mamusie wrzesień-październik 2018 cz.3

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
Marlen 05.09 (dziewczynka)
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Magda 24.09 (chłopiec)
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)
Marta 28.10 (dziewczynka)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2018-cz-2-t828339,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ania doskonale Cie rozumiem z tym SN, ale powiem Ci tak - najważniejsze jaka jesteś mama dla swoich pociech, ile im dajesz miłości i jak ważne są dla Ciebie, nie to jak przyszły na świat ;-)

U nas karmienie nadzwyczaj dobrze - nawał pokarmu złapał mnie jeszcze na położnictwie. Tym razem mimo cesarki laktacja rozbujała się błyskawicznie - cycki jak po nieudanej operacji powiększania biustu! Pomagały okłady z zamrożonych pieluch jednorazowych - lepsze niż kompresy żelowe (patent położnych). Teraz ładnie się ustabilizowało. Dzieciątko pięknie je, śpi, mamy za sobą pierwszy spacerek...a ciąża - wydaje mi się, że to było tak dawno temu....
Czasami łapię doły, że nie potrafię tych moich dzieci urodzić naturalnie, że nic samo z siebie się nie zaczynało, w ogóle się nie zaczynało :-( no i nigdy już nie będzie mi dane rodzić SN :-(
Myślę o Was dziewczyny - trzymajcie się dzielnie i rozpakowujcie póki pogoda na spacerki dopisuje :-)

Re: mamusie wrzesień-październik 2018 cz.3

Igorek je tak często, żeby Ci ulżyć ;-) pozostaje czekać, bo cisza jak makiem zasial. Czekamy na jakieś radosne nowiny :-)

A ja dzis nawał pokarmu. Ochh piersi wielkosci balona, bolą mnie i ciężkie ze hoho. Mlody dosc czesto dzis chce jeść co 1,5godz miałczy wiec pomaga mi i daje ulge chodz na chwile.

Anna odezwij sie jak wam idzie karmienie?

Karo_lajna no skoro dzis termin to moze lada dzień cos sie zacznie! Sciskam mocno kciuki, a Igorek całe piasteczki ;-)

Czekamy na wiesci od Marlen :-)

Czyżby Marlen coś dziś podzialala? Nic się nie odzywa... U nas mimo terminu cisza :-(

Marlen to dobrze ze jestes juz w szpitalu, zawsze to pod opieką jestescie bezpieczni. Dawaj znaki jakie decyzje lekarzy będą.

Też o wtorku jako najpopularniejszym dniu na narodziny dziecka czytałam i powiem Wam, że w moim przypadku się to potwierdziło, bo 2 dzieci urodziłam właśnie we wtorek;)) pozdrowienia i powodzenia :)

Ja zostałam przyjęta na patologie w Redlowie bo akurat było jedno miejsce, a że jestem 7 dni po terminie to chcą mnie mieć pod kontrolą. Narazie wszyscy mili, czysto, ładnie ale jak lekarze to dopiero rano będę wiedziała. I też jutro rano zdecydują co dalej ze mna. Jednak dalej liczę że w tym tygodniu mała zechce już wyjść.

O wlasnie dopytalam, i na wypisie tez jest info ze 400j./doba. Z odbijaniem jak Żyrafa pisała. Jak nie meczy sie to nie trzeba go szamotac niech spi ;-) jeszcze godzinka i mozemy ruszac do domu.

Mi położne w szpitalu mówiły , że nie ma konieczności odbijania za każdym razem, szczególnie przy karmieniu piersią i jeśli oczywiście dziecko się nie męczy po jedzeniu. Jak uśnie to szkoda wybudzać podnoszeniem i przekładniem. Na wypisie w zaleceniach odnośnie Wit d jest dawka 400 j.

No właśnie słuchałam kiedyś takiego wykładu położnej, która mówiła, że dziecko czasem sobie upodoba jeden boczek do jedzenia i wtedy do jednej piersi kladziesz sobie malucha standardowo na ręce z przodu, a do drugiej na poduche tak spod pachy, takie małe oszustwo żeby się ułożenie nie zmieniało i nie ma to nic wspólnego ze spaniem ;-)
O to odbijanie to może podpytaj tam w szpitalu, bo wiem, że niektórzy bardzo tego przestrzegają, a inni wcale i w sumie nie wiem jak jest poprawnie.
Dziewczyny już rozpakowaniu, jaka jest zalecana dawka vit. D dla noworodka?

W szpitalu ciężko o fikołki z mlodym i pozycje różne. Poki co to brzuch do brzucha z poduchy jedziemy i na boku jak razem lezymy. I zawsze ta jedną ciezko mu chwycić. Ale jak juz sie uda (pot na czole) to ładnie sssie!
A jakie jeszcze podpowiedzcie pozycje?

A wlasnie czy po piersi za kazdym razem odbijacie dziecię?trzeba? Jak usnie to tego nie robie i jest ok poki co.
A dodam jeszcze ze nie ma problemu zeby spal na jedny a potem na drugim boku spi ladnie na obu boczkach. Wiec do piersi tez ladnie leży tylko ten chwyt nie taki.
W domu poluzuje majty moze bedzie lepiej ;-)

Crazy wspaniałe wieści, zazdrość pełna para :-D a próbujesz przystawiac w tej samej pozycji? Niektóre dzieciaczki super ciągną leżąc na jednym boku, a na drugim nie mogą się dostosować...
Marlen ja też będę próbowała wbić się na Redlowo, ale póki co jest cisza.

Czekałam na wasze wpisy. Dziewczyny trzymajcie sie!
A tym czasem u nas karmienie raz lepiej raz gorzej, jedna pierś super chwyta a druga nameczymy sie oboje on placze ja spocona ale w końcu sie udaje mu chwycic i ssie.
Wazenie dzis ok, tyle samo co i wczoraj nic nie stracił wiec duzy plus, ladny różowy pediatra wyrazila zgode i jedziemy dzis do domu!!!
Ale sie cieszę!!!

Ja probuje w Redlowie... ale w poniedzilek mnie 'wyganiala' do Wejherowa albo Gdanska bo nie bylo miejsc. ALe teraz jak juz jest tydzien po to warto zobaczyc, bo moze te co w poniedzialek rodzily juz wyszly a ja bede lezala do skutku :) Dam znac co i jak :)

U mnie statystyczny wtorek przyniósł nadzieję i poddenerwowanie u męża :-P poza tym znów cisza. Jutro termin i zobaczymy co dalej.
Marlen do jakiego szpitala jedziesz? Daj koniecznie znać co Ci powiedzą ;-)

U mnie statystyczny wtorek nie zadziałał :( a wszystkie okna pomylam i podłogi na kolanach :D no ale dzisiaj jest 7 dni po terminie i jadę do szpitala może mi coś ciekawego powiedzą albo zrobią. Już naprawde nie mam pomysłów jak moja małą z brzucha 'wygonic'.

Crazy gratulacje :) mnie tylko klucie szyjki meczy i czasami zlapie skurcz przepowiadajacy. Justro usg przeplywow ciekawe jak mlody przypakowal

Ania pisala o statystycznym magicznym wtorku moze i cos w tym jest. Kolezanka dzis na wojewodzki pojechała i full oddział, na korytarzu kimała bo duzo przyjętych a wypisów mało.
Moze i wam dziewczyny cos ruszy.
Wiem jakie to męczące czekanie. Głowa pełna pomysłow a nic nie działa.

U mnie po porannych seksach bóle i twardnienie brzucha, ale zdarzało się to już wcześniej, więc nie mam nadziei na szybsze rozwiązanie :D
Miłego dnia, dziewczyny!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...

krem na rozstępy-JAKI NAJLEPSZY??? (38 odpowiedzi)

tak jak w temacie.jaki polecacie krem na rozstępy?? jestem w pierwszych tygodniach ciąży ,ale...

Ręczniki... Gdzie warto kupić aby nie zbankrutować? (22 odpowiedzi)

Witam, czeka mnie wymiana ręczników... no dobre z 10 sztuk. Poprzednie były z ikea i polskiej...