WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Dora ja wcinam lody wodne X-Pop Algidy. Polecam, są super!

Trzymam kciuki żeby Młody szybko wyzdrowiał a teraz zmykam do teściowej na obiadek;)

Biore pharmaton matruelle od 10t.

Ktore lody jecie z ciazy? podobno nie wolno takich co sa na surowych jajkach?

ps zna ktos dr Sowińską z medocover?

Też miałam zamiar coś robić, ale muszę poczekać do następnej wizyty, żeby się upewnić, że mogę.
Poza tym wciąż mam Młodego w domu z charczącym kaszlem, więc nie mam nawet jak się ruszyć.

Dzięki mamtu za linka.
Trza ruszyć cztery litery póki mi się jeszcze chce:)

Link do awf-u:
http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734

Tu masz jeszcze Gymnasion:
http://www.gymnasion.pl/content/view/31/105/

narzeczonaaa, wiem, że niektóre dziewczyny z wątku lipcowo-sierpniowego chodzą chyba na awf na specjalne zajęcia dla ciężarnych od II trymestru. Nawet się zastanawiałam czy się nie zapisać, ale dla mnie to za daleko.
Jeszcze coś czytałam o jodze w Gdańsku gdzieś, jak znajdę to wkleję linka, bo mi teraz wyleciało z głowy.

Julka ja chodzę do dr Adamskiego w Polmedzie:)
mamtu- odczuwam dużą różnice pomiędzy I a II trymestrem. Nie męcza mnie juz nudności, choc wczoraj trochę mnie w brzuchu gniotło:)
Co do tych witamin o których piszecie dziewczyny- ja od początku biorę Centrum Materna a od 20 tygodnia będę brać Centrum Materna z DHA.
Zastanawiam się nad jakąs bardziej aktywną forma wypoczynku niż odkurzenie mieszkania i zrobienie obiadu:)
Czy któraś z Was kochane mogłaby mi polecić jakis dobry klub w którym ciężarne ćwiczą jogę lub jakiekolwiek inne zajęcia ruchowe?
Najlepiej w okolicach centrum Gdańska.

Moja w poprzedniej ciąży też mi odradzała witaminy na początku. Aż nabawiłam się takiej anemii, że musiała mi przepisywać leki na receptę. Tym razem wolę dmuchać na zimne. :)

Aga:-)

Z tym spaniem mam identycznie w nocy też się budze i patrzę w sufit przez kilka godzin a nad ranem śpię jak zabita i tak do 10 czasami do 11 godz:-)

Mamtu:-)

Moja gin mi powiedziała że nie mogę brać żadnych witamin na razie tylko kwas foliowy bo to jest podstawa (chyba do 3 miesiąca) później przyjdzie czas na witaminy:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ania27, prawda jest taka, że dzisiaj mało mamy żywności bez konserwantów, bez barwników i pewnie wielu innych rzeczy, które teoretycznie mogą zaszkodzić naszym dzieciom, a o których nie mamy pojęcia. Faszerujemy je chemią jeszcze zanim same wiemy, że jesteśmy w ciąży, a i potem nie da się tego uniknąć. To samo z lekami i innymi farmaceutykami. W takim świecie żyjemy i niektóre zagrożenia trzeba po prostu przyjąć "na klatę". ;)

dzięki dziewczyny za słowa otuchy,tego mi teraz potrzeba,też sobie tak tłumaczę ale i tak gdzieś to w głowie siedzi i się przypomina.

J mam nadzieję, że do rozmiaru 42 nigdy nie dojdę. ;-)
A co do antybiotyku, to myslę , że gdyby negatywnie wpłynął na etapie zachodzenia w ciążę, to najprawdopodobniej taki uszkodzony zarodek by się nie utrzymał, skoro jestes w ciąży to nalezy miec nadzieję, że wszystko jest ok. Natura jest mądra i sama eliminuje takie zarodki.

Ja odpadam. Dzięki. :)

Cześć dziewczyny - ja z małym OT

dostałam w prezencie spodnie ciążowe Bonprixu rozm 42, czarne, długość 7/8 55% len, 45% bawełna, pas ma regulację szerokości po górnym obwodzie - takie:
image

mi się już nie przydadzą, bo raczej nie przewidują do kwietnia upałów takich aby chodzić w lnianych spodniach, a ja nie planuję kolejnych ciąż... może któraś z Was by chciała za 20 PLN???

Też tak sobie tłumaczę,a lekarka do mnie"przecież mogła pani powiedzieć że stara się o dziecko"a ja do niej że po pierwsze dostałam diagnozę tarczycy,leki do wyregulowania,nie wiedziałam czy będę się starać w tym cyklu,po drugie najistotniejsze,lekarz u którego byłam jak zachorowałam(ból gardła,katar) nawet nie był pewien czy dawać antybiotyk i kiedy zapytałam co do tego leku bo chciałam własnie wypytać co to za lek,powiedział że jednak nie ma potrzeby go brania,ja w aptece wykupuję receptę,a tam antybiotyk,no to już go wziełam bo chciałam być zdrowa,a za kilka dni zaszłam w ciąże,zupełnie niespodziewanie,po 7 miesiącach starań,noi zamartwianie się póżniej...

ania27, nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze.
Wkurzają mnie lekarze, którzy stawiają diagnozy lub wysnuwają przypuszczenia niepotwierdzone badaniem. :/ Nasze maluchy muszą być silne, skoro udaje im się przeżyć w organizmach, które i tak od wielu lat faszerujemy chemią. :)

No bo nie wiem po jakiego grzmota wsadzają chemię do witamin dla ciężarnych,jeszcze gbybym miała tu wybór w witaminach a tak miałam do wyboru inne dla kobiet w ciąży ale bez pierwiastków,a co mi po tym jak ja potrzebuję żelaza,centrum dostarcza go w 100%.Mam nadzieję że nie zaszkodzą,choć większy mam dylemat bo w czasie owulacji jak staraliśmy się o dziecko lekarz pzrepisał mi antybiotyk noi nie był on za dobry,mówiłam o tym lekarce i troszkę mnie nastraszyła,dlatego bardzo się denerwuję przed czwartkowym USG.

ania27, nie sądzę. :) W poprzedniej ciąży brałam Prenatal Classic, który też zawiera barwniki i wszystko było ok.

Kurcze ja naliczyłam aż 7 E,a biorę je od samego początku bo wyboru nie miałam,czy mogą jakoś szkodzić te konserwanty?

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...