Zwrot podatku z US - za rok 2016

Zgodnie z coroczną tradycją piszcie kto już złożył zeznanie, kto czeka na zwrot, a może ktoś już dostał pieniążki ??
Oczywiście nie zapomnijcie podać jaki US.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

13.02 - III US - zwrot dzisiaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

3 tygodnie. No nieźle :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

III US Gdansk, skladalam elektronicznie 1 lutego, dzisiaj zwrot na koncie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

3 tygodnie w II US w Gdansku to nie dobrze wrozy... Bywaly zwroty po 3 dniach :) w tym urzedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PIT skladalismy przez neta 28.01 po tyg zrobiliśmy korektę. II us kołobrzeska ciekawe ile będziemy czekać....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie ! Szkoda, że zlikwidowali podgląd w internecie statusu zeznania. Zapewne tych telefonów byłoby zdecydowanie mniej...

Każdy z tu obecnych doskonale zdaje sobie sprawę z faktu iż procedura zwrotów musi trwać. Nikt więc tego nie neguje i cierpliwie bądź mniej cierpliwie oczekuję na zwrot.Zupełnie nieuzasadnione zachowanie pani z US powoduje iż każdy ze złości aż zaciska zęby. Praca w Instytucjach Państwowych to nie tylko przywileje ale i obowiązki . Dla przykładu można by być nie koniecznie miłym ale chociaż zachować opryskliwy ton dla siebie. A tak na serio umożliwić podgląd internetowy podatnikom i nie było by problemów i zapytań.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś postanowiłem zadzwonić do US I. Bardzo nieprzyjemna kobieta bardzo szybko ucięła rozmowę i powiedziała że jak miną trzy miesiące od złożenia to wtedy mam dzwonić i pytać. Chyba mają masę telefonów.
A tak na marginesie to znajomi z jednym dzieckiem w US II na Kołobrzeskiej dostali po dwóch tygodniach. Składali pit elektronicznie 1 lutego.

Na to pytanie nie odpowiem, wiem że rok temu również dostali zwrot po ok. 10 dniach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy sąsiedzi korzystali z uprawnień wynikających z posiadania karty dużej rodziny? Tzn wpisali w pit numer karty?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moi sąsiedzi maja 4 dzieci, wysłali do US I ul. Rzeźnicka elektronicznie w dn. 6 lutego, 14 lutego mieli na koncie.
Więc chyba są jakieś przywileje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W sumie nic pewnego na temat zwrotu do 30 dni dla rodzin wielodzietnych bo słyszałam, że skoro co miesiąc państwo wypłaca im 500 + to mają być rozliczani w takim samym tempie jak pozostali podatnicy. I że to ostatni rok, w którym możemy korzystać z ulgi prorodzinnej. Ile w tym prawdy to nie wiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Złożony dziś czyli 18.02. w II US. Zobaczymy co będzie. Jak będzie zwrot to rezerwuje wakacje :)))
Na pewno rodziny wielodzietne dostana szybciej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zwrot podatku z US - za rok 2016

I US GDAŃSK pit wysłany po raz pierwszy drogą elektroniczną 1.02. Nadal czekam . Czy w tym roku rodziny wielodzietne mogą spodziewać się szybszego zwrotu podatku do 30 dni tak jak to się odbywało w roku ubiegłym?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jusia, a dlaczego rozliczacie się z mężem w różnych US? Nie mieszkacie razem? Zeznanie składa się w urzędzie zgodnym co do miejsca zamieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skladalam 25 stycznia czekalam tydzien na pieniadze II US Gdańsk
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka lat temu gdy złożyło się rozliczenie przez internet to zwrot był max do tygodnia na koncie. Teraz z każdym rokiem co raz dłużej się czeka. Rok temu moja mama złożyła osobiście 3 dni po mnie i 2 tyg później miała na koncie pieniądze a ja czekałam chyba z 1,5 miesiąca bo składałam elektronicznie.

Us kołobrzeska wysłany elektronicznie 30.01 i czekam...

Ja swojego PIT'a wysłałem drogą elektroniczną w dn. 30 stycznia do I US na ul. Rzeźnickiej.
Na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze przelewu. (13.02)
Czy ktoś już otrzymał zwrot podatku blisko mojego terminu?

Pit złożyłam elektronicznie 11 lutego do 3 US w Gdańsku na Żaglowej.
Kiedyś był link, który umożliwiał sprawdzenie online stanu pita, niestety w tym roku ten link już nie działa....
http://www.pit.pl/aktualnosci-podatkowe/1706-sprawdz-przez-internet-kiedy-dostaniesz-zwrot-nadplaty-pit-za-2013-rok-13768/

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....