WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

hej, tak wlasnie planuje wlasnie od stycznia, bo teraz swieta i sie nie oplaca ;) a od nowego roku z nowym postanowieniem tak do lata...takze chcialam sie zorientowac czy ktos bylby chetny mi potowarzyszyc w tych trudnych pelnych pokus chwilach? z 10 kilo bym chciala, a moze uda sie ciut wiecej i tak na spokojnie, bez glodowek, rozsadnie. mnie akurat chyba najbardziej odpowiadalaby dieta ok 1000 cal, bo na dukanie nie dam rady, bo za duzo miecha a za malo warzyw i owocow bez ktorych nie umiem po prostu, a wy mozecie byc na swojej diecie, chodzi mi jedynie o wspieranie sie, motywowanie, pomocy w ukladaniu menu itd. to jak, jest ktos chetny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD STYCZNIA

Ja mam dietę 1000 kcal i mimo, że nie ćwiczę bo na siłownie/basen (jeszcze sie nie zdecydowałam) zapisuję sie od lutego, to przez 4 dni zeszło mi 1,5kg ;)

aaaa, ja znam jeszcze jeden patent na oszukanie głodu :)
mycie zębów hehe
ale nie tylko dwa razy dziennie, częściej.
Kiedyś przeczytałam, że jak w ciągu dnia umyjemy zęby to podświadomie nie chce nam się tak jeść jak bez mycia zębów, bo mamy zakodowane, że myjemy zęby po posiłku więc nie jesteśmy głodni:)
nie stosuje tego codziennie, bo zapominam i brak czasu, ale parę razy to zrobiłam i wg mnie działa.
Oczywiście nie zadziała jak jesteśmy mega głodne :)))

hej. ja tez od tego mojego 2 stycznia nie wzielam do ust nic slodkiego i jakos nawet mi sie nie chce specjalnie:) glodnawa czasem bywam, ale wtedy biore sobie jedna morele suszona i sobie ja podgryzam, albo wafla ryzowego. jakos leci. czuje sie jakby lzejsza, ale na wage na razie nie wchodze.
agnieszka mi jedyne co przychodzi do glowy to odpowiednie na te partie cwiczenia np. brzuszki i przysiady, bieganie, ale to juz dla super wytrwalych.

Agnieszka, ja proponuję hula hop i skakankę. Ja mam jeszcze rowerek w domu więc jeżdże (przynajmniej co drugi dzień). Od nowego roku jeszcze nie skakałam na skakance, ale to przez @, więc jak się skończy to dodaje do listy ćwiczeń skakankę :)

Ja mam 0,8 kg mniej na wadze, mimo, że wczoraj wypiłam dwie lampki wina. Do tego kawałek ciasta. No cóż, gości miałam więc trudno było mi się powstrzymać :)))

Ale zaraz jak położe małego to poćwiczę :)

Trzymam kciuki za Was i za siebie! Damy radę!
Latem same laski na plaży bedzie można spotkać :))))

A jakie macie diety ?

ja bym chciala by brzuch i pupa troche spadly z wagi....co proponujecie??jakies sprawdzone metody??

Ja dziś zakończyłam 4 dzień i jestem z siebie dumna, jak na razie nie zgrzeszyłam ani razu i nawet nie czuję się głodna. :) Byle tak dalej

chyba też dołączę.. nie ma na co czekać bo u mnie na wadze tendencja wzrostowa.Ja zdecydowanie wracam na montignac'a dla mnie najzdrowsza dieta.Byłam na dukanie co prawda najszybciej zjechałam z kilogramami ale do zdrowych to ona nie należy.
Zimą to tylko szkoda, że te warzywa takie bez smaku,sztuczne.

