u Ciebie z cierpliwością podobnie jak u mnie. Ale akurat w tym wypadku nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. Na drugi raz będą uważali.

Marta i bardzo dobrze zrobiłaś ja tez nie lubię jak ktoś mi coś próbuje wmówić. Przeprosili chociaż?

wiecie co, wlaśnie przywieźli mi telewizor z serwisu i myślałam, że mnie szlag jasny trafi:( Przy panelu z przodu wgnietli podczas transportu obudowe i próbowali mi wmówić, że tak było... Tak się wkurzyłam, że z miłej Marty przeistoczyłam się w czarownice Marte:/ Myśleli, że jak w ciąży to dla spokoju nic nie powiem... I jeszcze spóźnienie ponad godzinne i zero telefonu. No to opieprzałam bez krępacji. Zero szacunku dla klienta...

Teraz musze sie szybko uspokoić, bo Młoda skacze niemiłosiernie...

Wiem, że nie na temat, ale musiałam to z siebie wyrzucić. Tak to bym sobie zapaliła, a tu lipa :/

Mamtu-no właśnie najdziwniejsze jest to, ze jasno mi gin nie powiedział dlaczego mam nie ćwiczyć. Moze dlatego ze powiedziałam, ze zdarzają mi sie skurcze i dal mi na wszelki wypadek receptę na luteine, gdyby cos sie wydarzyło niespodziewanego.
A Ty o której masz wizyte?Jestem ciekawa ile mniej więcej Twój dzidziu waży :) Moj podobno ma duzy brzuszek i moze dlatego usg troche zawyża wagę :)

Arabelka dziękuję, zapisałam się do laryngologa a dzisiaj gina podpytam może coś doradzi. Bo zajrzałam sobie głębiej do gardła i zobaczyłam te kulki jeszcze po jednej stronie fuj, fuj...
Mi też pamięć szwankuje w ciąży :) I też wszystko zapisuje, albo latam do sklepu 3 razy zanim obiad zrobię :)

powiem wam ze zlamany bark przy porodzie, jakkolwiek to strasznie brzmi jest bardzo czeste, tylko nawet sie o tym nie wie. u dzieci samo sie zrasta, do roku mozna wyczuc zgrubienie, ktore potem tez zanika i nie ma zadnych konsekwencji. zwlaszcza przy porodach asystowanych czyli z wyciagiem albo kleszczami. u waszych znajomych to cos bardziej powaznego bo widac ale ja sie u mlodej wogle nie zorientowalam, dopiero ortopeda wymacal jak robilam usg bioderek.
Sonia slyszalam o Zabusi duzo dobrych opini, na pewno sie przejdziemy jak bedziemy nastepnym razem. Dzieki za przypomnienie nazwy pizzeri, za Chiny nie moglam sobie przypomniec.
Ja tez mam polowkowe za 2 tygodnie i mam nadzieje ze plec sie potwierdzi bo juz sie troche nastawilam ale tragedii nie bedzie, jakby co. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe i dobrze roslo.
Co do pamieci to mam wszedzie w pracy karteczki poprzyczepiane zebym nie zapomniala co mam zrobic. Jak robie cos rano to jeszcze ok, ale jak mam cos zrobic po poludniu, to juz na bank zapominam.

Arabelka, dobrze, że już po. Mikołaj rośnie jak na drożdżach. Duży chłopak. :) A ten zakaz ćwiczeń z jakiego powodu?

Sonia, Ty się lepiej dobrze zastanów czy chcesz Mamie fundować taki 'nalot'. ;)

Dziewczyny jestem już po wizycie u gina. Ogolnie jest wszystko dobrze. Synek waży ok. 1000 g i bylam w szoku, ze już tak podrósł od ostatniej wizyty ;) Dlatego tak mocno czuje, jak mnie kopie, bo już wcale nie takie male te jego nóżki :) I dostałam opr od gina, ze nie zapytałam czy mogę chodzić na ćwiczenia. Było mi strasznie głupio, bo nie sądziłam, ze musze zapytać :p I na razie mam nie ćwiczyć :(

Katka- jak piszesz o swoich dzieciach to, az się uśmiech od ucha do ucha pojawia :) A jak piszesz o Mikolaju to już w ogólnie milutko mi się robi na serduszku, bo od razu myślę o moim malutkim Mikolajku :)

Ania83- przez klime chorowałam przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Nie mogłam się w ogole wyleczyć, bo caly czas w pracy uzywalam klimy, jak bylo strasznie zimno. Polecam Larmiax T na gardło ( polecony przez laryngologów) to ziołowy preparat, który działa przeciwzapalnie i odkażająco. Ja dzięki temu doprowadziłam gardło i migdały do normalnego funkcjonowania. Tantum Verde pomagało mi, ale tylko do pewnego momentu, później już tylko Larimax T.

