Jeszcze raz, bo ok zbyt ogólnie to ujęłam...Nie mierze wszystkich jedną miarą, sory. Wiem że są ludzie którym się to należy, którzy pracują, żyją na dobrym poziomie itp. Chodzi mi o taką czarną masą którą o takie liczenie h do przelewu podejrzewam... O ludzi których nie stać na dzieci, a je produkują...znam takich co i pracują za marne grosze, a długi po uszy, ale maturę się zdać nie chce, pracę się nie zmieni bo pod nosem, na wyjście do kina ich nie stać wyjść, ale dzieci chcą wyprodukować, chociaż ich nie stać...O takich tu mówię...albo nieroby patologiczne...masakra...kazde dziecko zasługuje na ten dodatek, ale nie każdy rodzic... nigdy to nie będzie dobrze i sprawiedliwie podzielone, bo znam też rodzinę, gdzie niby matka siedzi w domu z dziećmi...Ale cały dzień pracuje przy działalności męża online pomaga, itp. Jednym się należy innym nie...Ale ta patologia co ich nie stać utrzymać swoje dzieci z własnych pensji nie powinna otrzymywać nic. Wyprodukowali to niech utrzymują za swoje pieniądze A nie cudze! A do tego kogoś kto moim dzieciom współczuje jak się pojawią, to wiesz w jakiej rodzinie się pojawią??? Przy rodzicach z dobra praca, po studiach, po wielu kursach, na dobrych stanowiskach. Z kilkoma działalnościami które właśnie powstają, z 3 mieszkaniami, domem, 2 auta i dzialka rekreacyjna, o zarobkach 9 tyś netto we dwoje. A co najwazniejsze w rodzinie która wychowa dziecko na swój koszt A nie cudzy, przy zachowaniu ważnych wartości w życiu, i by rozumiało iż wspiera się ludzi, chorych, potrzebujacych, zwierzeta, ale nie patologie co na swoje dzieci nie stać i wychowują je na cudzy rachunek!!! Wiesz współczuję Twoim iż wychowasz kolejną patologię...ja tych pieniędzy nie potrzebuję, ale powinny trafiać do normalnych rodzin na poziomie których stać na dzieci!!!
2
4