Zaprosznie KOD

zapraszamy mieszkancow Banina na manifestacje antypisowska pod neptunem o 12, gdansk
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 61

Re: Zaprosznie KOD

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy przybyli dziś do Gdańska pokazać, że nie zgadzają się na to, co dzieje się w kraju.
Zwyciężymy!

Mam przy okazji wielką prośbę o niewchodzenie w słowne potyczki z trolami, które obsiadły forum.
Rozmowę sprowadzą do rynsztoka i pokonają tamtejszym doświadczeniem. Szkoda nerwów i klawiatury. Ulegając prowokacjom tylko dokładacie im do przelewu. Chyba nie o to chodzi.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 19

w ramach naswietlenia tematu uczestnictwa niemieckich politykow we wspieraniu kodu

cytat z artykulu wyborczej:

""Brońcie swoich kobiet, a nie naszej demokracji" to czytelna aluzja do ostatnich wypowiedzi niemieckich polityków, m.in. przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Martina Schulza, na temat zmian wprowadzanych w Polsce przez nową większość rządzącą."

Jakim prawem niemcy mieszaja sie do naszych wewnetrznych spraw a sami u siebie pozwalaja na ciezkie lamanie praw wlasnych obywatelek i jeszcze staraja sie sprawe zamiesc pod dywan uciszajac media oraz nakazujac policji uzywanie ugladzonych okreslen w stosunku do napastnikow.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Brawo polscy kibice

Droga Lucyno,

Co za elokwencja, cóż za głębia myśli! Pozostaję pod wielkim wrażeniem Pani trafności spostrzeżeń i przenikliwego umysłu. Jakiż to mędrzec nad mędrcami wykładał Pani zagadnienia z psychiatrii? Naprawdę, nie mogę wyjść z podziwu, że na podstawie kilku wypowiedzi, pokusiła się Pani o nakreślenie portretu psychologicznego forumowicza i wydanie diagnozy. Strach pomyśleć, co myśli Pani o innych!
Może teraz dla odmiany spróbuje Pani medytacji. Polecam, naprawdę wycisza!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

pani doktor lucyno, dziekuje za troske, jakos jednak dziwi mnie ze lekarz pozwala sobie na takie wybiegi na forum, na daleko idace stawianie diagnoz poparte rzekomym dyplomem w dziedzinie, jest to malo profesjonalne i deko zenujace :)
Prosze aby nie zajmowac sie moim syndromem oblezonej twierdzy, tylko zastanowic nad tym, czy pani wpis nie godzi w moje dobra osobiste, czy jest etyczny z punktu widzenia lekarza.
W mojej ocenie bezczelnoscia jest kuszenie sie o diagnozy na forum w stosunku do osob, o ktorych nie ma sie zielonego pojecia. Nie ma pani pojecia nawet czy jestem mezczyzna czy kobieta, nie zebrala pani zadnego wywiadu i na podstawie kilku wpisow na forum pokusila sie pani w malo profesjonalny sposob o okreslenie mojego typu osobowosci :D jak to swiadczy o pani? Mi w zyciu nie przyszloby do glowy wypowiadac sie w odniesieniu do jakiegos bytu z forum z punktu widzenia specjalisty w danej dziedzinie, zwyczajnie byloby to rodzajem szeroko pojetego obciachu ktory moglby sie rozniesc smrodem w srodowisku.
dobrze wiedziec ze przyjmuje pani w baninie jak to mowia marketing szeptany dziala bede "polecac" internetowe diagnozy na forum wszystkim znajomym :D ponoc nie ma ludzi zdrowych sa jedynie zle zdiagnozowani :D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

drogi P, nikt tu raczej nie zajmuje sie niemcami, zajmują sie poziomem demokracji w Pl. niech niemcy martwia sie o swoja, a my o swoja.
ja natomiast, sledzac twoje wpisy, martwie sie o ciebie. poziom percepcji zagrozenia i syndrom oblezonej twierdzy jaki najprawd. masz w sobie - zakladam ze piszesz to wszystko z serca(tym gorzej) - jest piorunujacy. moze to prowadzic do zaburzen osobowosciowych, mam nadzieje ze niegroznych dla otoczenia, ale groznych dla ciebie. pisze serio jako psychiatra, nasz tutaj baninski. nie twierdze ze powinienies skorzystac z porad, ale jesli powyzsze co pisales, to prawda plynaca z twoich przemyslen i z serca to niedobrze. moze to byc osobowosc pieniacza, osobowosc tzw. borderline, psychoidalna lub inne. pierwsze co doradze to zaprzestanie wpisow bo to ciebie niepotrzebie nakreca do zlych emocji, ktore niestety pozniej musza znalezc swoje ujscie, w rozny zreszta sposob. wiec uwazaj, higiena osobowosci to tak samo wazne jak higiena osobista. pozdrawiam. lucyna
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Brawo polscy kibice

Na meczu w Berlinie pojawil sie transparent wywieszony przez polskich kibicow:
"Protect your women not our democracy"

i wszycho w temacie niech niemiaszki sie zajma problemami z demokracja u siebie bo rodowici niemcy boja sie wyjsc na ulice :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Wojna Polsko-Polska

