Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Dziewczyny do wiosny pozostało 3 m-ce, wraz z Nowym Rokiem postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić do wiosny przynajmniej te 10 kg. :) Moją mentorką będzie Chodakowska;D Pościągałam jej programy tj. Skalpel, Turbo Spalanie i Killer i zamierzam ćwiczyć 3-4 razy w tyg. :)) Oczywiście do tego racjonalne odżywianie się i mam nadzieję, że to pomoże:) Będę jeść o 8 zdrowe śniadanie (typu owsianka itp.), o 10 sok jednodniowy lub koktajl z owoców, o 12 jogurt nat. z orzechami, o 14 owoc, o 16 - obiad (zdrowy na parze, grillowane mięsko, warzywa itp.), o 18-19 kolacja (serek wiejski, jajko itp.) i zamienię słodycze na kakao i gorzką czekoladę (70%). Czy ktoś chętny do wspólnych zmagań i motywacji? Dwa lata temu w taki sposób udało mi się zrzucić ok.15 kg., ale niestety zaprzestałam ćwiczyć i efekt jojo powrócił :( A razem raźniej :) KTO CHĘTNY?:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wiosenne odchudzanie czas zacząć - kto zaczyna ze mną?:)

Mentorka ja nie mam skanu, mam ksiązkę blw oraz książkę kucharską blw zawsze mogę użyczyć :) Na początek polecam warzywa gotowane na parze pokrojone w słupki np brokuł, marchewka, pietruszka.

Dzisiaj na obiadek łosoś w sosie koperkowym z ryżem i warzywami, jakby co to na blogu będzie przepis :)

Rano miałam pobiegac, ale deszcz zepsuł mi wszystko..może wieczorem się uda za to po śniadaniu poszliśmy z córką na długi spacerek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez poproszę skan :D mentor@mp.pl :)) dzięki!!!:)))

mnie po wczorajszym skalpelu wszystko boli więc dzisiaj tylko brzuszki z mel b:) szczególnie, że nie śpię od 2 w nocy tak mi synuś dał popalić ... ;/

co do BLW to ja właśnie szukam książek w pdf, może ma ktoś? Chciałabym zacząć wprowadzać synusiowi jakieś produkt "do rączki" aby zobaczyć czy załapie:)) tylko nie bardzo wiem od czego zacząć :)

Jak lubicie wędzonego kurczaka to polecam na obiad do makaronu, może być spagetti czy inny (oczywiście bez skórki i makaron pełnoziarnisty;-)))

Na patelnię bez tłuszczu
- warzywa jakie lubicie może być cukinia, cebula czy pieczarki
- puszka pomidorów
- zioła prowansalskie
- kurczak w kawałki czy paseczki jak wygodniej
trochę wody chociaż ona i tak się zredukuje podczas gotowania chwila i obiad gotowy zanim sie makaron ugotuje sos już jest!

Iwona poproszę o skan na ml.strzelczyk@gmail.com Dziękuję :)

iwonka_ika@tlen.pl :) bo nie podałam

ja mam na meilu skan książki jakby coś, jak ktoś chetny to napiszcie do mnie a ja go odeślę.
Odchudzająca sie mama, tak myślałam że nie od czytałaś moiej wiadomości i pojechalam na zakupy z rodzinką.
aniia o to super. ja na kijki jestem chetna na 17.30 we wtorek, bo wczesniej nie dam rady. albo w poniedziałek do południa, bo później ide na imprezkę.
ja bardzo lubie wedzonego kurczaka do sałatek, do daje fajny smak i nie trzeba go odrabiać.
u mnie dziś nic szałowego na obiad nie był, miałam rósł z ciemnym makaronem (kurczaka daję bez skóry, a dodaje kurkume dla kolorku) i kurczak z rosołu z surówką z pory i jabłka. reszta podobnie jak dzień wczesniej. i dziś nie cwiczyłam bo miałam lenia :)

Tak myślałam bo czasem Ewa wrzuca na FB zdjęcia swoich posiłków to oczy na wierzch wychodzą;-)

Monia widziałam twojego bloga;-) fajny, stosowałam BLW od 6miesiąca bo moja Mała nie tolerowała żadnych zupek czy gotowych słoiczków. Super sprawa.

Dziewczyny ja jestem z Kowal i mogłabym pożyczyć Wam tę książkę, żebyście sobie zobaczyły. Są fajne przepisy na śniadania, obiady, kolacje i przekąski, ale nie będę się jakoś bardzo ściśle tej książki trzymać, bo myślę że trochę drogo by mnie te wszystkie produkty kosztowały..i póki co nie ma sezonu na warzywa, a te dostępne są drogie i jakieś takie sztuczne :) więc myślę że dopiero bliżej wiosny można by się bardzo odwołać do tej książki i przepisów. Ale kilka pomysłów na obiady na pewno z niej wykorzystam już teraz.

