Wypłaty 500+ część 3.

Proponuje kolejny wątek, ponieważ część 2 bardzo rozwinięta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wypłaty 500+ część 3.

DO Monika :

A naj lepiej wysłać do nich meila czy są jakieś błędy we wniosku i wtedy szybciej idzie gdańsk "

raczej szybciej nie idzie :( tak to juz bym daaawno miala :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek na pierwsze dziecko złożony 25 kwietnia \ Gdynia - wczoraj dostałam emaila że decyzji jeszcze nie ma wydanej . Jutro mijają dwa miesiące ... wątpie że coś się ruszyło więc pewnie dopiero w lipcu dostanę pewnie choć juz nie wiem nic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może Gdynia też jutro rzuci kase:)

Do Tata a skad takie informacje?Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieplewo: jeśli kogoś interesuje, to GOPS w Cieplewie ma wypłacać kolejne świadczenia (dla mnie pierwsze) w czwartek / piątek (23/24.06) Pozdrawiam z Rotmanki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to brawo! Okazuje się, że wystarczyło trochę pomyśleć i dobrze zorganizować. Brawo Żukowo

Żukowo rozpatruje wnioski po kolei wg daty złożenia (przynajmniej te złożone osobiście i na 1 dziecko). Koleżanki, które składały przez internet w drugiej połowie kwietnia i tylko na drugie dziecko dostały już jakiś czas temu. Wnioski składane na 1 dziecko w zeszłym tyg rozpatrywane były z 12 kwietnia (takie info koleżanka dostała przez tel). Ja składałam na 1, 2 i 3 dziecko 29 kwietnia, więc jeszcze poczekam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt. Logiki żadnej, zorganizowania tez. Troszke w tym winy ustawy, która na urząd nakłada sprawdzanie aktów, miejsc zamieszkania itp, skoro wystarczyłoby poprosić każdego składającego o przynoszenie do wglądu akt urodzenia i wszystkie wnioski na drugie i kolejne dziecko od razu kłaść do podpisu jako zweryfikowane, a tak to urzędnicy wszystkie dane muszą sprawdzac i to trwa i trwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mało tego to byłam jakies dwa tyg temu w mopr mówili decyzja podpisaną proszę czekac. Byłam w ten poniedz u tej samej kobiety w mopr mówi wniosek weryfikowany....Nic nie rozumiem

Cierpliwości dla każdego wnioskujacego. A dodzwonić się do nich by ktoś odebral tel graniczy z cudem. Albo tel wyłączony zajęty lub nikt nie odbiera

Do "justyny":masz rację, że to nielogiczne.Tobie zostało parę dni i będą musieli do 01.07.Ci wypłacić, ale to masakrycznie niesprawiedliwe, że nie decyduje kolejność składania dokumentów, skoro dostały mamy składające w maju, a nawet w czerwcu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety też tego nie rozumiem, mimo że juz dostaliśmy pieniądze, uwazam ze wnioski powinny byc rozpatrywane według kolejności składanie , a nie tak losowo...........
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek składany 1.04 Gdańsk na pierwsze i drugie dziecko. Ani decyzji ani pieniedzy. Więc jak oni to robią że niektórzy dostali pieniądze już dawno a inni nie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wniosek skladany 13 kwietnia osobiście, dzis popoludniu przelew za kwiecień i maj, wniosek tylko na drugie dziecko, decyzja jeszcze nie przyszła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A naj lepiej wysłać do nich meila czy są jakieś błędy we wniosku i wtedy szybciej idzie gdańsk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja składałam 9 maja i mam donieść tylko jeden domument i pani powiedziała że wtedy raz dwa dostanę pieniądze

Dokumenty składane w KWIETNIU- 09.w Gdańsku. Nie ma wypłaty. Mail z MOPR standardowy, kopiuj -wklej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...