mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (16)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-15-t507452,1,160.html#npu1

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN/Whiston
03/11 (08/11) anka165/ córezka Weronika/ 4070kg / 57cm
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
16/11 (19/11) MAMA LISTOPADOWA/córka/3360g/58cm/SN/Kliniczna
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
18/11 (23/11) Cyganka Asia/córeczka Ewa/3910g/56cm/ Redłowo
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki
19/11 (12/11) Cleanna - chłopak Albert/ 4160g/ 58cm/ SN/ Zaspa
19/11 (14/11) Lollipop - synek Staś/ 4260g/ 64cm/ CC/ Swissmed
20/11 (21/11) paproszysko - córka Zosia/3420g/ 54 cm/ SN/Zaspa
21/11 (19/11) MarcysiaS - córka Matylda/3850g/57cm/CC/Redłowo
21/11 (20/11) dorcia_86 - synek Kajtuś/3240g/53 cm/SN/Redłowo
22/11 (12/11) Justyna - synek Kubuś/4460g/62cm/SN/Zaspa
25/11 (25/11) Lyneth - synek Franuś/3510g/54cm/SN/Zaspa

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka
??/?? GrudniowaMama- Kliniczna/Wejherowo

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (16)

Po dłuższej nieobecności witam się w nowym wątku:)

Jutro jadę na ktg i na wizytę ciekawe co tym razem usłyszę:)

Iwona super ten pokoik. Zresztą dla mnie wszystko, co z małą syrenką jest, jest super :D

Z tymi wodami też się zastanawiałam ostatnio jak to jest, czy jak w filmach, że nagły chlust, czy się sączy powoli. A jakiś czas temu nawet myślałam, że coś mi leci, ale ginekolog sprawdziła, że jest ok z wodami.
Z goleniem też ciężko. Nogi jeszcze daję radę, ale gorzej ze strefą bikini, więc na czuja golę, ale co tam się dzieje, to nie ma szans żebym zobaczyła:)

image
imageimage
image
image

hehe chyba cos zle wkleilam :P

ja nie spie i na porodowce tez nie jestem :P

Pochwale sie pokojem dzieciecym :) image

image
image
image
image

muzynia ja też czekam na jakąś akcję - a tu nic :D
Widać nasze dzieciaczki ćwiczą naszą pokorę :)

Witam Was z rana, czyżby wszystkie mamusie spały, a może te terminowe są na porodówce?
Ja nadal siedzę w domu -i czekam na sygnał alarmowy.

Iwonka, wody sączą się tak po parę mililitrów na raz jakby się popuszczało mocz.One są ciepłe, bez zapachu i przezroczyste, a jak zaraz urodzisz to podbarwione krwią .

Pozdrawiam wszystkie mamy w dwupakach i rozpakowane :)

hej
Aagusia81 to ja Ci powiem,że dwójka dzieci jest fajniejsza niż jedno:) Jakoś rodzinka pełniejsza! Dasz radę i będziesz miała przy tym wiele radości. Głowa do góry. Nie dołujemy się przed porodem. Ja też się dołowałam i to zupełnie niepotrzebnie, bo mam cudne dziecko. Starsza kocha braciszka i w ogóle jest fajnie:) U Ciebie też będzie dobrze!!!

Marcysia S wyrodną matką nie jesteś. Ja też marzę o chwili kiedy zostawię dzieci z babcią i wyjdę na piwo !Ale już coraz bliżej do tej chwili....

Co do pracy to nie myślcie za dużo-macie rok to czas dla dziecka i dla Was. Cieszcie się tym czasem.
A praca-ja miałam dokąd wracać jak szłam z córcią na L4, a potem się pozmieniało i w końcu zmieniłam pracę i nie żałuje. A byłam pewna że tam wrócę...Rok dużo zmienia.

Lollipop każdy ma gorsze dni, jesteśmy z Tobą. Faceci są z innej bajki, wielu rzeczy nie zrozumieją...niestety:(
Ja małego nie werandowałam, wyszłam na 20min jak miał 8dni ale było wtedy ciepło 7stopni i nie wiało. Teraz wychodzimy na około godzinkę.

Monika kolki chyba zaczynają się po 4tyg właśnie...Ale może taki etap ma maluch. Nigdy nie wiadomo:(

Paproszysko dobrze, że jesteś zdrowa. Dziś dostałam meila z przedszkola, że panuje jakiś wirus-aż się trzęsę. Objawy to temp, ból mięsni i wymioty, tylko czekać aż moją familię dopadnie.

Abym przepis:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe101548.html

Lollipop-mały zdolny nie powiem....aż się uśmiechnęłam:)

Monika pizza:
ciasto: http://przepisnaciastodopizzy.pl/-zamiast wody dałam mleko
na górę pizzy sos pomidorowy z pomidorów z puszki (odparowałam wodę) ze świeżą bazylią
dodatki: kukurydza, wędlina, ser, pomidor, cukinia, ogórek kiszony, kurczak.

Iwonka-nie pomogę. Też myslałam, że mam wody a ginka że to wydzielina.

Ja juz się nie nakrecam, jutro na 10 mam wizytę i będę wiedzieć na czym stoję. Póki co twardnienie brzucha, mloda się rusza a w leldzwjach czuje tamie wiercenie jak na okres dlatego wzięłam na noc nospe. Dobranoc dziewczyny i życzę w miarę przespanej nocy.

Ja do jutrzejszej wizyty chyba zwariuje.... chyba pojemniczek z moją cierpliwością mi się wyczerpał :(

happymum dzis juz chyba byloby trudno ale moze jutro... :-)

moj brzuch dzis sie napina ale skurcze sie skonczyly... ciekawe co mi jutro gin powie...

