WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

kurcze mi tez by sie przydało mogę się głodzić ale ze słodyczami będzie problem bo lubię eh no i czuje ze sama dieta nie wystarczy a co do ćwiczeń biegania to nie mam motywacji macie sprawdzone recepty

im wiecej nas tym lepiej:) jak bedziemy miec kryzys to zawsze jakas akurat znajdzie sie na forum by pomoc

W sumie to ja też mogłabym z 5 kilo zrzucić :)

wiosna i latem tez duzo spaceruje, teraz roznie to bywa na pewno nie tyle ile bym chciala, poza tym dzieciaki choruja, jak nie jeden to drugi albo trzeci. polanki juz nawet zaliczone 2 tyg temu. nie jestem jakas bardzo otyla, ale troche cialka nabralam ostatnio na brzuchu i plecach i juz sie zle czuje sama we wlasnej skorze. na pewno to przez slodycze ale tez zauwazylam ze mam lepszy apetyt po euthyroxie na niedoczynnosc tarczycy, no i malo ruchu mam niestety. sama o tym wiem.

mrenda codziennie idz z dziecmi na spacerek to tez ruch ja mam dwujke 3,5 latke i 2 mies wychodze 2x dziennie na dwie godziny,a wdomu bardzo polecam hula hop.lub wszelkie cwiczenia z piłka

wiec dodaje, ale u mnie z ruchem bedzie kiepsko, bo tez nie mam co z dziecmi zrobic by chodzic na jakies zorganizowane gimnastyki, ale w domu postaram sie kazdego dnia cwiczyc brzuszki i inne cw. rozciagajace bo je lubie :) kiedys tzn. kilkanascie albo nawet ze 20 lat temu na eurosporcie rano i popoludniu byl taki aerobik prowadzony przez goscia z dwiema laskami, w tle bylo morze czy ocean, albo cos innego, trwal pol godzinki ale intensywne, fajne bylo i podobalo mi sie i az mi sie chcialo cwiczyc. ciekawe czy znajde to na youtubie albo gdzies...

mrenda dodaj do listy ruch

ale fajnie, ze nas bedzie tak duzo, zawsze to razniej w trudnych chwilach :) jak bedzie mi sie chcialo cos slodkiego to napisze tu na forum a wy mnie mam nadzieje podtrzymacie w sile woli i dobitnie zniechecicie do gslodkiego grzeszku. licze na was! a dieta 1000 cal, to nic innego jak liczenie w ciagu dnia zjedzonych kalorii, rezygnacja z tlustych rzeczy na rzecz chudych, np zamiast sera zoltego, chudy twarog, zamiast pieczywa bialego chrupkie lub ew. ciemne, pelnoziarniste, czy graham, zamiast mieso smazone - grilowane, gotowane, zamiast ryba smazona to z folii itd...cukru w ogole, sol ograniczyc, alkohol, uzywki. po prostu rozsadne odzywianie sie ale w mniejszych porcjach. nawet dopuszczony jest na obiad gotowany ziemniak ale juz bez sosu...to tak w skrocie.

Beata przy diecie 1000 kcal najfajniejsze jest to, ze możesz jeść wszystko. Jedynym warunkiem jest zmieszczenie się w tych 1000kcal dziennie.
Ogólne zasady są takie, że powinnaś jeść 5 posiłków dziennie: śniadanie (250 kcal), drugie śniadanie (100 kcal), obiad (350 kcal), podwieczorek (100 kcal) i kolację (200 kcal). Ja starałam się trzymać tej zasady.
Do tego nie jadłam słodyczy (ja jestem porostu taka, że nie potrafię zjeść kawałka czekolady, a resztę odłożyć na później, dlatego całkowicie odstawiłam słodycze), piłam dużo wody mineralnej niegazowanej no i ostatni posiłek tak na 3 godziny przed snem.

Powim Ci, że ostatnie moje podejście do diety 1000kcal (a było ich aż dwa) nie było aż tak restrykcyjne jak jej zalożenia, a i tak w ponad 3 miesiące schudłam 10 kilo. Dzięki temu, że nie szalałam z rozpaczy jak przekroczyłam te 1000kcal, albo jak zjadłam wafle ryżowe przed snem czy jabłko, nie męczyłam się tak jak przy innych dietach. Byłam najedzona i szczęśliwa, a nie głodna i sfrustrowana :)

Ja chyba już zawsze będę stosowała tę dietę bo fajne jest to, że mogę jeść i nabial i mięso i owaoce, warzywa.

dzynka a jakie trzeba mieć menu na taką 1000 kcal diecie? bo ja nigdy w to się nie wgłębiałam....

Ja już mam takie postanowienie od dobrych dwóch tygodni :) Czekam do nowego roku bo teraz nie ma sensu się katować :) Latem schudłam na diecie 1000kcal 10 kilo, ale ostatnio troszkę nagrzeszyłam i znowu zaczął mi przeszkadzać tłuszczyk na udach i brzuchu.
Od stycznia napewno przechodzę na dietę, ale teraz pójdę jeszcze troszkę pogrzeszyć, póki moge :))

Może i ja się przyłączę... Z 5 kg chętnie zrzucę, tylko co z tym wiszącym brzuchem:-( słodycze to też mój największy problem :-/

suuper :):) dołączam się od 2 stycznia,mam już takie postanowienie w planie hehhe ogółem schudlam od lutego do czerwca 17 kg ale już 2 kg mam na plusie przez te słodycze właśnie :( ale koncze z tym i jesczce właśnie do lata chce zgubić z 10 kg max :):) i myślę że dam radę...diety żadnej nigdy nie mialam poprostu zero słodyczy,gazowanego mniejsze 3 porcje w ciągu dnia i dużo wody,teraz nie mam możliwośći chodzić na siłownie bo nie mam z kim małej zostawic ale wtedy chodziłam na siłownie 4 razy w tyg i od marca biegałam,w domu jakieś ćwiczenia i brzuszki ale brzuch nadal wiszący bleeee....od marca jak pogoda dopisze to dołączam bieganie i myślę że będzie ok :)

Świetny pomysł,najlepiej to tak rozpoczą 2-3 styczeń coby jedznie świąteczne juz nie kusilo;p
Dołączam się do grupy :)
Do zrzucenia mam sporo:)

heh ja też muszę ok 10 kg zrzucić i chętnie się do Was dziewczyny przyłączę :) to co 1 stycznia zaczynamy ?

Chętnie się przyłącze:)
Ale od stycznia;)

ja chetnie się przyłacze obecnie jestem juz 2,5 tygodnia na diecie i za mną 2,5 kg ale razem zawsze raźniej:)

ja też muszę się wziąść za siebie :) ale mi wystarczy jak zrzucę około 5kg.
najgorzej to właśnie będzie ze słodkim, uwielbiam słodycze. ale ostatnio zaczełam mniej słodzić kawę... już jakiś krok w tym kierunku.
i muszę zacząć ćwiczyć brzuszki wieczorami

o to fajnie ze bede miec towarzyszke:) mnie generalnie tez powinno wystarczyc odrzucenie slodyczy, ale chce ciut ograniczyc chleb, ziemniaki i inne weglowodany.

he ja tez karmie a mam do pozbycia sie jaichs 8 kg ,od drugiego stycznia zaczynam od rzucenia słodyczy,ale takigo bezwzglednego po pierwszej ciazy to pomogło i teraz mam nadzieje ze tez pomoże,a wtedy miałam 15 kg do pozbycia,zgubiłam to w 3 miesiace przy normalnej zdrowej diecie dla karmiacych

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...