Zwrot z US (za rok 2014)

Czas na nowy wątek.
Jak w tym roku pracują US.
Znajomy rozliczał się w styczniu w II US w Gdańsku i dostał zwrot w ciągu 24 h.
Ja dziś złożyłam i jestem ciekawa ile będę czekać. :)
Jak u was ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwrot z US (za rok 2014)

no u nas niestety błąd w picie. szkoda, że wcześniej nie wiedzieliśmy.. teraz złozenie korekty i od nowa 3miesiące.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj dodzwoniłam się do III US i babka powiedziała, że dopiero wprowadzone do systemu. A ja cały czas nie widzę na tej stronie :( Jeśli dochód pierwszego podatnika jest 76 587,40 to wpisuję tylko 76 587, prawda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

aktualizują wszystkie "grupowo" ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie to samo

Lola, data aktualizacji informacji : 2015-04-28 08:34:47

dziobus a jak aktualizacja? stanęła na jakim dniu ? u nas dzisiaj o 8,34 aktualizowano więc wątpię aby kasa była na koncie bo pewnie wtedy nic by się nie działo powiedźmy od dwóch dni..

Ja dzisiaj dostałam kasę na konto a w systemie jestem na 1 etapie.

Ja składałam osobiście w II US w Gdyni 31 marca i jak przed chwilą sprawdzałam to nawet nie ma mnie w systemie :-(. A zawsze składałam w połowie marca i po max miesiącu miałam już pieniądze na koncie.

Ja złożyłam przez internet 10.03 i cisza składałam z myślą, że ułatwiam paniom sprawdzanie, ale się pomyliłam ja już przez internet nie będę składać paranoja żeby tyle czasu czekać. Jak składałam osobiście to w przeciągu 3 tygodni miałam zwrot i zawsze składałam w marcu, bo późno dostajemy z mężem z zakładu pracy.

Ja swojego cały czas nie widzę w systemie :(

Dzis byla aktualizacja wszystkie etapy zakonczone. Ile teraz czeka sie zwrot poczta

U mnie tez cisza ale kolezanka ktora skladala na poczatku marca dzis dzwonila to stwierdzili ze powinny byc lada dzien

u nas nadal cisza, za tydzień będą 2 miesiące...

Ewela dzieki za info. Wszystkim czekajacym powodzenia i szybkiej kasy:-)

Just, skladalam internetowo do II urzędu skarbowego, ulga na dziecko, dzis przyszedł zwrot, równe 1,5 miesiąca trwalo.

A jak jest ulga na dziecko to tez sie czeka tak dlugo ze do 3 miesiecy? Drugi urz sk w gdansku, łudze sie na szybki zwrot. Czy ktos na dziecki dostal szybko zwrot?

Dodzwoniłam się do III US Gdańsk. Może dlatego że zaraz po 8 rano. PIT składany osobiście 25.03 a więc ponad miesiąc temu, ja go na stronie nie widzę, babka powiedziała, że jeszcze poczekamy bo PIT dopiero wprowadzony! Zajefajnie :(

pewnie dlatego, że rodzina wielodzietna :) ale miło się czyta - napawa optymizmem ;)

Rozliczałam się elektronicznie w nocy z poniedziałku na wtorek, wysłane do systemu z datą 21.04, wczoraj zwrot wszedł na konto :P :) Po tym co tu czytałam jestem w szoku :P :)) III US Gdańsk, rodzina wielodzietna.
Nigdy tak szybko nie miałam - w zeszłym roku chyba ok miesiąca czekałam a też elektronicznie wysyłałam.

Nie wierzę... Minął miesiąc od złożenia (osobiście) a ja nie widzę go w ogóle w systemie :/

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...