mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-14-t504812,1,160.html

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
14/11 Lollipop - synek
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

lyneth gratulacje:)

happymum mogloby sie ruszyc u ciebie:)

a ja wczorj przezylam nie wiem nawet jak to opisac. mala sobie zjadla odbilo jej sie pary razy a tu nagle doswanie fontana wylecialo wszytsko nie mogla zlapac powietrza maskara.tak mil podobnie z synkiem wiec jestem na tym punkcie przewrazliwina. uplakalm sie jak nie wiem. najgorsze ze bylam sama. dzisja pobudki co godz wiec jestem padnieta no ale takie uroki.

wiec lepiej wiedziec co robic je\zlie dziecko sie zachlysnie...
nikomu nie zycze...

mamazosi tylko pozadroscic ze tyle mozesz sobie pospac:)

a brzuch mi nie opadł przed porodem, a wody odeszły w trakcie. Czułam tylko lekkie napięcie pod brzuchem, ale to skurcze nie były, więc Dziewczyny, jak tylko coś Wam się dzieje warto sprawdzić. Może będzie jak u mnie i wyjdziecie już z prezentem :)

Hej Dziewczyny,

Ja tak na szybkiego, póki maluch śpi.

Dziękuję Wam za gratulacje i ciepłe slowa :) Naprawdę super mieć maluszka przy sobie!

Widzę, po liście, że jest pierwszy STRZELEC :)

mamazosi - piszesz, że bananów jeść nie można, kurcze ja się pytałam położnej co mogę jeść z owoców to powiedziała, że jabka, banany, tylko nie za bardzo cytrusy.

Jak się nazywała moja położna nie pamiętam niestety, trochę w szoku byłam, wchodząc na tę salę porodową; Niewysoka Pani, koło 40, krótkie białe włosy, baaardzo fajna. Może na wypisie gdzieś znajdę to napiszę. Rodziłam w sali nr 6 chyba, taka duża fajna zielona, bo jak zwiedzaliśmy to taką malutką pokazli. Mąż swobodnie mógł się poruszać, nie musiał stać sztywno przy głowie, sama położna go zachęcała do aktywnego udziału, czy chce zobaczyć główkę jak wychodzi itp
No i widział i żadnej traumy nie ma :) Mówi, że niesamowite i nie takie straszne jak myślał. Mały jak wychodził był dwa razy owinięty pępowiną, ale szybko i sprawnie ją zdjęli, ktg cały czas było bardzo dobre. Przeciął pępowinę i zadowolony. Naprawdę obecność bliskiej osoby przy porodzie nieoceniona!

Ogólnie na Zaspie teraz nie ma obłożenia, jak mnie przywieźli to byłam sama w sali i tylko dwie pierwsze były zajęte, reszta wolne. W nocy dowieźli mi jedną dziewczynę, a tak to pustki. Dopiero jak nas wczoraj wypisywali, to 4 dziewczyny do 14.00 przywieziono więc rodzą się maluchy na weekend, czego życzę Wszystkim oczekującym mamom!

Cyganko Asiu i Lyneth, gratuluję Maluszków i zazdroszczę szybkich i lekkich porodów :)

Co do pieluch, o ja używam dady i jestem bardzo zadowolona. Kajtuś ma zdrową pupkę i nie musimy używać kremów. W szpitalu miałam raz pożyczonego pampersa, to wydawało mi się, że dada są bardziej chłonne. Mi osobiście bardzo pasują. Ale spróbuję jeszcze babydream.

A my wczoraj zaliczyliśmy pierwsze problemy z brzuszkiem, Mały się strasznie preżył i marudził. Na szczęście pomogła ciepła kąpiel, masaż brzuszka i spanko u mamy na brzuszku :)Muszę zrobić rachunek sumienia, co mogłam zjeść co mu zaszkodziło. A ogólnie to Kajtuś jest strasznym slodziakiem :) w nocy daje nam pospać, budzi się co 3-4 godzinki, dostaje cyca i śpi dalej :) za to w dzień jest coraz bardziej aktywny. Ale mam przy nim dużo czasu dla siebie, także chałupa ogarnięta, obiad zrobiony, mama i dziecię szczęśliwi :) ciekawe, jak długo nam potrwa taka sielanka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój termin z USG był na 18.11, ale też się nie sprawdził :D
Więc mam nadzieję, że uda mi się urodzić w ciągu najbliższego tygodnia :)

Ja po wizycie juz.... Wszystko gotowe... Mam przyjezdzac rodzic :/ tragedia ze mna haha jak nic sie dzis czy jutro nie wykluje mam sie zjawic w niedziele znowu i beda myslec jak tu marysie zmobilizowac do ewakuacji.... Musze do swojego gin zadzwonic czy mi l4 wystawi eh a mozna w razie czego wczesniej wziasc macierzynski? Musze chyba do kadr zadzwonic do pracy czy wy moze sie orientujecie jak to wyglada??

Co do smoczka to lepiej nie dawać przed skończęniem pierwszego miesiaca dzecka,bo stabilizuje sie laktacja.Ja pewnie dam smoczek jak będą szły zęby,w trzecim miesiacu życia.
Co do jedzenia to trzeba uważav,ale nie ma tez co przesadzac,grunt to obserwowac dziecko.
Trzymam kciuki za dwupaki cobyscie sie rozsypały jak najszybciej.

