mamuski dzieci niepelnosprawnych

Jest tu moze jakas mama????????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamuski dzieci niepelnosprawnych

Madziarka: słyszałam,ze na takie badania się dlugo czeka, ale podobno nie przez to,ze tyle czasu to wymaga, ale przez ludzi, którzy to z roznych przyczyn opóźniają. Może warto zadzwonic tam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Alex powiem Ci szczerze,że Szymek jeszcze miesiąc temu był na takim samym etapie jak Twójs synek:))

pewnie, jak się dopiero oduczacie to wpadki są wpisane w scenariusz. U nas już nie, bo córa od 1,5 roku nie nosi pieluch...

No to fajnie Dytka my jutro idziemy cwiczyc zaraz 5 miesiac a wynikow z genetyki jeszcze niema najgorsze to czekanie

Dziękujemy, dziekujemy. Mam nadzieje,że od dzisiaj będzie jeszcze lepiej:)Dzisiaj cały dzień pupa sucha:)))) wszystko w nocniku i jeszcze parę razy mo swojemu co prawda mnie poinformował. Jestem w szoku:))). Wpadki sie na pewno będą zdarzać i to nie raz. Ważne ,że są postepy.

gratulacje dla synusia :) Wiem jaka to radocha. Moja młoda szybko załapała, ale jeszcze czasem jej się zdarza przez sen popuścić. Dzisiaj na leżakowaniu w przedszkolu się posiuśkała. Cała pościel do prania i to drugi raz pod rząd... ;/

Kurcze, alex a w poradniach psychol-pedagog próbowałas?

Zazdraszczam Dyta ;)
Mój to nocnik używa jako samochód, a deskę dla dzieci to i owszem, ale żeby tylko dorwać sie do łazienki, tam na deseczkę, 3 kropelki i dawaj...rączki tzreba umyć, wytzrec, umyć, wytzrec, itd... byle dużo wody :D Za to 'schodek' jest bardzoooo potzrebny! Można dzieki niemu dotrzec do trudno dostepnych miejśc ;) Sikanie to na samym końcuuuuu....ale pocieszam sie, w końcu przyjdzie ten czas :)

Przyjmijcie gratulację, z rąk moich :)

Jestem i ja:) też miałam dziś zabiegany dzień. Masaże i rehabilitacja od rana:) A potem musielismy świetowac sukcesy nocnikowe:DDD Jaka jestem dumna z mego synka he he:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda gadać :/ Ja dzwonię od poniedziałku po psychologach ze starszym i mi tu gadaja, że nie ma miejsc...no chyba, że prywatnie... du.pa! żadne prywanie, bo juz kasy tyle w nich utopiłam i zero efektów. Dlatego chce zmienic :/

A właściwie to jestem zła. Wiadomo, że po zdrowie nie stał w kolejce, ale czy jego choroba genet. nie jest wystarczającym problemem?? Muszą się dokładać inne rzeczy? Niesprawiedliwe to.

no ja dziś zabiegana byłam. wywiadówkę na zakończenie dnia zaliczyłam :) I u lekarza byliśmy. Na dokładkę jakąś alergię u młodego wykryli, więc radośnie i wesoło ;/ Czeka nas wizyta u alergologa i pewnie testy, bo pojęcia nie mam na co. Objawów charakterystycznych brak.

A to mi już jasniej ;-)

No Jadźka, bo tu już jakaś cisza nastała ;p Gdzie sie podziewacie? ;>

melduje się i ja ;)

zatroskana mamo nie martw sie 5 miesiecy opoznienia to nie duzo nadrobi, moj synus niestety chyba juz nie

pod mamka

Hej :)
A pod jakim nickiem byłaś wcześniej? ;>

Hej dziewczyny pare dni mnie tu nie bylo a wy sie rozpisal;yscie ze hej jestem teraz pod swoim nickiem witak przy okazji nowe kolezanki

Napisałam do Ciebie pw :) Oby u mnie też tak było. czekam na nadrobienie z wielką obawą i nadzieją.

Zatroskana mamo: Mój synek rowniez ma wiotkość mięśni i od samego początku był opoźniony ruchowo jak mówil neurolog. Bardzo dlugo raczkowal podobnie jak twoja coreczka. Na nózki stana w 18 miesiącu. I musze powiedzię ,ze bylo to baaardzo niezdarne chodzenie. Tak naprawdę synek dopiero teraz a ma 2 latka sprawnie biega i chodzi, gdyz wczesnie sie naokrąglo przewracał i nie bylo to takie "typowe" przewracanie jak u wszystkich dzieci uczacych sie chodzić. Synek lecial jak kloda. Moim okiem synek dopiero teraz wyrownał wszelkie "tyły" jakie miał. W grupie dwulatków naprawdę nie widać różnicy. Aczkolwiek trzeba pamietać,że dzieci z wiotkością maja tendencje do "flaczenia" garbią się przy duższym siedzeniu, maja charakterystyczny żabi brzuch no i co gorsze moga miec koslawośc kolan i stóp.

Zatroskana Mamo- jeśli to zespół Williamsa, to faktycznie po rysach twarzy można poznać. Zapraszam na stronę naszego stowarzyszenia- szczególnie na forum i do obejrzenia galerii innych dzieci. Może znajdziesz tam pomocne informacje.
http://www.zespolwilliamsa.org

Dla wszystkich mam, które zmagają się z chorobami genetycznymi- tu jest wspaniałe źródło wiedzy: http://www.gen.org.pl

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...