Carolajna87-ja takie białe ropne kulki na migdałach mam od początku ciąży. Nie wiem jak intensywne to masz, ale u mnie było mega źle i miałam wizyty u laryngologa co 3 tyg , a to dlatego ze zrobiło mi się przewlekle zapalenie migdałów w czasie ciąży. Od momentu jak nie przebywam w klimatyzowanym pomieszczeniu jest lepiej, ale tez pod wpływem zimnych napojów i lodów się pojawia. Dlatego najlepiej zrezygnować z zimnego i tak jak Ani83 polecam Larimax T na gardło.

Odnośnie spotkania to ja bardzo chętnie dopisałabym się do listy, ale mąż planuje wyjazd z okazji rocznicy ślubu i na razie nie wiem czy jedziemy w piątek czy w sobotę. Poki co się nie dopisuje. A do Żabusi chętnie się wybiorę i chyba mamy miejsce na następne spotkanie :) ( a w ogóle nazwa restauracji rewelacja :) )

Anavaw- gratuluje córeczki, ostatnio same panienki się pokazuja :)

Ja jestem za żabusiowym spotkaniem jak najbardziej! Moja mama napewno się ucieszy z nalotu ciężarówek! :)

Hej dziewczyny. Podziwiam szybkosc pojawiania sie postow :) Zanim ja wszystko ogarne to albo dziecko zdazy sie wyspac albo wieczorem ja juz zasypiam i z mojego pisania nici...

Co do jedzenia to moj apetyt mam wrazenie coraz wiekszy, co niestety widac tez na wadze. Mam nadzieje ze nie pobije rekordzistki u mojego doktorka, ktora w niecale 4 tygodnie przybrala 5 kg! Wazac mnie ostatnio pozwolil sobie zdradzic ta mala tajemnice lekarska :P

Odnosnie stronki Sroki tez przerobilam kilka watkow i jestem troszke zszokowana, ze akurat musialam wybrac najgorsze chusteczki i plyn do mycia! Szok! Ale juz mam huggisy (netto nigdzie w okolicy nie wybudowali, same Biedronki), a do mycia Babydream, do ktorego przekonania nigdy nie mialam. Co do kremow na rozstepy podobnie jak w pierwszej ciazy Mustela. Uwazam, ze rewelcyjna i mimo sklonnosci do rozstepow mam to po ciazy rozstepow mi nie przybylo. Niestety z cena ciezko sie pogodzic...

Ja niestety nie moge w takich godzinach dotrzec na spotkanie, a szkoda... Moze i nie udzielam sie dlugo i czesto, ale chetnie bym was poznala. Moze innym razem.

właśnie siedzę w pracy i trochę źle się czuje.jakieś skurcze mnie biorą i już sobie wkręcam.ale ogólnie mam dziś lepsze samopoczucie:)

heh Marta kto wie świat jest mały :) ja kuzynki jeszcze nie widziałam tylko rodzice się z nią widzieli i do końca nie pamiętam dokładnie kiedy się urodziła ;/

też pomyślałam że następne spotkanie może być w Żabusi :)

O, Marta, Aga, Dorotiii, Katka, to fajnie, że też będziecie wcześniej. :)

Aga, sztućce uratowane? ;)
U nas w domu notorycznie wyrzuca je moje dziecko, a ja ratuję, co się da.

Sonia, kiedyś musimy się przejechać do Twojej Mamy całą zgrają. :)
A teraz kuruj się, kuruj, co byśmy się mogły znowu szybko zobaczyć.

Ojej a od czego ma to zwichnięcie, od porodu? Biedactwo.

Restauracja Żabusia na żabiance ;) polecam wszystkim i zapraszam! :) Jak Ksawery wyzdrowieje to będziemy robić zdjęcia placu zabaw do strony internetowej to wrzucę tu na forum.

Walerka ja też uwielbiam pizze z Tesoro :)

Kurczę, to gardło mnie coraz bardziej boli...ratuje się miodem ale jak narazie nie pomaga. Chyba na wieczór się czosnku najem...i tak sama w domu siedzę to mogę trochę pośmierdzieć ;)

Dorotiii, moja koleżanka właśnie rodziła tydzień temu na Zaspie i Młoda ma (chyba) zwichnięty bark. A może to ta sama Młoda? :)) Urodziła się może w niedziele?

aaa dziewczyny zapomniałam wam napisać że tydzień temu moja kuzynka rodziła na Zaspie - poród ciężki, ona określa na bardzo ciężki, dziecko ma zwichnięty bark a rączka tak małej wisiała że się martwili że aż się złamała przy porodzie.... ale ze szpitala zadowolona. Powiedziała że do niczego się nie przyczepi więc dobra wiadomość dla zdecydowanych na Zaspę.

W weekend idę powitać dzieciaczka który się miesiąc temu w Redłowie urodził więc tez zdam relację jak tam się koleżance rodziło bo wiem że ktoś pytał o ten szpital :)

Sonia ja na żabiankę to piechotę dochodzę więc szybko chwal gdzie ta knajpka :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...