Ja dziś poszłam z mężem i synkiem do kina i nie zjadłam nic a nic popcornu i byłam z siebie mega dumna, niestety wracając po seansie zajechaliśmy do Mc Donalda i wciągnęłam tortillęz kurczakiem i co gorsze - frytki :/ No nic, spojrzałam że ta ilość miała 350 kcal, więc zaraz wsiadam na orbitrek i godzinę będę na nim spalać te kcal;D Na kolację za karę już nie zjem kompletnie nic;D

hejka, ja od 2 stycznia na diecie :) i trzymam się jej choć kuszą słodycze... już jest kg mniej :) pozdrawiam i życzę wytrwałości :)

sylwia o tak :) masz racje i to zimne pifffko mnie wołało naij się mnie napij się mnie :P ale już nie piję piwka więcej nie kupię hehhe usprawiedliwiam się tym że to piwo było w lodówce więc wypiłam a nie specjalnie kupiłam bo miałam ochote :P

beata, po takich ćwiczeniach po prostu pić Ci się chciało, no... ;)

a ja miałam dziś babski dzień, tylko dla siebie :) córcia z tatą w domu, a ja w miasto - fryzjer, kosmetyczka :)
ależ odpoczęłam :) od razu samopoczucie lepsze :)

ja używam jogurtu bałkańskiego - bardzo fajny smak, polecam :)

mrenda, ja też tak robię rybę jak Ty, tylko dodatkowo skrapiam rybę sokiem z cytryny, by jej zapach za bardzo nie przeszedł na warzywa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobny smak do śmietany ma jogurt typu greckiego bakomy.

mrenda na pewno zrobię taką rybkę :) w poniedziałek kupię bo jutro sklepy zamknięte :D ale mi smaka na nią narobiłaś ...ja też śmietanę zastępuję jogurtem naturalnym już od długiego czasu. Ale odwaliłam wieczorny numer heh zrobiłam sobie krótką serię ćwiczeń ahhh kondycję muszę wyrobić szybko się męczę i wiecie co zrobiłam????? otworzyłam piwko i prawie już całe wypiłam :( i teraz jest mi z tym zle :( ale właśnie taka jestem najpierw powiedziałam co będę sobie żałować a teraz żałuję bardzo :( w sumie dziś mało zjadłam,ale to piwo............

często daje jogurt naturalny zamiast śmietany. Dla mnie ma podobny smak :)

przykładowy jadłospis:śniadanie: kefir naturalny,banan,cynamon 1 łyżeczka, herbata ze startym imbirem.
przekąska 1: 2 pomidory, zioła prowansalskie 2 łyżeczki, woda mineralna z listkami mięty
Obiad: pierś kurczaka1 szt, mieszanka chińska na patelnie ryż brązowy, cebula, olej słonecznikowy, przyprawy; papryka ostra 1 łyż,pieprz czarny,sól, chili, woda mineralna
przekąska 2: pokrojony grejpfrut ze startym imbirem
kolacja: sałatka z brązowym ryżem i papryką

a ja dzis zrobilam rybe z warzywami w folii, mmm pycha:) zrobcie sobie w jakis dzien, proste jak nie wiem co, tylko sie czeka ok 50min...ja zamrozonego fileta limandy klade na uciety kawalek folii alu, troche sole i pieprze, na to klade malego ziemniaczka cienko pokrojonego w plasterki, na to starta marchew i mala pietruszka, ja dodalam kawalek brokula bo akurat mialam w lodowie, ale dobra tez papryka, pol lyzeczki masla i zawija sie szczelnie w folie alu i do piekarnika na 50 min 180st. polecam! a na sniadanie zjadlam bulke wieloziarnista z wedlina z indyka i pomidorem i ogorkiem kiszonym, a na kolacje chudy twarog pokrojony w kosteczke, salate i pomidora. ja kocham pomidory:) a w miedzyczasie pare suszonych moreli. i to tyle na dzis.

A smakowo jak to wygląda? Podobnie jak śmietana czy całkiem zmienia smak? Ostatecznie zrobiłam kurczaka pieczonego w folii, ale jutro zrobię sos szpinakowy.

Jogurt naturalny :)

Dziewczyny chcę dziś zrobić na obiad sos ze szpinakiem i makaronem tagiatelle, ale zastanawiam się jaką alternatywę wybrać zamiast śmietany, żeby było mniej kcal, ale zarazem smak był ok?:)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...