WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Razem rażniej przejść przez ciążę,wspominać dobre jak i te gorsze chwile,cieszyć się z każdego dnia tego pięknego stanu,przeżywać każde USG,każdy ruch dziecka a póżniej przezyć poród i radość z macieżyństwa(choć nie jest takie łatwe)

Zapraszam do wpisywania się.
Ja mam termin na 12.09.2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013

Ja na razie biorę sam kwas foliowy. Apetytu też brak, nic mi się nie chce jeść i czasem robi mi się nie dobrze ale bez wymiotów. No i nadal mnie w tym brzuchu ćmi :/

Ja biorę te witaminy:
image
Z barwników ma E171, ale przewagę ma taką, że większość minerałów jest tu w formie wysoko przyswajalnych chelatów.
Ja w poprzedniej ciąży wciąż miałam anemię, ale nie brałam żadnych 'wspomagaczy'. Teraz od początku biorę witaminy i jestem ciekawa czy będzie lepiej.

Tak biorę witaminy,od początku właśnie przez słaby apetyt,noi żeby nie mieć anemii bo wiem co miałam w pierwszej ciąży,tylko że tu nikt mi nawet nie zrobił morfologii więc nie wiem jakie wyniki mam teraz,na początku(to było w styczniu)miałam robioną samą hemoglobinę i była w normie ale teraz czy jest to nie byłabym taka pewna,w czwartek mam wizytę i będę prosić o zrobienie ogólnego badania krwi.Wogóle to strasznie denerwuję się przed USG,oby wszystko było w normie,jutro może też bedę miała wyniki tarczycy,bo też mi to spędza sen z powiek.

Jakie witaminy bierzecie,bo ja centrum materna,ubolewam bo w Polsce brałam falvit mama,tutaj wyboru nie ma prawie wcale,a te co biorę mają sporo barwników,czy Wasze też mają wypisane jakieś E...w składzie?

kristi21 - dokładnie to samo u mnie ;) apetyt jest, lody to jadłabym litrami (choć w moim wypadku to nie aż takie dziwne, bo lody jadłam zawsze w ogromnych ilościach ;) ). Tylko z tym spaniem gorzej... Chętnie spałabym całą dobę, ale jak już się kładę wieczorem to w środku nocy się przebudzam i rzucam się po łóżku :/

Cześć Julka:-)

Trochę Wam dziewczyny zazdroszcze że nie macie apetytu u mnie jest odwrotnie i przez to już dwa kilo więcej a dopiero jestem w 10 tyg. ciąży. I ciągle bym spala nawet na stojąca:-):-):-)

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy. :)
Widzę, że poszalałyście zakupowo w weekend.
A my z mężem podrzuciliśmy Młodego dziadkowi i weekend spędziliśmy we Władysławowie. :))

ania27, ja raczej staram się jeść normalnie, ale nic mi nie smakuje. Rzadko mam jakiekolwiek zachcianki, raczej jem bo muszę. Ale waga mi nie spadła, niestety. ;) Bierzesz jakieś witaminy na wszelki wypadek na uzupełnienie braków?

narzeczonaaa, zaczynamy dzisiaj II trymestr. Liczę na cudowne ustąpienie wszystkich dolegliwości ciążowych. ;)

No kurde!!! Cos mi slownik zmienia nazwisko samo :) dr F. !!!

knutowskiego mialo byc oczywiscie :) i tez bardzo go cenie i lubie :)

Julka to ja chodze do d. knutowskiego. Ja w polowie 6 tygodnia widzialam bijace serduszko na usg :)) widze ze matarnia byla oblegana na calego :)
Ja obiadow nawet nie tykam. Nie przeszkadza mi gotowanie jak wiem ze nie musze jesc. Takze dzisiaj gotowalam klopsy na jutro mezowi i od razu zapowiedzialam ze nawet ich nie bede probowac:)
Tak jak ktoras pisala jest moment ze cos by sie zjadlo i jak zdobede to do przodu jak nie to przepada :) tez mam 3 kg na minusie ale za to super wyniki takze tylko sie ciesze ze szczupla to nie jestem.

Ja tez ma problem z jedzeniem a największy z obiadami. Jeszcze do tego zgaga. Najlatwiej mi zjesc jablko, marchewke, jogurt i bułkę.

Tez bylam oststnio w smyku i zrobilam pierwsze zakupy:-)

Cześć Julka! :) Jasne, że dam znać ! A teraz lecę do wyrka, bo zasypiam na stojąco... 20.30 na osi, a ja idę liczyć owce - kosmos ;)

Ja też nie mam za dużo apetytu. Najmniej mam ochotę na mięso.

Aga daj znać jak było na usg bo ja idę w czwartek i to też będzie mój 6tyd i 3 dzień. Ciekawa jestem więc czy cokolwiek będzie widać :)

Witam nową mamusię.
Jedzenie na telefon mówisz?hmm,dobrze masz...dla mnie teraz najgorsze jest gotowanie właśnie,jak tak się napatrzę,spróbuję to póżniej już tknąć tego nie mogę,noi obiady u mnie to koszmar,nie jem ich prawie wcale,tylko dziubię bym powiedziała.

Narzeczonaa, chodzimy do tego samego ginekologa. O ile dobrze pamiętam chodzisz do dra F.iutowskiego? Najlepszy specjalista pod słońcem, z powołania, uwielbiam go :)

Jem mniej niż przed ciążą. Kiedy jestem w sklepie wydaje mi się że na coś mam ochotę, kupuję, a potem...wyrzucam bo się psuje. Od tygonia zamawiam jedz przez tel. przynajmniej to co w danej chwili mam ochotę zjeść...
U mnie najgorzej jest zajmować się rocznym synkiem. Mieszkam na razie sama, rano mam mdłości, a synuś chce się bawić... Później na spacer, ale ja nie mam siły spacerować tak długo jak wcześniej..ehhh...mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję dziecko...

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania 27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. żonka - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. Sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

Hej, ja też nieśmiało przyłączam się do wątku. Termin 11.10. To moja druga ciąża. Mam synka który ma roczek :)

Na pierwszym USG byłam w 6 tyg. i widziałam tylko pęcherzyk. Nie słyszałam serduszka, bo za wcześnie. Mam się zgłosić za 2 tygodnie.

Dziewczyny czy wszystkie jecie normalnie,jak przed ciążą?
Ja mam wciąż jadłowstręt,kończę 12 tydzień i boję się czy to ma zamiar przejść z końcem pierwszego trymestru,w pierwszej ciąży przeszło,ale teraz może być inaczej,lecę z wagi,już 3 kg na minusie i żebym jeszcze jadła mało ale zdrowo a u mnie ciągle to samo,czasem zjem owoc,warzywo rzadziej ale czuję że żelazo już mi spadło,a jak jest anemia to i brak apetytu,kółko się zamyka.

Aga w 6 tygodniu możesz widzieć swoje maleństwo podobne do...konika morskiego. Ja co prawda drugie USG robiłam w 8 tygodniu ale myślę że wiele się różnić nie będzie.
Aaaa dziewczyny ja wczoraj tez byłam na Matarni, ale latałam z mężem po sklepach z ciuchami dla niego, tak więc mało prawdopodobne że się spotkałyśmy wzrokiem.
Jutro wchodzę w 14 tc.:)

No to i może ze mną się minęłyście, bo też byłam ;) Aczkolwiek głównie okupowałam IKEĘ (remont kuchni w pełni ;) ). Jutro pierwsze USG ! :) Dopiero o 17.00 , także nie wiem jak dotrwam do tego czasu ;). Dziewczyny, mogę spodziewać się czegoś więcej niż "kropki" ? Bo jutro będzie 6 tydzień i 3 dzień . Także nie robię sobie zbyt wielkich nadziei, ale mimo to jestem mega podekscytowana ;)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...