Hej dziewczyny;-)

Co do picia ziółek to uważajcie, wszystko jest fajnie jak się je pije gorzej jest jak się przestanie, jak się jelita rozleniwią wtedy jest dopiero problem z wypróżnianiem, nie zapomnę jak tygodniami nie mogłam się załatwić, katorgi przechodziłam na sedesie, powiedziałam sobie że nigdy więcej ziółek, można od czasu do czasu ale nie codziennie. Podstawą jest bogata w błonnik dieta i gwarantuję że nie będzie problemów!

Ja ćwiczę killera;-) i te krótkie zestawy co są na YT. Po skalpelu nie mogłam się podnieść, mam problemy z kręgosłupem i wszystkie brzuszki i inne ćwiczenia w poziomie odpadają, za to killera uwielbiam w życiu się pot tak ze mnie nie lał;-)

A dziewczyny prowadzę bloga co prawda dotyczy zywienia dzieci ale przepisy są dla wszystkich, wiele z nich jest dietetycznych może któraś poszuka tam jakiś inspiracji w stopce jest adres stronki.
I też ponawiam pytanie o książkę ? ;)

Devil wówczas my będziemy twoją motywacją :)
Iwona nie zrobiłam twojej sałatki brak gruzek w domku i awokado ale za to miałam granat ;) i tak powstała taka sałatka może kogoś zainspiruję:
mix sałat
pokrojony w paseczki kurczak ( wcześniej ugotowany)
granat
pomidorki koktajlowe
2 łyżki jogutru naturalnego wymieszane z łyżka oleju lnianego
można jeszcze czymś przyprawić ale ja zrezygnowałam granat nadal niesamowitego smaku i nie chciałam nic psuć ;)
Zrobiłam dzisiaj na śnaidanie sobie znowu pastę dr budwig tyle że z pokrojonymi drobno suszonymi śliwkami i połozyłam ją na chlebek razowy naprawdę pychota.
Jutro rano znowu bieganie mnie czeka.

odchudzająca się mama fajna ta książka???

ja już dzisiaj zaczęłam wprowadzać dietę i jakoś ciągle głodna jestem :P jadłam jajo z razowym chlebkiem, warzywa gotowane, sałatka grecka, musli z activią, piję zieloną herbatę, wodę z cytryną i szklankę soku grejpfrutowego :) mięska nie było bo mąż do nocy w pracy to mi się dla siebie nie chciało robić :P

ja mam kupioną płytę autorską, tam jest skalpel II i szok trening

hehe no ładnie monia :) miło jest być motywacją :) przeraża mnie tylko jedno - wy do maja będziecie wyćwiczone, wykondycjonowane i szprychy i wtedy dopiero będę miała dołączyć... i hmmm... z czym ja wtedy do ludzi?? :P

iwonka_ika przed chwilą wróciłam do domu i odpaliłam kompa i dopiero teraz odczytałam Twoje info, że byłaś chętna dziś na kijki :( Tak czy siak ja nadal jestem chętna do wspólnego łazikowania;) Mentorka jeśli chodzi o programy Chodakowskiej to ja ćwiczę Skalpel (mój ulubiony), turbo spalanie, killer, sporadycznie skalpel 2 i zamierzam też obczaić 6 minutówki. Dziś zakupiłam sobie książkę Chodakowskiej z przepisami na posiłki, może znajdę tam inspiracje na jakieś smaczne sałatki, które będę mogła zabierać do pracy. Zaraz idę poćwiczyć turbo spalanie. 3mam kciuki za nas wszystkie dziewczyny :)

Cześć dziewczyny. Od świat chodze z kijkami tą nowa drogą Kowale-Nowy Horyzont o 17. Mam sporo do zrzucenia, zapuscilam sie po dziecku. Chętnie dołącze Was, mogę tylko po 17.

Mentorka ja dzisiaj po bieganiu zapodałam sobie trening z gwiazdami bo po bieganiu już byłam trochę zmeczona ;)
ja chyba każdy po trochu co by się nie znudziło ;)

ja dzisiaj pierwszy raz odpaliłam płytę Chodakowskiej! :P ale się załamałam, zmęczyłam się przy rozgrzewce :P

no i kawy nie posłodziłam :D

który program Chodakowskiej robicie?

Devil jesteś moją motywacją aby wytrwać co maja;) Póki co mam dużo energii.
Dzisiaj rano zaliczylam zaliczylam bieganie a potem w domku Chodakowską.
Iwona dzisiaj wyprobuje twoją wersję salatki .

dziewczyny jeśli dotrwacie do maja/czerwca to się z chęcią przyłączę (zwłaszcza do tych z okolic południowych) ;) jednakże na razie muszę się wstrzymać, bo w maju czeka mnie porodówka ;) ale moim celem będzie zgubić tak z 5-8 (do 10) kg z przed ciąży :) ile ostatecznie to się okaże w maju ;)

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...