mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Oleczkaa - pytałam o połówkowe, to powiedział, żeby jeszcze w ogóle o tym nie myśleć, bo to za wcześnie. Idę za 4 tygodnie to pewnie wtedy dowiem się więcej.
Maja - weszliśmy ok 17:50

Oleczkaa to kciuki żeby nic nie wyszło u małej :) my chodzimy od lutego i w czerwcu odstawilismy pulmicort w końcu. Z testów Nic nie wyszło, ale u takich dzieci to może po 3 r.ż. wyjść dopiero.
I nie forsuj się tak...
Witaminy biorę.. Jak sobie przypomnę ;)

slythia ja mam nawet parę razy dziennie.
A ostatnio- jestem stara i głupia- postanowiłam umyć okna w salonie....dziewczyny, lezałąm potem cały dzień plackiem, brałam nospe, brzuch twardy, co chwilę napinający się. Miałam strach w oczach. nigdy więcej.
Ja jeszcze nie biorę witamin.
A na szkołę rodzenia nie chodziłam i nie bedę chodzić. Ale ile osób tyle opinii. Myślę jednak, że na takich zajęciach zawsze wyciągnie się coś dla siebie!

Hej:)

Slythia mi się zdarza ale bardzo sporadycznie i krótkotrwające.

Ja dziś pospałam konkretnie, a teraz się zbieram do kupy żeby porobić coś konstruktywnego:)

Co do witamin - ja biorę, ale głównie dla tego, że obiektywnie patrząc warzywa jeszcze staram się jeść,ale z owocami gorzej. Z rybami też nie jestem jakoś zaprzyjaźniona. Więc jakoś trzeba uzupełniać witaminki:)

Gosia daj koniecznie znać po wizycie :) ah jak ja już bym chciała wiedzieć:)

ja co prawda w trochę wyzszej ciazy niz Wy dziewczyny, ale ....

Jun, byłas wczoraj u Szczypka na wizycie?? na ktora? bo ja tez byłam:))

Hej, zmieniono mi termin na 2 stycznia. Jednak nie o tym chciałam. Miała któraś z Was sporadzyczne bóle z prawej strony nadbrzusza? Takie jakby kolki...

Ja biorę witaminy, chociaż jem warzywa i owoce codziennie. Na pewno nie zaszkodzą! A i tak mam skurcze w łydce ;/
Dzisiaj połówkowe wieczorem, boy or girl? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej :) Gratuluję wszystkim Mamom, które już znają płeć swojego dziecka. U mnie na 80 % chłopak (też tak czuję) , ale nie chciał się za bardzo pokazać to jeszcze czekam :)
Mam pytanie co do brania witamin brać czy nie. Wyniki miałam ostatnio bardzo dobre. W sumie też jest dużo teraz owoców i warzyw. Lekarza jak się zapytałam to powiedział, że mogę brać. Tylko nie wiem czy jest to konieczne. Zastanawiam się tylko nad tym kwasem DHA, bo wiadomo jak to jest z rybami czasami się je - oczywiście jak jest ochota, ale w sumie nie tak często :) A jak u Was? Pozdrawiam

image

Jun gratuluję córci. Czyli już nie będziesz chodziła do żółtowskiego? A ten Szczypek zrobi Ci połówkowe czy idziesz jeszcze do kogoś?
Dimis, ale dzielnego masz synka :D Z moją córcią podobnie z oskrzelami, idziemy w sierpniu do alergologa. Oby już ich nie męczyły choroby!!!

Dzięki dziewczyny :)

Jun gratuluje córy :)

Gagata mały dostał się do żłobka z fundacji miasto dzieci na wielkopolskiej, dziś mija dopiero tydzień jak poszedł ;) martwię się trochę, bo walczyliśmy z zapaleniem oskrzeli od grudnia do marca.. i się boję nawrotów, nawet ma podejrzenie astmy wczesnodziecięcej, ale ostatnio był zdrowy i liczę, że na podejrzeniach się skońćzy :)
I nie stresuj się! Bo urodzisz takiego nerwusa jak ja i dopiero potem będziesz miała stresów :P

Listopad
Gagata 8.11
Gosia9 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

Dimis dbaj o siebie !

A gdzie młody do żłobka ?

