mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

hej mam pytanie dotyczace torby do szpitala, jesli juz bylo to sorki ale trudno mi znalezc: Ile macie spakowanych chusteczek nawilzanych ile tetrowych??

też z promocji w SuperPharm :) Mąż dokupił chyba 2 i jedne 3 na wszelki wypadek.

dorcia_86 - to się cieszę, że i Twój Maluch jest taki aktywny, nie jestem sama :) Już myślałam, że tylko ja mam takiego szaleńca w brzuchu hihi Każdy mi mówił, że pod koniec ciąży dzieci są spokojne, bo mało miejsca już mają, a tu z dnia na dzień coraz większa aktywność! Choć to miłe uczucie, to trochę spokoju by się przydało :) Oby do terminu!

happymum87, MarcysiaS - przesyłam Wam pozytywne fluidki iduuuużooo duuużooo uśmiechu :) :) :) Pomyślcie o Waszych Maluszkach, które już niedługo będą z Wami :) Może humorek się Wam poprawi :) Ja dziś sobie pomyślałam, że taka brzydka i pomura pogoda, a tu niedługo takie małe słoneczko nasze się pojawi i od razu uśmiech pojawił mi się na twarzy :)

perfectangel - ja kupiłam na początek te białe Pampersy Premium Care. Jedną paczkę 1 i jedną 2.

Pampki premium care 1, jakieś chyba 4 paczki :) i korzystając z promocji w Superpharmie jeszcze dokupiłam 2 paczki rozmiaru 2.

Monika, ja też chyba bym nie rezygnowała ze szpitala, wszystkie już siedzimy niczym na bombie zegarowej i takie odsyłanie jest po prostu niesprawiedliwe...

Jakie pieluchy kupiłyście na początek?

Dziewczyny te nasze nastroje faktycznie ciężkie. Happymum a jest szansa żeby przesunąć ten wyjazd na później? Bo nie trafili zupełnie w termin. Co do samochodu to ja też jestem zdana tylko na siebie ale już raczej poza gdynię się nie wybieram a te Twoje trasy to na pewno potrafią zmęczyć. Może spróbuj komunikacją miejską chociaż ja osobiście nie znoszę bo ludzie to w ogóle nie zwracają uwagi na to, że jest się w ciąży, oczywiście poza małymi wyjątkami. Nawet gazeta wyborcza chce zrobić badanie na ten temat i poszukuje kobiet w ciąży chętnych do wzięcia udziału w badaniach.

Monika spróbuj z tą kąpielą i nospą - trochę powinno pomóc.

Dzięki dziewczyny za wsparcie! Kazde dobre slowo podtrzymuje na duchu, ale naprawde mam juz dosc. Myslalam,ze dzis to bedzie to i kazdy bol przybliza do naszej niuni,a tu takie wiesci. Ciezko jest na koniec, oj ciezko. Wspolczuje wam tych zlych humorow... raz hormony, dwa pogoda, niestety nie nastraja dobrze. Jeszcze jak brakuje najblizszej osoby na koncowce to w ogole ciezko, ale wierze, ze wasi partnerzy robia to po czesci tez dla was, dla rodziny. No i czeka nas nagroda, o tym trzeba pamietac!

Monika ja nie wiem ale nie dalabym za wygrana i wybrala inny szpital. Co to za gadka, ze maja jedno miejsce i masz czekac w domu?! Przeciez zaraz wszystko moze sie zmienic.

Happymum, dobrze jest sie wyzalic. Ja w tym celu wczoraj aż do leborka popedzilam.
Ale nie martw sie - moze mąż zabierze was ze sobą do tej Ameryki? Moze to wcale nie jest taki zły pomysł:)

ja mam tez mega dola, podobnie jak niektóre z was. A na dodatek wiem, jak wyglada pierwszy rok z maluchem:( i chyba jednak ten listopad powoduje taka nostalgie...
Ja poza tym mam dodatkowy problem i jest on na tyle trudny, ze chyba zacznę szukać rozwiązań typu szaman he he. Bo inaczej to tylko czekać na cud. Ech zycie jest trudne:( no to tez sie pozalilam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monika trzymam kciuki byś dała radę wytrwać w tych bólach i maleństwo jednak zdecydowało się szybko wyjść na swiatło dzienne i poród się jednak zaczął...bo wierzę że w duchu się już o niego modlisz....

Amadea99 gratuluję....twoja córcia zaszalała wagowo wow jestem pod dużym wrażeniem że dałaś radę urodzić ją bez znieczulenia... można cię tylko podziwiać...

dorcia_86 łączę się z tobą...ja ten weekend mam tak dołujący że szok...mogła bym ryczeć i tyle...mam wrażenie że zostałam ze wszystkim sama na końcówce... mąż zawalony pracą, ja już średnio za kółkiem się odnajduje a nie mam nawet kogo poprosić by mnie do lekarza podrzucił...wszyscy się gdzieś porozjeżdżali... także jutro muszę sama do swissmedu jechać a dla mnie to wyprawa (Reda-Gdańsk), wtorek mój gin(Reda-Gdynia) do tego mąż mi pow że może w czwartek będzie musiał wyjechać za granicę z pracy....do Ameryki :( i mam dosyć... mam wrażenie że będę sama w domu jak się wszystko zacznię, sama będę musiała dojechać, urodzić i może wrócić... już mam dosyć i chciała bym mieć to wszystko za sobą :( to się pożaliłam eh nie ma co.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Monika trzymaj się! Na pewno w końcu się ruszy a jak nie będziesz mogła wytrzymać to jedz jeszcze raz. A w razie czego może do innego szpitala? Probowalas wziac kapiel i nospe?