Hej
Ja chyba na mikołajki bedzie duży wysyp dzieciakow:)
Co do pieluch ja zuzylam 1 paczkę pampers białych,1 dada,1 babydream i nam najbardziej odpowiadają babydream.nie przebieram malego w nocy a pupa super,nie używamy żadnego kremu do pupy.jeśli chodzi o chusteczki to miałam babydream,dada i pampers care.i te pampers jak dla mnie najlepsze.
A mój maly w nocy spi 6 godz- omija jedno karmienie.położna kazala go
wybudzac,ale on nie chce jesc i tyle.trudno nie będę go zmuszac.przynajmniej sie wysypiam

Puchatkowa ja tez mialam kilka roznych terminow .. z ostatniej miesiaczki to nawet 12 listopada.. ale ja sie sugeruje z pierwszego usg - czyli 3 grudnia ..tak mi powiedziala Dr Ewa chodzilam jeszcze do jednego lekarza to mialam sie sugerowac z 28 - czyli z usg w 12 tyg . juz 3 terminy mi minely :P Ale ja chce urodzic 6 grudnia Mikolajke :) Zeby za rok tego samego dnia swietowac swoja 30tke i roczek malej:P Fajnie by bylo.. :P Dr Ewa powiedziala ze w terminie sie nie rodzi wiec wizyte mam po 3 grudnia .. i mam nadzieje ze wytrwam do 6 :) Chociaz data 11.12.13 tez mi sie podoba :P Ale to juz chyba za daleko:P

Muzynia : nie przejmuj sie ja tez nie mam objawow.. :)

ja codziennie walczę ze zgagami, a wieczorem jeszcze odbijanie i refluks. mam nadzieję,że jak faktycznie brzuch się obniży to trochę przejdzie bo już mam dość tego. duszności też nie przechodzą.

co do pampersów ja kupiłam dwie wielkie paczki 1 pampersów białych i jedną paczkę 2. nie wiem na jak długo starczą mi te 1, więc nie chciałabym za dużo ich kupować. ale też będę próbowała przerzucić się na jakieś tańsze. co polecacie oprócz dady? czy któraś z was używała belli happy, babydream z Rossmanna albo jeszcze jakiś innych tańszych?

ja na początek kupiłam dużą paczkę pampersów 1 białych jak skończyły się to kupiłam Dady 1 i niestety tylko 1,5 dnia zakładałam bo mały odrazu miał czerwony tyłek i wilgotny nam nie podpasowały ale moje koleżanki sobie chwalą i twierdzą że lepsze od pampersów więc dla każdego co innego. Wtej chwili mam pampersy rossmana 1 i są ok.

Dziewczyny - a uzywalasyscie gazu przy porodzie? jak na Was dziala?

Joahne - ja codziennie obserwowalam czy brzuch się obniżyl, i nic nie zauwazylam, a ostatnio ginka mi powiedziala ze sie obnizyl, hehe. Nawet myslalam ze mi sie lepiejbedzei oddychac jak opadnie, a tu dalej sapię...takze moim zdaniem cięzko to zaobserwowac

Dziewczyny - używacie moze pieluch Dada? bo jestem ciekawa czy uczulają?

widzę, że terminowych na 6 grudnia mamusiek jest sporo -ciekawe, która wstrzeli się tak jak lyneth w dokładny termin ;) mi też został tydzień i zero objawów....

ja nie zauwazylam ze mi brzuch opadl
ale chyba to juz troche nastapilo bo czuje po spodniach ze sie nizej zaczyna i zgaga mi przeszla jak reka odjal :-)

lyneth wiedziałam, że urodziłaś:))) nie odzywałaś się już jakiś czas. gratuluję, ale mały się wstrzelił w termin:)

Iwona84 ja też słyszałam, że jest jakieś drugie becikowe z gminy czy coś... ale nie pomogę, bo nic więcej nie wiem. ale poszukaj może w internecie.

jestem ciekawa jak tam Asia z bliźniakami,strasznie długo się nie odzywa. też pewnie ma je już przy sobie:)

dziwię się tym ginekologom, którzy nie chcą wystawiać l4 po terminie porodu. przecież jak już kobieta urodzi to i tak automatycznie od tego dnia przechodzi na urlop macierzyński.

Puchatkowa ja też miałam podane kilka terminów od 07.12 do 18.12. na suwaczku ten z 18.12, ale bardziej sugeruję się z pierwszego usg, czyli 13.12. w takim razie zostały dwa tygodnie:)

dziewczyny czy obniżenie brzucha jest jakoś bardzo zauważalne? i zawsze się obniża? bo ja tak patrzę i patrzę codziennie, ale on chyba cały czas wysoko jest.

O, ten jest lepszy - niech odlicza skoro tak mało zostało :D

muzynia bo podano mi tyle możliwych terminów, że ustawiając suwaczek na początku ciąży sugerowałam się chyba innym terminem niż 6.12 :) co nie zmienia faktu, że wczoraj weszłam w 40 tc i marzę o porodzie :D

Ale ten suwaczek przestał mi się podobać, chyba sobie strzelę jakiś inny :D

Puchatkowa termin masz na 6 grudnia a na suwaczku wychodzi, że już jesteś w 41 rozpoczętym tygodniu :)

Lyneth gratulacje :)

Lyneth gratulacje :)
Fajniutko, że piszesz tak o Zaspie -mam nadzieję, że przez kilka tygodni nic się nie zmieni :)

happymum87 masz termin na jutro, może uda Ci się w nim zmieścić ;)

Też już bym chciała urodzić Księżniczkę, a nie panią Mikołajową ;)

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy