mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (16)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-15-t507452,1,160.html#npu1

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN/Whiston
03/11 (08/11) anka165/ córezka Weronika/ 4070kg / 57cm
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
16/11 (19/11) MAMA LISTOPADOWA/córka/3360g/58cm/SN/Kliniczna
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
18/11 (23/11) Cyganka Asia/córeczka Ewa/3910g/56cm/ Redłowo
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki
19/11 (12/11) Cleanna - chłopak Albert/ 4160g/ 58cm/ SN/ Zaspa
19/11 (14/11) Lollipop - synek Staś/ 4260g/ 64cm/ CC/ Swissmed
20/11 (21/11) paproszysko - córka Zosia/3420g/ 54 cm/ SN/Zaspa
21/11 (19/11) MarcysiaS - córka Matylda/3850g/57cm/CC/Redłowo
21/11 (20/11) dorcia_86 - synek Kajtuś/3240g/53 cm/SN/Redłowo
22/11 (12/11) Justyna - synek Kubuś/4460g/62cm/SN/Zaspa
25/11 (25/11) Lyneth - synek Franuś/3510g/54cm/SN/Zaspa

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka
??/?? GrudniowaMama- Kliniczna/Wejherowo

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (16)

perfectangel zobaczymy jak z tymi świętami i porodami w naszym przypadku. pocieszam się, że może personel w tym czasie jest jakiś łagodniejszy i milszy dla pacjentów? jak to z tym jest happymum?

dziewczyny od tygodnia nie było żadnego forumowego porodu, coś czuję, że niedługo będzie wysyp wczesnogrudniowych mamusiek;)

Lillipop o Maly oproznia ci piers? Bo najbardziej tluste i wartosciowe jest mleko drugiej fazy czyli twoj Maly powinien najpierw dobrze oproznic jedna piers zanim dostanie druga. Bo jak.tylko podjada po trochu z kazdej i co chwile mu zmieniasz to nie ma tego tlustego mleczka. Tak mi mowila pediatra i tez czytalam to w wielu miejscach. U mnie oproznienie trwa ok 10-15 min,jak widze ze Mala zaczyna sie bawic sutkiej,a nie polyka tylko sobie ssie jak smoczka to albo zmieniam piers jak chce jeszcze jesc albo jej go zabieram :-) nie ma zabawy sutkami ! :-)
Co do werandowania to my przez pare dni wystawialismy wozek i mysle ze jak twoj maly ma ponad tydzien to spokojnie wystaw go poki pogoda ladna
My za dwa dni mamy miesiac! Szok!! No i niestety co ra zczesciej mamy problemy z zasypianiem. Nie wiem czy to kolki czy co? Marudzenie,poplakiwanie,wybudzanie co chwile...

Mamazosi jakoś daje radę ale chwilami jest ciężko... Mały już wyczuł kiedy tata jest w domu a kiedy w pracy. I oczywiście jak jesteśmy sami to jest albo cyc, albo ryk no i tylko ręce... W sobotę i niedziele tylko jadł i spał a w piątek spał w ciągu dnia 4h a 7 był u mnie na rękach. Dzisiaj też od rana marudził, o 13 zasnął i spał 1,5h u mnie na rękach bo co chciałam go odłożyć to był płacz. Jak się obudził to zjadł i zasnął i śpi u siebie... No ale tata zaraz w domu będzie więc nie ma się co dziwić i pewnie do wieczora będzie już tylko jadł i spał... Do tego nie wiem czy mam jakieś kiepskie mleko czy co ale mimo, że jest go dużo to mam wrażenie, że się nie najada, niby cyca już nie chce ale płacze to daje mu butle którą wciąga... W nocy budzi się teraz co 2h. A później przez 1,5 go karmie i usypiam... Serio nie wiem czy jest głodny czy co się dzieje. Mnie łapie chyba jakaś depresja albo to przemęczenie ale wszystko i wszyscy mnie denerwuje, płacze po kątach żeby nikt nie widział i najchętniej bym się zamknęła z Małym sama żeby nie słuchać dobrych rad... No i jestem mega zła na Męża, że nie wziął sobie opieki nade mną ani tacierzyńskiego... Mały tak mi brzuch kopie codziennie, że masakra... Boli jak nie wiem.

Mamazosi u nas kikut odpadł w sobotę i też jest krew. Dobrze, że napisałaś że to normalne i tak może być :)

Dziewczyny współczuje Wam tego golenia. Też na koniec nie dawałam rady i się zacinałam. Ale jak miałam skurcze co 5-7 minut to nogi goliłam przed pojechaniem do szpitala i się nawet nie pozacinałam ale krocze to olałam :)

Tinneraa mega Cię podziwiam. Ja nie daje rady przy jednym maluchu a ty masz dwójkę i jeszcze starszą która też potrzebuje żeby się nią zająć...

Happymum87 ale małpa Ci się trafiła... Też mi raz podłączała ktg i było jak u Ciebie ale pociesze Cię, że przez tydzień jak tam leżałam to jej nie było :) Także Ty pewnie też więcej na nią nie trafisz :)

Mamazosi a werandowałaś Małego przed pierwszym spacerem? My jeszcze nie byliśmy na żadnym spacerze...

muszka,ja bym sfiksowała gdybym miała liczyć i chyba cały czas siedziała w szpitalu z obawy o Malutką..U mnie Mała ma swoje pory kiedy jest mniej lub bardziej ruchliwa.
Ostatnio niezłego stracha mi napędziła bo nie czułam przez 3h jej ruchów,ale po masażu brzucha szybko zaczęłam żałować tej pobudki :P

Jednorozec, ja też się wczoraj tak poklocilam z mężem że dalej się nie odzywa do mnie i mu powiedzialam że na porodowke nie ma wstepu ( a on bardzo chce.). Ze mną też już ciężko wytrzymać. Z nerwów od paru dni liczę tez ruchy małego.

ja tez sie boje swiat w szpitalu :-( juz wolalabym po swietach urodzic niz w ich trakcie... ale wiem wiem... nie ja tu decyduje tylko synus ;-)

ja jakoś daję radę się ogolić sama, robię to na czuja, bo nic nie widzę przez brzuch. a do tego nie mam wanny i kabina prysznicowa mega mnie ogranicza, ale traktuję to trochę jako gimnastykę;)
a na sobotę umówiłam się z siostrą i mi nóżki ładnie plastrami wydepiluje i do końca roku będzie spokój:)

kurczę ja bym chciała już urodzić, a tu jeszcze muszę czekać dwa tygodnie. czuję się dobrze. zauważyłam, że im więcej leżę tym bardziej wszystko mnie ciągnie, boli brzuch i plecy. a jak się ruszam to nic. w sobotę z mamą i siostrą robiłam pierogi ruskie i z kapustą i grzybami już na święta z 7 kg mąki;) siedziałyśmy pół dnia. pomroziłam też ruskie bez cebuli, mam zapas na cały styczeń:P

zaczynam sie obawiać po dzisiejszej wizycie, że święta spędzę w szpitalu... ehh zobaczymy.

mamazosi, starsza tez jest z nami w domu, więc nooo kurka momentami mam dość.

Aga, co TY się martwisz, mnie zawsze pocieszają że w złych chwilach mam sobie pomyśleć o trojaczkach, tak więc TY w takich chwilach myśl o mnie, że ja mam bliźniaki i 4latkę :)

Witajcie ja również jeszcze się meczę 2w1,termin mam na środę ale też nie wiem czy do niej wytrwam..Ledwo chodzę,skurcze są coraz częstsze i ten ból kręgosłupa nic nie pomaga :( Do tego hormony tak szaleją że wczoraj spakowałam torbę wziełam też te do szpitala i wyprowadziłam się od meża do rodziców..Nawet nie wiem o co poszło,oszaleć ze mną można..Przyjechał po mnie dziś...jejj ile On ze mną wytrzymuje aż sama się dziwie..Aaaa mam pytanie do Was dziewczyny które już urodziły.Nie udało mi się znaleźć koszuli do porodu a te co mam do karmienia to poprostu za szkoda dać na wyrzucenie,czy wiecie jak wygląda taka szpitalna? Chodzi mi o to czy jest zapinana/wiązana z przodu albo tyłu i czy mój ogromny brzuch się zmieści tak by nie było widać mi zadka :)

