Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

Dostaliśmy sie do żłobka:):):)

I w zależności od lokalizacji są jeszcze wolne miejsca, np. w Sopocie, Żukowie, Władysławowie, Leśniewie, Jastrzębiej Górze, Kaczkach, Garczu, Wicku, Nowym Barkoczynie i Pucku

http://www.pozytywneinicjatywy.pl/index/1/view/518

Pobyt w żłobkach jest bezpłatny - jedynie trzeba pokryć koszt wyżywienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wolne miejsca w żłobkach bezpłatnych !!!

tak dzisiejszy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzisiejszy dziennik bałtycki?? musze iść kupić:)

o jak na stażu to pewnie umowa z urzedem pracy i kiepskie finanse.
Miejmy nadzieje ze maluchy bedą mialy super opiekę.

no panie podobno są na stażu za jakieś marne pieniądze, więc motywacji finansowej brak. odnośnie wyposażenia to uwagi wydają mi sie niesłuszne, z kasa za wyżywienie się zgadza i faktycznie chyba nie ma manu dla alergików. odnośnie mleka to u nas mówiono, że można swoje jak inne dziecko pije.

dzis w dzienniku bałtyckim jest art o tych złobkach , rodzice mają sporo zastrzezeń podobno, brak wyposażenia , bujaczków , lezaczków , jak dziecko chore to za wyżywienie nie oddają kasy , nie ma diety dla alergików (np. inne mleko ) a swojego podobno przynosić nie można itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jaką pensje mają tam panie? najniższa krajowa? i czy cały etat po 8 godzin dziennie czy po 5 ?
to wszystko przekłada sie na opiekę na dziećmi.

"osoby, które odbyły 280 godzinne szkolenie, z czego 80 godzin w formie zajęć praktycznych polegających na sprawowaniu opieki nad dziećmi" - w tym rumskim żłobku niestety są Panie tylko z tym doświadczeniem ( 2 tygodniowa praktyka). ale idzie im coraz lepiej:)

Z doświadczeniem "żłobkowym" to raczej spodziewałam sie takiej sytuacji - no nie oszukujmy się - gdzie opiekunki mają zdobyć doświadczenie, jak złobków u nas nie uświadczysz. Jedynie kilka punktów opieki, klubów maluszka i takich tam - zakładanych też często prze osoby bez doświadczenia.
Mnie osobiście wymagania, jakie są stawiane opiekunkom - http://www.zlobki.pozytywneinicjatywy.pl/index/1/view/528 - uspokajają.Bo zabawy z dzieciaczkami można sie nauczyć intuicyjnie - my mamy też się tego uczymy:) Kwestia czasu

ja im daje szanse, uwazam wrecz ze kazdy musi nabrać gdzieś doświadczenia, tylko uważam również, że powinna być chociaż jedna osoba z doświadczeniem, aby miały od kogo sie uczyć... zreszta najgorsze jest to, że nie ma tam kompletnie pomysłu i to jest zarzut do dyrektorki...
ale to dopiero początek, mam nadzieję zę jeszcze 1-2 tygodnie i się wszyscy odnajdą...

mama pewnie we wszystkich:) za studentki nie trzeba placić zusu i można je zatrudniać na zlecenie;)

daj im szansę, każdy musi się wdrożyć. jak to dopiero początek, to pewnie dzieci tez bardziej nerwowe. z czasem ustalą jakiś rytm wspólny.

Moje dziecko chodzi do żłobka w Rumi, z tego co wiem ma podobno być ta sama dyrektorka na Stalowej... niestety kobieta bardzo średnia, bez pomysłu, bez konkretów - tylko papierki ją interesują... na Kapitańskiej panie opiekunki bardzo młode i raczej bez doświadczenia. Z najmłodszymi dziećmi sobie raczej nie radzą. generalnie ma się wrażenie, że to przechowalnia, a nie profesjonalny punkt opieki. Mam nadzieję, że jakoś sobie to poukładają, bo na dzień dzisiejszy zastawiam się czy nie zrezygnować:((
co do wyposażenia to bardzo ładnie, zabawki super, jedzenie też wygląda ok.tylko no akurat w tej placówce ta kadra średnio udana...
co do adaptacji to jest raczej dowolność, więc spokojnie.

Może ktoś wie jak w innych żłobkach, czy wszystkie opiekunki to takie młode dziewczyny??

Mili Rodzice, coś wiecie na temat żłobka w Rumi na ulicy Stalowej?

Cały czas czekam na telefon, ale głucho... :/

przejeżdżałam dziś koło tego budynku w Żukowie i widziałam wielką kartkę WYNAJMĘ... czyżby nie podpisali tej umowy?

Olusia napisz coś więcej o tej adaptacji, jak to dokładnie wygląda, jak długo można być z dzieckiem?

Dziewczyny bylam dziś na dniu adaptacyjnym w żłobku w Nowym Barkoczynie, zaczynają we wtorek, było bardzo fajnie!!!!

fajnie, że konkretnie wiadomo, gdzie będzie ten żłobek, teraz może w końcu coś się ruszy i już niedługo nasze dzieciaczki będą mogły chodzić do żłobka:-)

rozmawiałam z właścicielką tego budynku, który typowałam na żłobek i miałam rację :) a opóźnienia z powodu tego, że ten budynek świeżo wybudowany i oni sami nie mieli jeszcze odbioru budowy... ale już mają i mogą dopiero podpisać umowę z fundacją, teraz mają im jeszcze jakąś dodatkową ściankę postawić, pomalować na kolor, wtedy jakieś pozwolenia itd, dlatego tak długo

dla zainteresowanych- Żukowo ul. Armii Krajowej zaraz obok Publicznego Gimnazjum nr 2

no to jeśli Tobie odpowiadałoby być na wychowawczym i potem pracować na czarno to tak zrób, bo przynajmniej składki masz opłacane przez państwo :)
a jeśli nie chcesz tak to bym wzięła bezpłatny skoro i jeden i drugi bez kasy, bo łatwiej z niego wrócić do pracy bez zbędnych formalności :)

Asiaczek - przepraszam, zapomniałam... to mąż Twój ma za zadanie nadzór mieć ;)

Wychowawczy nie płatny
A zlecenie/dzieło, bo... hmmm... to chyba trzebaby wejść dokładnie w sytuację w mojej firmie... Szef najchetniej to by mnie na czarno trzymał (i odpowiadałby mu chyba mój wychowawczy, a ja na czarno do pracy, tak by nie musiał zusów i innych takich płacić - w sezonie bym robiła, poza sezonem na kilka godz tygodniowo do papierków...)
Mam też opcję obniżenia etatu, ale ja się do tego nie palę, bo później nie wiem, czy by mi podwyższyli (mimo iż potrzeba by była - już starając sie o dziecko nieźle im naściemniałam, by mi dali umowe na pełen - a tak pracowałam - na czas nieokreślony - bo chcieli mnie na 3/5, a resztę pod stołem, w ostateczności na pełen ale na czas określony - 3 m-ce a później znów 3/5)

Aga a wychowawczy byś miała płatny?
przecież potem możesz go normalnie przerwać, dlaczego miałabyś potem zlecenie/dzieło mieć?

no właśnie ja na chodzie już od dawna nie jestem :P tyle co od czasu do czasu jadę autem to zawsze tamtędy przejeżdżam, żeby zajrzeć ;) ale tak jak pisałam cisza, więc może już wszystko mają zrobione i teraz tylko biurokracja... ale, żeby to tak długo musiało trwać? masakra

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?