Zielona granica

Opinie do filmu: Zielona granica.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Holland powinna zrozumieć

że to jest trochę kicha dostawać nagrody za samo nazwisko

Film po prostu słaby

Film jest po prostu słaby. Wszystkie postacie są albo dobry albo zły. Bardzo płaskie podejście do tematu. Skąd są ci emigranci? Jeśli uciekają od wojny dlaczego nie proszą o azyl w pierwszym wolnym kraju do którego dotarli, czyli Białorusi????? Scena końcowa, czyli uciekinierzy z Ukrainy na polskiej granicy - żenująco kiczowata. Czyli, że pomagamy jednym a nie pomagamy drugim? To proszę o odpowiedź na pytanie dlaczego Białoruś nie przyjmuje azylantów?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cos tu zgrzyta

Bardzo lubię Panią Agnieszkę, ale ten film wybitnie jej nie wyszedł. Ja stamtąd pochodzę i inaczej to widzę. Ale nawet pomijając ten fakt - ten film to jakaś plątanina kina akcji, kryminału, psychologii, buntu i czort wie czego jeszcze. No i te zbiegi okoliczności - przypadkowo pacjent pani psycholog to bogaty bezkompromisowy gość, który bez zmrużenia okiem przyjmuje uciekinierów do swego wypasionego domu, gdzie większość domowników mówi po francusku a nastoletnie dzieci od razu łapią wspólny język mówiono-śpiewany z trójką imigrantów. Największe pretensje mam do sceny końcowej - pokazanie przejść granicznych i uciekinierow z Ukrainy, jako kontrast do granicy z Białorusią. Czemu to porównanie ma służyć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koszmar

Jak można być tak stronniczym i mijać się z prawdą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlaczego

A dlaczego nie korzystała z normalnego przejścia granicznego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat to komuchy się nie wstydziły niczego. przemalowali się na socyal-demokrację i było klawo

ja się nikogo nie będe wstydził, bo pierwszy pokaz "nowego otwarcia" pokazali posłowie PO, którzy w czasie przemówienia Morawieckiego wyszli z sali obrad Sejmu. Nowa jakoś - jak ogłosił to średnio rozgarnięty władca Polski 2050

Bardzo dobry

Polecam zmierzyć się z demonami naszego społeczeństwa
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety

No niestety z dymuzymi nadziejami poszłam ale się rozczarowałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Propagandowa chała

Pani Holland stworzyła kolejną chałę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

"geneza nie ma znaczenia"

"Geneza nie ma znaczenia" to podłoże bezmyślności. Gdybyś myślał/a zrozumiał/a byś, że wpuszczając teraz kilka tysięcy pokrzywdzonych ludzi (tak zaprezentowanych na potrzeby ideologii a'la Holland) sprowokujesz przyjazd następnych kilkaset tysięcy (pomieszanie skrzywdzonych, cwanych i złych, w tym islamskich niebezpiecznych fanatyków i putinowskich agentów), a prawdziwa geneza ma dwa podłoża: 1) nieumiejętność wyznawców islamu stworzenia lepiej zorganizowanych i samowystarczających społeczeństw, 2) zaspokajanie zbrodniczej polityki Putina.
Wpuszczając tych nie-uchodźców tylko migrantów sprzyjasz pogłębianiu tych patologii i zbrodni.
Tak wygląda ocena sytuacji po przemyśleniu.

Powiedz to proszę tym, którzy na codzień sąsiadują z napływowymi islamistami w opanowanych przez nich dzielnicach.

Hahaha

Chyba jednak nie widziałeś filmu,albo go zupełnie nie zrozumiałeś. Na pewno nie byłeś wyborcą opozycji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto bylo zobaczyć

Długo zastanawiałam się czy warto obejrzeć film z tyloma negatywnymi opiniami. No i warto! Każdy powinien go zobaczyć, a potem pisać opinie. Film świetny. Wstrząsający,
poruszJacy, prawdziwy. Szkoda, że tak długo zwlekałam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bardzo dobry film

Film ogląda się ze ściśniętym gardłem. Trzyma w napięciu, a jednocześnie jest b. wzruszający. Polecam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakim sposobem Kongijka znalazła się w Białorusi?

Dla nas to nie uchodźca, uchodźcą jest się w najbliższym kraju od ogarniętego wojną.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poruszający

Poruszajacy film o człowieczeństwie. Po wyjsciu z kina dlugo nie wychodzi z głowy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jaką prawdę?

Ta część narodu polskiego zapewne widzi perspektywę, jaka wyłania się z otwarcia granic dla imigrujących do Europy islamistów. W swoich krajach stworzyli sobie piekło, teraz grozi to Europie, jeśli bezkrytycznie zostaną tutaj wpuszczeni i zaoferuje się im wypracowany latami socjał. Film wybiórczo zaprezentował migrantów reprezentujących sobą jakiś przyzwoity poziom, tak jednak nie jest w brutalnej rzeczywistości.

Inne tematy z forum

Oldboy (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Oldboy . Przeczytaj o filmie.

Listy do M. Pożegnania i powroty (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Listy do M. Pożegnania i powroty . Przeczytaj o filmie.

Pod wulkanem (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pod wulkanem . Przeczytaj o filmie.