Też często myślę o pracy ostatnio, bo do poprzedniej nie mam powrotu, umowa mi się skończyła...
Ale raczej w aspekcie czy studia podyplomowe, które robię nie pójdą na marne, a trochę kosztują... Ale myślę, że znajdę sobie po nich jakąś fajną pracę - trzeba być dobrej myśli :)

happymum - masz rację, takie polozne sa najgorsze, widzą że nam ciązko, ze nam w kazdej pozycji niewygodnie, a zamiast pomoc to się wyżywają...i to jeszce w prywatnej klinice, podarowalaby sobie...pewnie nie moze miec dzieci, hehe
ja tez dolaczam do tych, ktore we wtorek idą do lekarza. U mnie termin na sobote, ale objawowo zadnych, Przebieglam sie dzisiaj po sklepach, zmeczona jestem na maxa, ale objawow dalej ni w ząb :D
Dolaczam tez do tych ktore mają zmienne nastroje i płaczą w ciągu 5 sec...wlasnie się wczoraj męzowi poryczalam, bo juz sie martwię co będzie za rok...czyli ze nie znajdę fajnej pracy...jakos nie wiem, ostatnio pesymizm przeważa, to chyba te hormony, tez martwicie się pracą na ostatkach?

Ja mam wizytę w czwartek i też jestem ciekawa czy do niej dotrwam :)
Mnie mój chłop pomaga wejść i wyjść spod prysznica, bo mamy głęboki brodzik - nie jest łatwo tak wysoko unieść nogi bez wsparcia :) ale golić to chyba by mnie nie chciał ze strachu, że mnie potnie :D

witajcie dziewczyny,
jaki temat się rozpętał ;) ja nie narzekam, bo proszę ładnie męża i leżąc w wannie on goli mi nogi i nie tylko.... ja jak królowa wychodzę z łazienki, pomaga mi się też myć, żebym nie musiała cierpieć.

Ja też jutro mam kolejną wizytę, ciekawe, czy dotrwam do niej (mam na 19)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak sobie pomysle ze ta meczarnia moze trwac do stycznia w moim przypadku to ryczec sie chce....
jutro wizyta i mam nadzieje ze lekarz mi powie ze juz blisko...

Dla mnie golenie to też jest masakra - bo ani się schylić nie mogę przez brzuch ani nogi unieść, bo boli :D ale już niedługo...

Ja niestety nogi jade maszynka i to jest tragedia.. Ciagle sie zacinam bo robie to szybko i ńiedokladnie...

nogi depilatorem zalatwiam, wiec sobie siadam na czyms i jechane ale hmm krocze.... masakra, nic nie widze juz od dawna i ciagle sie zscinam :-[

No wlasnie ja jestem taka panikara na zapas. Zawsze sie nakrecam czyms zawczasu. MarcysiaS tylko moj mlody ma skonczone dwa latka dopiero wiec ciezko mu chyba bedzie ogarnac co jest grane albo wytlumaczyc cokolwiek.. No zobaczymy. Pytanie do dziewczyn nierozpakowanych: jak sobie dajecie rade z goleniem np nog? U mnie masakra, nawet na stojaco ńie ogarńiam tak ciezko mi sie nachylic:/

Aagusia- nic sie nie martw, zwłaszcza na zapas, bo nie wiadomo, jak bedzie. Mój starszy wita sie z dzidzia, całuje ja, mówi ze kocha a potem mama daj jej mleczko to nie bedzie płakać;) i idzie zając sie swoimi sprawami. A był tak do mnie przywiązany, ze teraz aż sie niepotrzebna czuje:( ej to macierzyństwo, zwłaszcza podwójne ma tyle rożnych odsłon...
Ja właśnie czekam na położna, a potem wizyta babci męża... Może jakoś to zniosę, ale muszę sie psychicznie przygotować;)

Może jestem wyrodna matka, kocham swoje dzieci najbardziej na świecie, ale odliczam dni do odzyskania jakiejś minimalnej wolności siebie, bo na razie moje jedyne wyjście to do śmietnika albo na szybki spacer. I jeszcze kapcia w wózku złapałam a pogoda ładna:( mężu sie nie chce naprawić, bo ma mnóstwo fajniejszych rzeczy do roboty:( byle przetrwać rok;)

A mnie od rana juz jakies watpliwosci naszly. Boje sie czy ogarne dwojke maluchow. Teraz caly grudzien bedzie ze mna maz ale od stycznia zostaje sama. Nie wyobrazam sobie tego poki co. Np glupi spacer. Jedno za reke a drugie w wozku pchac, ubrac, wyjsc, zrobic obiad, ogarnac dom... Masakra:/ A najbardziej boje sie ze mlody zle zareaguje na siostre i bedzie sie czul zle albo odrzucony... Kurcze wyobrazalam sobie jakas sielanke ale teraz to mam naprawde metlik w glowie co tu zrobic ze starszak nie czul sie zle z nowa sytuacja:(

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...