Hej dziewczyny, u mnie zrobila sie cisza. Skurcze mialam co 10min, ale pozniej na godz nastala cisza, pozniej skurcze byly co 7-8 min i znow cisza, mala sie rusza,ale bardzo bolesnie,wiec po konsultacji z lekarzem stwierdzilsmy,ze pojedziemy do szpitala sprawdzic. A tam nic, szyjka oczywiscie skrocona,miekka,ale wpuszcza tylko opuszka jak to lekarze mowia czyli brak rozwarcia.A na porodwce tylko jedno miejsce,wiec nie.zostawia.Kazali wrocic jak skurcze beda stale i regularne,albo wody odejda...Troche sie podlamalam,bo skurcze sa juz takie bolesne,a tam sie nic nie dzieje...

*Amadea gratulacje:))) Super, że jesteście już razem:) A Mała to wagowo zaszalała:)))

Monika trzymamy kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i żeby Maleństwo było już z Wami:)

Mamazosi ciekawe czy u Ciebie się ruszy teraz?

U nas nic się nie zapowiada, szyjka 2-3 cm, 0 rozwarcia. Jutro mam dzwonić do gina i może umówi mnie na ktg.

MamaMichałka trzymaj się dziel856/nie - na pewno wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką.

Ciekawe jak nam sezon listopadowy będzie się rozwijał:)

i jeszcze aktualna lista

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/4945 g/SN

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

amadea99, serdecznie gratuluję córeczki !!! duża babeczka z niej, podziwiam, że dałaś radę :)

A mnie dopadł jakiś przedporodowy baby blues :/ zamiast się cieszyć i przygotowywać do narodzin Syneczka, to mnie łapią jakieś dołki. Najchętniej bym leżała całymi dniami w łóżku.

lyneth, mój Synuś też się strasznie aktywny ostatnio zrobił, mam wrażenie, że on w ogóle nie śpi. I czuję go już bardzo nisko, ale mam nadzieję, że do terminu posiedzi w środku.

Amadea99 - Przyjmij moje największe gratulacje!!! Wow jaka duża dziewczynka i sn dałaś radę! Podziwiam!!! Zdrówka dla Mamusi i Hani życzę!!!

Jesteś pierwsza w listopadzie! :)))

Aabym - dzięki za miłe słowa :) Tak, jak piszesz swoje przeszłam i strach był, a tu się na razie uspokoiło na końcówce i wszystko ok, mały siedzi w środku :) i oby do terminu :)

Monika - Trzymam kciuki za Was! Oby wszytko dobrze i szybko poszło!

Dziś miałam nieprzespaną noc! Koszmary mi się śniły, jakieś kłótnie, że rodzę i kosmetyki nie spakowane, później od 4 nad ranem jakiś pijak wrzeszczał pod oknami i rzucał butelkami. Chyba był wkurzony, że całodobowe Tesco było zamknięte hihi

Mały mi w brzuchu szaleje coraz mocniej i częściej, oby się jeszcze nie szykował do wyjścia. Jutro zaczynam 38tc, zobaczymy jak długo wytrwam w dwupaku :) Czy Was też tak chwilami taki stres i niepokój przedporodowy dopada? Niby jestem pozytywnie nastawiona, ale jak sobie pomyślę, że godzina zero nastanie to strach się pojawia...

Amadea99 wielkie gratulacje!! Ale duza dziewczynka! Ja myslalam, ze moj synek byl duzy ale prawie 5 kg to jest cos!!:) Jestes kolejna rodzaca drugie dIziecko w tak krotkim czasie i to mnie cieszy:) trzymajcie sie dzielnie! Pozdrawiam!

Amadea gratulacje i wyrazy podziwu :-) dużo zdrówka i samych pięknych dni dla Twojej małej-dużej dziewczynki! :-)

Amadea gratulacje - ten szkrab całkiem spory - kawał klopsa. Na pewno bedzie sie zdrowo chować:) jak ty dalas rade i tak szybko? To mnie troche pociesza. Wszystkiego najlepszego dla powiekszonej rodzinki.

Amadea ogromne gratulacje!!!! Podziwiam Cię :)) Wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny, zwłaszcza dla małego klopsika :))

Monika, trzymamy kciuki!!!

No ciekawe, czy ktoś jeszcze dziś... Mnie coś brzucho boli, ale myślę, że to raczej nic specjalnego ;)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...