U nas spokój młody kopie ostro.
Starsza ma juz wakacje siedzi z babcia i dziadkiem.

Niestety stres mnie wczoraj ogarnol bo moja mama ma półpasiec
Niby w necie pisza ze dziecku nic nie grozi ale stres jest

Witam i ja po wizycie :)
Byliśmy u dra Szczypka i już przy nim pozostaniemy - miły, dociekliwy i konkretny lekarz.
Na dzień dzisiejszy lekarz zobaczył dziewczynkę! Bardzo się cieszymy :)
Łożysko nie przodujące, maleństwo ma 200 g i ponad 20 cm. Badania moczu i krwi w porządku. Dostałam też listę badań do zrobienia na następną wizytę, czyli za 4 tygodnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, ja też czuję ruchy już od 14 tygodnia a jestem w 18..ale zleciało;))
A do szkoły rodzenia w 1 ciązy nie chodziłam i teraz tez nie zamierzam, jakoś dałam radę:))
Dziewczyny, mam do Was pytanie, czy na połówkowe lepiej się wybrać w 21 tyg czy 23-24? No a co do lekarza to zastanawiam się pomiędzy Doeringiem a Brzóską...doradźcie gdzie jest lepszy sprzęt i lekarz w porządku, bo ceny to pewnie podobne:)

gratuluje Dimis, staraj sie bardzo oszczedzac, jak tylko bedziesz mogla,
ja dzs przed wyjsciem z domu ciut sie przestraszylam, bo na wkladce cos zobaczylam niby rozowego, doktor mnie zbadala gin i usg i na szczescie szyjka zamknieta i nigdzie w usg nie bylo widac zadnego krwawienia dzieki Bogu. zalecenie mojego lek to spokoj i brak nerwow, jednak w moim przypadku, czasem to ciezka sprawa...

Dimis mam nadzieje ze Twoj synek szybko wyzdrowieje, dbaj o Was ;)

Listopad
Gagata 8.11
Gosia9 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

Agam to świetnie :)
U nas na 90% dziewczyna :) niestety mam polegiwać, bo szyjka się skróciła, a kiepsko to widzę, syn zaczął chodzić do żłobka... jeszcze nie skończyła się adaptacja i już pierwszy kaszel, więc pewnie spędzi jakiś czas znowu w domu i da mi w kość

ja dzis po wiz, dobra wiesc to taka, ze lozysko mam na tylnej scianie juz i jest wyzej, niz ostatnio, co mnie ucieszylo, reszta dobra jak i wczoraj, wyniki z kwi i moczu ok, w moczu nie mam juz bakterii poki co ;). tez widziala dziewczynke ;)

mogę odsprzedac za 30zl opakowanie d*phastonu, jakby ktoras z Was byla chetna

Anesia - najwazniejsze ze zdrowe - choć ja też już bym chciała znać płeć - a do 18.07 jeszcze tyle czasu;/

Co do szkoły ja ile znam mam tyle opinii - jedne twierdzą że to strata czasu,inne że z perspektywy czasu dały im naprawdę dużo. Pewnie tez dużo zależy od konkretnej szkoły.

Hej. Ja dziś po wizycie u lekarza...z dzidzią i ze mną wszystko oki tylko mi brzuch twardnieje więc muszę przeprosić no-spę i zacząć brać ;-)...a płeć dalej nieznana ;-/. Ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i szczerze mówiąc uważam że nic z niej nie wyniosłam oprócz tego że poznałam położną ze szpitala w którym rodziłam i ona była mi bardzo pomocna... Jak przyjdzie co do czego to i żadna teoria ze szkoły rodzenia nic nie pomoże...ja po pierwszym porodzie stwierdziłam że trzeba po prostu słuchać położnej, która odbiera poród i będzie OK :-) a matka natura jeszcze pomoże ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej

Agam, wspaniale, że wszystko jest dobrze! I tak już niech będzie zawsze!

U mnie nic ciekawego, codzienny zasuw, trochę więcej mam zamówień więc muszę się wyrobić przed naszymi wakacjami za 3 tygodnie, jak ja się nie mogę doczekać!!! :D

Dziewczynki, od niedzieli do jutra są u cioci, więc sama z synkiem urzęduję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...