13-12-81. Tato za bramą SG. Baniakowa szkoła zastawiona 7 brygadą zmechanizowaną. W Baniakowej szkole jedynie ciepłe mleko i kibel na Małysza. Pięć lat płacę za posiłki dla dzieci w szkole i nigdy nie miałem problemu z nie posolonymi ziemniakami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no rzeczywiscie bo szcz*w i mirabelki z nasypow kolejowych dzieki ktorym wedlug niesiola nikt nie chodzil glodny juz ulegly wyczerpaniu do zimy :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wczoraj jeden z pispolityków powiedział dzieci nie mają co jeść w szkołach bo ziemniaki są nie posolone taka to prawda jest wciskana ciemnemu ludowi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzę,że kod wynajął 3 na forum, siedzą i wciskają minusy :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

twoj wybor twoje demopkratyczne prawo, chodzi jedynie o to, ze banda manipulowanych przez niemieckie media koltunow nie chce uznac wynikow wyborow i robi wszystko aby utrudnic dzialanie nowowybranym wladzom, oczywiscie nie broniac swoich interesow tylko interesow ludzi osadzonych na stolkach przez 8 lat panowania PO. Gdzie byl kod w czerwcu 15 gdy to PO lamala konstytucje w sprawie TK? gdzie byl KOD gdy tv trwam miala nie dostac koncesji - jakos o wolne media nie walczyli wtedy?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie oznacza to,że jesteś głupcem, ale to,że niezbyt wnikliwie śledzisz życie polityczne. Skąd się wziął majątek Petru sprawdzałeś? Kto namawiał Polaków na franki,a potem zgrabnie się przewalutował??? Kto ma zamiar uprawiać politykę sprzyjającą właśnie bankom, kto dał mu kasę i jego partii na start w wyborach,na kampanie,na te marsze? Właśnie banki kolego. On tam jest po to, żeby mamić takich jak Ty, a ustawy w przyszłości przepychać nie dla obywateli,a dla banków właśnie. Widziałeś jak ta cała Nowoczesna radzi sobie aktualnie w Parlamencie? Ani jednego projektu ustawy nie zrobili,za to wnioskowali o 128 przerw. Fajny bilans 0-128.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wojna Polsko-Polska

Długo czytałem wszystkie posty dotyczące tej słownej wojny.
Nie dzielę ludzi na Pisowców, Platformowców, Kodowców.
Jestem przeciwny partii obecnie rządzącej. Oddałem swój głos na Nowoczesną. I co teraz ? Zostanę zbluzgany przez Was, że jestem ślepy, głupi ? A może jestem złodziejem i bezmyślnym marnym człowieczkiem ?
Zagłosowałem na Nowoczesną tylko dlatego, że mieli w swoich szeregach ludzi niezwiązanych z polityką na wysokim szczeblu. Co więcej, są to ludzie którzy nie mają nic do stracenia i mają swoje 5 minut i tylko od nich zależy czy dobrze je wykorzystają.
Czytałem ich program wyborczy i uważam, że KTOŚ układał go dokładnie pode mnie. Więc oddałem głos na nich bo mam do tego prawo. Tak chcę aby wyglądał mój kraj i daję im swoje poparcie. Petru jest to człowiek, który jest już na tyle bogaty, że nie poszedł do polityki okradać dalej jak zdecydowana większość wcześniejszych POLITYKÓW i tych obecnych.
W to wierzę, ale to chyba nie oznacza, ze jestem głupcem, albo niemiecko-amerykańskiem szpiegem w SWOIM kraju ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

No, taka targowica w obronie wolnosci skamlenie do ruskow to 1972 rok, historyczne czasy. Teraz sytuacja sie powtarza, gorszy sort nie spi i nie o klotliwosc tu chodzi, jedynie o przeciwstawienie dobra narodu i partykularnych interesikow partyjniackich. Nie chce mi sie wierzyc ze ludzie ktorzy chodza na te manifestacje sa na tyle durni ze nie widza czyich interesow bronia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Newsweek wolny glos Dawida Karpiuka obroncy POLSKIEJ demokracji otoz co PAN Dawidek pisze:

Interpretacja hymnu polskiego "Jeszcze Polska nie zginęła..."
Co wyrażają te słowa?

Opd: Zdziwienie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W obronie wolnych mediów? Nie rozsmieszajcie mnie,kiedy niby media były wolne ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest niesamowite jaki ten nasz naród jest kłótliwy. Pozabijaliby się nawzajem o wszystko. Ten wątek jest tego najlepszym przykładem.
a tymczasem nasi starzy przyjaciele, którzy nie tak dawno ochoczo wyciągali z obu stron łapska po naszą ziemię, patrzą się na to i chichoczą po cichu... "nic nie musimy robić, sami się wytłuką a potem my wejdziemy jak na swoje"
powodzenia w dalszym darciu kotów. I trochę pomyślunku - komu te nasze narodowe kłótnie tak naprawdę służą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Newsweek wolny glos Dawida Karpiuka obroncy POLSKIEJ demokracji otoz co PAN Dawidek pisze:

"Mam nadzieję, że kiedyś nie będzie ludzi uprzedzonych do innych kultur, nie będzie rasistów, nie będzie szowinizmów. Mam nadzieję, że kiedyś nie będzie Polski. Chociaż przez chwilę."

wszyscy kodowcy maja nadzieje jak John lennon w imagine (imagine there's no Poland mozna by zwrotke dorzucic), ze kiedy przytula sie do niemcow nastanie czas blogiego pokoju i demokracji dla wszystkich, polacy gorszego sortu skamlacy u odwiecznych wrogow o poparcie dla swoich chorych idei, dla ratowania stolkow partyjniakom w imie demokracji.
niestety takich marzycieli gorszego sortu jak widac jest wiecej i w zasadzie nie wiadomo czy sie smiac z ich glupoty czy plakac.
mysle ze te marzenia doprowadza naszych kodowcow zgodnie z chytrymi zalozeniami niemiaszkow do nastania jedynej slusznej religii pokoju rowniez i u nas, wtedy beda demokratycznie zadowoleni a jak nie to zawsze mozna ukamienowac :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bliźniacy, Jacek i Placek, chcąc na zawsze uniknąć pracy, postanawiają ukraść księżyc, a następnie go sprzedać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

I tacy ludzie mają manifestofać o wolność w mediach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...