Iwona84 muszka dobrze mówi z tą wydzieliną :D mi też tak lekarze mówili... i faktycznie z tą wydzieliną jest tak że tego przy końcu jest dużo dużo więcej... a ten twardniejący brzuch to chyba jakiś objaw... ale ja się nie nakręcam bo taki twardniejący brzuch to ja już też mam od jakiegoś czasu chociaż od wczoraj z natężeniem ale jakoś nie czuje się na rodzącą w dniu dzisiejszym....

dzieki Muszka, hm.. i brzuch jakis twardszy jest dzis co jakis czas wiec moze jednak jakies symptomy sie zaczynaja...

Iwona, pod koniec ilość wydzieliny sie bardzo zwiększa. Ja tez pytałam o to lekarke ale stwierdzila że czop jest i wszystko zamknięte. Dodatkowo sprawdziła ilosc wód plodowych na usg. Ale jak wydzielina nie ma zmienionego koloru, jest bez krwi i nie wydalilas czopa to powinno być ok.

Lollipop to sie usmialam z ta kupa w kieszonce :-) dobrze,ze ja znalazlas hihi bo bys miala niespidzianke :-) z tymi piersiami sprobuj,nie zaszkodzi,niby do.zera oproznic sie nie da,ale wida cjak dziecko probuje ssac i sie denerwuje ze juz tak nie leci.
A jak mam pytanie,jak dlugo stosuje sie te masci na sutki? Ja nie mam problemow ale smaruje ze 2-3 razy dziennie po karmieniach tak profilaktycznie,ale nie wiem czy trzeba.
Mamazosi jak robisz pizze dla karmiacych? :-) bo mam smaka :-)

Hmm.. czy ktorejs z Mam saczyly sie wody plodowe?? Hm, bo ja sie wlasnie zastanawiam jak to wyglada...po czym poznac ze to wody a nie np.. uplawy? wizyte mam w czwartek ale tak zaobserwowalam ze wkladki mam bardziej wilgotne ..i kurcze zaczynam miec juz rozne wizje, chociaz w necie pisze ze pod koniec ciazy to juz moze byc wydzielnia lub mocz bo dziecko bardziej uciska.. innych symptomow zapowiadajacych nie mam, skurczow nadal brak.. mimo ze dzis mialam aktywny dzien..

Monika Mały jeszcze nigdy nie opróżnił mi piersi tak do zera. On je najpierw z jednej po 5-10 minutach robi przerwę i najpierw się rozgląda później płacze i jak się uspokoi to daje mu drugą pierś. Następnym razem spróbuje tak jak piszesz, że dam mu tylko jedną pierś a z drugiej najwyżej ściągnę mleko.

A mój Mały przeszedł przed chwilą samego siebie :) Zrobił kupę więc go przebieram i jak tak już leżał umyty bez pieluchy to się obsikał no to go rozebrałam bo wszystko mokre i wzięłam go na ręce żeby wyjąć podkład bo też mokry a ten znowu kupę zrobił. Myślałam, że tylko trochę i dopiero później zauważyłam że poleciało do kieszonki organizera który był zawieszony na łóżeczku... Dobrze, że do tej kieszonki to trafiło a nie na jasny dywan :D No a jak go położyłam to jeszcze mu się ulało.

To jutro go wystawie na taras albo pojeżdżę chwilę po ogródku jak pogoda będzie ładna :)

Mamazosi - a jak bedziesz miala chwilke to podeslalabys mi przepis na to ciasto korzenne? :) bo tak mi sie zachcialo jak napisalas :) moze byc przez wiadomosc, zeby nie spamowac dziewczyn. Dziekuje bardzo :)

Jednorożec, ja wzięłam jakąś starą duuużą koszulkę mojego męża, która mi sięgała do kolan, ale w ogóle jej nie ubrudziłam o dziwo. A ze szpitalnymi to moje doświadczenie jest takie, że zależy w jakim szpitalu. Ale to doświadczenie nie z porodu.
Dziewczyny późnogrudniowe, współczuje Wam perspektywy spędzenia świąt w szpitalu. Ja też chciałam jak najszybciej urodzić, żeby udało nam się na święta jechać do rodziców do Włocławka na święta. Bo trzy lata już nie byłam (zawsze pracowałam :P)

Ja byłam chora parę dni - właściwie takie nie wiadomo co - gorączka ponad 38 i trochę kaszlu. Dzisiaj już lepiej, ale pokarm mi prawie zaniknął i teraz się tym martwię :/

Ja póki co golę się sama bez problemu :D nóżka w prawo nóżka w lewo, tu się wygnę tu schylę i daje radę z nogami... z kroczem ciut gorzej bo tak na czuja bez nawigacji hihi ale co tam :D

Tinneraa ja to Cię podziwiam :D jestem twoją fanką bo naprawdę ogarnięcie trójki dzieci to spore wyzwanie... także życze ci dużo siły i wytrwałości przy dzieciaczkach

Ucichło u nas z porodami :D hihi ciekawa jestem czy dotrwam do jutrzejszej wizyty na 17:20 hihi

Co do personelu świątecznego to myślę że nie macie się czego bać .... w większości szpitali jest tak że przełożeni pozwalają samodzielnie wpisywać się na dyżury świąteczne i każdy sam decyduje którego dnia chce przyjść więc raczej nikt nie jest tam za karę tylko z własnej nieprzymuszonej woli :D ja tam nigdy na nikim się nie wyżywałam za to że wigilię spędzałam z pacjentami... świąteczny nastrój nawet w pracy w szpitalu na dyżurze się udziela i myślę że to jest taki czas że jak ktoś ma choć trochę serca to zajmię się wami jak w każdym innym dniu a może i nawet lepiej bo jednak urodzić dziecko w wigilię czy święta to też taki mały ,,cud" :)

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...